DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Review: White Shadows
  • 0
  • 1
Op 7 december verscheen nogal onopvallend White Shadows, de eerste realisatie van indiestudio Monokel. De game kan het best omschreven worden als een puzzle-platformer die zich afspeelt in een dystopie, waarin constant de spot gedreven wordt met de hedendaagse maatschappij. Zoals de titel al doet vermoeden, is zwart-wit de enige kleurencombinatie die je in White Shadows zal ontdekken. Toen ik de gameplaytrailer zag, was voor mij de link naar de klassiekers Limbo en Inside meteen gelegd. Eén vraag spookte daarna door mijn hoofd: heeft de game ook een eigen identiteit, of staat White Shadows zelf slechts in de schaduw van deze nauwverwante indietoppers? Via deze review ben ik dat dus gaan uitzoeken!
Review: Chorus
  • 0
  • 5
2021 is bijna voorbij, maar het jaar afsluiten konden we echt niet doen zonder Chorus aan een review te onderwerpen. Deze langverwachte space shooter met de focus op combat en razendsnelle actie is eindelijk uit, en het eerste wat iedereen die het aanbelangt natuurlijk wil weten is of de game de hoge verwachtingen al dan niet ingelost heeft. Laten we dus niet verder treuzelen, we duiken meteen de kosmos van Chorus in!
Nieuwe gameplaytrailer Dying Light 2 Stay Human
  • 0
  • 0
Via een gloednieuwe trailer van maar liefst meer dan zestien minuten, komen we alweer wat meer te weten over de aankomende survival horrorgame Dying Light 2 Stay Human. In het filmpje, dat vertelt over de quest A Place To Call Home, vinden we naast protagonist Aiden ook Lawan terug. Er heerst aanvankelijk maar een sombere sfeer doordat de stad nu al vijftien jaar in duisternis gehuld blijkt te zijn. Tot compleet onverwacht alle lichten voor heel even aangaan, onder de muzikale begeleiding van een voorsmaakje van een misschien wel epische soundtrack.

Niet veel later krijgen we Aiden te zien die moet gaan uitzoeken hoe er opnieuw stroom verdeeld kan worden in de stad. Met een paraglider zweeft hij van dak tot dak terwijl hij, naast horden zombies, ook andere gemenerikken zoals onder meer de Renegades moet weten te trotseren…

Hieronder vind je de indrukwekkend lange trailer!

Eindelijk DLC voor Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning!
  • 0
  • 0
Op 14 december verschijnt Fatesworn als een uitbreiding voor Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, de remaster van de ondertussen tien jaar oude, legendarische RPG. Na de Kristallen Oorlog waarin Gadlow verslagen werd, hoopte het volk van Amalur dat vrede terug zou keren naar hun land. Helaas beginnen er al snel geruchten de ronde te doen over een nieuwe dreiging uit de ijzige landen van Mithros. De oorlogszuchtige god Telogrus blijkt namelijk ontwaakt te zijn en is volgelingen aan het verzamelen om de hele wereld in chaos te brengen. Gelukkig is de Fateless One er nog om de boel te redden!

Het verhaal van de aankomende uitbreiding speelt zich dus af in een compleet nieuwe omgeving. In de DLC zal er naast nieuwe quests, missies, vijanden, wapens, armor ook een gloednieuwe soundtrack terug te vinden zijn, gecomponeerd door de beroemde Grant Kirkhope. Tevens wordt de level cap verhoogd naar 50. Aangezien het een DLC betreft, vereist Fatesworn de basisgame Kingdoms of Amalur...
Review: The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition
  • 0
  • 4
Zo’n tien jaar geleden, meer bepaald op 11 november 2011, verscheen de eerste editie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Sindsdien zijn er door het enorme succes van deze action RPG heel wat versies voor diverse platformen uitgebracht. Ook dit jaar zag een nieuwe editie het levenslicht, getiteld The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition.
Review: Among Trees
  • 0
  • 0
The Long Dark, No Man’s Sky, Green Hell, … Al jaren worden de survival-games in een onnavolgbaar tempo op ons afgestuurd, al dan niet met wisselend succes. De insteek van dit type games is dan ook doorgaans van hetzelfde laken een broek. Je bent door omstandigheden eenzaam en alleen ergens beland, zoals in een bos, een oerwoud of misschien zelfs een vreemde planeet, waar er allerlei gevaar om de hoek zit te loeren. Daardoor moet je iets gaan bouwen (een kamp, een hut, een versterkte burcht, een raket, …) waardoor je je veiliger zal voelen, zeker wanneer je er ook nog eens de nodige afweer kan voorzien. Vervolgens kun je dan beginnen werken aan je comfort, zoals het aanleggen van voedselvoorraden en de opslag van grondstoffen zoals water, hout, metaal, stenen, ... Net zolang, tot je er uiteindelijk in slaagt om jezelf te bevrijden uit de hachelijke situatie, tenminste indien de story-modus een optie is in de specifieke game. Soms gaat het namelijk louter om de ervaring van het...
Review: Ziggurat 2
  • 0
  • 1
Roguelikes, het is niet echt mijn genre en ik ben vast niet de enige. Bepaalde aspecten van dit type games spreken me echter wel vaak aan, waardoor ik soms toch maar die bittere pil slik. Dit in de hoop dat deze pil mij verrast met een bitterzoete smaak, of misschien zelfs nog beter? Datzelfde risico nam ik deze maal met Ziggurat 2, waarvan je het magische resultaat kunt aantreffen in deze review.
Review: Prison Simulator
  • 1
  • 3
Gevangenisbewaker, het is een ondankbaar en oprecht te respecteren beroep, maar het doet tegelijk toch ook wel wat denken aan een gevaarlijke vorm van macht. Sommige mensen herinneren zich wellicht nog wat er zoal gebeurde in de film Das Experiment of in de serie Prison Break. Uiteindelijk bevindt een cipier zich in een positie waarin hij mensen bevelen mag geven en zelfs naar zijn hand kan zetten. Het is rond die keuzevrijheid, de morele keuze om het goede of het slechte pad te bewandelen als gevangenisbewaker, dat Baked Games nu net een soort van RPG gemaakt heeft, en wel één met de naam Prison Simulator.
Review: Football Manager 2022
  • 0
  • 6
Voetbal is een feest, althans als we nu gewoon voor heel even het gedrag van die dronken, gewelddadige hooligans en de steeds terugkerende vermoedens van corruptie aan de nationale en internationale voetbaltop wegdenken. Daarom is het ook altijd leuk als wij weer eens een nieuwe aan voetbal gerelateerde game mogen ontvangen voor een review. Dit keer was het de beurt aan Football Manager 2022. Op 8 november kwam deze uit en ik ging voor mezelf de uitdaging aan om via de pc-editie uit te zoeken of de monopoliepositie van deze welbekende franchise van Sports Interactive, tenminste wanneer we het hebben over voetbalsimulatiegames, nog steeds terecht te noemen is.
Review: Call of Duty: Vanguard
  • 0
  • 7
Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte is er onlangs weer een nieuwe Call of Duty op de markt verschenen, dit keer getiteld Call of Duty: Vanguard. Sinds mensenheugenis staat de CoD-reeks steeds garant voor een spannend verhaal over tijden van oorlog, waar de actie er echt van af spettert en de brutaliteiten niet geschuwd worden. De filmische first-person shooter speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en bevat, naast de gebruikelijke campaign en multiplayer, ook weer de Zombies-modus. In deze review van de pc-versie van de game hoop ik te kunnen vertellen of Sledgehammer Games, Treyarch (wat Zombies betreft) en Activision ook met deze editie aantonen waarom de franchise nog steeds zo succesvol en geliefd is.
Lancering Steam Deck met twee maanden uitgesteld
  • 2
  • 1
In een mail naar wie eerder een pre-order van een Steam Deck plaatste, meldde Valve gisteren dat de lancering van de handheld met twee maanden uitgesteld wordt. Wereldwijd is er momenteel een tekort aan bepaalde onderdelen, wat zijn impact heeft op de totale looptijd van het productieproces.

Valve verwacht op dit moment dat de Steam Deck pas vanaf februari 2022 zal kunnen verzonden worden. Ook mensen die nu de handheld reserveren, krijgen deze maand toegewezen als startdatum in de wachtrij. Wellicht volgen er nog een aantal updates na dit minder goede nieuws. De winkelpagina van Steam Deck kan alvast bezocht worden voor de meest actuele informatie over de verwachte beschikbaarheid van bestellingen en veel gestelde vragen.
Rage Quit: Wolfenstein: Youngblood
  • 2
  • 6
Weet je wat het betekent om bijgelovig te zijn? Zelf had ik er jarenlang niet meteen begrip voor, noch enige affiniteit mee. Tot op een gegeven moment, toen ik mijn zoveelste Arkane Studios-game speelde, na al eerder zwaar af te zien met Prey en de Dishonored-serie. Met nagenoeg alle games van Arkane heb ik eigenlijk een soort haat-liefdeverhouding. De grafische stijl en setting in hun games spreken me altijd enorm aan, alleen de gameplay vind ik telkens zó frustrerend. In deze Rage Quit wil ik het nu eens hebben over Wolfenstein: Youngblood, omdat deze voor mij toch wel de kroon spant op dit vlak. De Arkane-vloek? Ik zou het stilaan gaan geloven …
Epic Games trekt de stekker uit Fortnite in China
  • 0
  • 0
Vandaag maakte Epic Games bekend dat de speciale test van de populaire battle royale shooter Fortnite welke al een poosje loopt in China, op 15 november zal beëindigd worden. Nieuwe Chinese gebruikers kunnen zich zelfs al vanaf vandaag niet meer registreren.

Recent nog werden een aantal nieuwe regelgevingen voor de game-industrie in China geïntroduceerd, dit om gameverslaving onder de jeugd tegen te gaan. Onder meer beperkingen op de speeltijd, een limiet op de inkomsten welke via microtransacties verworven kunnen worden en een verplichte gezichtsscan bij de registratie van een account maken deel uit van het maatregelenpakket.

Het is duidelijk dat deze maatregelen zowel ontwikkelaars als uitgevers van videogames in China voor grote uitdagingen stellen. Dit versterkt enkel maar het vermoeden dat Epic Games hier liever de handdoek in de ring gooit, temeer omdat de Chinese testers...
Review: Age of Empires IV
  • 1
  • 7
Eindelijk is het zover! Maar liefst zestien jaar na Age of Empires III kan de teller eindelijk op vier gezet worden. Dat hebben we grotendeels te danken aan Relic Entertainment (jawel, van Company of Heroes) en World's Edge, die beiden van Xbox Game Studios de opdracht kregen om de overbekende real-time strategy-serie een nieuw leven in te blazen. Of zij wat mij betreft hierin geslaagd zijn met Age of Empires IV, kom je in deze review te weten!
Review: World War Z: Aftermath
  • 0
  • 1
Toen World War Z in 2019 uitgebracht werd, werd al heel snel de vergelijking gemaakt met Left 4 Dead 2, deels terecht en deels ten onrechte. Natuurlijk kan niet ontkend worden dat beide games er op het eerste zicht wat hetzelfde uitzien. Het zijn allebei moderne zombie shooters in een apocalyptische setting, waar de multiplayer en co-op gameplay belangrijker zijn dan het episodische verhaal. Zelfs de beschikbare klassen en aldus personages zijn in beide games te herleiden naar ongeveer dezelfde specifieke rollen binnen het team van zombiejagers. Waar World War Z zich wél in onderscheidt ten opzichte van zijn concullega, is onder meer de third person view én het upgradesysteem, waardoor je als speler extra gemotiveerd wordt om de game te blijven spelen. Doorgespoeld naar dit jaar, namelijk op 21 september, kwam World War Z: Aftermath eindelijk beschikbaar op de diverse platformen. Een ideale gelegenheid voor ons om na te gaan hoe deze game zich nu onderscheidt van zijn voorganger...
Ori: The Collection en Collector's Edition nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Voor Nintendo Switch-gamers die niet genoeg kunnen krijgen van de Ori-franchise, is er vandaag goed nieuws. Neen, helaas geen opvolger weliswaar, maar wat dacht je van een editie die de meest recente versie van de beide Ori-games bundelt in één dubbelpakket en vanaf vandaag te koop is? Ori: the Collection bevat naast de toppers Ori and the Blind Forest: Definitive Edition en Ori and the Will of Wisps de bekroonde soundtracks van de twee games en maar liefst zes fraaie art-kaarten.

Ook de immens populaire Ori Collector’s Edition wordt overigens opnieuw uitgebracht, exclusief verkrijgbaar in pre-order op iam8bit.com. Deze editie bevat niet alleen de...
Preview: Halo Infinite (multiplayer)
  • 0
  • 2
Al sinds enkele maanden kunnen er via het Halo Insider Program en de Xbox Insider Hub diverse onderdelen van Halo Infinite uitgetest worden via zogenaamde flight builds. De releasedatum van deze aankomende first person shooter, die hét vlaggenschip van de Xbox Series X|S moet worden en cross-play zal ondersteunen, werd ondertussen vastgelegd op 8 december, na meer dan een jaar uitgesteld te zijn. De Halo-franchise is vooral bekend en geliefd geworden omwille van de single player-modus, waarbij je binnen een imposant actieverhaal via stevige gunplay het boosaardige Convenant bestrijdt in prachtige kosmische omgevingen. Het behoeft dus geen verdere uitleg welke torenhoge verwachtingen er ten aanzien van deze release gekoesterd worden.
Valve laat ons meekijken in Steam Deck
  • 0
  • 0
Via een nieuwe YouTube-video op het officiële Valve-account wordt aangetoond hoe men een teardown kan doen van de aankomende Steam Deck-handheld. In het filmpje ligt de focus vooral op de vervanging van de analoge stick en de SSD. Valve belooft dat er op een gegeven moment vervangende onderdelen beschikbaar zullen komen, dus deze video kan wel van pas komen voor wie in de nabije toekomst bepaalde onderdelen zelf wil vervangen. Nog in de video waarschuwt Valve meermaals dat het openen van de hardware op eigen risico is, en dat de eventuele gevolgen van deze handeling niet onder garantie zullen vallen.

De Steam Deck wordt vanaf december beschikbaar voor mensen die de handheld vooraf hebben besteld. Nieuwe orders zullen pas in het tweede kwartaal van 2022 uitgevoerd, ervan uitgaande dat er geen tekorten aan componenten zijn.

Review: FIFA 22
  • 2
  • 2
7 november 1997. Na school begeeft een puber zich te voet naar de lokale pc-boer, omdat zijn broer daar werkt. De avond ervoor had deze namelijk verteld dat ze FIFA 98: Road to World Cup, jawel deze met een piepjonge Beckham op de doos, zouden verkopen vanaf de releasedatum. En zo, met het nakende WK in Frankrijk, geschiedde relevante geschiedenis. ShPonGle, ook wel gekend als mijzelf, kocht zijn allereerste pc-game ooit. Zelf, met zijn eigen zuurgespaarde centen. Een voetbalspel nota bene. Na de handleiding grondig doorgenomen te hebben op de bus naar huis, schoof de cd-rom bij thuiskomst al vlug in de lade. Een wereldbeker-campagne werd opgestart, uiteraard met onze Rode Duivels. Luc Nilis en Oliviera worden (te) snel samen in de spits gezet. Op de standaard, niet gecontroleerde, moeilijkheidsgraad kon dit thuis toch echt niet mislopen tegen dat te pakken Turkije. Enfin, dat was wat ik toen dacht. Het werd 1-1. Door in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren met een...
Review: Severed Steel
  • 0
  • 1
Wat als Doom Slayer een vrouw was, uit op wraak op menselijke gemeneriken in plaats van demonen? Of wanneer Max Payne in het echte leven eigenlijk Maxima heette? Voortaan hoeft niemand zich nog deze hypothetische vragen te stellen, want ik breng goed nieuws. Jawel, er is een nieuwe superheldin geboren die de beide heren met de vingers in de neus aftroeft, en ze heeft haar naam dan ook nog eens echt niet gestolen. Haar naam is Steel en ze heeft stijl. En hoe, zelfs De Kreuners hadden het nooit kunnen bezingen. Ze is de protagoniste van de nieuwe indie shooter Severed…, hoe kan het anders, Steel. Wanneer men er de productpagina van Severed Steel op Steam bijneemt, zijn er welgeteld al zeven verdienstelijke nominaties te zien. De game werd heel positief onthaald door de community, en zelfs de eerste drie recensenten op Metacritic gaven Severed Steel een mooie score van 80. Kortom, het werd ook voor ons tijd om eens onze tanden te zetten in deze stalen game!
Terug
Bovenaan