Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
The Phantom of the Opera komt naar België: een eerste blik op Andrew Lloyd Webbers musical
 • 0
 • 0
Vorige maand werd bekendgemaakt dat The Phantom of the Opera in 2025 voor een maand naar België zal komen. Stadsschouwburg Antwerpen zal vanaf 6 februari 2025 tot en met 2 maart 2025 ondergedompeld worden in het decor van Andrew Lloyd Webbers alom bekende musical. The Phantom of the Opera zal hierbij voor het eerst in de originele Engelstalige versie te zien zijn in ons land. Nederlandse boventitels worden voorzien.

De musical speelde al voor meer dan 160 miljoen mensen in 46 landen, 193 steden en in 21 talen. Bovendien won de musical zeventig grote theaterprijzen, waaronder zeven Tony Awards en vier Olivier Awards, inclusief die voor Beste Musical. De originele productie opende in 1987 in het Londense West End, waar de show de voorbije 38 jaar lang onafgebroken speelt. Dit zijn niet de enige indrukwekkende cijfers: in totaal zullen decors, speciale effecten, zo'n honderd cast-, crew- en orkestleden en meer dan 230 kostuums afzakken naar Antwerpen. Muziekstukken als The Phantom of...
Muziektheater Master Class gaat in première
 • 0
 • 0
Zaterdagavond vond de première van Master Class plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Het muziektheaterstuk voert het publiek mee in de wereld van de legendarische operadiva Maria Callas, die vertolkt wordt door Brecht Callewaert. De verdere cast bestaat uit Maud Hanssens, Morann De Langhe, Bjorn Geudens en Bas Bossaerts. De regie is in handen van Niels de Valk, de muzikale begeleiding op de piano wordt voorzien door Charles Vanden Broucke, gecombineerd met zang op de muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.
Eerste beelden van sprookjesmusical Sneeuwwitje
 • 0
 • 0
Vandaag werden de eerste beelden gereleased van de repetities van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De sprookjesmusical gaat op 30 juni in première in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne. De musical zal de hele zomer hier exclusief te zien zijn. De titelrol van Sneeuwwitje wordt vertolkt door Ianthe Tavernier, met Michiel De Meyer aan haar zijde als prins. De boze koningin zal afwisselend gespeeld worden door Karen Damen en Ruth Beeckmans, Manu Van Acker maakt dan weer zijn musicaldebuut als lakei. De zeven dwergen zullen gebracht worden door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk, met Daniëlle de Bakker als swing.
Eerste naam voor Annie - De Musical bekend
 • 0
 • 0
Een tijdje geleden kondigde Backstage Producties aan dat ze Annie - De Musical in 2025 naar Vlaanderen zullen brengen. Ondertussen werd een eerste naam van de cast bekendgemaakt met Lucas Van den Eynde als Oliver Warbucks. Van den Eynde stond in 2023 nog op de planken als de norse, gierige Scrooge in de familiemusical A Christmas Carol. Wie Lucas zal vergezellen op het podium, zal dit voorjaar nog verduidelijkt worden. Voor de hoofdrol Annie is alles nog mogelijk: Backstage Producties organiseert hiervoor audities. Concreet wordt er gezocht naar een meisje tussen acht en twaalf jaar, en enige ervaring met zang/spel/dans is een pluspunt. De geïnteresseerden kunnen terecht op de website voor meer informatie.
Spektakel-musical 14-18 gaat in première
 • 0
 • 0
Gisteren ging de nieuwe versie van spektakel-musical 14-18 in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. "Deze nieuwe versie kreeg een nieuwe dimensie dankzij de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten. Het is heel anders dan toen: op alle vlakken mooier, emotioneler en spectaculairder.", geeft Gert Verhulst mee. Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Het is niet alleen een aangrijpend oorlogsverhaal, maar ook een heel menselijk verhaal over vriendschap, liefde en de wil om te overleven. De gruwel van oorlog is vandaag helaas alomtegenwoordig. We hopen dat deze voorstelling niet alleen een moment van ontroering, maar ook van reflectie kan bieden.”
Puccini's liefdesopera La Bohème komt naar Gent en Antwerpen
 • 0
 • 0
Giacomo Puccini behoort in het rijtje van de bekendste operacomponisten. Hoewel de man zo'n honderd jaar geleden stierf in Brussel, brengt Prima Donna Events zijn werk nog even tot leven op donderdagavond 7 november 2024 in Capitole Gent en zaterdagavond 9 november 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen met La Bohème. De opera valt onder zijn bekendste werken en wordt gekenmerkt door vrolijkheid tegenover dramatiek en prachtige aria’s. Hij schreef gevoelige passages met als beroemd hoogtepunt de aria “Che gelida manina”, het moment dat de liefde tussen Mimì en Rodolfo ontluikt. Maryna Naimytenko (sopraan), laureaat van diverse internationale competities met een warm timbre, vertolkt alvast de rol van Mimì. Dit zal zij doen onder begeleiding van een live symfonisch orkest.
Theaterreview: De Schlagerij
 • 0
 • 4
Afgelopen zondag vond de première van Backstage producties’ nieuwste komedietheaterstuk De Schlagerij plaats. Ik moet toegeven: het was lang geleden dat ik nog eens zo gelachen heb. Toen ik het verhaal las, wist ik al dat ik me aan wat humor kon verwachten. Dat ik werkelijk met de tranen in de ogen zou zitten, had ik niet zien aankomen.

De Schlagerij is een deurenkomedie van Backstage Producties. Hoewel Backstage Producties nog geen twee jaar bestaat, bracht het al een variatie aan theaterstukken met onder andere Moord op de Oriënt Express, Winterrevue - An Evening With The Six Pack, Pocahontas, Assisen … Ook nu speelt het theaterstuk van Aspe – Moord in de Studio nog tot en met 16 juni in Play Zuid te Antwerpen. De Schlagerij is eveneens tot 16 juni te zien, maar dan in Theater Elckerlyc Antwerpen.

Assisen Live - De Kotmoord trekt naar Hasselt en Gent
 • 0
 • 3
Na Theater Elckerlyc in Antwerpen, is dit weekend Trixxo theater in Hasselt aan de beurt om er het interactieve theaterstuk Assisen Live - De Kotmoord te huizen. In dit theaterstuk beslist het publiek als volksjury over de schuld of onschuld binnen een assisenproces. Dit weekend is het theaterstuk nog te zien in Trixxo Theater Hasselt, op 9 en 16 juni 2024 is Capitole Gent aan de beurt.

Sien Eggers is voorzitster van het Hof van dienst, en zal met wijsheid en vastberadenheid de balans weten te bewaren te midden van het tumultueuze proces. Goossens treedt op als advocaat van de beklaagde Ben Segers, terwijl Leemans de rol van procureur vervult. Leonce Peeters kruipt in de huid van het slachtoffer, terwijl je Nona 't Jolle, An Miller en Ini Massez zal terugvinden op de getuigenbank.

Rolverdeling:
 • Voorzitter van het hof: Sien Eggers
 • Procureur: Jonas Leemans
 • Advocaat: Carry Goossens
 • Beklaagde: Ben Segers
 • Slachtoffer: Leonce Peeters
 • Getuige: An Miller...
Musicalreview: The Last Ship
 • 0
 • 3
Afgelopen weekend bracht Bohemian Productions een ode aan poplegende Sting door de Staddschouwburg van Sint-Niklaas om te bouwen tot het decor van de musical The Last Ship. Dat Sting en de musical met elkaar verweven zijn, is onmiskenbaar. Niet alleen zijn de muziek en liedteksten afkomstig van Sting, ook is het verhaal gebaseerd op zijn jonge jaren in Wallsend, een stad in het noordoosten van Engeland gekend voor haar scheepsbouw. Nieuwsgierigheid alom dus naar hoe deze musicalvereniging de Broadwaymusical zou brengen in een Vlaamse versie.

The Last Ship werd tijdens het Pinksterweekend gebracht door Bohemian Productions. De musicalvereniging bestaat ongeveer vijftien jaar en bracht al een indrukwekkend repertoire met stukken als Evita (2013), Jekyll & Hyde (2015), Catch Me If You Can (2018), Jesus Christ Superstar (2019), Mette (2022), If/Then (2023) … en sinds vorig weekend voegden ze daar The Last Ship aan toe. Grote ambities dus die de musicalvereniging ook wil...
Nieuwe K3 show 'Zeesterren' in 2025
 • 0
 • 1
Hoewel de K3'tjes nog volop aan het touren zijn met hun De 3 Biggetjes-musical, staat de volgende show al gepland. Vanaf 1 maart 2025 zullen Hanne, Marthe en Julia doorheen Vlaanderen en Nederland te zien zijn in hun nieuwste tour Zeesterren. Met Zeesterren neemt K3 hun publiek mee op een magische reis onder water vol zang en dans.

De show wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer de meisjes botsen op een mysterieuze schelp ... Samen met het publiek, én met een nieuwe vriend, wordt het een K3 show om nooit te vergeten. Kom meezingen, dansen, én zoeken naar de drie magische parels om de schelp te openen.

Zeesterren is te zien vanaf 1 maart 2025 in Hasselt, Utrecht, Gent, Rotterdam, Oostende, Groningen, Leuven, Amsterdam, Breda, Den Bosch en Antwerpen.
Tickets & info via www.studio100.com
Theatermaker één zee brengt ode aan Hugo Claus met theaterstuk Thuis
 • 1
 • 0
Theatermaker één zee, het productiehuis van Frank Aernout en Ann De Winne, brengt vanaf 8 november 2024 het theaterstuk 'Thuis'. Hiermee brengen ze een ode aan Vlaamse schrijver, dichter en kunstenaar Hugo Claus. Robert Sian is regisseur van dienst en gaat aan de slag met Marleen Merckx, Koen Van Impe, Briek Lesage, Britt Das en Marilou Mermans. Het werk van Hugo Claus wordt de laatste tijd steeds minder gespeeld, en eigenlijk bijna uitsluitend door liefhebbers-gezelschappen. één zee vond dat daar dringend iets aan moest veranderen. Met Thuis wil de theatermaker dan ook hun trend verderzetten om repertoirestukken terug in ere te herstellen.

Thuis vertelt het grappig, grotesk en kluchtig verhaal van een disfunctionele Vlaamse familie in de jaren zeventig. Een gefrustreerde man (Koen Van Impe), een gefrustreerde vrouw (Marleen Merckx), het komt wel vaker voor. Aan de basis van de frustratie van de vrouw ligt in dit geval geen jong meisje, maar een oude dame (Marilou Mermans). Ze...
Van Hoorne Studios brengt musicalklassieker The WIZ naar Nederland en België
 • 0
 • 0
Na Shrek De Musical kondigt het productiehuis Van Hoorne Studios aan dat het in theaterseizoen 2025-2026 een Nederlandstalige versie van de Broadwayklassieker The WIZ naar de Nederlandse en Belgische theaters zal brengen. Hiermee zet Van Hoorne Studios de trend verder om grotere familiemusicals te brengen.

Het verhaal van de musical The WIZ is gebaseerd op het boek De tovenaar van Oz. In 1975 maakte het verhaal zijn debuut in de vorm van een musical op Broadway, waar het zeven Tony Awards won, waaronder die voor Beste Musical. Wereldberoemd werd het verhaal door de musical-film welke in 1978 uitkwam met in de hoofdrol onder andere Diana Ross en Michael Jackson. In Nederland werd de musical in 2006 geproduceerd door Joop van den Ende. Daarmee won de producent de Musical Award 'ANWB Publieksprijs voor de beste grote musical'.

The WIZ is een sprookjesverhaal voor jong en oud. In de musical zal het publiek het verhaal van Dorothy volgen...
Jeanne d'Arc viert de liefde met nieuwe single
 • 0
 • 0
Vanaf 14 augustus 2024 staan Lotte Stevens en Pieter Jan De Paepe samen op de planken in de musicalproductie Jeanne d’Arc. Lotte zal in de huid kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en Pieter Jan vertolkt nobelman/ridder Jean de Metz. Hoewel het nog even wachten is op de musical zelf, werd het liedje ‘We vieren de liefde’ al gelanceerd. Het liedje, waarvan Jelle Cleymans de tekst schreef en Sam Gevers de muziek componeerde, zal ook gebracht worden in de musical zelf. Het script van Jeanne d'Arc is in handen van Jef Hoogmartens.

Historalia brengt de musicalspektakel Jeanne d'Arc op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Vanaf 14 augustus 2024 kan je het verhaal ontdekken van deze legendarische Franse heldin en kom je meer te weten over de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten.

Tickets & info via historalia.be

Vlaamse hitmusical Grease kent zijn Sandy en Danny
 • 0
 • 0
Vanaf 12 september 2024 zal de musical Grease opnieuw in Vlaanderen te bezichtigen zijn, opeenvolgend in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Albert Verlinde brengt, in samenwerking met Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, een nieuwe versie van de hitmusical. Ondertussen werden ook de eerste namen van de cast bekendgemaakt.

Zangeres en actrice Tinne Oltmans (o.a. jeugdserie Ghost Rockers, Lisa in de telenovelle Lisa, Sophie in musical MAMMA MIA!) wordt Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. De stoere Danny met peperkoeken hart, waar Sandy hopeloos naar verlangt, wordt gespeeld door … Danny. Danny Dorland wel te verstaan. Dorland is een Nederlander die in Vlaanderen vooral bekend staat als Scott in #LikeMe. De rol van de ruige Rizzo is weggelegd voor Lauren De Ruyck (Galaxy Park, musicals Fiddler on the Roof, Domino en Roodkapje, K3 zoekt K3, Sing Again). Pieter Casteleyn (Chaplin, de musical, The...
Eerste beelden van spektakelmusical 14-18
 • 0
 • 1
Vandaag werd in het Studio 100 Pop-Up theater in Puurs een eerste preview van de spektakelmusical 14-18 opgevoerd. Yanni Bourguignon (Jan), Sandrine Van Handenhoven (Anna), Niels Destadsbader (Albert), Jérémie Vrielynck (Fons), Charlotte Timmers (Celine), Remi De Smet (Kamiel) en Peter Van de Velde (Sergeant De Decker) brachten een aantal scènes onder het toeziend oog van Gert Verhulst, regisseur Frank Van Laecke, Jelle Cleymans (Jan) en Jonas Van Geel (Fons).

Met nog twee weken te gaan voor de première, werden al meer dan honderdduizend tickets verkocht. 14-18 zal in een nieuw jasje gestoken worden met onder andere nieuwe muziek en spectaculaire decors. Ook de rijdende tribunes zijn weer van de partij. De spektakelmusical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om...
Zomersingle "Alles voor de show" van Gert & James gereleased
 • 0
 • 0
Sinds gisteren is de nieuwste zomersingle van Gert Verhulst en James Cooke Alles voor de show overal te beluisteren. Het lied werd geschreven door Gert Verhulst zelf en Jelle Cleymans. Met deze single, die overigens de opener wordt van de Gert & James ZomerRevue, wil het duo iedereen alvast in de juiste sfeer brengen. Met de Gert & James ZomerRevue mag je je verwachten aan een glamoureuze avond gevuld met entertainment, live muziek, humoristische sketches en een groots ensemble aan de Belgische kust. Gert en James zullen samen met sidekicks Karen Damen en Ruth Beeckmans het publiek laten kennismaken met het genre revue, weliswaar in een modern jasje.
Bohemian Productions brengt vanaf 17 mei een ode aan poplegende Sting met musical The Last Ship
 • 0
 • 1
Vanaf 17 mei tot en met 20 mei brengt musicalvereniging Bohemian Productions (Lelies, Jesus Christ Superstar, IF/THEN en Mette) hun nieuwste musicalproductie The Last Ship in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas. De 35 castleden en het live orkest zullen met deze musical een ode brengen aan de muziek van poplegende Sting.
Nachtwacht kondigt nieuwe muziekclip én theatershow aan
 • 1
 • 1
Afgelopen maandag werd de muziekclip van de nieuwste single Samen sterk van Nachtwacht opgenomen. De single zal uitkomen op 15 mei en de clip zal te bekijken zijn vanaf 17 mei om 17u op het YouTube-kanaal van Nachtwacht en Studio 100 TV. Samen sterk gaat over de kracht van vriendschap. Met vrienden om je heen, kan je elke uitdaging aan. En dat geldt zeker voor de Nachtwacht: de drie beste vrienden Keelin (Sophie Janssens), Vladimir (Louis Thyssen) en Wilko (Gio Kemper), elk met hun eigen sterktes, die samen het kwaad bestrijden.
Musicalreview: Magdalena
 • 0
 • 2
Afgelopen december kreeg ik de kans om Home for Chistmas, The Singing Factory’s musicaladaptatie van Charles Dickens' A Christmas Carol bij te wonen. The Singing Factory liet hiermee een blijvende – uiteraard positieve – indruk achter bij mij. Wanneer ik vernam dat de organisatie vanaf 19 april hun nieuwste musical Magdalena bracht, was de zin om te gaan kijken er meteen. Zeker wanneer ik het toch wel zware thema vernam dat The Singing Factory onder de aandacht wil brengen met Magdalena. Benieuwd naar hoe ze dit verhaal zouden brengen, maakte dat ik op 20 april verwachtingsvol aftrad naar de Blikfabriek in Hoboken.
InTeam maakt de cast van de musical Lelies bekend
 • 0
 • 0
Eerder werd aangekondigd dat Tim Saey (40-45, Red Star Line en Damiaan) de rol van Simon op zich zal nemen, Brecht Callewaert (transvrouw Bernadette in Priscilla, Queen of the Desert) die van Gravin De Tilly en Hannes Vandersteene (Mozart, Legally Blonde) zal te zien zijn als Bisschop de Bilodeau. De verdere cast zal bestaan uit musicalacteurs zoals Rudi Giron (o.a. in de rol van Broeder Saint-Michel en Baron De Huë) en Florian Slangen (Madame de Rosier). Ook stelt InTeam een lichting nieuwe musicalartiesten voor met Wout Puimège als de jonge Simon, Ruben Santens (momenteel nog in de Nederlandse Mamma Mia) als Vallier, Joppe Dekoker als de jonge Bilodeau en Thomas Servranckx als ensemblelid.
Terug
Bovenaan