DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Review: Crime Boss: Rockay City
  • 1
  • 4
Zelfs een potje Crime Boss: Rockay City, definitief afgemaakt nog vooraleer het ding op de markt verscheen, kan zalig zijn. Een grote troef van het spel is dan ook dat geen enkel aspect ervan serieus hoeft genomen te worden. Het moet ongetwijfeld al even geleden zijn dat ik nog eens zoveel plezier beleefde aan een game die unaniem als barslecht aanschouwd wordt. Maar de belangrijkste vraag blijft natuurlijk hoelang dat jolijt duurde.
Review: Murderous Muses
  • 0
  • 1
Eén brutale moord, zes verdachten en een spookachtige kunstgalerie voor drie dagen en drie nachten. Dat zijn veel cijfers in één zin, maar wie is nu de dader? Meer is er niet nodig om de detective in mij te wekken. Murderous Muses is de vierde videogame van D'Avekki Studios, maker en uitgever van The Infectious Madness of Doctor Dekker, The Shapeshifting Detective en Dark Nights with Poe and Munro. Dat zijn drie van die klassieke FMV-games welke ik overigens met veel plezier gespeeld heb.
Preview: Tainted Grail: The Fall of Avalon
  • 0
  • 1
Wat denk jij als je een game voor de eerste maal opstart, zonder ook maar één toets in te drukken, en je krijgt meteen het titelscherm voor je neus? Heb je dan net als mij meteen het nare gevoel dat je je weeral eens veel te ver op indieterrein waagde? Of vind je het juist handig dat je die nutteloze elkaar opvolgende schermen niet hoeft te aanschouwen, klaar voor de aanslag, met de controller krampachtig in beide handen? Wel, wat de Early Access-versie van Tainted Grail: The Fall of Avalon betreft, moest ik zelf ook even nadenken toen het spel zo snel opgestart bleek. Maar terzelfdertijd weergalmde meteen dat aanlokkelijke mysterieuze lied, waardoor alle twijfel als sneeuw voor de zon verdween en ik meteen overtuigd was dat dit wel eens een heel bijzondere ervaring zou kunnen worden.
Review: Ravenbound
  • 0
  • 2
Onlangs werd Ravenbound uitgebracht voor de pc, een single player roguelite met een open wereld waarin zowel middeleeuwse als fantasy-elementen te ontdekken zijn. In de game ben je een Vessel. Dat is een menselijke of dierlijke krijger welke dient als tijdelijk draaglichaam voor een oeroude magische kracht en die zich ook kan transformeren in een raaf. Het uiteindelijke doel is, zoals we het al vaker hoorden, om de wereld te bevrijden van een boosaardige god die alle andere goden gevangennam en zo ook de mensheid gijzelt.
Review: The Last of Us Part I
  • 5
  • 1
Na de release in 2013 van het originele The Last of Us op PlayStation 3, de remaster daarvan voor PlayStation 4 en vervolgens de PlayStation 5-remake van eind vorig jaar met suffix “Part I”, was het afgelopen week dan eindelijk de beurt aan de pc-versie. De verwachtingen waren uiterst hoog gespannen, normaliter had deze versie dan ook het neusje van de zalm moeten worden. Ondersteuning voor UltraWide-monitoren, implementatie van zowel Nvidia DLSS als AMD FSR, support voor DualSense en DualShock controllers, royale configuratiemogelijkheden van alles wat het beeld betreft: het klonk allemaal toen zo mooi. Maar helaas, zoals je wellicht al weet, is deze editie dan toch het kneusje van de franchise geworden. De memes, inclusief het bijhorende hoongelach, zijn ondertussen niet meer bij te houden. Al enkele uren na de release rolden de eerste klachten over de erbarmelijke staat van de pc-versie binnen en deze kwamen hard aan, niet toevallig bij wie het meest naar de game uitkeek.
Review: Tchia
  • 0
  • 4
Toen het avonturenspel Tchia aangekondigd werd, drong zich onmiskenbaar voor velen de vergelijking met Zelda: Breath of the Wild op. Het grote aantal gelijkenissen zit daar natuurlijk voor iets tussen. De ietwat kinderlijk ogende personages, een open wereld, de emotionele muziek, het levendige kleurenpalet, een hoofdthema waarbij de planeet weer eens gered moet worden van een of andere verschrikking …
Squanch Games kondigt DLC aan voor High on Life
  • 0
  • 1
Via een eigenaardige teaser, geheel in de stijl van de knotsgekke game, heeft ontwikkelaar en uitgever Squanch Games een aankomende DLC voor High on Life aangekondigd. Toen de bizarre first-person shooter met de kwebbelende wapens eind vorig jaar uitgebracht werd, bleek deze eerder gemengde reviews te mogen ontvangen. Desalniettemin werd High on Life door een select clubje spelers wel erg gesmaakt, waardoor het nieuws rond deze extra content voor velen onder hen als muziek in de oren gaat klinken.

In het korte fragment horen we Knifey, het mes met het bloedrode gezicht uit de basisgame, weer moordzuchtig tekeergaan. Met of zonder Justin Roiland, aan de over-the-top humor lijkt alvast niets veranderd!

Eerste gratis DLC voor Sonic Frontiers komt eraan!
  • 0
  • 1
Sonic Frontiers, eind vorig jaar ietwat verrassend succesvol gelanceerd, krijgt op 23 maart zijn eerste DLC, getiteld 'Sights, Sounds and Speed Update'. Eerder gaf SEGA een content-roadmap voor 2023 vrij waarop deze update, volledig gratis nota bene, al vermeld stond. Met deze DLC komen een fotomodus, de Jukebox-modus en nieuwe uitdagingsmodi.
  • De Jukebox-modus zou in eerste instantie dertien tracks bevatten, samen met een veertigtal andere nummers her en der verspreid over de Starfall Islands, welke als geluidsherinneringen verzameld kunnen worden.
  • De meegeleverde Challenge-modi zouden onder meer een Battle Rush-modus inhouden, waarin spelers het opnemen tegen meerdere bazen, en een Cyber Space Challenge, waarin je vijanden dient te verslaan tegen de klok.
De verdere content-roadmap voor Sonic Frontiers doet vermoeden dat de...
Review: The Forest Cathedral
  • 0
  • 1
De naam Rachel Carson zal wellicht enkel bij onze meest milieubewuste lezers bekend in de oren klinken. Tijdens de jaren 50 leverde deze Amerikaanse wetenschapster immers met haar boeken een aantal onontbeerlijke bouwstenen af voor de fundamenten van hetgeen we nu kennen als de klimaatbeweging. Haar meest invloedrijke werk is ongetwijfeld Silent Spring, welke handelt over haar onderzoek en navenant de onheilspellende conclusies rond het gebruik van pesticiden in de natuur. Het leidde uiteindelijk ook tot een wereldwijd verbod op het beruchte DDT en andere schadelijke chemicaliën. Zelf heeft de veelgeprezen biologe echter die overwinning niet meer kunnen meevieren, want ze was toen al overleden aan de gevolgen van kanker. Maar nu, bijna zestig jaar na haar dood, bestaat er dus als eerbetoon een game over haar verwezenlijkingen, namelijk The Forest Cathedral.
Waag je aan The Outlast Trials vanaf 18 mei!
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Red Barrels kondigt via onderstaande trailer aan dat The Outlast Trials op 18 mei gelanceerd wordt voor de pc in Early Access. Het spel zal zowel beschikbaar zijn via Steam als via de Epic Games Store en is natuurlijk de langverwachte opvolger van de veelgeprezen horrorgames Outlast en Outlast 2.

Zoals het een echte griezelgame betaamt, verkeert de speler in the Outlast Trials opnieuw in een penibele situatie. Je bent namelijk ontvoerd door de kwaadaardige medewerkers van firma Murkoff en deze voeren allerhande gruwelijke testen op je uit, dit om de effecten van hersenspoeling te onderzoeken. Via je beste stealth skills en allerhande gereedschap dien je dus te ontsnappen aan dit mensonterende bestaan. Naast de solo-ervaring zal de game trouwens ook een co-opmodus bevatten!

Makers van Severed Steel stellen Echo Point Nova voor
  • 0
  • 0
Severed Steel kon ons anderhalf jaar terug zeker bekoren met zijn mooie graphics, razendsnelle actie en, niet te vergeten, die zalige soundtrack. Ook na deze release zat men bij ontwikkelaar Greylock Studio duidelijk niet stil, want onlangs werd er via een trailer al een opvolger aangekondigd: Echo Point Nova.

Uit de onderstaande beelden valt alvast af te leiden dat we ons opnieuw kunnen opmaken voor een surrealistische, fast-paced shooter met een atmosferische soundtrack. Ook zeker opvallend is de optie voor co-op. Op Steam kan Echo Point Nova reeds op de wenslijst geplaatst worden, maar een releasedatum werd nog niet bekendgemaakt.

Nachtelijke gameplay onthuld van Clash: Artifacts of Chaos
  • 0
  • 0
Uitgever Nacon en ontwikkelaar ACE Team brachten onlangs een nieuwe trailer uit waarin het nachtelijke gedeelte van Clash: Artifacts of Chaos uitvoeriger gedemonstreerd wordt. Via de onderstaande trailer vernemen we hoe protagonist Pseudo letterlijk de duistere kant van zijn leefwereld Zenozoik kan betreden. Concreet kan de speler dit doen door te rusten in een kamp, ofwel door overdag te sterven. Wanneer je namelijk overdag een gevecht verliest, word je 's nachts wakker in een gedaante die van hout vervaardigd is. Wanneer je er dan diezelfde nacht in slaagt om je lichaam te vinden, kun je Pseudo volledig terug tot leven wekken en je missie verderzetten.

Clash: Artifacts of Chaos is een avontuurlijke game die meteen in het oog springt door zijn unieke art style, ietwat typerend voor de producties van ACE Team (Rock of Ages, The Eternal Cylinder). Het spel wordt verwacht op 9 maart voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam en de Epic Games Store...
Review: Wo Long: Fallen Dynasty
  • 0
  • 4
In de boeiende geschiedenis van China was er dat jammerlijke moment op het einde van de Han-dynastie waarop het rijk tijdelijk uiteenviel in drie afzonderlijke koninkrijken. Na jaren van bloei en welvaart tijdens die keizerlijke dynastie stond het land toen op instorten en werd het overmand door chaos en vernietiging. Deze dramatische periode vormde de grondslag voor het boek Romance of the Three Kingdoms. Team Ninja, een Japanse ontwikkelaar welke ressorteert onder Koei Tecmo en ondertussen bekend geraakt via de Ninja Gaiden- en Nioh-franchises, nam met plezier de roman als inspiratiebron voor een nieuwe actie-RPG. Om het spel artistiek nog wat op te smukken, vulden ze het met allerhande vervaarlijke beesten uit de Chinese mythologie én ze smeerden er ook nog een laagje Dark Fantasy overheen. Zo ontstond dus Wo Long: Fallen Dynasty, een aangrijpende soulslike over een naamloze militiesoldaat die al vechtend poogt te overleven in een tijdperk waarin het wemelt van de...
Review: Scars Above
  • 3
  • 4
2023 is toe aan zijn derde maand en het blijft - gelukkig maar - van die veelbelovende videospellen regenen, welke dan ook nog telkens de verwachtingen blijken in te lossen. Ook Scars Above was één van die beloftevolle titels die nog dit voorjaar voor zowel console als pc zouden verschijnen. Via enkele cinematische trailers hadden we al begrepen dat het spel een uitdagende third-person scifi-shooter met een vrouwelijke protagonist ging worden, waarvan het verhaal zich afspeelt op een mysterieuze exoplaneet. Nu de game eindelijk uit is, willen we er natuurlijk even dieper op ingaan, en hoe kan dat beter dan via een uitgebreide review?
Preview: Sons Of The Forest
  • 0
  • 2
Sinds 23 februari startte de Early Access-fase van die langverwachte opvolger van de populaire survivalgame The Forest, getiteld Sons Of The Forest. Behalve dan die levensgrote banner welke sporadisch verschijnt wanneer je Steam lanceert, ging dit heuglijke moment toch ietwat onopvallend door. Veel heeft er natuurlijk mee te maken dat we oorspronkelijk een volledig afgewerkte game zouden krijgen op diezelfde datum. Helaas werd dit een dikke njet, dus hier moeten we het voorlopig dan maar mee doen. De voorganger vertoefde nochtans ook erg lang in Early Access, namelijk net geen vier jaar, dus eigenlijk hebben we niet zoveel redenen om te klagen of ontgoocheld te zijn.
Preview: SpaceBourne 2
  • 0
  • 1
Ben je ooit al eens verslingerd geraakt aan een game waar je absoluut niets van verwachtte? In die zin dat je wel iets uit dat specifieke genre wou spelen, maar toch lage verwachtingen had wat de uitwerking daarvan in dat specifieke spel betreft? Wanneer alle puzzelstukjes dan toch blijken samen te vallen, kan dat zorgen voor een erg verrassende spelervaring. Dat heb ik nu dus voor met SpaceBourne 2. Al jaren was ik op zoek naar een single-player space RPG die zowat alles te bieden heeft wat Star Citizen ons ooit beloofde. Een open heelal dat je kunt doorkruisen met een ruimteschip, maar waar je eveneens op elke planeet kunt landen. Dit om er in het kader van een spannend verhaal third-person combat te voeren, te minen, traden of gewoonweg te verkennen en ontdekken. Tot dusver passeerden verschillende games uit de X-series, Elite Dangerous en No Man’s Sky de revue, maar geen enkele van die games vinkten alle checkboxes af voor mij. En aangezien Starfield ook...
Review: The Settlers: New Allies
  • 4
  • 1
Ondertussen is het al meer dan een jaar geleden dat wij hier een preview postten van de toen opkomende reboot van The Settlers. Het bleek toentertijd inderdaad zeker niet de enige preview te zijn welke doorspekt was met kritische bedenkingen over deze RTS-game. Toch had niemand van ons toen maar in de verste verte kunnen vermoeden dat het tot 17 februari 2023 zou duren vooraleer we het afgewerkte spel eindelijk in handen zouden krijgen. Net als bij Skull and Bones bleef ook de release van deze Ubisoft-titel allesbehalve gevrijwaard van uitstel.
Diablo IV Open Beta komt eraan in maart!
  • 0
  • 0
Blizzard Entertainment zal van 24 tot 26 maart een open bètatest voor Diablo IV op alle platformen organiseren. De gebruikers die de game in pre-order staan hebben, zullen reeds van 17 tot 19 maart kunnen deelnemen aan deze Open Beta, waarbij hun progressie overgedragen zal kunnen worden naar het daaropvolgende testweekend.

Deze open bètatest zal zowel de proloog bevatten evenals de eerste missie, welke zich afspeelt in de zone Fractured Peaks. De spelers zullen kunnen upgraden tot level 25 en alle hoofd- en zijmissies in dat gebied zullen eveneens beschikbaar zijn. Diablo IV verschijnt op 6 juni voor de PS 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S en op pc via Battle.net.

Review: Ten Dates
  • 0
  • 3
Valentijn, mogelijks betekent het een extra eenzaam moment voor een single die het wel wil, maar het geluk in de liefde nog steeds niet vond of dit voor heel even weer kwijt is. Gelukkig kunnen videogames op zo’n dagen de pijn van ons solitaire bestaan wat helpen te verzachten. Bijvoorbeeld een potje Doom Eternal kan soelaas bieden dan. Ernstiger nu, wat als ik je vertelde dat er ook games bestaan die je eigen dating skills in real life naar een hoger niveau kunnen tillen? En hiermee doel ik echt niet op de veelal goedkope visual novels en hentai-spellen met overdaad aan naakt, welke tegenwoordig schering en inslag zijn op de platformen waar games digitaal aangekocht kunnen worden. Ik heb het hier specifiek over de veel zeldzamere dating simulators waarin er echt geacteerd wordt, door mensen van vlees en bloed. Tot die FMV-categorie behoort Ten Dates bijvoorbeeld, niet toevallig uitgebracht op Valentijnsdag jongstleden. Ook al gaat het hier dan om het assisteren van twee...
Review: Returnal
  • 3
  • 4
Wat als Hades een triple A-titel was die zich niet afspeelde in de contouren van de onderwereld, maar in de oneindig uitgestrekte ruimte? Dan heette het spel ongetwijfeld Returnal. Toen laatstgenoemde in de lente van 2021 klaar was om de PlayStation 5 te veroveren, had deze roguelike alles in zich om een absolute topper en aldus een enorme verrijking voor de gloednieuwe console te worden. Een mysterieus verhaal, een ontiegelijk intrigerende setting op een exoplaneet, prima graphics en supervette actie: ontwikkelaar Housemarque leek een pure goudklomp vast te hebben. Helaas kan zelfs de waarde van goud fluctueren, en gaven veel spelers na even proberen toch snel de brui aan het veel te moeilijke spel. Het duurde ook maar liefst een half jaar vooraleer de suspend-optie toegevoegd werd aan het menu om het spel te verlaten, waardoor de huidige run eindelijk opgeslagen kon worden. Die broodnodige update maakte het - helaas heel laattijdig - mogelijk om eenmalig de bereikte...
Terug
Bovenaan