DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Kingdom Come: Deliverance II lanceert nog dit jaar!
  • 1
  • 4
Deep Silver en Warhorse Studios hebben vandaag eindelijk gedaan waar de fans van de eerste game al vele jaren op zitten te wachten: de release van Kingdom Come: Deliverance II werd zopas aangekondigd! En dat deden ze - zoals het een aankondiging voor een dergelijke release betaamt - in stijl, via twee filmpjes welke hieronder terug te vinden zijn, waarvan één maar liefst dertien minuten duurt.

Dit vervolg op de succesvolle open-wereld actie-RPG zal zich opnieuw afspelen in het vijftiende-eeuwse Bohemen in Tsjechië. De game volgt trouwens niet alleen terug Henry van Skalitz tijdens zijn spannende reis vol wonderen en gevaren, want ook zijn beste vriend Hans Capon is opnieuw van de partij! Het belooft in ieder geval alweer een avontuur te worden gevuld met actie, spanning, verwondering én natuurlijk humor. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar nog dit jaar wordt het spel verwacht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Preview: Underspace
  • 0
  • 1
Achteraf bekeken was Freelancer, uitgegeven door Microsoft Game Studios in 2003, best wel een succesvol ruimtesimulatiespel. In de huid van freelance ruimtepiloot Edison Trent nam je in een open universum deel aan diverse verhalende én uitdagende ruimtemissies. De game bevatte meerdere sterrenstelsels, elk met unieke planeten, ruimtestations en asteroïdenvelden. Helemaal plezant was dat je, tussen de opdrachten door, vrijelijk een uitgestrekt universum kon verkennen, dit om heel wat verborgen locaties, bijzondere facties en personages te ontdekken. Geen wonder dat Freelancer tot op de dag van vandaag nog steeds zijn fanatieke aanhangers en mod community heeft. En laat deze stoutmoedige vrijheidsgedachte nu de insteek zijn van het zopas via Early Access gelanceerde Underspace, zichzelf net omschrijvend als de spirituele opvolger van Freelancer, met daarbovenop een heerlijk laagje Lovecraft!
Review: Sker Ritual
  • 0
  • 0
Call of Duty Zombies in het Maid of Sker-universum. Sommigen zullen het maar een rare combinatie vinden, anderen daarentegen ervaren het idee en/of de uitwerking ervan vast als geweldig. Al een hele poos kan de op ronden gebaseerde indie horde shooter Sker Ritual gespeeld worden via Early Access op Steam. En nu acht ontwikkelaar en uitgever Wales Interactive de tijd rijp om de 1.0-versie van het spel uit te brengen.
Review: Ereban: Shadow Legacy
  • 0
  • 0
Een andere opvallende release deze maand is ongetwijfeld Ereban: Shadow Legacy. Ontwikkeld en uitgegeven door Baby Robot Games, draait deze stealth platformer rond het lot van Ayana, de laatste afstammeling van het Ereban-ras. In het spel poogt ze de ware toedracht van haar voorouders te achterhalen, te midden van een moreel grijs universum. Ze krijgt hierbij de hulp van allerhande hightech, en dan heb ik nog niets gezegd over haar speciale gaven, welke de schaduw volledig kunnen uitbuiten.
Review: Desolatium
  • 0
  • 0
Meer dan drie jaar geleden nadat het spel lanceerde via een crowdfunding, werd Desolatium eind vorig jaar uitgebracht op diverse consoles, en nu zit ook de pc-versie eraan te komen. Desolatium is een first-person point-and-click puzzelspel, gebaseerd op de Lovecraft-mythologie. Echte horror kun je het niet noemen, maar toch zul je een aantal enigmatische locaties moeten bezoeken, om een duister mysterie te ontraadselen.
Review: Withering Rooms
  • 0
  • 0
Nightingale, een jongedame ontwaakt in een bed, middenin een spookhuis waar moordzuchtige wezens rondlopen. Met zakken over hun hoofd en, niet meteen een detail, met hakbijlen in hun bebloede pollen. Uiteraard met de bedoeling om haar te vermoorden, want zo betaamt het een typische horrorgame. Hoe kan het arme meisje deze nachtmerrie overleven? Dat is dus de insteek van Withering Rooms, al een poosje in vroegtijdige toegang op Steam, en erg positief bejegend door het spelende plebs daar. Met enig scepticisme druk ik zelf ook maar eens de Play-knop in. In het achterhoofd herhaalt zich die welbepaalde slagzin, sporadisch aangewend wanneer men totaal geen idee heeft wat te verwachten: “We zullen het aankijken”.
Review: Sons of Valhalla
  • 0
  • 1
Op 5 april komt Sons of Valhalla uit voor pc, een zogenaamde fight and build-game met roguelike elementen én real time tactics, welke zich afspeelt in het Engeland van tijdens de Vikingtijd. In het pixel art style spel dien je met je leger dorpen en steden te veroveren, na oneindig veel tegenstanders plat te walsen. Allemaal met het uiteindelijke doel om een gigantisch rijk uit te bouwen, terwijl je ondertussen de liefde van je leven probeert terug te vinden.
Review: One Last Breath
  • 0
  • 1
De wereld is doodziek, en wij zijn zelf de ziekte. Alle hoop rust nu op Gaia, een machtig wezen geboren uit de laatste zucht van Moeder Natuur. Gebruikmakend van haar vaardigheden om de omgeving te veranderen, dient ze te ontsnappen aan gevaarlijke wezens, doordachte puzzels op te lossen en te overleven in deze stervende wereld.
Review: Horizon Forbidden West Complete Edition
  • 0
  • 2
Iets meer dan twee jaar na de oorspronkelijke release op PlayStation 4 en 5, kunnen pc-gamers eindelijk genieten van Horizon Forbidden West, via de Complete Edition dan. Inderdaad, meteen voorzien van die zeven uur durende Burning Shores DLC, welke weliswaar pas vrijkomt na het voltooien van het hoofdverhaal. Maar dat detail zal het leeuwendeel van de doelgroep een worst wezen, want dankzij Nixxes is een zoveelste geslaagde pc-port van een uiterst kwalitatieve PlayStation-game nu een feit.
Tchia nu uit op Steam, én aangekondigd voor Nintendo Switch!
  • 0
  • 0
Tchia, de succesvolste release van Awaceb tot dusver, komt deze zomer uit voor Nintendo Switch, terwijl deze onlangs eindelijk beschikbaar werd op Steam. Oorspronkelijk in maart 2023 gelanceerd op de Epic Games Store, PlayStation 4 en 5, bevat de Steam-versie van het leuke avonturenspel ook wat extra content, welke in de onderstaande trailer uit de doeken gedaan wordt.

De kersverse toevoegingen bestaan onder meer uit:
  • de Acrobat Mode, waarmee je de meest onmogelijke sprongen kunt maken
  • verbeteringen aan de navigatie met het bootje
  • cosmetische perks
  • een Comfort-instelling, waarmee je de Soul Meter op oneindig kunt instellen.
Het spel volgt de reis van Tchia, een jong meisje dat op pad gaat om haar ontvoerde vader te redden, en hun eilandhuis te redden van die gemene, stoffen wezens. Dankzij haar gave om tijdelijk in dieren en objecten te transformeren, baant ze zich een weg voorbij die vervelende monstertjes en vele puzzels. De kleurrijke wereld...
Still Wakes The Deep ontwaakt in juni...
  • 0
  • 0
Op 18 juni wordt Still Wakes the Deep gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc, Xbox Game Pass en de Microsoft Store. De narratieve horrorgame brengt ons het huiverige plot van een off-shore booreilandarbeider die wordt geconfronteerd met een wrede storm in een volstrekt onveilige werkomgeving, en natuurlijk is er dan ook nog eens dat ijskoude water van de Noordzee. Alle communicatielijnen zijn verbroken en alle oplossingen om er weg te geraken, zijn verdwenen: wat een prachtig vooruitzicht in nood.

De speler moet dus op zoek gaan naar de resterende bemanning om hen te helpen overleven. En dit dient dus te gebeuren al rennend, klimmend en zwemmend, doorheen overstromende gangen en door storm gegeselde buitendekken. Aangezien ontwikkeld door The Chinese Room, mogen we ons hier misschien wel aan een pareltje verwachten...

Releasedatum bekend voor Indika!
  • 0
  • 0
Een nieuwe, verhalende avonturengame wordt op 8 mei gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox Series en pc (via Steam, Epic Games Store en GoG): Indika! Door zijn ernstige thema's als religie, zelfvertrouwen en bedrog, daarbovenop gecombineerd met puzzel- en platformelementen, belooft deze een erg opvallende release van uitgever 11 bit studios en developer Odd Meter te worden.

Hoe ver gaat Indika, als non zijnde, om in te grijpen in het ontwerp van God, door de latente mogelijkheid dat alles zich toch uiteindelijk zal ontvouwen als gepland? Daarnaast is er de aanwezigheid van Ilyia, een man bevlekt met zonden, die beweert dat God tot hem heeft gesproken. En dan zijn er nog die duivelse aspecten die schuilen in Indika zelf, haar geregeld bedreigend met verdriet, en die daaropvolgende uitdaging om aan haar waanzin te ontsnappen.

Kortom, Indika belooft voorlopig om de conventionele grenzen op gamevlak te overschrijden, omdat het spel flirt met avant-garde, net door maatschappelijke...
Industria II lanceert volgend jaar!
  • 0
  • 1
Uitgever Headup Games en spelontwikkelaar Bleakmill kondigden zonet via onderstaande trailer Industria II aan, het vervolg op de verhalende first-person shooter Industria. De eerste game speelde zich af in een alternatieve dimensie. Ook de sequel gaat die toer op, maar de spelwereld zal dit keer onderworpen worden aan de dominantie van een kwaadaardige kunstmatige intelligentie.

Dit keer is Nora de onfortuinlijke protagoniste, in 1989 plots weggerukt uit het Oost-Berlijn van toen en daarna beland in deze parallelle wereld. Het blijkt een vijandig universum, waar ze de confrontatie moet aangaan met gevaarlijke robots alsook het mysterie van een A.I. dient te ontrafelen, om uiteindelijk terug te geraken in de oorspronkelijke realiteit.

Als belangrijkste kenmerken zou de aankomende first-person shooter ons onder meer een meeslepend verhaal moeten brengen, naast gedenkwaardige personages, vijf wapens die voorzien kunnen worden van meerdere upgrades, en een unieke setting welke...
SoLA wordt de tweede DLC van Dead Island 2!
  • 1
  • 1
Op 17 april wordt de tweede DLC van Dead Island 2, genaamd SoLA, gelanceerd op alle verderop vernoemde platforms. Dat maakten uitgever Deep Silver en ontwikkelaar Dambuster Studios onlangs bekend via onderstaande Tweet op X. De expansie introduceert een nieuwe verhaallijn, welke handelt over een dodelijk virus dat de inwoners van The Valley verandert in vraatzuchtige zombies: hoe kan het ook anders? Setting van dienst is dit keer een muziekfestival in het hart van het ondertussen welbekende HELL-A.

Daarnaast introduceert de uitbreiding nieuwe vijanden, waaronder de Whipper en de Clotter. Er komen ook nieuwe legendarische wapens, zoals de Ripper - een dodelijke samensmelting van een honkbalknuppel en cirkelzaag - en de Sawblade Launcher, een krachtig wapen waarmee je de zombies vanop afstand kan onthoofden. Ondertussen is Dead Island 2 beschikbaar op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en 5 evenals voor pc via de Epic Games Store, en vanaf 22 april wordt dat ook het geval op...
Review: Alone in the Dark
  • 0
  • 3
Op het vlak van gamereleases begint het jaar stilaan op dreef te raken, met best wel een aantal interessante titels welke deze maand onze kant opkomen. Zo kunnen we, na herhaaldelijk uitstel, eindelijk aan de slag met de nieuwste Alone in the Dark, welke een ode is aan de gelijknamige cultklassieker uit de jaren negentig. Onder hetzelfde IP brengt dit keer het toegewijde team van Pieces Interactive ons een mysterieus, maar spannend verhaal dat vloeide uit de pen van de veelgeprezen horrorschrijver Mikael Hedberg. De gotische noir-setting van dienst is een surrealistische interpretatie van het New Orleans uit de jaren twintig. Verder werden kosten noch moeite gespaard om er een succesvolle release van te maken, want niemand minder dan filmsterren Jodie Comer en David Harbour werden ingelijfd als hoofdpersonages. Uiteindelijk ging er nog een flinke laag Lovecraft overheen, waardoor je je als gamer kan afvragen: wat kunnen zij die houden van dit soort horrorspellen, nog meer wensen?
Review: We Are Football 2024
  • 0
  • 1
Voorrondes van de Croky Cup, nul - één aan de rust. Mijn Green Bruges speelt vandaag als een belabberde caféploeg tegen Beveren, normaliter nochtans een makkelijke partij. Toch staan we gevleid voor, dankzij een lucky treffer, en de vele missers van de tegenstander. Ik besluit tactisch in te grijpen en twee middenvelders te wisselen. Want centraal op het middenveld worden we duidelijk overrompeld. Natuurlijk geef ik mijn spelers ook die welverdiende donderspeech, vooraleer ze terug de grasmat opgaan. De maatregelen werpen meteen hun vruchten af, want het wordt een waar spektakel. We krijgen geen enkele tegenkans meer en scoren de ene mooie goal na de andere, waardoor we de match winnen met een oververdiende nul - vijf. We gaan door! De fans kunnen niet stoppen met juichen, de pers bejubelt mijn aanpak en het management toont zich tevreden. Want die broodnodige injectie voor ons transferbudget, die is nu binnen. Inderdaad, drie jaar na de release van de eerste editie is We...
Outward 2 aangekondigd!
  • 0
  • 1
Nine Dots Publishing en ontwikkelaar Nine Dots Studio onthulden onlangs via onderstaande trailer de aankomende release van Outward 2. Deze zal ons het langverwachte vervolg brengen op Outward, de succesvolle open world survival RPG welke meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht. Outward 2 wordt uitgebracht op nog niet nader genoemde consoles en op pc, via Steam. Eveneens is er nog geen lanceringsdatum bekend. In ieder geval belooft deze sequel een verbeterde ervaring te worden in verschillende aspecten.

Spelers kunnen een dynamische wereld verwachten met seizoensgebonden weersomstandigheden, impactvolle dag- en nachtcycli, en talloze ontmoetingen (zowel vijandige, als volstrekt veilige) welke zouden moeten bijdragen aan een veel rijker verhaal dan in de eerste game het geval was. De creatie en progressie van je personage zouden daarnaast een grote revisie ondergaan hebben, met flink uitgebreide opties, een nieuwe skill tree, taken om bepaalde verbeteringen te ontgrendelen...
Review: Reveil
  • 0
  • 1
Onlangs bracht Deaedalic Entertainment de game Reveil uit, een zogeheten narratieve psycho-thriller, welke ontwikkeld werd door de Duitse gamestudio Pixelsplit. Misschien valt het indiespel nog het beste te omschrijven als een walking simulator, omdat deze zodanig lichte puzzelelementen en geringe actie bevat.
Nieuwe trailer voor The Alters, komt naar Xbox Game Pass!
  • 0
  • 0
Tijdens Xbox Partner Preview onthulde 11 bit studios een nieuwe gameplaytrailer voor The Alters, een survivalgame die nog dit jaar zou uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Het is nu ook helemaal zeker dat het spel meteen bij het lanceren beschikbaar zal zijn op Xbox Game Pass.

De trailer schetst het verhaal van astronaut Jan Dolski, die op een gevaarlijke planeet belandde waar hij de stof Rapidium ontdekte, een substantie met unieke eigenschappen. Hij beschikt er over een hoogtechnologische mobiele basis waar hij kan communiceren via een quantumcomputer en waar hij Alters - alternatieve versies van zichzelf - kan creëren, elk uitgerust met verschillende vaardigheden die cruciaal zijn om te overleven, voor crafting of om grondstoffen te delven.

Ondanks hun verschillende en soms botsende karakters, hebben de Alters één gemeenschappelijk doel: overleven en ontsnappen van deze verdoemde planeet. Het verhaal is geïnspireerd op de veelgeprezen titel This War of Mine...
Review: The Outlast Trials
  • 2
  • 1
Op vijf maart lanceert de finale versie van The Outlast Trials, een horrorgame waarvan de Early Access-fase al sinds mei vorig jaar op gang getrokken was via Steam en de Epic Games Store. Deze game is natuurlijk de langverwachte opvolger van de veelgeprezen horrorspellen Outlast en Outlast 2, eveneens ontwikkeld en uitgebracht door Red Barrels.
Terug
Bovenaan