Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
Jeanne d'Arc trekt ten strijde met een volledige hoofdcast
  • 0
  • 1
Vanaf 14 augustus 2024 presenteert Historalia het musicalspektakel Jeanne d’Arc op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) maakte reeds een deel van de hoofdcast bekend, waaronder zangeres en actrice Lotte Stevens die in de huid van de Franse oorlogsheldin Jeanne d'Arc zal mogen kruipen. Ondertussen werden de laatste nieuwe namen onthuld. Erik Goris, Helle Vanderheyden, David Cantens en Pauline Joris vervolledigen de hoofdcast van Jeanne d'Arc.
Musicalhuis Iskariot wordt opvolger van Judas TheaterProducties
  • 0
  • 1
Vandaag werd de aftrap gegeven van Vlaanderens nieuwste musicalhuis Iskariot. Iskariot is de opvolger van het productiehuis Judas TheaterProducties, dat twee jaar geleden haar deuren noodgedwongen sloot door een tekort aan subsidies van de Vlaamse regering. De naam Iskariot is bovendien een knipoog naar de familienaam van de bijbelse figuur Judas. Het is dan ook hetzelfde artistieke team van Judas TheaterProducties dat Iskariot leven inblaast: Sam Verhoeven, An Sluydts en Marijntje Vercammen.
American Theatre Company brengt vanaf vandaag Annie Bakers Circle Mirror Transformation
  • 0
  • 1
American Theatre Company stelt vanaf vandaag haar theaterstuk Circle Mirror Transformation voor, dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Pulitzer Prize-winnares Annie Bakers. In 2009 maakte de voorstelling haar off-Broadway intrede en in 2010 won deze een Obie voor Best New American Play. Regisseur van dienst is Quentin Clemens, die in 2022 zijn regiedebuut maakte met de Studio Nights-productie Almost, Maine, eveneens van het ATC.
Indrukwekkende cast voor theaterstuk Aspe - Moord in de studio
  • 0
  • 0
Backstage Producties maakt de volledige cast van hun aankomende interactieve theaterstuk Aspe - Moord in de studio bekend. Eerder werd meegedeeld dat Herbert Flack de rol van Van In op zich zal nemen. Hierbij wordt hij bijgestaan door Ruth Beeckmans, Sven De Ridder en Nathalie Meskens. Backstage Producties kondigt nu de laatste namen aan en vervolledigt de cast van Aspe - Moord in de studio met Bert Verbeke, Frans Maas, Gert Winckelmans, Manou Kersting en Katrien De Becker.
Komische cast voor Backstage Producties' nieuwste komedie: De Schlagerij
  • 1
  • 1
Theaterproductiehuis Backstage Producties kondigde de cast aan voor hun nieuwste komedie: De Schlagerij. Dit komische theaterstuk wordt geschreven door Manu Jacobs en Dirk Van Vooren. Regisseur van dienst is eveneens Manu Jacobs. Jacobs zal hierbij aan de slag gaan met Dirk Van Vooren, Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia.
Maike Boerdam van Big & Betsy vervangt Ann Van den Broeck in MAMMA MIA!
  • 0
  • 1
Vanaf 22 maart 2025 zal Deep Bridge hun Vlaamse versie van de musical 'MAMMA MIA!' opnieuw brengen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Niet van de partij ondanks eerder aangekondigd, is Ann Van den Broeck die opnieuw in de huid van Donna zou kruipen. Ann kreeg een kans aangeboden om in Nederland in een langlopende productie mee te spelen en heeft die gegrepen.
Audities open voor Bohemian Productions' musical Cats
  • 0
  • 0
Bohemian Productions kondigt de audities aan voor hun hedendaagse versie van de wereldberoemde musical Cats van componist Andrew Lloyd Webber. De musical zal te zien zijn vanaf 1 tot en met 11 mei 2025 in het Bauhuis in Sint-Niklaas. Bohemian Productions nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de audities of mee te werken aan deze musical.
Filmreview: Wicked Little Letters
  • 0
  • 3
Het verhaal achter Wicked Little Letters is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Littlehampton, Sussex in de jaren 1920. Hoewel Wicked Little Letters kan rekenen op een (weliswaar Britse) humoristische ondertoon, is het waargebeurde verhaal net iets wreder, met nog meer plottwist en haalde dit zelfs de kranten (inclusief alle verdere ontwikkelingen). Wie graag de originele gebeurtenissen leest, dient gewoon te zoeken op ‘Littlehampton Letters’. En nu, over naar de film.
Filmreview: Land of Bad
  • 1
  • 1
Je moet het maar doen: als soldaat die nog groen achter de oren is, meegaan met een ervaren special forces-team op een levensgevaarlijke missie bij de Suluzee om een vermiste CIA-agent terug te halen. Het is niet iedereen gegeven om zo'n uiterst gevaarlijke tocht te ondernemen, maar Liam Hemsworth valt zeker niet onder 'iedereen'. Gepakt en gezakt met een drone, een wapen, wat spierballen en een sixpack gaat hij ertegenaan in Land of Bad.
Cast muziektheaterstuk Master Class krijgt gezicht
  • 0
  • 0
InTeam Producties stelt de cast van Master Class, een muziektheaterstuk over de operadiva Maria Callas, voor aan de hand van een nieuwe trailer. Producent Niels de Valk is regisseur van dienst, Brecht Callewaert vertolkt dan weer de rol van de operalegende. In de trailer worden Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe in hun rol geïntroduceerd.
Studio 100 stelt hoofdcast Sneeuwwitje voor
  • 0
  • 1
Vandaag stelde Studio 100 de hoofdcast voor van de nieuwste sprookjesmusical Sneeuwwitje. Dat Ianthe Tavernier Sneeuwwitje zal vertolken met prins Michiel De Meyer aan haar zijde, was al geweten. Tegenspeelsters Karen Damen en Ruth Beeckmans nemen afwisselend de rol van de boze koningin op zich. Sinds vandaag voegt ook Manu Van Acker zich officieel bij de cast als lakei. De zeven dwergen zullen gespeeld worden door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk. Daniëlle de Bakker zal instaan als swing.
Hoofdcast musical "De klokkenluider van de Notre Dame" bekend
  • 0
  • 0
Vandaag werd de cast van Festivaria's nieuwste musical De klokkenluider van de Notre Dame bekendgemaakt. De musical is geïnspireerd op Victor Hugo's roman en bevat de liedjes uit de Disney-klassieker. Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde zijn creatief team voor met Ingrid Coppieters voor choreografie, Geert Baetens voor muzikale leiding, Marnik Baert voor decorontwerp en Elvira Van Bavinckhove voor kostuumontwerp. Naast het creatieve team werd ook de hoofdcast voorgesteld. Idalie Samad zal de rol van Esmeralda vetolken, Nordin De Moor wordt aartsdiaken Frollo en Ruben Van Keer wordt de enige echte Quasimodo. Hilde Van Wesepoel, Pieter Casteleyn en Leendert De Vis vullen de hoofdcast verder aan als respectievelijk waterspuwer, Clopin Trouillefou en Phoebus de Martin.
Filmreview: The Great Escaper
  • 0
  • 3
Een Britse film over een negentigjarige oorlogsveteraan die eigenhandig een reis onderneemt naar Frankrijk om de zeventigjarige herdenking van D-Day bij te wonen … en die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Meer had ik niet nodig om overtuigd te worden deze film te zien. Met films als The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, The Duke … in het verleden, ben ik fan geworden van deze Britse trend met seniors in de hoofdrollen. Ik was dus razend benieuwd wat The Great Escaper zou brengen.
Gert en James brengen deze zomer ZomerRevue in Plopsa Theater
  • 2
  • 0
Naast Sneeuwwitje zal je deze zomer ook de Gert & James ZomerRevue kunnen zien in het Plopsa Theater in De Panne. Gert Verhulst en James Cooke zullen er samen met sidekicks Karen Damen en Ruth Beeckmans een revue brengen voor zowel jong als oud. Reken op glamour, livemuziek, humor en een groots ensemble. De ZomerRevue zal vanaf 21 juli 2024 exclusief te zien zijn in het Plopsa Theater in De Panne.
Een zure appel om doorheen te bijten voor Sneeuwwitje: Karen Damen en Ruth Beeckmans worden koningin
  • 0
  • 0
Wie binnenkort een appel aangereikt krijgt van Ruth Beeckmans of Karen Damen let maar beter extra goed op. Beide actrices zijn namelijk gecast als de heksen ... ik bedoel koninginnen in Studio 100 hun nieuwste sprookjesmusical Sneeuwwitje. De twee zullen deze rol afwisselend op zich nemen. Met Karen Damen zet Studio 100 in op een vaste waarde binnen de musicalscene, voor Ruth Beeckmans betekent Sneeuwwitje haar musicaldoop ... en wat voor een. Eerder werd al bekendgemaakt dat de titelrol gespeeld zal worden door Ianthe Tavernier met Michiel De Meyer aan haar zijde als prins.
The Musical Academy brengt Little Liars Club voor het eerst naar de musicalplanken
  • 0
  • 0
Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met 'Het Fopidool - Een Echte Musical' de eerste musical van de Little Liars Club van auteur Jonas Boets. De Little Liars Club is een club die kinderen en jongeren helpt om kleine, onschadelijke leugentjes te verzinnen en/of verdoezelen. Speciaal voor de gelegenheid zal Boets een nieuw verhaal schrijven. Vlaamse (theater)actrice Helle Vanderheyden zal als regisseur de musical in goede banen leiden samen met haar cast van jonge acteurs en actrices (vanaf acht jaar).
Cast theaterstuk Assisen Live-De Kotmoord bekend
  • 0
  • 0
Play en Backstage Producties kondigden zonet de cast aan van hun theaterstuk Assisen Live-De Kotmoord. Om dit interactief concept te realiseren werkt Backstage Producties samen met Play. Zo startte daar op 20 februari de serie Assisen waarbij iedereen van thuis uit mee kan beslissen over de schuld en onschuld binnen het proces van De Insulinemoord. Het lot binnen De Kotmoord kan dan weer bepaald worden door het publiek in de theaterzalen.
Lotte Stevens wordt Jeanne d'Arc in nieuw musicalspektakel
  • 0
  • 2
Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, 'Albert I’, ‘Rubens' ‘1830’ en ‘Damiaan’, brengt Historalia vanaf 14 augustus 2024 haar nieuwste musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Vandaag maakte het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) ook de naam van de hoofdrolspeelster bekend: zangeres en actrice Lotte Stevens zal in de rol kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin Jeanne d'Arc.
Gaston & Leo - De Hommagemusical vanaf 1 maart te zien in Capitole Gent
  • 1
  • 2
Na Antwerpen, zal de musical Gaston & Leo - De Hommagemusical ook te zien zijn in Capitole Gent vanaf 1 tot 3 maart. Met deze musical wil Backstage Producties een ode brengen aan Vlaanderens alom gekende en komische duo Gaston & Leo. Gezien Leo Martin zelf een Gentenaar was, kan een passage in Gent dus niet ontbreken.
Muziektheaterstuk "Marlene" keert na 18 jaar terug naar het Fakkeltheater
  • 0
  • 2
Bewonderaars van Marlene Dietrich kunnen alvast beginnen af te tellen. Op 4 en 5 mei 2024 zal het muziektheaterstuk Marlene te zien zijn in het Fakkeltheater. Met Marlene komt ook international Sven Ratzke mee die de Duits-Amerikaanse zangeres en filmster zal vertolken. Ratzke, onder meer bekend als Bowie-vertolker met de show Where Are We Now, zal met Marlene een Nederlandstalige show brengen met liedjes die in het Duits en Engels zullen gezongen worden. Deze voorstelling ging onlang in première in het Renaissance Theater te Berlijn en toert momenteel door Nederland. In 2006 speelde Leah Thys nog de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Fakkeltheater. Na achttien jaar is het muziektheaterstuk terug in het Fakkeltheater en krijgt het hiermee dus ook een Belgische première.
Terug
Bovenaan