Sassenach

Redactrice
Sassenach

Sassenach

Redactrice
Filmreview: Freaks Out
 • 0
 • 3
Het circus: de plek waar acrobaten met alle gemak springen door brandende hoepels, waar hoogtes getrotseerd worden en waar lenigheid en elegantie zodanig samengaan dat het de wetenschap van het menselijk lichaam in twijfel trekt. Een kind heeft niet veel meer nodig om te geloven dat magie er tot leven komt. Maar, wat als deze magie nu eens echt zou zijn? Vanuit deze gedachtegang vertrekt Gabriele Mainetti met Freaks Out (2021). De Italiaanse historische fantasie dramafilm werd vertoond op het International Film Festival Rotterdam 2022 en werd er bekroond met de VriendenLoterij Publieksprijs. Deze filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de publieksfavoriet van het festival, wat bijgevolg enkele verwachtingen met zich meebrengt.
Filmreview: Ted & De Magische Smaragd
 • 0
 • 2
Wie nog op zoek is naar een laatste activiteit om de zomervakantie te spenderen met de kinderen kan vanaf 24 augustus Ted & De Magische Smaragd gaan bekijken in de bioscoop. De animatiefilm is ondertussen al de derde in de reeks. In 2012 werd Ted & De Schat Van De Mummie gelanceerd. In 2017 verscheen Ted & Het Geheim Van Koning Midas. De kinderen hoeven de vorige twee delen niet gezien te hebben om volop te kunnen genieten van deze film. Dit keer gaat de Indiana Jones van de animatiewereld op avontuur naar Mexico, Chicago, Frankrijk en Egypte. Het spoor van vernieling die hij en vooral zijn vrienden overal achterlaten tijdens dit avontuur is bijzaak. Zo mag onder andere de Notre-Dame er opnieuw aan geloven. Mona Lisa’s glimlach was daarentegen nog nooit zo duidelijk.
Filmreview: Fire of Love
 • 0
 • 4
Doorgaans beloven koppels om elkaars steun en toeverlaat te worden wanneer ze in het huwelijksbootje stappen. Katia en Maurice Krafft gingen hierin nog een stap verder en beloofden elkaar een explosieve relatie. En dat mag letterlijk genomen worden. Fire of Love brengt het vurige, en bovendien waargebeurde, verhaal van vulkanologen Katia en Maurice Krafft. De wetenschappers wijdden hun hele leven aan hun grootste passie: vulkanen. Op 3 juni 1991 werd die passie uiteindelijk ook hun dood. Regisseur Sara Dosa maakt in de documentaire gebruik van animatie, interviews met het echtpaar en beeldmateriaal dat Katia en Maurice zelf vastlegden.
Filmreview: Charlie en Hannah gaan uit
 • 3
 • 4
Charlie en Hannah gaan uit behoort niet meteen tot de bekendste Vlaamse films. De 73-minuten durende zwart-witfilm werd geproduceerd in 2016 en was de slotfilm van Film Fest Gent in 2017. Charlie en Hannah, twee vriendinnen, gaan samen met hun vrienden een avond op stap in Antwerpen. Een ‘magisch snoepje’ (“Het is geen drugs hoor, het is iets homeopathisch.” verzekert Charlie de kijker) moet Charlie en Hannah helpen om de avond door te komen.
Filmreview: Elvis
 • 1
 • 5
Dat biografische muziekfilms populair zijn bij het kijkerspubliek, valt niet te ontkennen. Na Queen (Bohemian Rhapsody, 2018) en Elton John (Rocketman, 2019), wordt nu ook Elvis Presley aan de reeks toegevoegd. In Elvis wordt het verhaal verteld van the King of Rock & Roll door de ogen van manager Colonel Tom Parker. Wat volgt is jarenlang financieel misbruik door Parker en een tragisch einde voor the King.
Filmreview: Lightyear
 • 4
 • 6
“Oneindig ver, en verder”. Buzz Lightyear is opnieuw te zien op het grote scherm maar dit keer zonder zijn trouwe metgezel Woody. In Lightyear gaat Buzz op missie met zijn partner Alisha Hawthorne en komt vast te zitten op een onbekende planeet. In 1995 leerde het publiek de spaceranger kennen in de Toy Story-films. In een wereld waar speelgoed tot leven komt, krijgt jonge Andy een Buzz Lightyear-pop cadeau. In de Toy Story-verhaallijn is Buzz een filmster in een tekenfilm voor kinderen. De kinderheld wordt er razend populair nadat hij de gemene keizer Zurg weet te verslaan. 27 jaar na de eerste Toy Story-film brengt Disney de strijd tussen Buzz en Zurg.
Bovenaan