BeyondGaming

Capcom werkt aan Monster Hunter Wilds voor PS5, Xbox Series en pc
  • 0
  • 0
Monster Hunter is officieel één van Capcoms best verkopende franchises aller tijden, zeker nu dat de wereldwijde populariteit ervan recent explodeerde. Zowel Monster Hunter World als Monster Hunter Rise boerden bijzonder goed, dus fans vroegen zich af wanneer het volgende deel op komst zou zijn. Tijdens de Game Awards elimineerde de Japanse firma alvast enige speculatie omtrent een kersverse game, want ze confirmeerden tijdens dit evenement het bestaan van Monster Hunter Wilds. Veel weten we helaas niet over deze iteratie, behalve dat we Wilds circa 2025 op pc, Xbox Series S | X en PlayStation 5 mogen verwachten. De producent van de series (Ryozo Tsujimoto) zei alvast dat het team "de beste Monster Hunter-ervaring tot nu toe" wilt maken, en dat de game "een nieuw niveau van gedetailleerde creaturen en ecosystemen bevat." Dit beeldde men gedeeltelijk uit door middel van een in-engine trailer, maar we moeten jammer genoeg tot de zomer van 2024 wachten voor concrete informatie. Niet...
The Casting of Frank Stone brengt twee teams samen voor een ijzingwekkend narratief avontuur
  • 0
  • 0
Toen eerder deze week onthuld werd dat het team achter multiplayer sensatie Dead by Daylight met een single player-ervaring op de proppen zou komen gesitueerd in de wereld van hun succesvolle franchise, was het koffiedik kijken wat we konden verwachten. Dankzij de Game Awards kregen we eindelijk de onthulling van die game te zien, en weten we nu exact welke vertrouwde richting Behaviour uitgaat met The Casting of Frank Stone.

Het spel wordt een verhaalgedreven cinematografisch avontuur waarbij je als speler de keuzes maakt die het verloop van het verhaal zullen bepalen. Klinkt bekend in de oren, net als de tweede ontwikkelaar die de handen in elkaar slaat met Behaviour om dit project in goede banen te leiden: Supermassive Games. De ontwikkelaar achter Until Dawn en The Quarry heeft dan ook tonnen ervaring met dit genre, en brengt hun gekende flair naar de gruwelijke wereld van Dead by Daylight.

Veel van het verhaal is nog passend in nevelen gehuld, maar alles draait de bloederige...
Bordspelreview: Cleocarta
  • 0
  • 0
Na een epische reis door het zand van de tijd, duik je in het mystieke verleden van een oude beschaving. De sarcofaag van de farao is gevonden. Mystieke puzzels en hiërogliefen staan in de weg om de geheimen van de farao te onthullen. Ontcijfer jij als eerste de hiërogliefencode en kaart je de geheimen aan bij Cleocarta?
Jurassic Park: Survival gooit de poorten open voor de ultieme nachtmerrie
  • 2
  • 2
Bons, bons, bons. Het was niet het geluid van een aankomende Rex, maar het bonken van de harten van vele Jurassic Park-fans toen dit Jurassic Park Survival zijn griezelige snoetje liet zien tijdens de Game Awards. Dat we na jaren van zelf parken bouwen eindelijk terug in het originele Jurassic Park gedropt worden voor een unieke single player ervaring waarbij je in first-person moet zien te overleven op het eiland, is dan ook iets waar de fans al jaren van dromen.

Erg veel details zijn nog niet bekend, maar we zullen kunnen spelen als InGen scientist Dr. Maya Joshi in de dagen na de ramp die het park op zijn grondvesten liet daveren. Om de een of andere reden is Maya niet van het eiland geraakt, waardoor ze als enige overlevende moet zien te overleven op een eiland vol bijtgrage beestjes. De focus van de game lijkt dan ook op afleiding en stealth te gaan lijken, wat ervoor zorgt dat je al snel de vergelijking kan gaan maken met cultclassic Alien Isolation. Of Jurassic Park...
Senua's Saga: Hellblade 2 ziet er beeldig uit in nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Terwijl Medvedev blijft dreigen met een nieuwe Wereldoorlog en ook Niels Destadsbader onheil belooft met de komst van een nieuw album, zijn er gelukkig nog dingen om naar uit te kijken in 2024. De terugkeer van Senua bijvoorbeeld. Hellblade: Senua's Sacrifice was een klein juweeltje dat zich in de harten van gamers wist te nestelen, en het lijkt er op dat de langverwachte sequel daar ook weinig moeite mee zal hebben.

De nieuwe trailer doet dan ook watertandend uitkijken naar de terugkeer van Senua, en geeft ons een nieuwe blik op de krachtige beelden die de Unreal Engine 5 genereert en de brute combat die gepaard gaat met Senua's strijd om te overleven. Een datum kregen we nog niet, wel wederom tonnen hoge verwachtingen.

God of War Ragnarök krijgt volgende week gratis DLC
  • 0
  • 0
Ja, je leest het goed. Nee, in de titel staat er dus geen foutje. Tijdens The Game Awards werd wel degelijk aangekondigd dat God of War Ragnarök gratis downloadbare content krijgt met de subtitel Valhalla. Lang moeten we daar trouwens niet op wachten, want de DLC zal al op 12 december beschikbaar zijn. Onderstaande trailer toont alvast een glimp wat je mag verwachten.

De content uit Valhalla speelt zich af na het laatste eindbaasgevecht uit God of War Ragnarök. Ga met Kratos naar Valhalla op een zeer persoonlijke en reflectieve reis naar een toekomst die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Beheers uitdagingen van lichaam en geest tijdens een ontrafelend avontuur dat de geliefde gevechten van God of War Ragnarök combineert met gloednieuwe elementen geïnspireerd door het roguelite-genre. Actie verzekerd!

Bethesda onthult dat Arkane Studios aan Blade-game werkt
  • 0
  • 0
Bethesda-studio Arkane Lyon kennen we allemaal, want de studio werkte aan games zoals beide Dishonored-spellen, een aantal Wolfenstein-games, Deathloop en Redfall. Die werden niet allemaal even goed ontvangen, maar feit is wel dat de Dishonored-games zorgden voor een unieke ervaring. Wie weet mogen we dus hetzelfde van Marvel's Blade. Arkane Lyon is net begonnen met de ontwikkeling van de game, die een origineel verhaal zal bevatten met de kenmerkende meeslepende gameplay en, volgens de uitgever, het verhaal van wereldklasse van de studio.

De Marvel’s Blade-game neemt spelers mee naar een deel van Parijs in quarantaine, te midden van een bovennatuurlijke noodsituatie. Vampiers zijn opgedoken, terroriseren de stad van het licht en dwingen Parijzenaars om ‘s nachts in hun huizen te schuilen en te wachten tot de zon opkomt.

Impactvolle trailer voor Banishers: Ghosts of New Eden
  • 0
  • 0
Focus Entertainment en DON'T NOD onthulden een ambitieuze nieuwe trailer voor Banishers: Ghosts of New Eden tijdens The Game Awards. De knappe trailer, getoond tijdens de prestigieuze Game Awards-ceremonie, zet de toon voor het aankomende Banishers: Ghosts of New Eden. Karel-Jan kon er tijdens gamescom al mee aan de slag. Zijn ervaring lees je in deze preview.

Dompel jezelf onder in een meeslepend en persoonlijk verhaal binnen deze action-RPG, waarin je de rollen aanneemt van twee vaardige spokenjagers en partners die geconfronteerd worden met uitdagende beslissingen met diepgaande gevolgen voor zowel de levenden als de doden. De lancering is op 13 februari voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc; pre-orders zijn nu geopend op alle platforms. Mis ook niet de exclusieve Collector's Edition en Red Echoes Edition, alleen verkrijgbaar bij de Focus Store!

Brothers: A Tale of Two Sons krijgt een remake
  • 0
  • 2
505 Games heeft tijdens The Game Awards aangekondigd dat Brothers: A Tale of Two Sons een remake krijgt. De game werd destijds uitgebracht in 2013 en niemand minder dan Josef Fares staat aan de wieg van de game. Hem kennen we uiteraard ook van de coöperatieve spellen A Way Out en het schitterende It Takes Two. Nu wordt dus een van zijn eerste spellen in een nieuw jasje gestoken voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Brothers: A Tale of Two Sons Remake is vanaf 28 februari 2024 beschikbaar.

Bij een remake horen natuurlijk ook een aantal aanpassingen. Zo zal Brothers: A Tale of Two Sons Remake met de Unreal Engine 5 ontwikkeld worden, waarbij vanaf nul wordt begonnen. De oorspronkelijke game had geen co-op, je moest als speler elke broer met z'n eigen duimstick besturen. Hier komt nu verandering in, want je krijgt de mogelijkheid om offline in co-op aan de slag te gaan, waarbij twee spelers de controle nemen over elk een broer.

Bordspelreview: Mysterium Kids – De Schat Van Kapitein Boe
  • 0
  • 0
In 2013 verscheen het bordspel Tajemnicze Domostwo, waarin de spelers de rol aannemen van paranormale begaafden die met behulp van een spook een moord proberen op te lossen aan de hand van visuele hints. Klinkt dit je bekend in de oren? Heel verwonderlijk is dit niet want twee jaar later gaven Libellud en Asmodee dit spel een heruitgave als Mysterium. Intussen kreeg dit spel een vervolg in de vorm van Mysterium Park en uiteraard kon ook een kinderversie van Mysterium niet ontbreken.
Audiovisuele VR-race-ervaring Thrasher aangekondigd
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Puddle en uitgever Creature kondigden tijdens The Game Awards Thrasher aan, een kosmische racegame en audiovisuele ervaring voor VR. De hoofdartiest en componist is dezelfde als bij Thumper, een gelijkaardig abstracte audiovisuele ritmische ervaring. De setting bedraagt het volledige heelal en het verhaal begint aan het begin van het bestaan. Als een razendsnelle alien-paling zal je je door de tijd en ruimte bewegen. Met gebruik van snelle "gebarende" controls zal je van een paling naar een titaan kunnen evolueren. Net als in Thumper is de bedoeling dat de muziek, visuals en gameplay samenwerken om één transcendentale ervaring te creëren. Thrasher komt naar de pc en consoles in 2024.

Hideo Kojima en Jordan Peele onthullen horrorgame OD
  • 0
  • 0
Het bestaan van Kojima's nieuwe game, OD werd al even over gespeculeerd, maar tijdens The Game Awards heeft Hideo Kojima ons verlost van deze spanning met niemand minder dan Jordan Peele aan zijn zijde. De twee "auteur"-creatievelingen zijn elk al verantwoordelijk voor baanbrekende kunstwerken zoals de Metal Gear-serie, Death Stranding, Get Out, Us en NOPE. De vorige keer dat Kojima, een fervent filmliefhebber, probeerde met een geliefd regisseur samen te werken (namelijk Silent Hills, in samenwerking met Guillermo del Toro), werd dit plan gedwarsboomd door Konami. Nu dat OD gemaakt wordt door Kojima's eigen ontwikkelstudio Kojima Productions moeten we ons hier geen zorgen meer over maken. De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Xbox Game Studios, om gebruik te maken van hun cloud-technologie, dus de titel zal waarschijnlijk enkel voor de Xbox Series en de pc beschikbaar zijn.

Maar wat is OD nu? Veel is er nog niet over bekendgemaakt. OD, wat een acroniem is voor een...
Nieuwe Jet Set Radio, Golden Axe, Streets of Rage, Crazy Taxi én Shinobi op komst!
  • 0
  • 0
De Game Awards bevatte een aantal grote aankondigingen, maar SEGA besloot om in één keer vijf gloednieuwe titels uit de doeken te doen! Misschien komt het wegens succesvolle inspanningen zoals Streets of Rage 4, want de firma gaf tijdens dit evenement het startschot aan een initiatief dat ze in de komende jaren stapsgewijs willen opbouwen. SEGA wilt namelijk (over een lang termijn) hun verscheidene intellectuele eigendommen verversen, met als doel om telkens "geweldige games met memorabele personages en werelden te creëren." Dit is "slechts het begin," aldus het hoofd van SEGA of America (Shuji Utsumi) en het doel van dit ambitieus initiatief is "het bereiken van nieuwe doelgroepen op manieren waar we in het verleden alleen maar van hadden gedroomd."

Men is vastberaden om nog een poging te wagen met allerlei beroemde franchises, hoewel men per instantie weinig exacte details wou vertellen. Elk van deze...
Lost Records: Bloom & Rage van DON'T NOD aangekondigd
  • 0
  • 0
Van de ontwikkelstudio van Life Is Strange, en meer recentelijk de klimgame Jusant, komt nu Lost Records: Bloom & Rage. In deze adventure game zullen vier oude vriendinnen samenkomen om hun grootste geheim van de middelbare school in de ogen te kijken. Net als Life Is Strange heeft het verhaal een magisch realistische toon die met tijdreizen te maken zou hebben. Ergens in 2024 kan je je in het avontuur van Swann, Nora, Autumn en Kat verdiepen op de PlayStation 5, de Xbox Series X|S en op pc.

Final Fantasy XVI krijgt DLC
  • 0
  • 0
Square Enix liet tijdens de Game Awards weten dat er twee stukken DLC voor Final Fantasy XVI aankomen. De titel, die in de ceremonie de prijs won voor de beste muziek, krijgt een update genaamd Echoes of the Fallen die nu beschikbaar is voor zo'n €10, en de tweede expansie genaamd The Rising Tide zal ergens in de lente van 2024 uitkomen.

In Echoes of the Fallen zullen vreemde, donkere kristallen de ronde doen op de zwarte markten van Valisthea. De vraag is of deze een aanwijzing zijn naar een andere Mothercrystal die nog niet bekend was. Als Clive en zijn bondgenoten zul je het spoor van een paar handelsmensen volgen die je naar de Sagespire zal leiden, een verlaten toren die allerlei geheimen verbergt.

Daniel Mullins (Inscryption) onthult Pony Island 2: Panda Circus
  • 0
  • 0
Voor mij was Inscryption één van de allerbeste games van 2021, dus ik was automatisch benieuwd wat ontwikkelaar Daniel Mullins in petto had wanneer hij en Geoff Keighley hints omtrent de Game Awards op hun kanalen begonnen te uploaden. Die geheimzinnige houding is inmiddels voorbij, hoewel het eigenlijke spel dat men tezamen onthulde sowieso mysterieus blijft! Het betreft hier een sequel van het excentrieke Pony Island, beter bekend als de eerste Steam-game van Daniel Mullins Games, welke trouwens op dit moment van een -85% korting geniet. Er is voorlopig geen sprake van een concrete releasedatum voor dit vervolg en men confirmeerde enkel een pc-versie.

Pony Island 2: Panda Circus blijft net zo vreemd als de vorige aanbiedingen van Daniel Mullins, en het wordt omschreven als "een fantasmagorische reis door tijd, mythes, goddelijkheid...
2D-platformer Tales of Kenzera: ZAU is de volgende EA Original
  • 0
  • 0
Met het EA Originals-initiatief tracht Electronic Arts "unieke en memorabele gaming-ervaringen van de beste onafhankelijke studio's te leveren," ongeacht de omvang van zulke projecten. Spellen zoals It Takes Two, de Unravel-serie, Lost in Random, Wild Hearts en Immortals of Aveum tonen aan dat de uitgever veel invalshoeken een kans wilt geven en dit bewezen ze eerder vandaag opnieuw. Tijdens de Game Awards onthulde men namelijk Tales of Kenzera: ZAU, een Metroidvania-achtig avontuur die vanaf 23 april 2024 op de Xbox Series S | X, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc zal belanden. Electronic Arts plakte een prijskaart van € 19,99 op...
The Game Awards 2023: alle winnaars op een rijtje
  • 0
  • 1
Vanmorgen verklapten we al dat Baldur's Gate III verschillende prijzen wist weg te kapen op de The Game Awards, maar natuurlijk vielen naast onze Belgische trots, ook nog andere games in de prijzen. De meest in het oog springende is Alan Wake 2, die naast de prijs voor Beste Game Direction, ook nog awards in de wacht sleepte voor Best Art Direction en Best Narrative. Daarmee is Alan Wake 2, samen met Baldur's Gate III, de grote winnaar van deze The Game Awards. Wij sommen voor jullie graag even alle genomineerden en alle winnaars (vetgedrukt) op.

Game of the Year
  • Alan Wake II
  • Baldur’s Gate III
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Resident Evil 4
  • Super Mario Bros. Wonder
Best Game Direction
  • Alan Wake II
  • Baldur’s Gate III...
Ontdek de nieuwe trailers voor Metaphor: ReFantazio en Persona 3 Reload
  • 0
  • 0
Met een gloednieuwe trailer tijdens The Game Awards kondigde Atlus aan dat hun nieuwe fantasy RPG Metaphor: ReFantazio in het najaar van 2024 uitkomt voor Xbox Series X|S, Windows, PlayStation 5, PlayStation 4 en Steam. Verder presenteert ATLUS op maandag 11 december om 12.30 uur Belgische tijd een speciale live-uitzending op YouTube (alleen in het Japans) over de game, met als gasten Japanse stemacteurs uit de game, waaronder Natsuki Hanae als de hoofdpersoon, Sumire Morohoshi als Gallica, Kensho Ono als Stroh en Saori Hayami als Hulkenberg.

Met de nieuwe “The Meaning of Life”-trailer deelde Atlus vervolgens meer gameplaybeelden voor de aanstaande RPG remake Persona 3 Reload. Volg in de nieuwste trailer de S.E.E.S. terwijl ze vechten om de wereld te redden en proberen hun dagelijkse leven op de middelbare school in evenwicht te brengen, terwijl ze de ingewikkeldheid van het bestaan verkennen!

Persona 3 Reload wordt 2 februari 2024 uitgebracht voor Xbox Series X|S, Xbox...
Skull and Bones heeft nieuwe datum en twee trailers
  • 0
  • 0
Schip ahoy, maatjes. Ubisoft heeft eindelijk nog eens goed nieuws wat betreft hun lang in ontwikkeling zijnde Skull and Bones. De game moest er enkele jaren geleden al zijn, maar de ontwikkeling verliep dus niet van een leien dakje. Het einde is nu wel in zicht, want vanaf 16 februari kun je aan de slag als piraat om de zeven wereldzeeën te beroven.

Wie al eens wil proeven van wat Skull and Bones te bieden heeft, kan zich momenteel nog inschrijven voor de bèta. Deze loopt van 15 tot en met 18 december.

Terug
Bovenaan