Concertagenda: Februari 2024

Concertagenda-feb24-header.jpg


Het concertjaar begon rustig in januari, maar deze rust mogen we al helemaal overboord gooien want veel artiesten vliegen er in deze maand. Februari staat bol van het ene geweldige concert na het andere. Dat wordt dus kiezen én verliezen. Alvast voor ons toch. We hebben weer een uitgebreid overzicht gemaakt voor jullie deze maand. Waar ontmoeten we elkaar deze keer?

01/02 - Beast in Black & Gloryhammer - Ancienne Belgique, Brussel

Februari begint al verschroeiend hard met twee topbands die gaan co-headlinen. Met de toepasselijke tournaam Glory And The Beast landen ze op de eerste dag van februari in de Ancienne Belgique. Een feestje dat geen enkele metalhead mag missen dus!
TICKETS EN INFO

01/02 - B R I Q U E V I L L E - Trix, Antwerpen

Gehuld in mysterie en Nazgûl-mantels met gouden maskers treden deze vijf Waaslanders altijd op. Hun nieuwste album IIII toont opnieuw dat de band het heeft voor gruizige, donkere, psychedelische, zware en buitenaardse gitaren en melodieën.
TICKETS EN INFO

02/02 - James Holden & Hieroglyphic Being (w/ Bear Bones, Lay Low) - VIERNULVIER, Gent

Februari biedt enkele heel sterke double bills aan, te beginnen met de combo van James Holden én Hieroglyphic Being. Beiden zouden geen introductie nodig moeten hebben. De eerste draait al twee decennia mee in alle soorten elektronicagenres, is een geweldige dj en heeft een minstens even goede live-act. De tweede? Zowat de pionier van outsider house, een heel volatiele en experimentele subtak in het elektronische genre die je live (positief) zal overspoelen.
TICKETS EN INFO

3/02 - Kiefer - Ancienne Belgique, Brussel

Wie Stones Throw Records zegt, denkt in eerste instantie aan legendarische hiphopartiesten zoals J Dilla, Madlib of MF DOOM. Wat velen vaak vergeten is dat Stones Throw Records ook andere genres kansen geeft en dat levert vaak interessante wisselwerkingen op. Kiefer was namelijk al te horen op albums van Jonwayne, Mndsgn en Anderson Paak. De neo-soul- en jazzpianist bracht vorig jaar het gesmaakte solo album It's OK, B U uit en komt deze in februari voorstellen in de AB Club.
TICKETS EN INFO

7/02 - Clark - Botanique, Brussel

Warp stuurt niet alleen jonkies zoals Evian Christ naar België, ook de grote vedetten passeren. Boegbeeld Clark komt ook naar de Botanique en zal dat doen met een nieuw album in z'n reeds goed gevulde portfolio. Hij spaarde kosten noch moeite want hij richtte hiervoor niet alleen z'n eigen label op, ook nam hij niemand minder dan Thom York onder zijn vleugels om zijn album te verrijken met diens zang. Die laatste komt helaas niet mee naar Brussel, maar dat zal geen minder memorabele avond maken.
TICKETS EN INFO

08/02 - Föllakzoid - Trefpunt, Gent

Scratch+Snuff begint zijn nieuwe seizoen aan concerten met een klepper van formaat. Föllakzoid is een trippy psychedelische rockband die de evolutie heeft gemaakt naar een volwaardige trippy psychedelische techno-act. En neen, het klinkt niet als Electric Callboy ... Minimalisme staat centraal met repetitieve gitaren en kraakheldere bezwerende beats ... Tune in & drop out!
TICKETS EN INFO

09/02 - Hellmut Lotti Goes Metal - Stadsschouwburg, Antwerpen

Bereid je voor op een uniek concert waarbij Hellmut Lotti zijn favoriete metal- en hardrocknummers zal brengen, met klassiekers van bands als AC/DC, Scorpions, Kiss, Whitesnake en Iron Maiden. Het wordt een buitengewoon optreden waarin hij een uitgebreid hardrockrepertoire presenteert, mis deze unieke ervaring niet.
TICKETS EN INFO

09/02 & 10/02 - We Are Open 2024 - Trix, Antwerpen

Officiële hoogmis van het aanstormend Belgisch muziektalent. Dat wil zeggen: twee dagen gevuld met artiesten die op de rand van de doorbraak staan in heel veel verschillende genres. Wij kopen elk jaar een ticket zonder de line-up te kennen want de kwaliteit van de artiesten ligt telkens torenhoog. Niet te missen: DREUN XL, een noiserock-groep die ontstond in een voorziening voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking. Tonnen energie!!
TICKETS EN INFO

Trix-onthult-affiche-We-Are-Open-2024.jpeg

13/02 - Sprints & English Teacher - Cactus Club, Brugge

Nog zo'n sterke double bill met twee veelbelovende bands van over het Kanaal. Sprints bracht enkele weken geleden een felgesmaakt debuut uit waarin ze hun maatschappijkritische woede, zonder prekerig te worden, vertalen in een wild gitaarfeest. Ook voor English Teacher staat het in de sterren geschreven dat ze de muziekwereld het komende jaar zullen veroveren. Je hoort dezelfde branie als bij Fontaines D.C. en Shame. Kortom, twee bands die je moet zien. En als Brugge te ver is, spelen beide bands ook nog in de Trix in Antwerpen!
TICKETS EN INFO

15/02 - Ada Oda - Ancienne Belgique, Brussel

Een relatieve nieuwkomer in de Brusselse muziekscene, maar ze mogen zeker niet ontbreken in ons lijstje deze maand. Postpunk met een Italiaans kantje eraan. Warme, melodische ondertonen met een catchy vibe die zeker goed is voor het humeur! Laat dit de nieuwe ontdekking van deze maand zijn.
TICKETS EN INFO

16/02 - Evian Christ - Botanique, Brussel

Bota by night! Deze keer een laatavondinvulling in de Botanique met op het programma Evian Christ die zijn debuutplaat komt voorstellen. Men weze gewaarschuwd. Evian komt af met vijftien kW aan strobo's én rookmachines die een arena kunnen vullen. Dat in combinatie met zijn mix aan gebroken beats en trance ... Je vindt ons dus op de eerste rij.
TICKETS EN INFO

18/02 - Dog Eat Dog - De Casino, Sint-Niklaas

Wie in de jaren negentig met punk, metal of hiphop bezig was, heeft deze band zeker weten passeren. Dog Eat Dog wist namelijk de drie genres te combineren in één geslaagd pakket. Vorig jaar brachten ze, dertig jaar na hun debuut, een nieuw album uit. Ik verwacht vooral dat de klassiekers zoals Who's the King of No Fronts enkele stevige moshpits zullen opleveren.
TICKETS EN INFO

19/02 - Enter Shikari - Ancienne Belgique, Brussel

Met hun zevende album A Kiss For The Whole World afgewerkt, trekt Enter Shikari Europa rond om deze plaat voor te stellen. Het album is tot stand gekomen door uitsluitend gebruik te maken van zonne-energie. Het bevat twaalf meeslepende nummers die de band terugvoeren naar hun schitterende posthardcore/-heavy metaltijd, compleet met krachtige vocalen, energieke en scherpe gitaarriffs.
TICKETS EN INFO

ES_EU2024_4x5_w-SOld-OUts.jpg

21/02 - The Last Dinner Party - Botanique, Brussel

The Last Dinner Party staat klaar om de rockwereld te veroveren, en kan al rekenen op de steun van Florence and the Machine, Nick Cave en zelfs The Rolling Stones en dat zonder nog maar een nummer uit te brengen. Binnenkort veroveren ze onze Orangerie in de Botanique, een debuutshow die je niet wilt missen!
TICKETS EN INFO

22/02 - HooverIII + Frankie - Café De Zwerver, Leffinge

Frankie is een eigenzinnige collectie individuen die zo nu en dan proberen samen te werken. Ze brachten onlangs hun debuutalbum Blubber uit via EXAG’ Records. Muzikaal gezien halen ze inspiratie uit de vroege jaren negentig Crypt Records Memphis-stal, maar ook uit de buitenbeentjes zoals The Make-Up of The Nation Of Ulysses, tot zelfs The Mothers of Invention. Hooveriii, oorspronkelijk het soloproject van Bert Hoover uit LA, maar inmiddels uitgegroeid tot een vijfkoppige band, levert stevige psychrock met een krautrock-twist. In 2022 verrasten ze met hun tot nu toe beste album A Round Of Applause. Onlangs is de opvolger, getiteld Pointe, verschenen.
TICKETS EN INFO

22/02 - Paul Young - De Roma, Antwerpen

Paul Young, de charismatische Britse zanger en icoon uit de jaren tachtig, keert terug naar België. Deze superster viert dit jaar het veertigjarig jubileum van zijn debuutalbum No Parlez en brengt een grootschalige viering naar De Roma. Al op jonge leeftijd leerde Young piano en gitaar spelen. Met hits als de cover van Love of the Common People, creëerde hij een perfecte fusie van oprechte blue-eyed soul en eigentijdse pop. Dit markeerde het begin van een buitengewone muzikale carrière met meerdere hits, waaronder Everytime You Go Away, Wherever I Lay My Hat en Come Back And Stay. Mis de kans niet om deze levende legende live te zien in De Roma.
TICKETS EN INFO

25/02 - Novastar - Kursaal, Oostende

Na jarenlang verzoeken van fans voor een carrière-overzicht met zijn grootste hits, was het antwoord van Joost Zweegers altijd kort en duidelijk: nee. Het Engelse producersduo Mikey Rowe en Andrew Britton, waarmee Joost al geruime tijd samenwerkt, wist hem echter te overtuigen om het wel te doen. Ze overtuigden hem om zijn grootste songs volledig opnieuw op te nemen, met een frisse, jonge en tijdloze benadering die past bij de sound van 2024 - precies zoals elke Novastar-song bedoeld is. De langverwachte plaat wordt op 16 februari 2024 uitgebracht onder de titel The Best Is Yet To Come, een unieke verzameling met nieuwe versies van zijn grootste hits en als bonus een gloednieuw nummer.
TICKETS EN INFO

26-27/02 - Gavin James - De Roma, Antwerpen

Gavin James, oorspronkelijk ontdekt als een getalenteerde straatmuzikant, heeft zijn songwriting en podiumvaardigheden verfijnd tijdens optredens in de sfeervolle pubs van Dublin. Sinds zijn doorbraak en de lancering van zijn debuutalbum Bitter Pill in 2016, heeft James een toegewijd publiek opgebouwd. Met meer dan drie miljard wereldwijde streams en talrijke diamanten en platina platen in verschillende landen, blijft zijn muzikale invloed groeien. In de herfst van 2023 verraste de singer-songwriter zijn fans met de release van zijn nieuwe single White Noise.
TICKETS EN INFO

29/02 - DJ Krush - Trix, Antwerpen

Gelukkig duurt februari één dag langer dit jaar en krijgen we niemand minder dan DJ Krush voorgeschoteld. De Japanner is één van de grondleggers van de instrumentale hiphop. DJ Krush tilt zijn muziek naar een hoger niveau door zijn ongelooflijke meesterschap van de draaitafel. De kisten met vinyl sleurt hij niet meer de wereld rond, maar zelfs met de digitale variant zal hij grote ogen trekken met welgeplaatste scratches en feilloze mixes.
TICKETS EN INFO
 
Terug
Bovenaan