DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Scorn komt een week vroeger dan verwacht!
  • 0
  • 2
Nog eens goed nieuws in deze tijden! De veelbelovende survival horrorgame Scorn wordt een weekje vroeger uitgebracht voor de Xbox Series X|S en pc (via Xbox Game Pass, Epic Games Store, GoG en Steam). Niet op 21, maar op 14 oktober dus kunnen we al aan de slag met dit sinistere spel waar onmiskenbaar de biomechanische invloeden van H.R. Giger in terug te vinden zijn.

Eveneens belangrijk om te weten: Scorn wordt tevens zo ook de eerste game voor de pc en Xbox Series die Microsoft's DirectStorage-technologie zal ondersteunen. Het spelen van games die DirectStorage ondersteunen zou zowel snellere laadtijden als hogere prestaties moeten opleveren.

De release van Scorn stond oorspronkelijk gepland ergens in 2021 na een succesvolle Kickstarter-campagne in 2020, maar werd uiteindelijk dus vastgepind op 14 oktober 2022. Onlangs werd overigens een nieuwe trailer van de proloog van de game vrijgegeven, en ook deze delen wij natuurlijk graag met jullie...
Preview: Zoria: Age of Shattering
  • 1
  • 2
Sinds mijn ervaringen met Baldur’s Gate en de Pathfinder-franchise heb ik het turn-based RPG-genre echt leren appreciëren, terwijl ik vroeger altijd resoluut voor de real time action ging. Enthousiast ging ik dan ook aan de slag toen ik onlangs de demoversie voor de pers te pakken kreeg van Zoria: Age of Shattering, een project dat pas echt uit zijn voegen barstte via Kickstarter.
Age of Empires blaast 25 kaarsjes uit en dat wordt gevierd!
  • 2
  • 3
Op 15 oktober zal het precies 25 jaar geleden zijn dat de eerste editie van de absolute RTS-topper Age of Empires het levenslicht zag. Als dat geen gegronde reden is voor Xbox Game Studios om dat binnenkort te vieren! Via een bericht op hun website deelt het team dan ook met plezier mee dat ze op 25 oktober heel wat in petto hebben voor de fans. Er zal die dag, ter gelegenheid van dit jubileum, een livestream uitgezonden worden waarin we allerhande aankondigingen, interviews met het Age of Empires-team en nog enkele verrassingen mogen verwachten.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt op hetzelfde moment ook de Age of Empires IV: Anniversary Edition op Steam en op de Microsoft Store uitgebracht! Deze nieuwe editie omvat het basisspel en alle updates die tot nu toe zijn uitgebracht, inclusief de Anniversary Update. In deze nieuwe update zal je twee extra beschavingen kunnen terugvinden, namelijk de...
Ontwikkelaar onthult roadmap voor Sker Ritual
  • 0
  • 0
Heel binnenkort kunnen we al een voorsmaakje verwachten van de aankomende first-person horrorgame Sker Ritual. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze de opvolger van het toch redelijk succesvolle Maid of Sker en wordt het spel dus eveneens ontwikkeld en vrijgegeven door Wales Interactive. De game zal lanceren op Steam in Early Access. Naast een solo campagne zal Sker Ritual ook een online co-op bevatten voor maximaal vier spelers. Het spel is nog lang niet af, maar de ontwikkelaars hebben onlangs wel meer in detail toegelicht wat we ervan kunnen verwachten door een inkijk te geven in de roadmap.

Sker Ritual zal in verschillende episodes lanceren, die elk gekoppeld zijn aan een welbepaalde kaart. De eerste kaart, genaamd Cursed Lands of Lavernock, wordt uitgebracht op 13 oktober. Daarna zullen er nog drie kaarten volgen, waardoor het spel rond april 2023 volledig beschikbaar zou moeten zijn. De release van de kaart The Ashes of Sker Hotel staat gepland voor december, Sewers of...
Review: Broken Pieces
  • 0
  • 4
Een game lanceren genaamd Broken Pieces. Je moet het maar durven, en al zeker als deze door slechts een vijftal mensen gemaakt werd. Als eerste product van de Franse ontwikkelaar Elseware Experience valt de indie-avonturengame met puzzelelementen qua setting en stijl zeker op. Het isometrisch gepresenteerde spel ziet er enerzijds wat ouderwets uit, een beetje zoals een oude Resident Evil, Silent Hill of misschien zelfs Obscure (wie kent het nog?), maar aan de andere kant ervoer ik tijdens het spelen ervan ook de spannende sfeer die heerst in pakweg Control en The Medium.
Nvidia kondigt nieuwe RTX 40-serie aan tijdens Geforce Beyond
  • 0
  • 1
Vandaag onthulde Nvidia tijdens het Geforce Beyond-event aan de hand van een knappe technische demo - genaamd Nvidia Racer RTX - de release van zijn nieuwe RTX 40-serie grafische kaarten. Zowel de RTX 4090 als de RTX 4080 werden nu dus eindelijk officieel aangekondigd. De RTX 4090 kunnen we al vanaf 12 oktober in de rekken verwachten en zal minstens €1959 kosten, terwijl de RTX 4080 via twee modellen in november gelanceerd wordt. De drie next-gen grafische kaarten opereren via Nvidia's nieuwste Ada Lovelace-architectuur en krijgen ondersteuning voor Nvidia ShadowPlay om gameplaybeelden vast te leggen in HDR met een resolutie tot 8K aan 60 frames per seconde. Tevens maken ze gebruik van nieuwe dual encoders met ondersteuning voor AV1-codering en met een verhoogde efficiëntie voor livestreams in AV1.

De RTX 4090 is de (voorlopige) topkaart van deze nieuwe Ada Lovelace-generatie. Net zoals de RTX...
Review: Metal: Hellsinger
  • 1
  • 0
Ooit al eens tijdens het spelen van een shooter het volumelevel van de achtergrondmuziek op nul gezet en in de plaats je eigen muziek afgespeeld, gewoon omdat deze passender of beter klonk? Dat lijkt bij de nieuwe ritmische first-person shooter Metal: Hellsinger absoluut ondenkbaar. De gameplay van deze Doom Eternal-kloon is namelijk net gebaseerd op de beat van zijn eigen metalmuziek. De soundtrack is overigens ook niet zomaar eentje, met onder meer artiesten zoals System of a Down, Arch Enemy en Lamb of God op de lijst.
Review: NBA 2K23
  • 0
  • 3
Ik heb het wellicht al meermaals gezegd, er zijn echt wel zekerheden in het leven. Net zoals er elk jaar een nieuwe FIFA-game uitgebracht wordt, komt er elk jaar een verse NBA 2K op de markt. Meestal beschikken de consoleversies van deze beide sportgamereeksen dan over de betere graphics, waardoor deze edities ook next-gen genoemd worden. Dit jaar vervalt deze gulden regel echter voor de pc-versie van FIFA, want deze krijgt voor het eerst de next-gen upgrade geserveerd. Helaas is het klaarblijkelijk hiervoor nog te vroeg voor de pc-editie van NBA 2K23. Dat zij dan maar zo, want de focus van deze review blijft uiteindelijk liggen op waar het echt om draait: beschikt NBA 2K23 werkelijk nieuwe en betere features ten opzichte van zijn voorganger, of betreft het slechts een nieuw cijfer achteraan in de titel?
Rayman komt eraan in Mario + Rabbids Sparks of Hope!
  • 1
  • 1
Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft heeft afgelopen weekend een nieuwe acht minuten durende gameplaytrailer van de aankomende game Mario + Rabbids Sparks of Hope uitgebracht, waarin de kleurrijke planeet Terra Flora en een baasgevecht tegen de reusachtige Wiggler te zien zijn. Daarnaast werd er via een tweede trailer aangekondigd dat er na de release van de game minstens drie DLC’s zullen beschikbaar zijn, en dat niemand minder dan Rayman zelf in de derde uitbreiding eraan komt, samen met Rabbid Peach en Rabbid Mario, als een speelbaar personage!

In de gameplaytrailer zien we onder meer hoe Mario en zijn vrienden proberen om de Terra Flora te redden van de zonderlinge gemenerik Cursa. Hiervoor moeten ze het opnemen tegen die vreselijke Rabbids en de baas Wiggler, die duidelijk in de ban is van Cursa's duistere krachten. Het filmpje toont ook de diverse voordelen die de Sparks kunnen bieden tijdens de combat, evenals de vele bewegingen en combo's die spelers tot hun beschikking zullen...
Preview: Gloomwood
  • 0
  • 2
Op 6 september verscheen Gloomwood in Early Access op Steam. De op stealth gebaseerde survival-horror game met de retro-looks haalde overduidelijk zijn inspiratie uit het lang vervlogen Thief-tijdperk. Met succes overigens, want met de minuut wordt het nog in ontwikkeling verkerende spel populairder. Dit fenomeen konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Wat is er dan wel zo bijzonder aan Gloomwood? Dat probeer ik hier voor jullie uit te klaren!

Gloomwood is ontwikkeld voor de pc door Dillion Rogers en David Szymanski en wordt uitgegeven door New Blood Interactive. Misschien zegt één van die namen je iets, want zij zijn hetzelfde team dat eerder hoge toppen scheerde met enkele indies waaronder Dusk, Ultrakill en Amid Evil. Aan dit succeslijstje lijkt Gloomwood nu dus ook toegevoegd te mogen worden, nog voor de game volledig afgewerkt is. In de huidige versie van het spel kun je via een drie uur durende proloog kennis maken met de opzet, de mechanics én de prachtige...
Nieuwe trailer vertelt meer over Sonic Frontiers
  • 0
  • 0
Ook bij SEGA zit men niet stil. Voor de aankomende game Sonic Frontiers is er wederom een nieuwe trailer beschikbaar. Deze zou ons een duidelijker overzicht moeten bieden van wat we nu kunnen verwachten van de eerste openwereldgame van onze blauwe superheld met de merkloze rode sportschoenen.

In het filmpje vernemen we onder meer dat Amy en Tails minstens in het verhaal van de partij zullen zijn en dat Sonic zich een weg zal moeten banen doorheen verschillende Starfall-eilanden. Je kunt je sowieso verwachten aan veel puzzels, interessante side quests en open-zone gameplay op maat van je eigen speelstijl. Daarnaast worden er diverse vernieuwingen toegelicht, waaronder in de combat en de introductie van een skill tree voor Sonics speciale krachten.

Vette gameplaytrailer voor Evil West
  • 0
  • 1
Uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Flying Wild Hog gaven onlangs een tweede, erg uitgebreide gameplaytrailer van maar liefst dertien minuten vrij voor de aankomende actiegame Evil West.

De release van het spel werd onlangs nog uitgesteld, maar zou nu doorgaan op 22 november voor de platformen PlayStation 4, PlayStation 5 , Xbox Series X|S, Xbox One en pc. In het filmpje zien we onder meer stukken uit het begin van de campagne en een impressionant baasgevecht. Hopelijk kunnen we deze Western beat ‘em up nog dit jaar zelf spelen, want het ziet er wel degelijk vet uit!

Football Manager 2023 verschijnt nog vóór WK 2022
  • 0
  • 0
Gisteren gaven uitgever SEGA en ontwikkelaar Sports Interactive de releasedatum prijs voor Football Manager 2023, de nieuwste telg van de overbekende voetbalmanagement-franchise. Deze zal verschijnen op dinsdag 8 november - bijna twee weken voor het aankomende WK in Qatar dus - voor PlayStation 5 , Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, pc, iOS, Android en Apple Arcade. Ja, je leest het goed, de Touch-versie keert na een jaar afwezigheid terug naar Apple. Ook op Xbox Game Pass trouwens zal de game die dag beschikbaar worden. Normaliter zal het spel eveneens twee weken op voorhand uitgetest kunnen worden via een bèta-versie.

Wat weten we nu al over de nieuwe features van FM 2023? Helaas nagenoeg niets. Al een tijdje terug kwam de officiële bevestiging dat het vrouwenvoetbal er zeker nog aan komt in de FM-reeks, alleen was het toen nog niet zeker of dit met deze eerstvolgende editie al het geval zal zijn. Daarnaast zou de Italiaanse topclub Juventus terug kunnen aanwezig zijn...
Dead Island 2 springlevender dan ooit
  • 0
  • 0
Nadat er recentelijk geruchten opdoken rond een vermoedelijke release van Dead Island 2 begin volgend jaar, werd de twijfel uit onze hoop zonet officieel weggenomen tijdens GamesCom. De opvolger van twee absolute toppers onder de zombiegames, Dead Island en Dead Island: Riptide, komt er wel degelijk aan. Na maar liefst 8 jaar door drie verschillende gamestudio's in ontwikkeling te zijn geweest, zal Dead Island 2 uiteindelijk uitgebracht worden op 3 februari 2023, tot grote vreugde van uitgever Deep Silver en ontwikkelaar Dambuster Studios!

Het verhaal van Dead Island 2 handelt over een uit de hand gelopen virusuitbraak in Los Angeles, waardoor iedereen er in een snel tempo in een zombie verandert. Als speler kruip je in de huid van een eveneens besmette persoon, één van de zes beschikbare, unieke Slayers, die er gelukkig wel voldoende in slaagt om het virus te onderdrukken. Het doel van de game is om te achterhalen wat de uitbraak precies heeft veroorzaakt, waardoor je de mensheid...
Sonics spurt ingezet voor 8 november
  • 0
  • 0
Zoals eerder vandaag gelekt was, maakte SEGA tijdens GamesCom zonet officieel bekend dat Sonic Frontiers op 8 november gelanceerd wordt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc (Steam). Het spel zal daarnaast beschikbaar zijn in twee verschillende edities, waarbij er telkens een Pre-Order Bonus geldt.
Er komt vooreerst een standaardeditie welke het basisspel omvat (fysiek of digitaal), inclusief een schatkist voor avonturiers met extra XP, rode Power Seeds en de blauwe zogenaamde Seeds of Defense. Daarnaast kunnen we de Digital Deluxe Edition verwachten, met in digitale vorm het basisspel, dezelfde schatkist voor avonturiers uit de standaardeditie, én met daarbovenop de volgende extra's:
  • Amy's geheugentokens
  • Een speciale portaaluitrusting
  • De Chaos Emerald Vault Keys
  • Extra schoenen en handschoenen voor onze vriend Sonic
  • Een digitaal kunstboek met een digitale mini-soundtrack van maar liefst 25 nummers
Wat de...
Epische RPG Lords of The Fallen volgend jaar verwacht
  • 0
  • 0
Uitgever CI Games en ontwikkelaar Hexworks maakten vanavond tijdens het GamesCom-event bekend dat we in 2023 de epische RPG Lords of The Fallen mogen verwachten voor de PS5, Xbox Series en pc. In het begin van het verhaal lijkt de tiran en demonengod Adyr eindelijk verslagen. Een aantal eeuwen later herrijst de wrede snoodaard echter uit zijn assen en mag jij, een legendarische Dark Crusader, dat probleem gaan oplossen.

Je zal hiervoor, met behulp van je lantaarn, moeten reizen doorheen de parallelle werelden van de levenden als de doden. Maak je borst dus maar nat voor impressionante gevechten met bazen waar zowel brute wapens als magie een optie zijn en voor talloze ontmoetingen met uiterst boeiende personages met elk hun eigen diep meeslepend verhaal. De game zal onder meer negen klassen omvatten, een co-op modus én een online multiplayer.

Review: Marvel's Spider-Man Remastered
  • 4
  • 4
Eindelijk is het zover! Marvel's Spider-Man, de topper die voorheen exclusief te spelen was op PlayStation, voelt zich klaar om nu ook het pc-platform te beklimmen. En nog wel in een nieuw jasje, of zeg ik hier beter pak? De versie die pc-spelers voorgeschoteld krijgen, betreft namelijk een extra remaster. Dat betekent dat onder meer het beeld, dat al van uitstekende kwaliteit was in de PlayStation 5-remaster, nog verder onder handen genomen werd. Benieuwd of de bijna vierjarige game nog steeds zijn spinnenmannetje staat tussen al het hedendaagse grafische geweld en of het verhaal nog steeds indruk weet te maken? Ik was het in ieder geval wel!
Review: The Tarnishing of Juxtia
  • 1
  • 3
Soms heb je van die dagen waarop je wel de benodigde tijd hebt om een nieuwe game op te pikken, maar het mag dan echt geen al te lange of complexe zijn. Je wil dan vooral niet te veel gepraat en gemekker van NPC’s horen, maar een minimum aan visuele prikkels ervaren, zo weinig mogelijk moeten nadenken en simpelweg iedereen die je tegenkomt uit de weg kunnen ruimen. Op zo’n typische moordzuchtige dag in mijn leven kwam ik dus bij The Tarnishing of Juxtia terecht. Bood dit me dan de perfecte spelervaring, zo voor even tussendoor? Je komt het hier te weten.
Review: Retreat to Enen
  • 0
  • 3
Het jaar is 3600. Na ternauwernood het uitsterven te hebben vermeden, keert de mensheid zich af van alles wat te maken heeft met oorlog en wordt er daarentegen gekozen voor een vredig leven, in harmonie met de natuur. In het legendarische Enen ben jij één van de eerste gelukkigen om te herbeleven hoe onze voorouders de grondslagen legden van hetgeen wij tegenwoordig kennen als "de beschaving". Verken, jaag, bouw en mediteer om dit overgangsritueel te voltooien en je plaats in de nieuwe wereld te vinden. Zo luidt vrij vertaald de erg commerciële slogan van de nieuwe pc-game Retreat to Enen. Maar is het spel werkelijk dan zo rustgevend als het klinkt? Dat vertel ik je hier heel gauw.
Review: Hell Pie
  • 0
  • 1
Nate, een antropomorfisch wezen met hoorns wordt op een doordeweekse dag op kantoor opgebeld door niemand minder dan Satan zelf. Onze vriend de duivel heeft duidelijk een aantal klachten te melden over de kwaliteit en de progressie van de acties voor zijn verjaardagsfeestje. Onder meer op de servetten werd het verkeerde patroon geprint en hij wil onmiddellijk een status update over de taart. Nate moet NU de chef-kok gaan opzoeken en zorgen dat deze een beetje opschiet. Eénmaal in de keuken beland blijkt de kok echter nog niet aan de taart begonnen, want hij beschikt nog niet eens over de benodigde ingrediënten. Kortom, jij moet subito presto voor hem de meest vreselijke ingrediënten gaan zoeken in allerlei werelden, zodat hij ze kan combineren tot de meest wansmakelijke taart ooit. Want dat is tenslotte waar Satan wenst mee uit te pakken op zijn verjaardag en indien dit niet gebeurt, dan zwaait er wat. Dat is in een notendop het plot van de nieuwe game Hell Pie.
Terug
Bovenaan