BeyondGaming

Tales of Symphonia Remastered krijgt nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Volgende maand verschijnt er een nieuwe remaster voor consoles van Tales of Symphonia en in aanloop naar de release kregen we vandaag een nieuwe trailer van deze remaster voorgeschoteld. Deze trailer richt zich op de gameplayfuncties die spelers kunnen ontdekken wanneer ze beginnen aan hun zoektocht om de wereld te regenereren in Tales of Symphonia Remastered. Het spel lanceert op 17 februari 2023 op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en is compatibel met PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In dit spel kunnen spelers de uitgestrekte vervallen wereld verkennen om Sylvarant te regenereren en tegelijkertijd Tethe'alla te redden. Daarbij zullen ze krachtige technieken en unison attacks met hun team kunnen gebruiken om machtige vijanden te verslaan. Naast de wapens en accessoires die in de wereld te vinden zijn, zal crafting het team ook in staat stellen om te regenereren en op de been te blijven, want ze zullen al hun kracht en vriendschap nodig hebben om te slagen in hun...
Filmreview: Pink Moon
  • 0
  • 1
Pink Moon is de eerste speelfilm van Floor van der Meulen, waarin de dood centraal staat. Iris krijgt te horen dat haar vader rond zijn vijfenzeventigste verjaardag een einde aan zijn leven wil maken. Hij is gezond, woont zelfstandig in een mooie villa en heeft een goede band met zijn kinderen en kleinkinderen. Toch wil hij niet meer verder leven – het is genoeg geweest, zegt hij.
Ontwikkelaars van Forza Horizon werken aan een nieuwe openwereldgame
  • 0
  • 0
Welja, ex-ontwikkelaars eigenlijk, want meerdere voormalige werknemers van ontwikkelaar Playground Games (bekend van de volledige Forza Horizon reeks) hebben een nieuwe gamestudio opgericht: Maverick Games. Mike Brown, creative director van Forza Horizon 5, zei in een interview met Games Industry dat hij twijfelde of hij de job van creative director verder zou opnemen of hij uit zou kijken naar andere opportuniteiten. Toen hij gevraagd werd naar zijn visie voor een nieuwe studio, was voor hem de keuze rap gemaakt.

Momenteel bestaat Maverick Games uit tien werknemers, maar het doel is om te groeien (mede dankzij verschillende investeerders) naar een bedrijf met meer dan 100 werknemers dat zal werken aan "een AAA openwereldgame voor consoles en PC". Erg vaag allemaal en het is ook niet duidelijk of ze hun ervaring zullen gebruiken om opnieuw een racegame op de markt te brengen...
Podcast  BeyondGaming Podcast | Aflevering 14 en Special 3 | Wij gingen aan de slag met Callisto Protocol
  • 0
  • 1
Niet op de gebruikelijke zondag, maar je krijgt er wel 2 afleveringen voor in de plaats!

In aflevering 14 nemen onze hosts @Mrpoelie en @Mr_Po0L het nieuws van de afgelopen 2 weken onder de loep. In Special 3 schuift @Quentin Clemens mee aan tafel om The Callisto Protocol te bespreken.

Daarnaast ook de laatste kans om jullie top 3 games van 2022 door te geven. Dit kan per mail via [email protected], onder dit artikel of via onze Discord.

De afleveringen kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):



Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar [email protected]
Vergeet ook geen beoordeling achter te laten op...
Seriereview: The Last of Us
  • 7
  • 19
Vorig jaar speelde ik dankzij de release van The Last of Us Part I op PlayStation 5 voor het eerst het knappe verhaal uit dat de genieën van Naughty Dog op het gamende publiek afvuurden. Hierin worden de Verenigde Staten bedreigd door een schimmelinfectie die mensen transformeert naar moordlustige individuen. Wat volgt is een ontzettend knap in beeld gebracht verhaal van oude knar Joel en de jonge Ellie die tegen wil en dank een onvoorwaardelijke vriendschap smeden. Dat verhaal vuren HBO en bij ons ook Streamz af op bingewatchers en meer. Ik kon vroegtijdig genieten van de negen afleveringen en mijn bevindingen lees je in deze review.
Producer van Rune Factory en Story of Seasons werkt aan nieuwe game Rear Sekai
  • 0
  • 0
Uitgever Bushiroad, vooral bekend voor mobile games en trading card games in Japan, heeft vandaag Rear Sekai aangekondigd, een nieuwe actie-RPG die later dit jaar zal verschijnen voor de Nintendo Switch in Japan. De aankondiging werd gedaan tijdens het Bushiroad New Year Grand Presentation 2023-event, waarbij ze hun nieuwe label Bushiroad Games officieel lanceerden en waarmee ze zich op de consolemarkt willen gooien. Naast Rear Sekai werden ook nog tal van andere Switch-games aangekondigd gebaseerd op bestaande franchises zoals Revue Starlight, Macross en Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation.

Rear Sekai wordt geproduceerd door Yoshifumi Hashimoto die in het verleden al meewerkte aan enkele Rune Factory- en Story of Seasons-titels, maar ook het scenario schreef van Vanillawares klassieker Muramasa The Demon Blade. Daarnaast werken ook componist Motoi Sakuraba (Tales-serie), Shie Nanahara, die de artwork verzorgde van...
Forspoken krijgt nieuwe cinematische trailer
  • 0
  • 1
Square Enix en en Luminous Productions hebben een nieuwe, cinematische trailer, met de stem van hoofdrolspeelster Ella Balinska, uitgebracht voor hun komende titel Forspoken, die op 24 januari 2023 verschijnt. Reis mee met Frey Holland, die op mysterieuze wijze vanuit New York City wordt verplaatst naar de even fraaie als vijandige landschappen van Athia. Om haar weg terug naar huis te vinden moet Frey nieuwe krachten in haarzelf aanboren. Alleen daarmee kan ze de gestoorde Breakbeasts en verraderlijke Tantas op haar weg overwinnen.

Forspoken is ontworpen voor de PlayStation 5) en zal de volledige kracht van deze console benutten als toonbeeld van Luminous Productions’ filosofie om een game-ervaring als nooit eerder te leveren door de nieuwste technologie met creativiteit te combineren. Forspoken verschijnt op 24 januari 2023 tegelijk voor PS5 en pc (via Steam, Epic Games Store of Microsoft Store).

Filmreview: Pacifiction
  • 0
  • 0
Al enkele jaren richt regisseur Albert Serra zich voornamelijk op historische films (Liberté, La mort de Louis XIV, ...), maar met zijn nieuwe film Pacifiction brengt hij een hedendaagse politieke thriller. De Belgische première was er reeds in oktober op het Film Festival Gent en vanaf midden januari 2023 kan je Pacifiction overal in de bioscoopzalen zien. Deze film heeft een sterke cast met onder meer Sergi López, Marc Susini, Pahoa Mahagafanau en Cécile Guilber. De hoofdrol is voor de Franse acteur Benoît Magimel, die ik recent nog zag in de film Incroyable mais vrai.
Astérix en Obelix op hun verste reis naar The Middle Kingdom
  • 0
  • 1
La douce France, het bracht ons al zoveel! Wijn, kaas, croissants, Monet, gele hesjes en witte vlaggen … én mijn favoriete stripreeks: Asterix (‘Astérix’ en Français). Ik lag als kind al krom met de namen, ik ging zelfs op zoek naar de strips in andere talen om te zien wat ze er daar van maakten. De dappere Galliërs met hun toverdrankje zijn in eigen land nationaal erfgoed. Toen de reeks zestig jaar oud werd, kwam er zelfs een speciale munt van twee euro op de markt.

Sinds 1967 zijn er zowel animatie- als live action-films rond Asterix en Obelix gemaakt en het moet gezegd: de films zijn stuk voor stuk uitstekend. Asterix en Cleopatra uit 1968 is een komisch pareltje. De speelfilms met Depardieu als Obelix staan in verschillende lijsten met beste Franse komedies ooit. Nee, als het op stripadaptaties aankomt kan een DC, bijvoorbeeld, veel leren van Frankrijk. Op 1 februari nippen we terug aan de magische toverdrank. Na missies in Egypte, Groot-Brittannië, met vikings...
Nieuw artwork van The Last of Us Online gedropt
  • 0
  • 0
Heel wat mensen hebben ongetwijfeld zin in een nieuwe multiplayerervaring van The Last of Us en die komt eraan. Alleen weten we helaas nog altijd niet wanneer we ons opnieuw op het online strijdveld mogen begeven. Op de website van Naughty Dog, de ontwikkelstudio achter de The Last of Us-spellen, wordt al wat vooruitgekeken op de tiende verjaardag van de franchise die komende juni plaatsvindt. Toen verscheen The Last of Us namelijk op PlayStation 3. Ondertussen werden meer dan 37 miljoen spellen in de franchise verkocht en het einde is nog niet in zicht.

In maart mogen we The Last of Us Part I voor pc verwachten en ook de nieuwe The Last of Us-multiplayer is nog in de maak. Naughty Dog zal later dit jaar nieuwe informatie omtrent het project lossen, maar deelde ondertussen ook nieuwe artwork. O ja, op 16 januari wordt de tv-adaptatie van de serie uitgezonden op Streamz! De review van de serie mag...
Bordspelreview: Jaws: No swimming, beach closed
  • 0
  • 0
Wie de klassieker Jaws gezien heeft zal het typische deuntje wel herkennen: duunnn dunnn ... duuuunnnn duun ... duuunnnnnnnn dun dun dun dun dun dun dun dun dun dun dunnnnnnnnnnn dunnnn ... Na al die jaren staat het nog steeds garant voor goosebumps als ik terugdenk aan die eerste keer in mijn kindertijd dat ik de film zag. Jaws zorgde bij veel kijkers voor een heilige schrik om te gaan zwemmen in de zee en voor menig ander trauma.
Seriereview: Christian
  • 0
  • 1
Italië, la bella Italia, het land met haar prachtige stranden, haar pittoreske dorpen, haar overheerlijke keuken, haar indrukwekkend cultureel erfgoed en haar rijke (Romeinse) geschiedenis. Er is dan ook een reden waarom romantische films, zoals Letters to Juliet, het land vaak als setting gebruiken. Neem hier even een pauze als je nog eventjes wil wegdromen. Je zou haast vergeten dat het land ook armoede kent. De Italiaanse serie Christian breekt met dit sprookjesachtige beeld van Italië en neemt je mee naar de achtergestelde buurten in Rome waar armoede, criminaliteit, bendes en drugs de overhand hebben.
Concertagenda: Januari 2023
  • 1
  • 3
Na een korte winterslaap tot midden januari worden alle concertzalen weer stilaan wakker. De eerste bands beginnen terug te touren en we kunnen ons weer rustig opmaken om er volledig in te vliegen. Voorlopig is de agenda nog vrij beperkt, maar wat er komt is weer om naar uit te kijken. Laat maar weten wat jullie van plan zijn om als eerste concert van het nieuwe jaar mee te pikken!
Bordspelreview: Yokai
  • 0
  • 1
De Yokai zijn in de war! De Japanse geesten zijn hun familieleden kwijtgeraakt en zijn daardoor not-amused. Breng ze tot bedaren door ze weer met hun familie samen te brengen. Jammer genoeg zijn ze ook een lastige klant, want ze houden allesbehalve van chit-chat. Je mag alleen via hintkaarten met elkaar communiceren. Onthoud daarom goed wat je ziet en werk samen om de Yōkai-families te herenigen.
Documentaire Eternal Spring vanaf 25 januari in de bioscoop
  • 0
  • 1
Eternal Spring vertelt het verhaal van een groep Chinese activisten die in 2002 de Chinese staatstelevisie voor korte tijd overnamen. Ze zonden een video uit van mensen die Falun Gong beoefenden, een verboden spirituele beweging.

Deze Canadese documentaire combineert 3D-animatie en live-action. Hij werd geschreven en geregisseerd door Jason Loftus en getekend door striptekenaar Daxiong, die zelf Falun Gong-beoefenaar is en vluchtte uit zijn land. Eternal Spring won maar liefst dertien awards en de film is ook voor drie categorieën (beste niet-Engelstalige film, beste documentaire en beste langspeelfilm animatie) ingezonden voor de Oscars 2023.

Wie Eternal Spring wil zien, kan dit vanaf 25 januari in Cinéma Aventure in Brussel via distributeur REVEAL films.

Filmreview: The Matrix Collection 4 Films
  • 5
  • 3
Eén van de meest besproken en iconische scènes in The Matrix, is ongetwijfeld het moment waarop hoofdpersonage Neo moet kiezen tussen een rode pil en een blauwe pil, aangeboden door rebellenleider Morpheus. Hiermee biedt Morpheus de keuze: de waarheid waardoor je perceptie van de werkelijkheid voor altijd zal veranderen of onwetendheid waardoor je verder kan leven in een aangename illusie.
Gran Turismo 7 en Beat Saber krijgen PSVR2 ondersteuning
  • 1
  • 1
PlayStation CEO Jim Ryan kondigde gisteren tijdens de presentatie van Sony's CES 2023 aan dat twee nieuwe games worden toegevoegd aan het gamma met games die ondersteuning zullen hebben voor de nieuwe PlayStation VR2-headset: Gran Turismo 7 en Beat Saber. Gran Turismo 7, die ongeveer een jaar geleden het levenslicht zag, zal vanaf de release op 22 februari 2023 beschikbaar zijn. Bezitters van de game zullen diezelfde dag een gratis VR update krijgen.

Naast Gran Turismo 7 zal ook Beat Saber beschikbaar komen voor de PSVR2, al zal dit voor deze game niet meteen bij de release zijn, aangezien de versie voor de nieuwe headset momenteel nog in ontwikkeling is. Drummers of gamers die denken dat ze kunnen drummen zullen dus binnenkort ook via de nieuwe headset objecten kunnen neerhalen op de beats van verschillende nummers.

BeatSaber.jpg
World War Z: Aftermath verschijnt nog deze maand op PS5 en Xbox Series
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de fans van World War Z: Aftermath, want diens ontwikkelaar en uitgever Saber Interactive kondigde onlangs aan dat de game vanaf 24 januari speelbaar zal zijn in 4k en op 60 frames per second op de next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox Series. Daar bleef de aankondiging niet bij, aangezien ze tegelijkertijd via onderstaande trailer aankondigden dat de gratis "Horde Mode XL" update mee zal verschijnen. Zij die World War Z: Aftermath al hadden voor de PlayStation 4 of Xbox One, zullen gratis kunnen upgraden, ook al omdat de "Horde Mode XL" update enkel beschikbaar zal zijn op de next-gen consoles én op PC.

Zoals de "XL" wellicht al deed vermoeden, zal in deze game mode een extra wave met meer dan 1000 zombies op jou worden losgelaten. Voor de rest zullen de regels nagenoeg hetzelfde blijven als in de normale standaard "Horde Mode". Om het geheel nog wat complexer te maken, zullen alle versies van de game tevens een gratis update krijgen dat de nieuwe mode "Horde...
Project Leonardo maakt PlayStation 5 toegankelijker
  • 1
  • 4
Gamen is lang niet voor iedereen evident. Zo zijn er velen die wegens handicaps en aandoeningen moeite hebben met standaardcontrollers. Al is er zeker een trend dat games in hun softwareopties toelaten die toegankelijkheid te verbeteren, biedt Playstation binnenkort ook een hardware-oplossing die het leven makkelijker zou moeten maken voor mensen die de standaard DualSense-controller niet handig vinden. De PlayStation Blog heeft Project Leonardo net onthuld: het gaat om een invoerapparaat voor de PlayStation 5 met grote joysticks en grote, aanpasbare knoppen. Deze is momenteel in ontwikkeling en heeft nog geen releasedatum of officiële titel.

Ingenieurs, game-ontwikkelaars en toegankelijkheidsexperts werken samen aan Project Leonardo, dat uiteindelijk bedoeld is om mensen met een fysieke beperking makkelijker en langer van games te...
Eerste officiële trailer van Renfield met Nicolas Cage als Dracula
  • 0
  • 4
Universal Pictures heeft de eerste officiële trailer onthuld voor Renfield, een nieuwe horrorkomedie die dit voorjaar in de bioscoop te zien zal zijn. Renfield werd geregisseerd door Chris McKay (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War, ...) en het script werd geschreven door Ryan Ridley en Robert Kirkman.

In dit monsterverhaal schittert Nicholas Hoult als Renfield; hij is de gekwelde assistent van Dracula (Nicolas Cage). Renfield is na eeuwen dienstbaarheid klaar met een leven in de schaduw van zijn narcistische baas en zoekt een manier om de samenwerking te beëindigen.

De film wordt vanaf april in de bioscoopzalen verwacht.

Terug
Bovenaan