Gamereleases_Sep2022.png


Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand die we kort even toelichten en waarbij we een trailer plaatsen. Op die manier krijg je een idee wat je kunt verwachten. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.

2 september

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Hirohiko Araki’s excentrieke manga-reeks die later uitbreidde naar andere media (zoals animé of videogames) was nooit even populair als een Dragon Ball of een One Piece, maar desalniettemin blijft het de laatste jaren steeds meer aanhangers vergaren. Het ideale moment voor uitgever Bandai Namco dus om een oudere PS3-titel (van circa 2013) terug tot leven te wekken met andere woorden, want JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R baant zich deze maand een weg naar verscheidene consoles en PC. Deze versie is in principe een revisie met veranderingen aan de gameplay-balans en meer personages dan ooit tevoren, terwijl het spel natuurlijk een aantal modi op tafel legt voor zowel single player- als multiplayer-plezier, inclusief de mogelijkheid om online tegen andere spelers te vechten. Kies dus je favoriete personage uit een aanbod van meer dan 50 verschillende karakters en overweldig je tegenstanders prompt met een vlaag van rake klappen, of de unieke vaardigheden waarmee ze zijn uitgerust. En vergeet natuurlijk niet om tijdens iedere sessie steeds weer “Muda muda muda!” te schreeuwen!


The Last of Us Part I (PS5)

We kunnen makkelijk cynisch doen over het feit dat Sony voor de derde keer een herwerking van The Last of Us aan de man brengt. Hadden ze gewoon voor een gratis upgrade moeten zorgen? Daarvoor lijkt er toch echt wel net wat teveel werk in de grafische verbeteringen te zijn gestopt. Hadden ze dan niet beter gewoon een toffe bundel met de ietwat polariserende sequel kunnen maken? Zeker en vast wel, al was het maar omdat er dan misschien met wat andere ogen naar die opvolger zou gekeken kunnen worden. Hoe je het ook draait of keert, zelfs op zichzelf blijft The Last of Us een mijlpaal op vlak van sfeerschepping en verhaalvertelling. De belangrijkste vraag is dan ook of we echt voor de derde keer ons hart willen laten breken door het verhaal van Joel en Ellie. Sommige dingen zijn een beetje pijn en de volle prijs van zeventig euro waard zullen we maar zeggen.


LEGO Brawls (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Brawls ofte vechtpartijen zijn hot. Multiversus doet het fantastisch en Rumbleverse lijkt ook behoorlijk aan te slaan. En in de jaren negentig was er filmfenomeen Fight Club. Mensen zijn dus al een hele tijd in voor het tot moes slaan van een tegenstander. LEGO als merk heeft zich de laatste jaren uitgebouwd tot redelijk allround entertainmentmerk. Er zijn de klassieke bouwdozen, waar je nu ook echt pareltjes voor expert bouwers kan in vinden, films, series en games. Beeld je nu in dat er na LEGO: Star Wars ook LEGO: Fight Club bijkomt. Nou ja, ik overdrijf misschien een beetje maar niet zo heel veel. In LEGO Brawls ga je aan de slag om je eigen super vechter minifigure te gaan bouwen. Je krijgt de keuze uit mini fig onderdelen van doorheen de hele LEGO-geschiedenis. Combineer ridders, piraten, dokters, cowboys, clowns, draken, zelfs een cactus of een konijn met alle mogelijke attributen en probeer een ultieme krijger te maken. Door vechten en winnen unlock je meer en meer mogelijkheden om je strijder aan te passen. Je kan gaan vechten in een battle royale waar slechts één fig de winnaar kan zijn of aan de slag met teams tot vier personen en dat met spelers over heel de wereld én cross platform! De strijdtonelen zijn klassieke LEGO-werelden zoals Barracuda Bay, Ninjago, Monkey Kid’s jungle en nog veel meer. Brawls bestond al exclusief op Apple Arcade maar komt nu bigger and better naar Switch, pc, PlayStation 4 en 5, Xbox Series en Xbox One op 2 september.


6 september

Biomutant (PS5, XSX|S)

Biomutant krijgt begin september een versie voor de nieuwere consoles die in native 4K aan zestig frames per seconde loopt en dat soort aardigheden, volledig gratis voor wie de game al heeft. Dat is vooral fijn nieuws omdat de ietwat ondergewaardeerde game zo eindelijk misschien wat meer zieltjes kan winnen. Biomutant heeft weliswaar behoorlijk wat ruwere kantjes, maar je krijgt wel een fijn verhaal, sterk design qua personages en verrassend diepe combat om de bittere pil van repetitieve missies wat te vergulden. Biomutant is geen topper, maar het is het soort ouderwetse singleplayer actie-rpg waar we tegenwoordig te weinig van zien. Het is dan ook het soort spel waar je graag de minpunten van door de vingers ziet, net omdat er genoeg sterktes zijn. Dat het spel tegenwoordig vrij goedkoop op de kop te tikken is, maakt deze upgrade uiteraard enkel aanlokkelijker.


Temtem (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Altijd al van Pokémon gehouden, maar je bent die stagnante serie wat beu? Of je speelt niet op Nintendo-consoles? Dan is Temtem voor jou. Deze RPG van Crema, die hiervoor enkel first-person shooter Immortal Redneck had gemaakt, lijkt volledig op de klassieke Pokémongames gemodelleerd. Zo heb je meer dan 100 beestjes te verzamelen, van types zoals vuur en water die elk zwaktes en sterktes hebben, en gebruik je die beestjes in turn-based gevechten. Wel onderscheidt het zich met een andere artstyle en natuurlijk volledig nieuwe mons zelf die, je raadde het al, hier Temtems genoemd worden. Temtem speelt zich af in het Airborne Archipelago, een verzameling regio's die in de lucht zweven, en deze wordt belaagd door de mysterieuze Clan Belsoto. Spelers kunnen zich zo met allerlei voertuigen rond verschillende terreinen, zowel horizontaal als verticaal, bewegen. Daarnaast zijn een paar van de kenmerken van Temtem dat er een focus is op online spelen, zowel coöperatief als competitief, en dat er vele opties zullen zijn om je personage en hun woonplaats naar je eigen smaak aan te passen. De game is op Steam reeds beschikbaar op Early Access voor degenen die niet kunnen wachten op de lanceringsdatum van 6 september.


Circus Electrique (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Een Steampunk circus-RPG, dat is eens wat nieuws. En dat had ik nooit in de kaarten zien staan voor Zen Studios, die hiervoor vooral Pinball-games maakte. In Circus Electrique zorgt een gebeurtenis genaamd The Maddening ervoor dat iedereen in Londen ineens gewelddadig gek wordt. Iedereen behalve de circusbende Circus Electrique, welteverstaan. Nu moeten zij hun unieke vaardigheden gebruiken om Londen te redden. Het spel bestaat eruit dat je door Londen reist om het mysterie op te lossen, en gaandeweg de vicieuze bewoners verslaat in turn-based gevechten. Daarin moet je strategisch nadenken over welke personages voor welke gevechten in te zetten, en welke moves op welke vijand te gebruiken. Geen simpele taak, want je kan uit vijftien karakterklassen kiezen. Ook bepaalt de positie van elk teamlid welke krachten ze kunnen gebruiken, net zoals in Darkest Dungeon. De combinatie van het gekke thema, de charmante artstyle, en de diep-uitziende turn-based combat, maakt dit alleszins one-to-watch.


The Tomorrow Children: Phoenix Edition (PS5, PS4)

Een apocalypse is uitgebroken en de wereld is nu officieel om zeep … Valt de mensheid nog te redden in The Tomorrow Children? Eigenlijk wel, ten minste als je participeert in een Matrix-achtige, communistische simulatie waar je stapsgewijs de bevolking uit een grote leegte weet te plukken! In deze revival van een obscure PS4-titel (die oorspronkelijk in 2016 verscheen) bouw je om te beginnen een stad op met daarnaast enkele faciliteiten die tevens het leven in deze leegte makkelijker zullen maken, hoewel je nog steeds menig taken hoort te jongleren. Het vergaren van grondstoffen, het verslaan van gigantische monsters, het manueel voorzien van stroom (door op een loopband te rennen) en het verkennen van abstracte locaties zijn maar een handvol voorbeelden van wat je hier kunt doen om de stad draaiende te houden, maar er is meer! De Phoenix Edition brengt namelijk een hoop wijzigingen (plus verbeteringen) met zich mee tegenover de originele versie van het spel, en vanwege diens coöperatieve multiplayer-fixatie is deze bizarre doch opvallende game een ervaring die je kunt blijven spelen. Q-Games, een studio die vroeger trouwens bekend was voor onder andere de PixelJunk-serie, zal deze titel weldra voor PlayStation 4 en PlayStation 5 lanceren.


Disney Dreamlight Valley (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Vanaf 6 september kunnen spelers die een Founders Pack kopen of een Game Pass hebben, een leven beginnen in Disney’s Dreamlight Valley. Ooit was dit een idyllisch land waar het goed leven was, Disney- en Pixar-personages beleefden er een samen een mooi bestaan. Maar toen kwam The Forgetting en werd het land stukje bij beetje overwoekerd door scherpe doornen. Alle bewoners trokken zich terug achter de poorten van het droomkasteel. Het is aan de speler om de geheimen van Dreamlight Valley te gaan ontrafelen en het land terug in zijn gewone doen te krijgen. We weten al een heel aantal personages die te vinden zullen zijn, van Belle en het Beest over de personages van Frozen en Vaiana, Mickey en zijn vriendjes, Ralf, Mike & Sully, … en natuurlijk ook een collectie echte Disney-slechteriken zoals Moeder Gothel, Ursula of Scar. Dreamlight wordt een hybride tussen een ontwikkel-je-eigen-wereld en avontuur met een belofte van frequente updates en steeds nieuwe dingen om te ontdekken. Je begint in de genaamde Valley met je avatar die je kan aankleden zoals je zelf wil, zelfs met elementen van je favoriete bad guy/gal! Wanneer je tevreden met met je look, is het tijd om je eigen buurt te gaan ontwikkelen. Dat kan op het strand, bij Vaiana, of naast Buzz Lightyear of Mickey Mouse of misschien toch liever bij Anna en Elsa? Je buurt wordt volledig aanpasbaar, van huis en tuin tot duizenden mogelijkheden om te versieren. Ondertussen maak je kennis met de personages en kan je koken met Remy of vissen met Goofy, tuinieren, knutselen, … Veel nieuwe vriendjes zullen je ook puzzels, opdrachten of heuse expedities geven. Daar kan je dan werelden mee gaan vrijspelen, van grotten en bossen tot ijspaleizen en zelfs de ruimte. Telkens is het aan jou om een stuk Dreamlight Valley aan de krachten van de duisternis te onttrekken. Zoals eerder vermeld is de release op 6 september een early access-versie, daar kan dus nog een hikje of verandering inzitten. De volledige, free-to-play versie voor onder andere Switch komt ergens in 2023.


8 september

Steelrising (PS5, XSX|S, pc)


Op 8 september verschijnt Steelrising, de nieuwste titel van de Franse ontwikkelaar Spiders. Hen ken je waarschijnlijk van Bound by Flame, The Technomancer of Greedfall, waarbij die laatste titel hun beste spel tot nu toe was. Maar met de actie-RPG Steelrising lijken ze zich alvast opnieuw te overtreffen. Steelrising speelt zich af in een alternatieve clockpunkversie van de Franse Revolutie waarbij koning Louis XVI de opstand bloederig heeft onderdrukt met zijn gemechaniseerd leger. Als Aegis, een automaton die de lijfwacht is van Marie-Antoinette, probeer je de ware toedracht achter de waanzin van de koning te achterhalen zodat je het geweld een halt toe kan roepen. Naast het intrigerende verhaal, zal Steelrising je ook proberen in de ban te houden met haar toegankelijke benadering van de soulslike-formule.


9 september

NBA 2K23 (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Kort na de start van een nieuw schooljaar komen er traditiegetrouw verschillende sportspellen op ons af. Ook dit jaar is de release van een nieuwe editie van NBA 2K dan natuurlijk terug een feit, en wel op alle recente platformen. Wat kunnen we nu verwachten van NBA 2K23? Eerst en vooral is er de terugkeer van The Jordan Challenges: je kunt opnieuw als Michael Jordan aan de slag, nota bene tijdens zijn hoogdagen via een speciaal hiervoor ingerichte modus! Daarnaast werden er diverse verbeteringen aan de gameplay en de A.I. beloofd. Het basketbal zou meer aanvallend gaan worden en naast adrenaline-boosts werden er een aantal handige schijnbewegingen toegevoegd. Het dunken werd verder geoptimaliseerd via finetuning van het reeds gekende Pro Stick-mechanisme en ook het builden van de spelers zou je nu meer moeten uitdagen via het New Gen-badgesysteem. Wij zijn alvast benieuwd hoe we deze vele vernieuwingen zullen ervaren op het court!


Splatoon 3 (Switch)

Eén van de grootste Switch-releases van dit jaar is deze maand gepland: het derde deel van Splatoon wordt op ons losgelaten. Hoera! Nieuw in deze telg is de singleplayercampagne en de coöperatieve modus. Daar moet je verschillende rondes overleven tegen Salmoniet-bazen. Daarnaast zijn er onder andere een nieuwe soort wapen in de vorm van een boog en nieuwe uitrustingen aangekondigd. In Grondoorlogen verover je terrein door het vol te schieten met inkt terwijl je vliegensvlug wisselt tussen je mensachtige vorm en zwemvorm. Het team dat het meeste terrein weet te claimen, wint. De inwoners van Splatsville lijken over enkele nieuwe vaardigheden te beschikken ... Wij kijken alvast enorm uit naar deze titel!13 september

Isonzo (PS5, PS4, XSX|S, XOne, pc)


Zegt Verdun jou nog iets? Een aantal jaar geleden werd deze World War I-shooter aangekondigd als een aangename verademing binnen het genre. Die positieve geruchten bleken te kloppen en na een eerste sequel, Tannenberg, mogen we in september met Isonzo naar het Italiaanse front. Enfin, geschiedkundig gaat deze game verder dan enkel het einde van de Isonzo-veldslag, die zich vooral op Sloveens grondgebied afspeelde en pas in een laatste fase richting Italië opschoof. Met twee jaar aan gevechten kan je zowel de Italiaanse als Oostenrijk-Hongaarse soldaten volgen tijdens de moeilijkste periode uit hun leven. Met een kil klimaat en een bergachtig gebied is het niet eenvoudig om te weten vanwaar de volgende aanval zal komen, wat dan ook strategisch interessante situaties zal opleveren. Benieuwd? Vanaf 13 september ligt de game in de (digitale) winkelrekken.


15 september

SBK 22 (PS5, PS4, XSX|S, XOne, pc)


Vanaf 15 september kan je weer op de moto kruipen om het nieuwe seizoen van de SuperBike te beleven. Daar heb je tien jaar op moeten wachten, en de ontwikkelaars van Milestone beloven je dan ook meer immersie dan ooit tevoren. Dat kunnen we binnenkort pas objectief beoordelen, maar we weten nu natuurlijk wel al wat we allemaal mogen verwachten. Met 24 racers kan je het officiële 2022-kampioenschap vanop de eerste rij mee volgen, om doorheen twaalf races te trachten dat hoogste schavotje op het podium te bereiken. Zoals het bij een authentieke sim hoort, kan je zelf je favoriete moto selecteren, moet je het benzineniveau in het oog houden en kan een bandenkeuze het verschil tussen de eerste en de laatste plaats betekenen. Legt de AI je te weinig in de weg? Dan is het hoog tijd om de online multiplayer een kans te geven.


Outer Wilds (PS5, XSX|S)

2019 is in de geschiedenisboeken geschreven als het jaar dat Annapurna Interactive en studentenontwikkelaar Mobius Digital de briljante ruimte-epiek Outer Wilds uitbrachten. Deze ervaring is zoveel meer dan een ruimteverkenningssimulator. Heb je ooit al een game willen spelen die alle grote vragen van het universum van je vraagt, en er ook een antwoord op bied? Heb je ooit een game willen spelen waar het verhaal verstaan, de puzzels oplossen, en nieuwigheden ontdekken allemaal hetzelfde ding zijn? Heb je ooit een vreemd universum met zijn eigen fysische regels met handmatige 3D-ruimtevaart willen ontdekken? Wil je een game spelen waar je om elke hoek niet anders kan dan met een mondvoltanden naar het scherm te staren in totale verbazing over wat er zich voor je ontvouwt? Als je op eender welk van deze vragen ja antwoordt, dan is Outer Wilds een must-play. Ook zijn recente DLC Echoes of the Eye is even indrukwekkend en even ambitieus, en deze krijgt evenzeer een update. Outer Wilds is een viering van de nieuwsgierigheid en vindingrijkheid van de mens die vanaf nu met nog meer pracht op de Playstation 5 en Xbox Series X en S beschikbaar wordt.


20 september

Soulstice (PS5, XSX|S, pc)


In Soulstice gaat de speler aan de slag als de Chimera zusjes Briar en Lute. Een Chimera is een krijger die ontstaat wanneer twee zielen samen herboren worden. Briar - een Ashen ridder - heeft door deze wedergeboorte superkracht en uithoudingsvermogen, terwijl Lute - een Shaduw, die geofferd werd om de Chimera mogelijk te maken - als een soort geest bij haar zus waart en meer mythische krachten heeft. Lute zal de ‘langeafstandsverdediging’ op zich nemen door vijanden tijdelijk onklaar te kunnen maken en projectielen af te weren. Briar is dan weer de mano a mano strijder, met in elke hand een wapen (zwaard en zweep bijvoorbeeld). De zussen zijn geboren in het Heilige Koninkrijk van Keidas. Het land ligt zwaar onder vuur van zogeheten Wraiths, die lichamen kunnen overnemen en daar quasi onsterfelijke troepen mee kunnen aanstellen. Het ligt aan Briar en Lute om het gevecht aan te gaan, al zal blijken dat sommigen een nog veel complexer plan hebben. De speler zal beide personages op hetzelfde moment kunnen controleren, dit zal de mogelijkheid geven om veel sterkere aanvalscombo’s of transformaties in te zetten. Er is een grote selectie aan wapens die je kan vrijspelen en zelfs midden het gevecht kan gaan wisselen, zo blijft je aanval steeds perfect aangepast aan wat je voor je hebt. Er speelt ook een puzzel element mee, door een mysterieus gat in de hemel boven de stad. Hoe dichter Briar en Lute hierbij komen, hoe gevaarlijker hun omgeving wordt en hoe meer de zusjes over zichzelf kunnen leren. Er is sinds augustus nog een gratis speelbare demo van deze game voorzien op Steam, voor die nu al de wereld van de Chimera en de Wraith wil induiken. De sfeer is duistere, Japans-geïnspireerde fantasy met de belofte van gevarieerde en epische boss fights voor je, als het meevalt, het koninkrijk uit de donkerte kan redden.


22 september

Session: Skate Sim (PS5, PS4, XSX|S, XOne, pc)

Leg jullie knielappen en elleboogbeschermers maar klaar, want Nacon en Crea-ture Studios brengen ons Session: Skate Sim! In deze realistische skate-simulator kan je terug de gouden tijden van het skateboarden herbeleven. Crea-ture Studios tracht het zelfs een stapje verder te brengen door de 'True Stance Stick' te implementeren, een gameplay-element waarbij beide voeten onafhankelijk van elkaar met de twee sticks kunnen worden bestuurd. Dat belooft alvast even pittig te worden als die eerste kickflip vroeger! Met één van de negen bekende skateboarders, of één van de vier nieuwe aanpasbare personages, kom je terecht in een volledige open wereld, waarin onder andere de twee bekendste skate-locaties ter wereld terug te vinden zijn: Jerome Avenue Banks in New York en FDR Park in Philadelphia. Daarnaast is het ook aangewezen om de verschillende buurten in de Big Apple en Philadelphia te bezoeken. Zo krijg je toegang tot verschillende zijmissies, welke nodig zullen zijn om je streetrep op te bouwen en je reputatie bij sponsors te verbteren! Ondanks dat het spel al even in Early Access beschikbaar was op Steam, zal het bij de officiële release op 22 september ook beschikbaar zijn op Epic Games Store, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4 en PlayStation 5.


The Diofield Chronicle (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Liefhebbers van strategische rollenspelen komen deze maand alvast aan hun trekken met The DioField Chronicle, het nieuwste wapenfeit van Square Enix. Hoewel het spel zich in eerste instantie leek te manifesteren als een spirituele opvolger van Final Fantasy Tactics, gaat The DioField Chronicle ook de mosterd halen bij Fire Emblem: Three Houses en zelfs Game of Thrones om ons een verhaal vol oorlog en politieke intrige voor te schotelen. Naast een grimmig een meeslepend verhaal, belooft The DioField Chronicles vooral op te vallen met zijn gameplay. Want in tegenstelling tot turn-based gevechten, kiezen de makers voor een real-time benadering waarbij de gevechten zich afspelen op prachtige diorama-achtige slagvelden. Wie benieuwd is naar het spel, kan nu alvast aan de slag met de demo, waarbij je overgang trouwens kan worden overgezet naar het volledige spel.


23 september

DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc)

Ontketen je innerlijke draak, vlieg voorbij de Verborgen Wereld en ga op een vurig avontuur om de familie van Donder en de legendarische drakenrijken te redden! Zweef en duik door onontdekte gebieden van vuur, ijs en verder. Gebruik je snelheid, staart en klauwen om vreemde wezens en reusachtige eindbazen te verslaan. Verbeter het niveau van Donder en zorg dat je de ultieme held wordt door nieuwe krachten vrij te spelen. De toekomst van de draken ligt in jouw handen!


27 september

Grounded (XSX|S, XOne, pc)


Fans van action-survivalgames mogen zich schrap zetten, want vanaf 27 september is de volledige versie van Grounded te verkrijgen! Nadat de game al een paar maand speelbaar was in Early Access, zal je je vanaf dan ook in de volledige game kunnen transformeren tot een minimens om te lopen door een uitvergrote tuin, waar gigantische mieren en ander ongedierte je constant proberen aan te vallen. Dit allemaal terwijl jij gebouwen probeert te bouwen en de daarvoor bijhorende materialen probeert te verzamelen. Voor zij die de Early Access al speelden: vanaf de 27ste kan je aan de slag in een volledig nieuwe campagne, kan je die, naast solo, ook in co-op spelen en kan je het ongedierte aanvallen met nieuwe wapens!


Alfred Hitchcock – Vertigo (PS5, PS4, XSX|S, XOne)

De ietwat teleurstellende game, in iCruysberghs zijn ogen, die vorig jaar voor pc verscheen, komt nu ook naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker en wisselt af tussen waanbeelden en realiteit. Bereid jezelf voor op een onderzoek binnen de menselijke geest dat je ongemakkelijk laat voelen: soms is de waarheid erger dan gekte. Het verhaal was wel intrigerend, laten we hopen dat ze de performance bij deze release verbeterd hebben.


Life Is Strange: Arcadia Bay Collection (Switch)

In 2015 verraste de nauwelijks gekende ontwikkelaar Dontnod de indiewereld met hun hipster-supreme episodische adventure game over het leven en tijdreizen, Life Is Strange. Sindsdien hebben ze voor dat eerste seizoen veel erkenning gekregen, en zijn ook al seizoen twee en drie (met wat minder applaus) gelanceerd. Met Life Is Strange: Arcadia Bay Collection kunnen mensen zowel het eerste seizoen als de korte spin-off Before the Storm spelen op de Nintendo Switch. Het bejubelde eerste seizoen gaat om fotografiestudente Max die bij het terugzien van een oude vriendin, Chloe, de kracht blijkt te hebben om de tijd terug te draaien. Nu zullen Max en Chloe gebruik maken van Max haar krachten om het mysterie op te lossen van Chloes vermiste vriendin Rachel, terwijl ze natuurlijk ook de hoogtes en laagtes van high school drama ondergaan. In miniserie Before The Storm speel je in een prequel als Chloe voordat ze Max terug tegenkomt. Dit pakket is perfect om het verhaal van de meest geliefde personages van de Life Is Strange-serie mee te maken als je enkel op de Nintendo Switch speelt.


Tunic (PS5, PS4)

Verken in Tunic een land vol verloren legendes, oeroude krachten en woeste monsters. Tunic is een isometrische actiegame over een kleine vos op een groots avontuur. Het vosje is gestrand in een verwoest land en bewapend met enkel z'n nieuwsgierigheid. Zo ga je de strijd aan met kolossale beesten, verzamel je vreemde en krachtige voorwerpen en ontrafel je lang verloren geheimen. Stort je op gevarieerde, technische gevechten. Ontwijk, blokkeer, pareer en sla toe! Leer hoe je monsters in alle soorten en maten kunt overwinnen en ontdek handige nieuwe voorwerpen die je helpen tijdens je reis.


29 september

Valkyrie Elysium (PS5, PS4)

Wie had ooit gedacht dat we na al die jaren nog een volwaardige nieuwe Valkyrie-game zouden krijgen? Ik alvast niet, gezien de mobile game uit 2019 een flop was en het spel daarvoor een spin-off voor Nintendo 3DS was, die ook geen potten wist te breken. Maar kijk, tijdens de Sony’s State of Play van maart dit jaar werd het spel uit het niets aangekondigd en later deze maand kunnen we eindelijk opnieuw in de huid kruipen van walkure. In Valkyrie Elysium kruip je in de huid van een nieuwe walkure, Maria, die opnieuw door de Alvader Odin eropuit wordt gestuurd om Ragnarok te voorkomen. Tijdens haar tocht doorheen Midgard komt ze in contact met een ander Hilde, een walkure die Fenrir dient. En wie zijn Noorse mythologie een beetje kent, weet welke rol Fenrir zal spelen wanneer Ragnarok aanbreekt. Wie zich dus een beetje wilt voorbereiden op God of War: Ragnarok en niet vies is van een Japanse actie-RPG, heeft met Valkyrie Elysium een titel om naar uit te kijken eind deze maand.


Pathfinder: Wrath of the Righteous (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch)

Bijna een jaar geleden verscheen hier de review van de pc-versie van Pathfinder: Wrath of the Righteous, een moderne cRPG - gebaseerd op het bordspel Pathfinder - die doorgaans erg goed ontvangen werd. Voor wie liever op een console speelt en tegelijkertijd wel een beetje op deze game zat te wachten, is het dus zeker goed nieuws dat het spel eind september naar de consoles komt. In onze review kreeg Pathfinder: Wrath of the Righteous vooral lof voor zijn enorm impactvolle dialoogkeuzes, onderdompelende sfeer en prima soundtrack. Met andere woorden gezegd: deze zomer mag nu wel stilaan gedaan zijn, niet?


30 september

FIFA 23 (PS5, PS4, XSX|S, XOne, Switch, pc, Stadia)


FIFA 23 is de laatste versie van het gekende voetbalspel onder deze naam. Sinds 1993 maakt FIFA steevast deel uit van de titel maar gaat vanaf volgend jaar dus verder onder de naam EA Sports Football Club. FIFA 23 moet dan ook het toppunt worden tot nu toe om in schoonheid af te sluiten en er is terug veel aandacht om het vrouwenvoetbal beter te vertegenwoordigen. HyperMotion2 zal betere animaties bevatten voor vrouwelijke speelsters, bestaande modi worden verder verbeterd en cross-play wordt uitgebreid naar meer systemen. Vanaf 30 september verkrijgbaar en nu beschikbaar als pre-order. Naar goede gewoonte is zowel de Standard als Ultimate Edition verkrijgbaar. Een latere uitbreiding met zowel het vrouwelijke en mannelijke wereldkampioenschap zal voor beide edities gratis beschikbaar zijn.

 
Terug
Bovenaan