Concertagenda: Januari 2023

concert-agenda-jan23.jpg


Na een korte winterslaap tot midden januari worden alle concertzalen weer stilaan wakker. De eerste bands beginnen terug te touren en we kunnen ons weer rustig opmaken om er volledig in te vliegen. Voorlopig is de agenda nog vrij beperkt, maar wat er komt is weer om naar uit te kijken. Laat maar weten wat jullie van plan zijn om als eerste concert van het nieuwe jaar mee te pikken!

12/01 tot 15/01 - Brussels Jazz Festival 2023 - Flagey, Elsene

Het Brussels Jazz Festival 2023 is hét evenement voor jazzliefhebbers. Deze editie wordt gebundeld in één lang weekend en laat het hart van Brussel kloppen op het ritme van de Europese jazz. Op het programma staan enkele jonge talenten, één dag is gewijd aan het label ECM en er zijn drie projecten waarvoor de Belgische trombonist Nabou Claerhout carte blanche kreeg.
TICKETS EN INFO

13/01 - Year of No Light - Magasin 4, Brussel

Deze Franse formatie staat al enkele jaren hoog aangeschreven, hun muziek is een melange van post-, doom-,black-metal, shoegaze en sludge. Live lijkt dat wat op een muzikale voorhamer in je gezicht, een niet te missen ervaring.
TICKETS EN INFO

13/01 - Bowie Live - Kursaal, Oostende

Bowie Live bestaat uit de beste performers, muzikanten en artiesten uit de UK. Ze brengen een spectaculaire liveshow met alle grote hits - een mooi eerbetoon aan Bowie en een absolute aanrader voor de fans.
TICKETS EN INFO

19/01 - Culte A/V Show W/ Sky H1 & Mika Oki - AB, Brussel

Sky H1 bracht in 2021 niet alleen een geweldige debuutplaat uit, ze kreeg ook een residentie in de AB met Mika Oki om een audiovisuele show te ontwikkelen rond het album. Het resultaat kunnen we na een eerder uitgesteld optreden eindelijk ontdekken in de concertzaal waar alles werd gecreëerd. Een Belgische creatie om meer dan trots op te zijn en een must voor elke liefhebber van elektronische muziek.
TICKETS EN INFO

20/01 - Sennek - De Melkerij, Zemst

Laura Groeseneken vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival in Lissabon en brengt nu enkele van haar favoriete Eurovisie songfestivalnummers in haar eigen stijl. Ze wordt begeleid door Christophe Devisscher op contrabas en Toon Vandionant op drums.
TICKETS EN INFO

20/01 - Left Waves w/ Pye Corner Audio - Minard, Gent

Pye Corner Audio live meemaken is een belevenis op zich. Zijn muziek wordt omschreven als 'hauntology' en die naam zegt al heel veel, denk aan trage en duistere elektronische soundscapes die je wat ongemakkelijk op je stoel doen schuiven. Een betere setting dan de Minard in Gent voor dit optreden is er niet (of het moet in een bos zijn). Trek je experimentale schoenen maar aan en stap mee in de duisternis.
TICKETS EN INFO

21/01 - Funky ROB & Flammer Dance Band - AB, Brussel

Als we onze thermostaat wat lager moeten zetten zit er maar één ding op: ons warm dansen! En met wie gaat dat beter dan met de legendarische Funky ROB uit Ghana. Om het allemaal nog beter te maken is zijn backing band niemand minder dan de Noorse afro-psych knallers van Flammer Dance Band. Niet te missen!
TICKETS EN INFO

22/01 - Wallows - AB, Brussel

Wallows brengt een mix van uptempo indierock en dromerige pop met heel erg melancholische lyrics. Dit trio uit Los Angeles bestaat nog maar sinds 2017. Op 25 maart brengen ze hun tweede plaat ‘Tell Me That It’s Over’ uit.
TICKETS EN INFO

24/01 - Tristan - De Schaduw, Ardooie

De Gentse zangeres en componiste Isolde van den Bulcke oogstte de voorbije jaren al heel wat lof als Siam. Met haar nieuwe alter-ego Tristan brengt ze elektronische pop die jazzinvloeden niet schuwt. Haar debuutalbum Wellif kwam op 21 oktober uit.
TICKETS EN INFO

25/01 - Dropkick Murphys - Vorst Nationaal, Brussel

Ierse folk gecombineerd met punkmuziek. Dat is waar Dropkick Murphys voor staat. In september brachten ze hun nieuwe plaat 'This Machine Still Kills Fascists' uit en die komen ze voorstellen in Vorst Nationaal. Zet je alvast schrap voor een Iers punkfeestje zoals vanouds. Een avond vol gitaargeweld om niet te vergeten!
TICKETS EN INFO

25/01 - Jessie Reyez - Trix, Borgerhout

In maart 2020 bracht Jessie Reyez haar debuut "Before Love Came To Kill Us" uit. Het leverde haar veel lovende recencies en meer dan 1,2 miljard wereldwijde streams op. Op 16 december verscheen haar tweede langverwachte album Yessie, dat je kan ontdekken tijdens dit concert.
TICKETS EN INFO

28/01 - Alestorm & Gloryhammer - De Mast, Torhout

Metal waarbij er gezongen wordt over piratenavonturen of metal waarbij er gezongen worden over epische quests. Waarom eigenlijk kiezen? Op 28 januari kan je beide na elkaar zien tijdens de gezamelijke tour van Alestorm & Gloryhammer!
TICKETS EN INFO

28/01 - Apocalyptica & Epica - AB, Brussel

Veel metalbands die samen touren in januari. Epica en Apocalyptica bundelen hun krachten in deze 'Epic Apocalypse' Tour. Epica staat al bijna twee decennia aan de top van de symfonische metalscene. Dit terwijl de Finnen van Apocalyptica er niet voor terugdeinzen om stevige metal op hun cello's te spelen. Een samenwerking tussen beide bands die beide erg symfonisch zijn was dan ook een evidentie.
TICKETS EN INFO

31/01 - Heaven Shall Burn & Trivium - AB, Brussel

Deze twee metalcore/deathmetal bands ronden het stevige werk in januari af. Na een pauze van meer dan twee jaar zijn beide bands erop gebrand om er weer stevig tegenaan te vliegen en ons allemaal weg te blazen met zware stemmen en stevige gitaarriffs.
TICKETS EN INFO

banner-22-23 -siteweb-1920x1080 _ bjf-02.jpeg
 
Bovenaan