Concertagenda: April 2024

Artboard 1.jpg


Het is nog maar april, maar toch kunnen we al het eerste festival spotten in onze concertagenda. Het lijkt nog ver weg, maar de festivalzomer staat al lichtjes op de deur te kloppen. Al zijn er natuurlijk nog heel wat geweldige concerten die we deze maand zeker niet mogen missen. Het lijkt ons vaak onmogelijk, maar we zijn er zeker van dat jullie ook nog geweldige aanvullingen hebben voor ons!

02/04 - Caravan Palace - Ancienne Belgique, Brussel

Zet je beste dansbeentjes alvast klaar want de Franse elektroswingers Caravan Palace komen begin april naar de AB. Dit trio weet hoe ze dansbare deuntjes in elkaar knutselen met een vintage klanken van jazz en een Roaring Twenties in, en dat met een elektronisch sausje erover om het helemaal af te werken. Wij zijn alvast klaar voor hun nieuwe album Gangbusters Melody Club live te mogen horen!
TICKETS EN INFO

04/04 & 05/04 - Die Antwoord - La Madeleine, Brussel

Omdat hun eerste show zo snel uitverkocht was, doen ze gewoon 2 shows in La Madeleine in Brussel. Die Antwoord gaat namelijk na een stilte van 5 jaar weer touren en hiermee ook Europa weer veroveren. Het Zuid Afrikaanse rave-rap duo zal er ook weer alles aan doen om hier een visueel spektakel van te maken met vele horror elementen zoals in veel van hun videoclips.
TICKETS EN INFO

05/04 - Simple Minds - Sportpaleis, Antwerpen

Simple Minds, de legendarische band, kondigde opnieuw een wereldtournee aan. Met hun Global Tour brengen ze hun tijdloze hits naar Europa, waaronder een optreden in het Sportpaleis. Hun optreden wordt versterkt met special guests Del Amitri. Met meer dan 60 miljoen verkochte albums en een reeks nummer 1-hits wereldwijd, brengen Simple Minds hun onvergetelijke live-act naar het podium in Antwerpen.
TICKETS EN INFO

05/04 - Glass Beams - Botanique, Brussel

Gemakkelijke uitleg om hippe mensen aan te trekken: Australische instrumentele band die optreed met maskers aan, heeft Indische invloeden en klinkt bijgevolg als Khruangbin.
TICKETS EN INFO

05/04 - Bell Witch - 4AD, Diksmuide

Bell Witch is een vaste waarde geworden in de doom metal scene, hun laatste album Future Shadow Pt 1 is een bijna drie uur durende parel, die gekenmerkt wordt door duisternis en somberheid en die op de traagst mogelijke manier uitgesponnen wordt. Live wordt die duisternis nog eens extra benadrukt door een waanzinnig volume.
TICKETS EN INFO

07/04 - Joe Bonamassa - Kursaal, Oostende

Op 7 april 2024 zal het Kursaal Oostende bruisen van energie wanneer de Amerikaanse bluesrockgitarist Joe Bonamassa het podium betreedt voor zijn concert. Verwacht een avond vol topmuzikanten, een mix van nieuwe pareltjes en tijdloze klassiekers uit het uitgebreide repertoire van deze moderne blueskoning.
TICKETS EN INFO

10/04 - Julia Holter - Botanique, Brussel

De geweldige Julia Holter is terug, niet alleen met één van de albums van het jaar ('Something in the Room She Moves') maar ook met een tour die haar gelukkig naar de intieme setting van de Botanique brengt. Haar visuele manier van teksten schrijven zet ze live om in verhalen waar je als toeschouwer zo in kan mee stappen.
TICKETS EN INFO

cy6KJr-49ZY.jpg

13/04 - Altin Gün - Ancienne Belgique, Brussel

Na hun sucesvolle passage op Pukkelpop vorig jaar, staan de psychedelische folkrockers uit Turkije deze keer in de AB met hun opzwepende muziek met zelfs wat elektronica elementen erin verweven. Dat betekent ook dat we weer de beentjes mogen los schudden voor deze leuke live band. En we mogen zelfs een heuse afterparty verwachten na hun optreden deze keer!
TICKETS EN INFO

14/04- André Hazes - Kursaal, Oostende

In 2024 keert André Hazes terug naar Vlaanderen met een gloednieuwe show, samen met zijn band neemt hij je mee op een reis door zijn wereld. Met nummers als ‘Leef’, ‘Ik leef mijn eigen leven’ en ‘Wie kan me vertellen’ belooft het een onvergetelijk feest te worden voor zijn Vlaamse fans.
TICKETS EN INFO

15/04 - Anoushka Shankar - Bozar, Brussel

Sitar virtuoos Ravi Shankar speelde ooit op Woodstock, gaf les aan niemand minder dan George Harrison en werd opgenomen in de Order of the British Empire. Ravi Shankar overleed op de respectabele van 92 jaar, een groot verlies voor de muziekwereld maar z'n dochter Anoushka stapt in z'n voetsporen. Waar Ravi Shankar vooral vaandeldrager was van de Indische klassieke muziek, gaat Anoushka Shankar een stapje verder, ze omarmt de moderniteit en werkte onder andere al samen met MIA, Nils Frahm, Arooj Aftab en halfzus Norah Jones. In de majestueuze Henri Le Boeufzaal gaan we kunnen genieten van dit Indisch vakmanschap. Voor wie er niet bij kan zijn, hou onze frontpage zeker in de gaten voor de review want wij zijn er bij.
TICKETS EN INFO

17/04 - Zinger - Wilde Westen, Kortrijk

Zinger, een uniek vijfkoppig ensemble, presenteert eindelijk hun langverwachte debuutalbum na hun overwinning in De Nieuwe Lichting en optredens op podia zoals Pukkelpop en AB.
TICKETS EN INFO

18/04 - Cymande - Ancienne Belgique, Brussel

Wie deze levende legendes vorig jaar gemist heeft op het Dour Festival krijgt een herkansing! Of kreeg een herkansing, want de tickets vlogen in een mum van tijd de deur uit. De band werd opgericht in de jaren zeventig maar deze bejaarde Britten geven er nog steeds een flinke lap op met hun eclectische mix van soul, jazz en funk. Voor zij die er niet bij waren: ticket swap in de gaten houden!
TICKETS EN INFO

18/04 - Steve Gunn & Edmund November - Cactus, Brugge

Meneer Gunn is nog steeds één van de betere singer-songwriters die onze planeet huisvest. Steve Gunn is geen songwriter zoals velen maar een uitgesproken sterke gitarist die met veel plezier psychedelische en free jazz invloeden durft te steken in zijn nummers. Live brengt hij altijd dat tikkeltje extra, niet te missen!
TICKETS EN INFO

Roadburn-Festival-min.jpg

18-21/04 - Roadburn Festival - 013, Tilburg

Onze jaarlijkse hoogmis van 'heavy music' is terug, én hoe! Door de focus te leggen op niet donkere muziek in al zijn genres verlegt het festival dit jaar opnieuw zijn muzikale grenzen. Gaande van de drones door Khanate, dark folk door Lankum, de industriële hiphop door Clipping., geluidscollage's en dub door Forest Swords, post-metal door Ragana of de black metal van Agriculture,... Ondergedompeld worden in Roadburn is een belevenis waar we jaarlijks met veel plezier naar uitkijken.
TICKETS EN INFO

19/04 - Kids With Buns + Roufaida - De Zwerver, Leffinge

Kids With Buns, het duo dat hun indiefolksongs pas laat met de wereld deelde, maar snel nationale erkenning verwierven. Met hun teksten en unieke muzikale blend creëren ze een universum dat fans van Phoebe Bridgers en London Grammar zeker zal bekoren. Roufaida brengt de Noord-Afrikaanse diaspora tot leven in haar muziek, waarbij ze inspiratie haalt uit artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding.
TICKETS EN INFO

20/04 - Romare - Trix Antwerpen

Een persoonlijke favoriet van mijnentwege sinds dag één, deze producer/dj begon zijn carrière bij het grote Ninja Tune platenlabel en bracht er zijn eerste drie albums uit, stuk voor stuk fantastische dansplaten maar wel vakkundig samengesteld met samples uit de blues, disco en jazz. Dansmuziek voor de meerwaardezoeker.
TICKETS EN INFO

21/04 - Dry Cleaning - Trix, Antwerpen

Postpunk in combinatie met poëzie en zware gitaarriffs. Dat is de combinatie waar Dry Cleaning voor staat. De Londense band met de uiterst charismatische frontvrouw Florence Shaw zal weeral de Trix onveilig komen maken, net zoals ze dat vorig jaar deden.
TICKETS EN INFO

30/04 - Cranes - Botanique, Brussel

Het verhaal van Cranes begon in 1986 in Porthsmouth. Dat betekent dat ze al meer dan 30 jaar bestaan! Deze ervaren shoegaze rotten weten dus hoe ze moeten optreden. Deze keer landen ze in Orangerie in de Botanique om daar een intiemer optreden te geven. Maar voor wie nog tickets wil, is er aan voor de moeite want deze show is al een hele tijd hopeloos uitverkocht.
TICKETS EN INFO

Cranes-resize-1.jpg
 
Terug
Bovenaan