DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Dag van lancering nadert voor Everspace 2
  • 0
  • 0
Ook wat nieuws uit het kamp van spelontwikkelaar ROCKFISH Games. Namelijk op 6 april kunnen we eindelijk de finale pc-versie verwachten van Everspace 2, jawel de populaire openwereld space looter shooter die al sinds 18 januari van vorig jaar te spelen is via de Early Access-formule op Steam, GoG en Microsoft.

Deze zomer volgen dan nog de edities voor PlayStation 5, Xbox Series X|S én een volledig geoptimaliseerde versie voor de Steam Deck. Voor de consoles zal er zelfs een fysieke deluxe-editie van de game beschikbaar worden met de optie voor pre-order. Versies voor PlayStation 4 en Xbox One staan evenwel niet meer op de planning.

Net als in de prequel Everspace, centreert het emotionele verhaal van Everspace 2 zich op wingman Adam Roslin. De Early Access-versie van het spel bevat reeds alle finale mechanics en bestaat uit vier enorm uitgestrekte sterrenstelsels, waardoor je je er nu al meer dan 35 uur mee zoet kan houden. Op 6 april zullen er nog...
Sons of the Forest schakelt om naar Early Access
  • 0
  • 0
Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om Sons of the Forest in de tweede helft van de maand te lanceren als een volledig afgewerkte game, heeft ontwikkelaar Endnight Games recentelijk bekendgemaakt dat het plan hieromtrent ietwat gewijzigd zal worden. De opkomende survival horrorgame zou namelijk nu toch, net als zijn voorganger The Forest, eerst beschikbaar worden als een Early Access-titel wanneer deze op 23 februari lanceert op Steam.

Onderstaand nog de officiële berichtgeving van Endnight Games hierover.

Alweer een vleugje van Like a Dragon: Ishin! via nieuwe Blade of Vengeance-trailer
  • 0
  • 0
Uitgever SEGA en ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio hebben onlangs een nieuwe trailer en een mediakit vrijgegeven voor Like a Dragon: Ishin!, genaamd Blade of Vengeance.

De trailer van Blade of Vengeance geeft ons een glimp van de helse rit die Sakamoto Ryoma te wachten staat, nadat hij (onterecht?) beschuldigd werd van de moord op zijn mentor. Door zijn streven naar gerechtigheid belooft het voor onze stoere samoerai in ieder geval een ware rollercoaster te worden, sowieso eentje vol gevaar, maar gelukkig zullen er ook kansen op nieuwe vriendschappen komen.

Like A Dragon: Ishin! komt uit op 21 februari voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S, alsook voor pc via zowel Steam als de Microsoft Store.

Fireshine Games zal heksenspel REKA publiceren
  • 0
  • 1
Vanaf volgend jaar zullen pc-spelers niet meer hoeven te wachten op Halloween om voor heks te spelen. Fireshine Games heeft immers onlangs aangekondigd dat zij het door Emberstorm Entertainment ontwikkelde 'living witch cottage'-spel REKA zullen publiceren, én dat de game in 2024 zal verschijnen op Steam.

REKA wordt een sfeervolle third-person exploratie- en buildergame welke zich afspeelt in het negentiende-eeuwse Europese platteland. Je kruipt er in de huid van de Slavische wannabe-heks Reka die, begeleid door Baba Jaga, de dorpen en mystieke bossen van Europa doorkruist samen met een kolossaal huis op kippenpoten. Spelers mogen zich warm maken voor een uniek en betoverend verhaal en zullen hun bijzondere metgezel, het magische huis dus, naar believen kunnen aanpassen en uitbreiden.

Na Hogwarts Legacy straks krijgen we dus ook volgend jaar een bijzondere game over hekserij voor onze kiezen gegooid, we kunnen het...
Close to the Sun-makers kondigen Steel Seed aan
  • 0
  • 0
In 2024 mogen we ons opmaken voor een nieuwe game van ontwikkelaar Storm in a Teacup, de makers van het toch wel geslaagde Close to the Sun. Het scifi-spel zal Steel Seed heten en wordt uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Steel Seed zou combat en stealth gaan combineren met een emotioneel verhaal gekaderd in een dystopie.

Het voortbestaan van de planeet aarde hangt aan een zijden draadje en de mensheid heeft zich samen met A.I.-gestuurde machines teruggetrokken diep onder de grond. Een nieuwe dreiging loert echter om de hoek, en het is onduidelijk of deze nu van menselijke of van machinale aard is. Meer verneem je via de knappe beelden hieronder!

Nieuwe trailer toont tien minuten uit The Day Before
  • 0
  • 1
Via een nieuwe gameplaytrailer, gisteren vrijgegeven door de Russische ontwikkelaar Fntastic, krijgen we een zicht op wat we mogelijks kunnen verwachten van The Day Before, een aankomende, mysterieuze MMO. Alleen toont het filmpje ons vooral een game die allesbehalve afgewerkt is. Gedateerde graphics, slappe actie, het ontbreken van achtergrondmuziek en een nagenoeg lege wereld: de trailer lijkt duidelijk zijn doel te missen.

Het is enigszins ook opmerkelijk dat deze officiële video er gisteren kwam, want momenteel is er wel het een en ander aan de hand met de postapocalyptische shooter. Zo werd onlangs de winkelpagina van de game op Steam verwijderd, iets wat eerst nog door Fntastic afgeschilderd werd als "een technisch probleem". Even later bleek echter een juridisch geschil aan de basis hiervan te liggen, de ontwikkelaar zou namelijk geconfronteerd zijn met een copyright claim. Tegelijkertijd werd de releasedatum opgeschoven van 1 maart naar 10 november 2023.

Hier en daar...
De gamereleases van januari 2023
  • 4
  • 3
Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie de belangrijkste releases terug die we met plezier kort even toelichten, met natuurlijk een trailer erbij! Zo krijgen jullie namelijk een duidelijk beeld van wat er van deze nieuwe games verwacht kan worden. Onderstaande spellen zouden ook voor jullie wel eens garant kunnen staan voor uren spelplezier, op gelijk welk platform!
Review: Evil West
  • 0
  • 5
Cowboys en vampieren, we zagen het al vaak in de filmwereld. Maar een game bij de naam noemen waarin beide thema’s Western en horror stevig met elkaar vermengd worden? Daar moet ik toch wat langer over nadenken, om het vervolgens maar op te geven. Tijd om daar verandering in te brengen, dachten de ontwikkelaars van Flying Wild Hog wellicht. Wat hun drijfveer ook was, nadat de release van de beat 'em up/shooter Evil West eerder voor twee maanden uitgesteld werd, kunnen we er nu eindelijk mee aan de slag en dat is alleen maar goed nieuws. Op 22 november verschijnen de versies voor pc, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en PlayStation 5.
Review: Spider-Man: Miles Morales
  • 0
  • 3
Slechts drie maanden nadat we voor het eerst mochten genieten van de komst van Marvel’s Spider-Man Remastered naar het pc-platform, valt deze eer al te beurt aan de volgende game: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Zoals de naam doet vermoeden, is het deze keer niet Peter Parker, maar wel zijn grootste fan en tevens zijn eigen leergierige pupil Miles die de hoofdrol wegkaapt in dit spannende vervolgverhaal. Benieuwd of ook deze game het in zich heeft om een even groot succes te worden zoals het geval was op de PlayStation? Je verneemt het in deze review!
Review: Sackboy: A Big Adventure
  • 1
  • 3
Als onvervalste pc-gamer moest ik wel even diep nadenken toen ik hoorde dat Sackboy naar het pc-platform kwam. Wie zeg je, Sackboy? Ah juist, dat poppetje gemaakt van een jutezak, het hoofdpersonage van de LittleBIGPlanet-videogameserie welke ik nooit speelde, omdat deze toch een PlayStation-exclusive was? Het spreekt natuurlijk ook in mijn voordeel dat we al sinds 2015 niets noemenswaardig meer hoorden van de franchise, tenminste wanneer we de spin-offs even buiten beschouwing laten. Maar dat zou misschien wel ferm afbreuk doen aan de spin-off Sackboy: A Big Adventure, die op 27 oktober als eerste binnen de reeks een pc-editie kreeg. Hoe het spelen van deze port afliep voor mij, verneem je in deze review!
Review: The Entropy Centre
  • 0
  • 1
Tijd voor enkele seconden thermodynamica, afhankelijk van hoe snel je kan lezen. Entropie is het streven van alle systemen naar de grootst mogelijke vrijheid of chaos, iets wat zich manifesteert in de verdeling van microdeeltjes binnen een bepaald fysisch gegeven. Euhm oké, dat was dat. Maar wat is The Entropy Centre dan? Iets veel leuker voor ons, gamers, want dat is simpelweg een videospel, en wel eentje die dan ook nog eens zijn inspiratie haalde bij de Portal-franchise! Aangezien we van Valve niet meteen een Portal 3 moeten verwachten en eerdere pogingen tot klonen, zoals The Turing Test, toch redelijk succesvol bleken, kunnen we het initiatief van Stubby Games alleen maar toejuichen.
Zenimax Online Studios geeft ons inkijk in Firesong-DLC voor The Elder Scrolls Online
  • 0
  • 0
The Elder Scrolls Online, ook wel gekend als ESO, is nu bijna tien jaar oud maar nog steeds een enorm populaire MMORPG. Tijdens een livegesprek én speelsessie met Jeremy Sera, Lead Content Designer en Jason Barnes, Zone Lead, werd mij vorige week nogmaals duidelijk gemaakt dat de mensen van Zenimax Online Studios dan ook absoluut van geen ophouden willen weten. Vandaag brengen ze maar liefst de 36e content update voor het basisspel samen met een nieuwe DLC uit, luisterend naar de naam Firesong.

Firesong zal een nieuwe zone bevatten, genaamd Galen en Y'ffelon, en focust zich op de geschiedenis en de cultuur van Tamriel's druïden én hun relatie met de Bretons. Want jawel, Firesong wordt tevens de laatste toevoeging aan de verhaallijn Legacy of the Bretons. In de DLC moet je de inwoners van het eiland Galen beschermen tegen The Firesong Circle en het House Mornard behoeden voor de infiltraties van de Sea Elves. Je belangrijkste opdracht zal dan ook erin bestaan om uit te zoeken...
Review: The Valiant
  • 0
  • 2
Van sommige games kun je je afvragen waarom ze überhaupt bestaan. Neem nu The Valiant bijvoorbeeld. The Valiant is een nieuwe, op squadrons gebaseerde Real Time Strategy-game die zich afspeelt in het dertiende-eeuwse Europa en Midden-Oosten met zowel een single player-campagne als coöperatieve en competitieve multiplayer-modi. Doorgewinterde RTS-spelers herkennen heel wat van Ancestors Legacy in het spel. Maar zelfs al mocht dit niet helemaal kloppen en blijkt het hier eerder om een soort van Age of Empires-kloon te gaan, welke bijzonderheden heeft het spel dan wel te bieden? Dat verneem je hopelijk dus hier.
Review: Uncharted: Legacy of Thieves Collection
  • 1
  • 2
Er is Indiana Jones, James Bond, en dan heb je ook nog Nathan Drake, de schattenjager met de allures van een superheld. Lang was Uncharted een game welke exclusief op de PlayStation-consoles te spelen was, maar daar komt nu dus verandering in. Vanaf 19 oktober is namelijk het vierde deel, genaamd A Thief’s End, samen met DLC The Lost Legacy - waarin Chloe Frazer de hoofdrol wegkaapt - verkrijgbaar voor de pc. Benieuwd of de zoveelste port van Sony’s platform naar dat van de pc alweer een succes blijkt? Je verneemt het in deze review.
Review: Nvidia GeForce NOW
  • 0
  • 5
Al in februari 2020 verliet GeForce NOW, dat is Nvidia’s cloudgebaseerde streamingservice voor gaming, de bètafase. Sindsdien is de toepassing beschikbaar voor allerhande toestellen met besturingssystemen Windows, macOS, Android, iOS en WebOS, voor Chromebooks, én natuurlijk voor Nvidia’s eigen Shield TV. Momenteel is Nvidia zelfs aan het onderzoeken wat er vereist is om de toepassing optimaal te laten werken op Valve’s Steam Deck. In ieder geval, nu GeForce NOW al meer dan twee jaar rustig verder kon rijpen, lijkt voor ons het ideale moment aangebroken om de volledige service eens aan een review te onderwerpen. Welke mogelijkheden biedt de dienst voor gamers, wat zijn de verschillende formules en welke zijn zowel de voor- als nadelen ervan? Je verneemt het allemaal hier, in deze technische review.
Review: Lost Judgment
  • 0
  • 1
Ietwat verrassend werden de beide delen van de Judgment-reeks, na eerder succes op de PlayStation en de Xbox, vorige maand ook uitgebracht voor de pc. Vorig jaar kwam namelijk nog het nieuws naar buiten dat de releases van de franchise voor dit platform definitief geannuleerd waren. Of hoe het toch ook eens goed kan uitdraaien voor ons, arme gamers, in deze tijden! Aangezien ik zelf een trotse bezitter ben van de volledige Yakuza-serie - met uitzondering van het turn-based Like A Dragon dan - zag ik het wel zitten om het tweede deel van deze spin-off, getiteld Lost Judgment, eens uit te proberen.
Review: FIFA 23
  • 2
  • 2
Lang, heel lang geleden, was ik samen met mijn jongere broer lid van een groepje FIFA Seasons-spelers die elkaar gevonden hadden via de voormalige 9lives.be website. We noemden onszelf de “9livers”, wellicht uit gebrek aan inspiratie. We waren online helden die elke avond, al dan niet getooid in onze pyjama, virtueel samen FIFA 13 en 14 speelden. Tot we er maar mee ophielden. Omdat we finaal te oud geworden waren voor dat gedoe, onze vrouw was zwanger, ofwel moest de desktop gewoon wijken voor andere, belangrijkere dingen in ons private leven. Ik mis het eigenlijk niet echt, want “den Darma” was toch redelijk slecht in FIFA. Tot wanneer je hem op de linkerflank te veel ruimte gaf. Dan kon hij wel eens losbreken met een onverwachte dribbel, om vervolgens die venijnige, perfecte cross te geven. We schrijven ongeveer tien jaar later, hier komt den Darma’s review, van FIFA 23.
Review: Gamedec: Definitive Edition
  • 0
  • 2
Precies een jaar geleden had ik hier het genoegen om de isometrische detective-RPG Gamedec te mogen reviewen. Half in 3D, voor de andere helft een visual novel, vond ik het droomachtige concept van het spel wel iets hebben. Speciaal, zo met dat reizen doorheen die twee parallelle, elkaar tegengestelde werelden, Virtualium en Realium, en er via allerhande bijzondere vaardigheden mysteries ontrafelen, precies als een buitenaardse Sherlock Holmes. Ja, inderdaad, Disco Elysium, maar dan in een cyberpunkmaatschappij.
Scorn komt een week vroeger dan verwacht!
  • 0
  • 2
Nog eens goed nieuws in deze tijden! De veelbelovende survival horrorgame Scorn wordt een weekje vroeger uitgebracht voor de Xbox Series X|S en pc (via Xbox Game Pass, Epic Games Store, GoG en Steam). Niet op 21, maar op 14 oktober dus kunnen we al aan de slag met dit sinistere spel waar onmiskenbaar de biomechanische invloeden van H.R. Giger in terug te vinden zijn.

Eveneens belangrijk om te weten: Scorn wordt tevens zo ook de eerste game voor de pc en Xbox Series die Microsoft's DirectStorage-technologie zal ondersteunen. Het spelen van games die DirectStorage ondersteunen zou zowel snellere laadtijden als hogere prestaties moeten opleveren.

De release van Scorn stond oorspronkelijk gepland ergens in 2021 na een succesvolle Kickstarter-campagne in 2020, maar werd uiteindelijk dus vastgepind op 14 oktober 2022. Onlangs werd overigens een nieuwe trailer van de proloog van de game vrijgegeven, en ook deze delen wij natuurlijk graag met jullie...
Preview: Zoria: Age of Shattering
  • 1
  • 2
Sinds mijn ervaringen met Baldur’s Gate en de Pathfinder-franchise heb ik het turn-based RPG-genre echt leren appreciëren, terwijl ik vroeger altijd resoluut voor de real time action ging. Enthousiast ging ik dan ook aan de slag toen ik onlangs de demoversie voor de pers te pakken kreeg van Zoria: Age of Shattering, een project dat pas echt uit zijn voegen barstte via Kickstarter.
Terug
Bovenaan