DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Extra DLC voor The Outer Worlds komt eraan!
  • 1
  • 1
Na de release van de Peril of Gorgon-DLC was het even stil rond The Outer Worlds, maar daar gaat nu heel snel verandering in komen! Vanaf 17 maart al zullen we via extra DLC een nieuw avontuur kunnen spelen op de PlayStation, Xbox en pc. Even later zal ook de Nintendo Switch-versie volgen.

De hoofdopdracht van de uitbreiding zal zijn om de moord op de bekende actrice Halcyon Helen op te lossen, dit keer op de planeet Eridanos. Die laatste zou vooral uit moerassige, verlaten landschappen bestaan. Het is net daar waar de speler als een ware detective gaat moeten uitzoeken wie van de vele verdachten schuld heeft aan de doodslag, om ze uiteindelijk te mogen straffen voor hun wandaad. Wordt ongetwijfeld vervolgd hier!

Preview: System Shock
  • 2
  • 0
Deze zomer brengt Nightdive Studios, zowel uitgever als ontwikkelaar, een remake van de klassieker System Shock uit voor de pc. Iets later dit jaar volgen ook de versies voor de PlayStation 4 en Xbox One. De originele game uit 1994 wordt vaak in één adem genoemd met het iconische Deus Ex en, voor wie wat jonger is, met het recentere BioShock. Midden de jaren '90 was System Shock als voorloper van beide toppers erg vernieuwend, want op en top cyberpunk, zowel qua stijl als qua lore. Wij installeerden alvast even de Medical Demo (lees: de pre-alpha-versie) voor een eerste indruk!
Preview: Lust from Beyond
  • 3
  • 0
Volgende week donderdag verschijnt Lust from Beyond eindelijk op de pc, en aangezien er al een tijdje een demo van deze game beschikbaar is, leek het ons een ideaal moment om al even een voorsmaakje ervan te nemen. Hieronder volgt het verslag van deze demo, welke in minder dan twee uur uit te spelen is.
Inschrijven nu mogelijk voor Diablo II: Resurrected alpha's
  • 2
  • 0
Vanaf nu kun je je inschrijven voor de twee alphatests van Diablo II: Resurrected, de remaster van Diablo 2 welke later dit jaar zou moeten uitkomen. De game krijgt zowel een single player test als een multiplayer stresstest.

Inschrijven is volledig gratis. Je hebt er wel een Blizzard-account voor nodig, maar deze is snel aangemaakt natuurlijk. Voor meer informatie over Diablo II: Resurrected kun je onze vorige post over deze toprelease nalezen.

Review: Breathedge
  • 1
  • 4
Nu de pc-versie van Breathedge de Early Access-fase verlaten heeft, wilden wij ons ook wel eens aan dit gekke ruimteavontuur wagen. De game was al beschikbaar sinds oktober 2018 terwijl er nog verder aan ontwikkeld werd, maar toen al werd meermaals in dezelfde ademstoot de metafoor “Subnautica in de ruimte” aangehaald wanneer men het over Breathedge had. Die vergelijking gaat in een bepaald opzicht zeker op.
Multiplayer en live-service verwijderd uit Dragon Age 4
  • 2
  • 1
Verbijsterend nieuws dat zelfs wat onwerkelijk kan lijken in de online multiplayer gamewereld anno 2021, maar in opdracht van uitgever Electronic Arts (EA) moet ontwikkelaar BioWare de ingebouwde live-service en multiplayer terug verwijderen uit de code voor Dragon Age 4. Dragon Age 4 ging nochtans een game worden met een solide multiplayer-feature en uitgebreide online services als kerncomponenten.

Er zouden meerdere redenen aan de grondslag kunnen liggen van deze wijziging in de basisformule. Enerzijds is er het Anthem-fiasco, waarbij EA ingezien zou hebben dat always online multiplayer games niet per definitie lucratief zijn of blijven. Dit werd nog eens extra bekrachtigd door recente releases van offline single-player games zoals Star Wars Jedi: Fallen Order, die bewezen dat het succesvol zijn van een game vaak gedetermineerd wordt door andere...
Preview: Outriders
  • 0
  • 4
Gamereleases die op 1 april plaatsvinden, het valt niet bijzonder veel voor. Enkel Outriders staat dit jaar op die datum gepland en dat is dus geen aprilgrap. Of uitgever Square Enix echter wél zal kunnen lachen op de dag van de lancering van het spel, is maar de vraag. Want eerlijk is eerlijk: ik vond de demo wat tegenvallen.

Outriders is een lineaire third-person looter shooter met RPG-elementen die zich afspeelt in een andere tijd en in een vreemd universum. Het plot van de game luidt als volgt: Je kruipt in de huid van een zogenaamde Outrider die samen met zijn kompanen beland is op de planeet Enoch na het volgen van een mysterieus signaal. Deze Outriders zijn kolonisten die, na de catastrofale ramp die het einde betekende van al het overige leven op de aarde, naar het heelal uitweken om er op zoek te gaan naar een planeet waar de mensheid kan overleven. Enoch wordt geregeld geteisterd door een vreemde storm, de “Anomaly” genoemd, welke al snel een enorme impact blijkt te...
Pc-release Super Seducer 3 uitgesteld op Steam wegens "te sexy"
  • 1
  • 0
De jongste telg van de succesvolle Super Seducer-franchise op de pc laat helaas nog iets langer op zich wachten. Super Seducer 3 stond klaar voor vrijgave op het Steam-platform op 15 februari, maar helaas stak Valve daar een stokje voor.

Reden was dat de game tijdens de finale review nog "te sexy" bevonden werd. Op zich een opmerkelijk gegeven, aangezien er op Steam zoveel andere games te vinden zijn die wel nog een stapje verder gaan. Bij de Super Seducer-serie ligt de inhoudelijke focus voornamelijk op de kunst van het verleiden, en de gevolgen (strekkend van komisch tot catastrofaal) van een foute tactiek.

Het verschil zit hem volgens Valve echter in het feit dat er in Super Seducer 3 door levensechte dames en heren geacteerd wordt, en hierdoor moet er aan extra strenge regels worden voldaan. Ontwikkelaar en uitgever RLR Training heeft naar eigen zeggen ondertussen de nodige censuur...
Wat BlizzCon 2021 ons meer leerde over Diablo IV
  • 1
  • 1
Tijdens de openingsceremonie van het BlizzCon 2021-event van vorige week leerden we meer over wat we zoal kunnen verwachten in de aankomende toptitel Diablo IV. Al blijft de datum van de release nog een vraagteken, toch kunnen we alvast watertandend verder fantaseren door onderstaande nieuwtjes.

Eerste belangrijke weetje is dat, naast de al eerder bekendgemaakte klassen van barbaar, tovenares en druïde, nu ook de boogschietende schurk (rogue) uit de eerste Diablo terugkomt, zij het in een iets flexibelere vorm. Naast het schieten van pijlen zal deze klasse namelijk gebruik kunnen maken van zwaarden, dolken, kruisbogen, vallen en schaduwmagie. Een aantal van de speciale vaardigheden van de rogue zijn overgeërfd van andere klassen uit Diablo II: Lord of Destruction en uit Diablo 3. Ook zouden er op elke klasse specifieke quests gebaseerd zijn.

Een tweede interessant nieuwtje is dat Diablo IV een gedeelde open wereld zal hebben met optionele PvP. Dit zou...
Cyberpunk 2077-patch 1.2 uitgesteld tot tweede helft van maart
  • 4
  • 1
Heel even leek CD Projekt RED op de goede weg om het tij snel te doen keren na de fel besproken release van Cyberpunk 2077, en dit met een strak uitgetekend rehabilitatieplan.

Helaas blijkt vandaag dat de recente cyberaanval op de IT-infrastructuur van de gamestudio toch dieper op hun werkzaamheden ingehakt heeft dan men bij CD Projekt RED eerder toegaf. Daarnaast zouden ze (wederom) de omvang van het aantal door te voeren verbeteringen en fixes toch wel wat onderschat hebben.

Deze samenloop van omstandigheden dwong hen vandaag om officieel te berichten dat eerstvolgende patch 1.2 er niet meer deze maand komt, maar pas in de tweede helft van maart. Hopelijk komt de patch er dan echt wel en brengt deze de beloofde verbeteringen, dat zou tenminste eindelijk weer een stap vooruit zijn voor Cyberpunk 2077.
Terug
Bovenaan