DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Review: Greyhill Incident
  • 1
  • 2
Tijdens de jaren negentig waren UFO’s en aliens erg hot. Wie de tijdgeest van toen bewust meemaakte, herinnert zich vast en zeker nog hoe populair een tv-serie als The X-Files bijvoorbeeld was. Weerballonnen die er geen kunnen zijn, mysterieuze graancirkels en allerlei complottheorieën over hoe de overheid andere onverklaarbare fenomenen verdoezelde: zelfs vijftig jaar na Roswell leverde het uiterst spannende televisie op. Het is exact datzelfde mystieke sfeertje dat de nieuwe indie survival horror Greyhill Incident poogt op te rakelen, maar slaagt de game daarin? Ik aanvaardde met plezier de opdracht om dat uit te zoeken!
Review: Amnesia: The Bunker
  • 0
  • 2
Van uitstel komt soms afstel, maar een andere keer weer niet. Zes juni werd het dan maar voor Amnesia: The Bunker. Al dan niet toevallig de dag dat ook Diablo IV losgelaten wordt, althans voor het grote publiek. Maar dat is slechts een futiel detail. Mij interesseerde immers vooral of de vele vertragingen resulteerden in een goede game. Want wanneer een releasedatum zo vaak achteruitgeschoven wordt, begin ik zowaar ferm achterdochtig te worden.
Review: Elypse
  • 1
  • 3
Natuurlijk missen we allemaal Ori. Daar moeten we nu echt niet flauw over gaan doen. Zoals al meermaals gezegd, behoren de beide Ori-games gewoonweg tot het beste wat ik tot dusver speelde als het over platformers gaat. Dat mysterieuze universum waar men zich razendsnel destructief kan voortbewegen via allerhande superkrachten, de epische soundtrack, die emotionele evolutie van het plot, … Maar helaas, het lijkt er niet op dat we binnenkort al een derde te zien zullen krijgen. Dus moeten we het voorlopig maar doen met Hollow Knight en andere zeer geslaagde aanverwanten. Niet dat dit nu zó erg is natuurlijk. Of ook het nieuwe Elypse in dat rijtje gegadigden thuishoort, vernemen jullie hier.
Review: Death or Treat
  • 0
  • 1
Je kan er niet omheen dat Death or Treat, de zoveelste 2D roguelite die ongegeneerd de mosterd haalde bij Ori en Hollow Knight, over een heel knappe art style beschikt. Daarnaast, wie wil er nu niet eens internetgiganten zoals Meta of ByteDance de stuipen op het lijf jagen als een spook dat zo de neef van Casper zou kunnen zijn?
Review: Bramble: The Mountain King
  • 2
  • 10
Al sinds oudsher maken de Noordse landen een bijzonder mooi stuk van Europa uit. Niet alleen het noorderlicht of de daar nog ongerepte natuur met haar vele meren, welke in de winter omgetoverd worden tot enorme ijsvlaktes, spreken tot ieders verbeelding. Ook over de geschiedenis en folklore van Scandinavië valt er heel wat te ontdekken. Ondanks dat het spel onweerlegbaar stoelt op veel van deze troeven, is het toch vooral de verdienste van de Zweedse gamestudio Dimfrost dat Bramble: The Mountain King zo’n knappe indiegame geworden is.
Review: Ravenlok
  • 1
  • 3
Haat en liefde liggen soms enorm dicht tegen elkaar. Vaak hangt het af van stomme details of je iets of iemand graag hebt (of helemaal niet) tijdens die, niet te vergeten, slechts eerste indruk. Ravenlok, een nieuwe indie actie-RPG met in de hoofdrol precies het buitenechtelijke kind van Zelda’s Link na een slippertje met Alice in Wonderland, kon mij ook niet meteen bekoren. Daarnaast leek het me hooguit spelmateriaal voor de Nintendo Switch. Maar al deze negatieve impressies vervaagden vrijwel meteen toen ik na het introductielevel in de wondere wereld van Dunia terechtkwam. Dit is het relaas van hoe een mens alsnog zijn bitterharde, te voorbarige mening toch weer kan herzien door, jawel, terug die luttele maar des te relevante details.
Review: Stray Blade
  • 0
  • 2
Het is volledig te begrijpen wanneer je niet gelooft dat Farren West de naam van het hoofdpersonage is in Stray Blade, een nieuwe fantasy action RPG met Souls-elementen die helemaal niets met cowboys te maken heeft. Want dat detail is wellicht terug één van de vele geintjes die de programmeurs echt niet wilden laten liggen. Farren West, als stoere schurk getooid in dat riddergewaad, trekt zich trouwens zelf niet al te veel aan. Eerlijk toegegeven heeft de persoon in kwestie zelfs helemaal geen zin om een avontuur te beleven. Als dat maar goed komt, denk ik dan.
Review: Minecraft Legends
  • 0
  • 0
Dat de Minecraft-franchise om de zoveel tijd eens wat nieuws uitprobeert sinds deze ontstond als een 3D-sandbox, is allang bekend. Zo kregen we een paar jaar geleden nog het smakelijke Minecraft Dungeons in het formaat van een loepzuivere actie-RPG op ons bord. Deze maand viel die eer dan eindelijk te beurt aan Minecraft Legends, uitgewerkt als een real-time strategy. Of deze designkeuze het spel al dan niet goed afgegaan is, vernemen jullie in deze review.
Trine 5 aangekondigd voor deze zomer!
  • 0
  • 0
Deze week kondigden uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Frozenbyte via een trailer ondertussen al het vijfde deel van de populaire Trine-franchise aan, getiteld Trine 5: A Clockwork Conspiracy. De puzzelplatformer zal in de loop van de aankomende zomer verschijnen op PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series, Nintendo Switch en pc (via Steam, Epic Games Store als GOG).

Net als in de voorgaande delen eisen Amadeus de tovenaar, Zoya de dievegge en Pontius de ridder de hoofdrollen op in dit nieuwe, meeslepende avontuur. Nadat hun reputatie werd aangetast moeten de drie helden dit keer de krachten bundelen tegen het boosaardige Uurwerkleger dat de toekomst van hun magische, vreedzame wereld bedreigt.

De knappe art style en de sprookjesachtige aard van de soundtrack blijken alvast onaangeroerd, en er zullen opnieuw adembenemende landschappen in 2.5D te doorkruisen zijn. We kunnen ons ook verwachten aan tal van memorabele personages, waaronder nieuwe vrienden, maar ook vijanden. Het...
Review: Crime Boss: Rockay City
  • 1
  • 4
Zelfs een potje Crime Boss: Rockay City, definitief afgemaakt nog vooraleer het ding op de markt verscheen, kan zalig zijn. Een grote troef van het spel is dan ook dat geen enkel aspect ervan serieus hoeft genomen te worden. Het moet ongetwijfeld al even geleden zijn dat ik nog eens zoveel plezier beleefde aan een game die unaniem als barslecht aanschouwd wordt. Maar de belangrijkste vraag blijft natuurlijk hoelang dat jolijt duurde.
Review: Murderous Muses
  • 0
  • 1
Eén brutale moord, zes verdachten en een spookachtige kunstgalerie voor drie dagen en drie nachten. Dat zijn veel cijfers in één zin, maar wie is nu de dader? Meer is er niet nodig om de detective in mij te wekken. Murderous Muses is de vierde videogame van D'Avekki Studios, maker en uitgever van The Infectious Madness of Doctor Dekker, The Shapeshifting Detective en Dark Nights with Poe and Munro. Dat zijn drie van die klassieke FMV-games welke ik overigens met veel plezier gespeeld heb.
Preview: Tainted Grail: The Fall of Avalon
  • 0
  • 1
Wat denk jij als je een game voor de eerste maal opstart, zonder ook maar één toets in te drukken, en je krijgt meteen het titelscherm voor je neus? Heb je dan net als mij meteen het nare gevoel dat je je weeral eens veel te ver op indieterrein waagde? Of vind je het juist handig dat je die nutteloze elkaar opvolgende schermen niet hoeft te aanschouwen, klaar voor de aanslag, met de controller krampachtig in beide handen? Wel, wat de Early Access-versie van Tainted Grail: The Fall of Avalon betreft, moest ik zelf ook even nadenken toen het spel zo snel opgestart bleek. Maar terzelfdertijd weergalmde meteen dat aanlokkelijke mysterieuze lied, waardoor alle twijfel als sneeuw voor de zon verdween en ik meteen overtuigd was dat dit wel eens een heel bijzondere ervaring zou kunnen worden.
Review: Ravenbound
  • 0
  • 2
Onlangs werd Ravenbound uitgebracht voor de pc, een single player roguelite met een open wereld waarin zowel middeleeuwse als fantasy-elementen te ontdekken zijn. In de game ben je een Vessel. Dat is een menselijke of dierlijke krijger welke dient als tijdelijk draaglichaam voor een oeroude magische kracht en die zich ook kan transformeren in een raaf. Het uiteindelijke doel is, zoals we het al vaker hoorden, om de wereld te bevrijden van een boosaardige god die alle andere goden gevangennam en zo ook de mensheid gijzelt.
Review: The Last of Us Part I
  • 5
  • 1
Na de release in 2013 van het originele The Last of Us op PlayStation 3, de remaster daarvan voor PlayStation 4 en vervolgens de PlayStation 5-remake van eind vorig jaar met suffix “Part I”, was het afgelopen week dan eindelijk de beurt aan de pc-versie. De verwachtingen waren uiterst hoog gespannen, normaliter had deze versie dan ook het neusje van de zalm moeten worden. Ondersteuning voor UltraWide-monitoren, implementatie van zowel Nvidia DLSS als AMD FSR, support voor DualSense en DualShock controllers, royale configuratiemogelijkheden van alles wat het beeld betreft: het klonk allemaal toen zo mooi. Maar helaas, zoals je wellicht al weet, is deze editie dan toch het kneusje van de franchise geworden. De memes, inclusief het bijhorende hoongelach, zijn ondertussen niet meer bij te houden. Al enkele uren na de release rolden de eerste klachten over de erbarmelijke staat van de pc-versie binnen en deze kwamen hard aan, niet toevallig bij wie het meest naar de game uitkeek.
Review: Tchia
  • 0
  • 4
Toen het avonturenspel Tchia aangekondigd werd, drong zich onmiskenbaar voor velen de vergelijking met Zelda: Breath of the Wild op. Het grote aantal gelijkenissen zit daar natuurlijk voor iets tussen. De ietwat kinderlijk ogende personages, een open wereld, de emotionele muziek, het levendige kleurenpalet, een hoofdthema waarbij de planeet weer eens gered moet worden van een of andere verschrikking …
Squanch Games kondigt DLC aan voor High on Life
  • 0
  • 1
Via een eigenaardige teaser, geheel in de stijl van de knotsgekke game, heeft ontwikkelaar en uitgever Squanch Games een aankomende DLC voor High on Life aangekondigd. Toen de bizarre first-person shooter met de kwebbelende wapens eind vorig jaar uitgebracht werd, bleek deze eerder gemengde reviews te mogen ontvangen. Desalniettemin werd High on Life door een select clubje spelers wel erg gesmaakt, waardoor het nieuws rond deze extra content voor velen onder hen als muziek in de oren gaat klinken.

In het korte fragment horen we Knifey, het mes met het bloedrode gezicht uit de basisgame, weer moordzuchtig tekeergaan. Met of zonder Justin Roiland, aan de over-the-top humor lijkt alvast niets veranderd!

Eerste gratis DLC voor Sonic Frontiers komt eraan!
  • 0
  • 1
Sonic Frontiers, eind vorig jaar ietwat verrassend succesvol gelanceerd, krijgt op 23 maart zijn eerste DLC, getiteld 'Sights, Sounds and Speed Update'. Eerder gaf SEGA een content-roadmap voor 2023 vrij waarop deze update, volledig gratis nota bene, al vermeld stond. Met deze DLC komen een fotomodus, de Jukebox-modus en nieuwe uitdagingsmodi.
  • De Jukebox-modus zou in eerste instantie dertien tracks bevatten, samen met een veertigtal andere nummers her en der verspreid over de Starfall Islands, welke als geluidsherinneringen verzameld kunnen worden.
  • De meegeleverde Challenge-modi zouden onder meer een Battle Rush-modus inhouden, waarin spelers het opnemen tegen meerdere bazen, en een Cyber Space Challenge, waarin je vijanden dient te verslaan tegen de klok.
De verdere content-roadmap voor Sonic Frontiers doet vermoeden dat de...
Review: The Forest Cathedral
  • 0
  • 1
De naam Rachel Carson zal wellicht enkel bij onze meest milieubewuste lezers bekend in de oren klinken. Tijdens de jaren 50 leverde deze Amerikaanse wetenschapster immers met haar boeken een aantal onontbeerlijke bouwstenen af voor de fundamenten van hetgeen we nu kennen als de klimaatbeweging. Haar meest invloedrijke werk is ongetwijfeld Silent Spring, welke handelt over haar onderzoek en navenant de onheilspellende conclusies rond het gebruik van pesticiden in de natuur. Het leidde uiteindelijk ook tot een wereldwijd verbod op het beruchte DDT en andere schadelijke chemicaliën. Zelf heeft de veelgeprezen biologe echter die overwinning niet meer kunnen meevieren, want ze was toen al overleden aan de gevolgen van kanker. Maar nu, bijna zestig jaar na haar dood, bestaat er dus als eerbetoon een game over haar verwezenlijkingen, namelijk The Forest Cathedral.
Waag je aan The Outlast Trials vanaf 18 mei!
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Red Barrels kondigt via onderstaande trailer aan dat The Outlast Trials op 18 mei gelanceerd wordt voor de pc in Early Access. Het spel zal zowel beschikbaar zijn via Steam als via de Epic Games Store en is natuurlijk de langverwachte opvolger van de veelgeprezen horrorgames Outlast en Outlast 2.

Zoals het een echte griezelgame betaamt, verkeert de speler in the Outlast Trials opnieuw in een penibele situatie. Je bent namelijk ontvoerd door de kwaadaardige medewerkers van firma Murkoff en deze voeren allerhande gruwelijke testen op je uit, dit om de effecten van hersenspoeling te onderzoeken. Via je beste stealth skills en allerhande gereedschap dien je dus te ontsnappen aan dit mensonterende bestaan. Naast de solo-ervaring zal de game trouwens ook een co-opmodus bevatten!

Makers van Severed Steel stellen Echo Point Nova voor
  • 0
  • 0
Severed Steel kon ons anderhalf jaar terug zeker bekoren met zijn mooie graphics, razendsnelle actie en, niet te vergeten, die zalige soundtrack. Ook na deze release zat men bij ontwikkelaar Greylock Studio duidelijk niet stil, want onlangs werd er via een trailer al een opvolger aangekondigd: Echo Point Nova.

Uit de onderstaande beelden valt alvast af te leiden dat we ons opnieuw kunnen opmaken voor een surrealistische, fast-paced shooter met een atmosferische soundtrack. Ook zeker opvallend is de optie voor co-op. Op Steam kan Echo Point Nova reeds op de wenslijst geplaatst worden, maar een releasedatum werd nog niet bekendgemaakt.

Terug
Bovenaan