DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Review: Airhead
 • 0
 • 1
Al tijdens het Autumn Festival van 2020 kon men op Steam de demo van Airhead uitproberen, een kleurrijke Metroidvania-game gerealiseerd door Octato en Massive Miniteam. En nu kunnen we dus eindelijk aan de slag met de finale versie! Niet alleen de art style en felle kleuren van deze indie puzzle platformer spreken namelijk tot de verbeelding, ook de gameplay mag er best wezen.
Review: Suicide Squad: Kill the Justice League
 • 1
 • 7
Na tig keer uitstel, de leaks over het live-service systeem én die Closed Beta welke alleen maar extra twijfel uitlokte, zag het er allesbehalve goed uit voor Suicide Squad: Kill The Justice League, als nieuwste release in het uitgestrekte DC Comics-universum. Maar doordat het ding uitgebroed werd onder de vleugels van Rocksteady Studios, het bedrijf achter die fantastische Batman Arkham-reeks, was er wel nog steeds dat sprankeltje hoop en vertrouwen vanuit de fan base dat het alsnog goed ging komen. Zoals ondertussen te merken was, werd dat uiteindelijk dus "half goed". Deze Suicide Squad beschikt namelijk wel degelijk over een aimabele tot zelfs grappige cast én een vloeiende gameplay. Helaas worden deze positieve aspecten wat overschaduwd door een pover verhaal en een repetitief mission design, naast de vele andere ongemakken.
Preview: Brothers: A Tale of Two Sons Remake
 • 0
 • 1
Iets meer dan tien jaar geleden scoorde ontwikkelaar Starbreeze Studios AB een regelrechte indiehit met de emotionele puzzle adventure game Brothers: A Tale of Two Sons, uitgegeven via 505 Games. In het spel moest je twee jonge broers zien te gidsen doorheen een sprookjesachtig universum, vol wonderen en gevaren, op pad naar het ultieme geneesmiddel voor hun doodzieke vader: het Water des Levens. Vooral memorabel was die unieke besturing, waarbij je beide broers tegelijk diende aan te sturen, voorbij de vele obstakels en hersenkrakers.
Nieuwe gameplaytrailer voor Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
 • 0
 • 2
Uitgever Paradox Interactive en ontwikkelaar The Chinese Room hebben onlangs een gameplaytrailer én een uitgebreide gameplayvideo onthuld voor hun aankomende toptitel, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

In de uitgebreide gameplay-onthulling bieden Alex Skidmore, creatief directeur van The Chinese Room, en community manager Joshua Matthews een diepgaande toelichting van de mechanics en setting van de game. Dit gebeurt aan de hand van een missie waarbij de speler - als een Brujah van de Kindred-clan - een verlaten pakhuis in Seattle infiltreert om het mysterie achter een bepaald merkteken te ontrafelen. In de video worden vooral het dynamische karakter van de interacties en de spelwereld aangehaald, welke ervoor zullen zorgen dat elke keuze blijvende gevolgen heeft voor de rest van de spelervaring.

Welcome to Derceto-trailer onthult meer over aankomende Alone in the Dark-reboot
 • 0
 • 0
Uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Pieces Interactive onthulden onlangs onderstaande meeslepende nieuwe trailer voor Alone in the Dark, welke letterlijk én figuurlijk een licht werpt op het griezelig aanvoelende herenhuis Derceto Manor.

Zowel de locatie als personages Emily Hartwood en rechercheur Edward Carnby, beloven van de aankomende game een spannende ervaring te maken, waarbij elke krakende vloerplank het gefluister van een kwaadaardig verleden zal doen weergalmen. Alone in the Dark staat, weliswaar na wat uitstel, nu gepland voor release op 20 maart voor zowel PlayStation 5, Xbox Series als pc (via Steam en GoG).

Releasedatum bekend voor pc-versie van Horizon Forbidden West Complete Edition!
 • 0
 • 0
Eindelijk, op 21 maart wordt de pc-versie van Horizon Forbidden West Complete Edition voor €59,99 gelanceerd via Steam en de Epic Games Store! Pre-orders van deze opvolger van het succesvolle Horizon Zero Dawn zijn momenteel al mogelijk en komen met heel wat bonuscontent, waaronder exclusieve outfits, wapens, in-game Resources Packs alsook een fotomodus.

Oorspronkelijk net geen twee jaar geleden uitgebracht voor PlayStation 4 en 5, laat Horizon Forbidden West de speler (terug) in de huid kruipen van de heldhaftige krijgster Aloy, in een retro-futuristische setting vol nieuwe mysterieuze bedreigingen. De pc-versie zal eveneens de DLC Burning Shores bevatten, welke het hoofdverhaal nog een extra spannend verlengstuk moet bezorgen. Ook pc-spelers zullen nu dus eindelijk de grenzen van het post-apocalyptische universum van Horizon Forbidden West kunnen opzoeken, in een imposant omvangrijke wereld waar zowel nieuwe stammen als nog indrukwekkendere robotische machines willens...
Review: Blood West
 • 0
 • 0
Dat Blood West op een eigenzinnige manier het Wilde Westen-thema van een laagje horror voorziet, heb je al vanaf de eerste minuten door. Het beeld van deze retro first-person shooter welke onlangs de Early Access-fase op Steam verliet, is daarnaast van redelijk wat pixels voorzien. Voeg daar nog eens talloze zombies, vliegende schedels en andere behekste wangedrochten aan toe, en ook een vergelijking met de klassieker QUAKE dringt zich wat op. En dan heb ik nog niets gezegd over de stealth- en roguelike-elementen. Inderdaad, slechts één term is hier gepast: een allegaartje.
Review: Sociable Soccer 24
 • 0
 • 1
Tijdens de jaren negentig was Sensible Soccer - Sensi voor de vrienden - een razend populaire voetbalgame. Dat uitte zich toen onder meer in succesvolle releases voor zowel Nintendo’s Game Boy en Super Nintendo, SEGA’s Master System, als voor de pc. Door zijn geslaagde vertaalslag van de sport naar simpele maar solide gameplay, bleek Sensi decennia later nog steeds enorm geliefd bij de trouwe aanhang. Zo teerbemind zelfs, dat het tijdens COVID-tijden een online variant van Sensible World Of Soccer opleverde, in de volksmond ook wel SWOS Online genoemd. Een fan-made online voetbalstadion, waar tot op de dag van vandaag nog allerhande toernooien plaatsvinden.
Review: Flashback 2
 • 0
 • 0
We schrijven het jaar 2142. Na te zijn gevlucht uit een ruimteschip maar ontdaan van alle herinnering, ontwaakt de jonge wetenschapper Conrad B. Hart op Titan, een gekoloniseerde maan van Saturnus. Hij moet een manier zien te vinden om terug op aarde te geraken en het verraderlijke complot van zijn buitenaardse ontvoerders - de Morphs - te ontrafelen om onze planeet te redden. De premisse van de scifi platformer Flashback klonk o zo veelbelovend, en maakte het ook waar toen het spel in 1992 uitgebracht werd. Meer dan dertig jaar later krijgen we nu een sequel, maar jammer genoeg doet Flashback 2 zijn voorganger absoluut geen eer aan.
Review: Football Manager 2024
 • 1
 • 2
Het voetbalseizoen is al even aan de gang, dus een kersverse Football Manager kon natuurlijk niet uitblijven. Doordat de reeks ondertussen al twintig jaar bestaat, belooft Sports Interactive dat deze editie de ultieme - natuurlijk figuurlijk, maar ook letterlijk in de zin van "laatste" - versie wordt van de voetbalsimulator in het formaat zoals we dat nu al zolang kennen. Met andere woorden, wanneer Football Manager 2025 uitgebracht wordt, mogen we ons aan iets bijzonders verwachten. Ik ben alvast heel benieuwd.
Review: Remnant II: The Awakening King
 • 2
 • 1
Het is nog niet zo bijster lang geleden dat we hier de release van Remnant II mochten aankondigen. Eind juli was deze opvolger van een van de eerste Soulslike shooters, Remnant: From the Ashes, een feit. Slechts enkele maanden later is de eerste DLC er nu al: The Awakening King, welke zich afspeelt in de wereld Losomn. Benieuwd of deze de moeite waard is? Lees dan vooral verder.
Review: The Last Faith
 • 0
 • 2
Soms hoef je om te presteren niet origineel te zijn, dacht men bij Kumi Souls Games. En dat bewijzen ze maar al te graag met The Last Faith, een metroidvania welke de snelle actie van Bloodborne vermengt met de pixel art-stijl van Blasphemous in een minstens even brutaal als mysterieus speluniversum. Het leveldesign en de setting doen misschien zelfs het meest terugdenken aan één van de wortels van het genre: de iconische Castlevania-franchise. Om het met de woorden van de ontwikkelaars te zeggen, is The Last Faith een gotische samensmelting van metroidvania en soulslike. Vol genadeloze gevechten, en met een formidabel arsenaal aan wapens en geheimzinnige spreuken tot je beschikking.
Review: American Arcadia
 • 0
 • 1
2023 is nu volop bezig aan de eindsprint, de wintersales komen eraan. Na zo’n indrukwekkend jaar wat het aantal releases van goede videogames betreft, kost het ongetwijfeld niemand veel moeite om de wenslijst te vervolledigen. Ook American Arcadia zou wel eens je interesse kunnen wekken, als herinterpretatie van The Truman Show en ontwikkeld door Out of the Blue Games, welke we nog kennen van Call of the Sea. Jim Carrey valt dan wel nergens in de game te bespeuren, dat betekent niet dat het plot van deze retro-futuristische platformer het nalaat om zowel de dramatische als de humoristische toer op te gaan. Precies zoals dat ook in de film uit 1998 het geval was.
Review: Stray Souls
 • 0
 • 1
Een ziekelijke cutscene met een halfnaakte, onder het bloed zittende man die met een tweeloop zijn vrouw en kinderen vermoordt. Die nota bene zelf kannibalen blijken te zijn. De intro van Stray Souls zet alvast de toon voor één van de meest onsamenhangende, maar tegelijk slechtste survival horrorgames welke ik ooit speelde.
Review: The Invincible
 • 2
 • 5
Nog een van die bijzondere én langverwachte games welke dit jaar eindelijk wisten te landen, is The Invincible. Het scifi-avontuur is overduidelijk gebaseerd op de gelijknamige Poolse scifi-roman van Stanisław Lem uit 1964 en werd ontwikkeld door Starward Industries, allesbehalve een onbekende naam. Deze gamestudio werd namelijk opgericht door een groep creators die een belangrijk aandeel hadden in het succes van verschillende AAA-franchises, waaronder The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Dead Island, Dying Light en Call of Juarez.
Preview: Ripout
 • 0
 • 2
In het jaar 2084 zal de mensheid ongetwijfeld al meer grip hebben op de kosmos, maar voor even blijft de ruimte nog dat desolate, afgelegen gegeven. De roguelite first person shooter Ripout onderneemt een schuchtere poging om ons toch al even onder te dompelen in dat uitgestrekte universum vol nieuwe uitdagingen. Als een van de laatste soldaten op aarde, rust het lot van de mensheid in jouw handen. Kun je ons behoeden voor de ondergang, of zal het menselijke ras dan toch gewoon uitgeroeid worden door de Cel?
Review: Sonic Superstars
 • 0
 • 3
Na het geweldige Sonic Frontiers van eind vorig jaar waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen voor de "opvolger". Sonic Superstars brengt ons - weliswaar in een nieuw jasje - terug naar de roots. Lineair, maar oerdegelijk en razendsnel platformen tegen de klok. Uitdagende baasgevechten. Naast enkele online features, ook lokale co-op tot met vier spelers die elk een verschillend personage kunnen besturen. Wat heeft een Sonic-game nog meer nodig?!?
Preview: Dreadhunter
 • 0
 • 2
Drey, een intergalactische onkruidverdelger, bereikt met zijn ruimteschip de N’ylo Sector om er een duidelijke missie van zijn opdrachtgever op te nemen: roei alstublieft die vervelende ruimtewezens - beter bekend als Dreads - uit, want die zullen anders het ganse universum bedreigen. Het plot van de actie-RPG Dreadhunter, vanaf 18 oktober beschikbaar via Early Access voor de pc op Steam, kon wellicht niet twijfelachtiger beginnen. Desondanks is ontwikkelaar en uitgever Trickster Arts met deze release niet aan hun proefstuk toe, dus de kans bestaat zeker dat dit nog helemaal goed komt dankzij de spetterende actie die de game wel lijkt uit te stralen.
Commandos: Origins komt eraan in 2024
 • 2
 • 1
Onlangs kondigden Kalypso Media en Claymore Game Studios de release aan van Commandos: Origins voor Xbox Game Pass, PlayStation 5, Xbox Series en pc. De game kan verwacht worden in de loop van 2024 en volgt de legendarische elite-eenheid uit de Tweede Wereldoorlog Jack O'Hara - beter bekend als The Green Beret - en zijn vijf metgezellen terwijl ze allerhande uitdagende missies opnemen. Elk van hen heeft een legendarische geschiedenis, en samen vormen ze een buitengewone strijdmacht die The Commandos wordt genoemd.

De Commandos-serie is bekend omwille van haar uitdagende real-time tactische stealth-gameplay, waarbij spelers unieke vaardigheden moeten aanwenden om vijandelijke faciliteiten te infiltreren en deze bijzonder hard te raken. In de gedetailleerde en interactieve omgevingen van Commandos: Origins zullen telkens meerdere manieren aangeboden worden om het doel te bereiken. De intuïtieve bedieningselementen zullen spelers in staat stellen om commando's met deskundige precisie...
Release The Alters, inclusief consoleversies, gepland voor 2024
 • 0
 • 0
Ontwikkelaar 11 bit studios, maker van This War Of Mine en Frostpunk, heeft via een trailer bekendgemaakt dat The Alters in 2024 uitkomt voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Dat we ook consoleversies van deze aankomende sciencefiction base-building survivalgame mogen verwachten, is een aangename verrassing. Tot dusver was namelijk enkel de pc-release bevestigd.

In The Alters kruipen we in de huid van protagonist Jan, nochtans een eenvoudige werker, maar daar stopt ook meteen elke vorm van realisme. Jan stortte neer op een onbewoonbare planeet en is hierdoor veroordeeld tot overleving vanuit een ruimtestation. Nu blijkt die verre planeet ook nog eens op het punt te staan om opgeslokt te worden door een enorme ster, waardoor het stralingsniveau er stijgt. In deze wanhopige race tegen de klok ziet Jan zich genoodzaakt om lokale Rapidium-kristallen te gebruiken waarmee hij verschillende versies van zichzelf kan maken, in het spel de 'Alters' genoemd.

Doordat deze elk een uniek...
Terug
Bovenaan