BeyondGaming

Review: Endling: Extinction is Forever
  • 1
  • 5
Het is lang geleden dat een game me zo heeft weten te schokken zoals Endling het gepresteerd heeft. Kijk, dat ‘’dood’’ gaan hand in hand gaat met videogames is een behoorlijk universeel gegeven. Nathan Drake dondert van een klif. Dood. Voor de honderdste keer doorzeefd worden met kogels? Hartstikke dood. Ontdekt worden door Jack Baker in Resident Evil 7? Je eigen tanden er via de verkeerde opening voelen terug uitkomen, waarna je dood gaat. Het hoort er allemaal bij en een respawn verder ben je terug in het gevecht en probeer je het opnieuw. Bij Endling werd het me even te veel. Ik speel een spel waarbij ik een vos door een wereld vol gevaren moet leiden en zorgen dat haar kleine pups het overleven, en het is een taak waar ik niet tegen opgewassen ben. Ik probeer nerveus uit de klauwen van een pelsjager te blijven, maar hij krijgt me toch te pakken. Ik zie mijn vosje wanhopig spartelen, maar de jager is veel te sterk en pint haar tegen de grond, waarna een misselijkmakende krak...
Trailer doet verhaal Saints Row uit de doeken
  • 1
  • 0
23 augustus is het zover, dan kunnen we met z'n allen aan de slag met een complete reboot van de Saints Row-franchise. Vergeet alle iconische personages die je gedurende je Saints Row-tijd bent tegengekomen, want je krijgt een volledig nieuwe cast voor de kiezen. Uitgever Deep Silver heeft nu een trailer gepubliceerd die ons wat introduceert aan de nieuwe personages en een deel van het verhaal uit de doeken doet. En vergis je niet. Hoewel Saints Row een reboot is, mag je je nog altijd aan over-the-top actie verwachten. Er zijn namelijk dingen die nooit veranderen!

Five Nights aan de salontafel met Freddy
  • 0
  • 0
Mijn kinderen zijn helemaal hoteldebotel van scary spelletjes. Als er een element inzit van aargh of eek (of in moeder’s geval oh ffs) dan zijn ze verkocht. Beiden lopen al heel de zomer mer hun pet van Piggy op, de Roblox horrorversie van Peppa Pig en proberen elkaar de stuipen op het lijf te jagen met een pluchen Huggie Wuggie (blauw, fuzzy en met scherpe tanden). Maar de absolute GOAT in dit huis is en blijft Freddy Fazbear, mascotte van Fazbear’s Pizza en centraal personage van een enorm populaire franchise.

De nadruk van de spellen, online content en boeken, lag tot nu toe steeds op de menselijke personages, van nachtwaker tot de familie die de keten oprichtte en de slachtoffers die in de restaurants vielen. Maar dit keer, met het bordspel Five Nights at Freddy’s: Nights of Fright, gaat de speler aan de slag als een van de animatronics. De originele spelletjes waren eenvoudig van opzet: kon je vijf nachten overleven als beveiligingsagent in een...
Treat Yo’Self Tuesday: Jurassic sneakers
  • 0
  • 0
Heeft u mijn traktaat van vorige week gezien? En heeft u het boek aangeschaft of bent u een beetje té in depth op onderzoek geweest naar het onderwerp in kwestie? Dan heeft u misschien een sprintje moeten inzetten om de schoen / het soepbord van een irate partner te ontwijken. Dan dacht u misschien ook ‘tiens, dat sprintje kan eigenlijk wel beter’. Laat ik nou net hebben gevonden wat de gelegenheid vraagt!

Nee, voor de echte sportfanaat zijn deze misschien niet maar voor wie modieus is en/of een beetje dino-fan / helemaal dino-gek (óf wie effectief eens moet op de loop gaan maar niet super enthousiast) kan zijn meug wel eens vinden in de nieuwe Reebok collectie van Jurassic Park: Dominion. De film kreeg in het begin bakken kritiek over zich heen, ik heb hem zelf niet uitgekeken dus ik kan weinig meer meegeven dan dat ik het zelf maar ‘meh’ vond, maar ondertussen heeft hij wel zijn publiek wat gevonden en lijkt er toch een positieve fan-ervaring naar buiten te komen...
WIN: tickets voor Walibi Gaming
  • 0
  • 0
Vanaf donderdag staat Walibi in het teken van Gaming en daarmee krijgt het pretpark de komende dagen de alleszeggende naam Walibi Gaming. Walibi Gaming loopt van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus. Walibi Gaming startte reeds in 2019 maar corona stak er de jaren nadien een stokje voor. En nu is het event eindelijk terug van weggeweest!

Meer informatie over het evenement vind je terug op de website van Walibi. Deelnemen kan zoals gewoonlijk via ons wedstrijdformulier. Aangezien het evenement donderdag al start, loopt de wedstrijd slechts tot woensdag 17 augustus tot 22 uur. Check dus na afloop van de wedstrijd regelmatig je PM's hier op BeyondGaming, zodat we snel antwoord kunnen verwachten mocht je een van de winnaars zijn.

Walibi Gaming.jpg
Donderdag is Walibi Gaming terug van weggeweest!
  • 0
  • 0
Walibi Gaming keert na enkele jaren terug van weggeweest. Het evenement zag het levenslicht in 2019, maar corona stak er afgelopen jaren een stokje voor. De organisatie is dan ook uiterst tevreden dat 2022 het jaar wordt waarin Walibi Gaming herrijst. Het evenement heeft heel wat te bieden aan gamers, gaande van esports, live wedstrijden, een pak aanwezige streamers (denk aan Skyyart, Jolavanille, Nikof, Andilex, Noward en vele anderen) en een maar liefst 1500 vierkante meter groot Gaming Center. Het Tiki-Theater wordt omgedoopt tot een waar gaming paradijs. Reserveren is gratis, maar verplicht.

In tegenstelling tot het event in 2019 zal Walibi Gaming nu maar liefst vier dagen duren. Dit van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus. Het park blijft op zaterdag en zondag zelfs open tot 22 uur! Meer informatie over Walibi Gaming vind je op de officiële website. Wil je er gratis naartoe? Dat kan! Met dank aan de...
Filmreview: NOPE
  • 4
  • 2
Horrorhits Get Out en Us hebben schrijver-regisseur Jordan Peele in het publieke bewustzijn gekatapulteerd als een vooraanstaande horrorvisionair met een focus op sociaal commentaar. De hype rond zijn volgende film was de voorbije jaren ook overal te bekennen. Wanneer ik de kans kreeg om het mysterieuze NOPE dan ook te bekijken, greep ik die kans met beide handen. Dus, heeft NOPE na al die anticipatie teleurgesteld? Nope!
Neem jij een telefoon van Stephen King aan?
  • 0
  • 3
Volgend jaar komt een nieuwe Salem’s Lot en daar ben ik alvast heel blij om. Het is niet de eerste keer, de heerlijk hammige 1979-versie, de zichzelf te serieus nemende jaren tachtig versie, … Misschien eindelijk eentje die de juiste toon weet te vinden. Voor het lof van de schrijver moet je het echter niet doen. Stephen King is notoir moeilijk te plezieren als het om verfilmingen van zijn boeken gaat. The Shining, waar menig Kubrick en griezelfan weg van is, was voor King een enorme teleurstelling waar hij ‘zijn eigen verhaal niet in terug vond’. Dus wanneer ‘de Steve’ zegt dat het wél goed is, dan mogen we toch benieuwd zijn.

In 2020 kwam If It Bleeds uit, een collectie van vier - tot dan toe onuitgegeven - novella’s van King. Mr Harrigan’s Phone, The Life of Chuck, If It Bleeds en Rat. Dit najaar komt Netflix met de verfilming van Mr Harrigan’s Phone. Het verhaal van Craig (Jaeden Martell, IT, Knives Out) die klusjes opknapt voor Meneer Harrigan (Donald Sutherland, Don’t Look...
Oh Jezus, hier komt Christus
  • 0
  • 2
Dat er hier wel wat rondloopt die denkt een Godsgeschenk te zijn, dat kunnen mijn mede-BeyondGamers niet ontkennen. Maar of er eentje tussenzit die ook effectief vanuit de hemel komt? Doubtful. Misschien zou wat oefenen dan wel baat kunnen hebben en daarvoor kan je vanaf december op Steam terecht voor I Am Jesus Christ.

In tegenstelling tot Goat simulator, gaat het hier over een vrij serieus spel. Je gaat van vlak voor zijn doop tot aan de kruisiging in de voetsporen van Jezus van Nazareth op pad. Een goede twintig jaar geleden zag een zekere Maksym Vysochanskiy van het bedrijfje SimulaM (dat al ruiger werk zoals Horse Shelter en Moon Farming bracht) films als Shrek en Toy Story goed boeren. Het leek hem een idee om voor het leven van Christus een gelijkaardige film te maken. Doorheen de jaren bleef het idee spelen en herwerkt worden, tot we nu dus de simulator I Am Jesus Christ gaan krijgen.

Wat mogen we allemaal verwachten van JC? Onder andere het vasten in de...
Myths of Midgard-video overloopt verhaal van God of War
  • 0
  • 0
9 november is het eindelijk zover: een nieuwe klepper exclusief voor PlayStation-consoles. Ik heb het uiteraard over God of War: Ragnarök, het vervolg op het in 2018 uitgebrachte God of War. De eerste game vertelde een knap verhaal die jullie misschien al vergeten zijn. Sony heeft daar iets op gevonden en presenteert jullie vandaag onderstaande video. Hierin overloopt actrice Felicia Day het verhaal van God of War. Ook Mimir draagt zijn steentje bij. Het resultaat is een toffe video die ons wat klaarstoomt voor het vervolg waarin we opnieuw met Kratos en zijn zoon Atreus aan de slag gaan. Vanaf 9 november op PlayStation 5 en PlayStation 4!

Review: DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace
  • 0
  • 1
Enkele weken geleden kon je op onze frontpagina al de review lezen van de film DC Club van Super-Pets. Ongeveer gelijktijdig met de release van de animatiefilm in de cinema, werd ook het op de film gebaseerde videospel uitgebracht. De uitgever van dit op kinderen gerichte spel is opnieuw Outright Games. De ontwikkelaars van dienst zijn deze keer PHL Collective. Zij brachten eind vorig jaar het teleurstellende The Addams Family: Mansion Mayhem uit. Of deze nieuwe game het beter doet, lees je in deze review.
Kannibalistische liefde in de nieuwe film Bones and All met Timothée Chalamet in de hoofdrol
  • 0
  • 1
Er is een korte trailer onthuld van Bones and All, de nieuwste film van Italiaans regisseur Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Susperia, ...). Bones and All gaat in première op het filmfestival van Venetië - deze 79ste editie loopt van 31 augustus tot en met 10 september - en is een bewerking van het gelijknamige boek van Camille DeAngelis.

Het verhaal gaat over de jonge vrouw Maren, die door het land reist op zoek naar haar vader, terwijl ze probeert te begrijpen waarom ze een onweerstaanbare drang heeft om mensen te doden en op te eten, een verlangen dat ze niet kan controleren. Onderweg ontmoet ze Lee, die haar vergezelt en haar eerste liefde wordt. Deze romantische horrorfilm gaat over een onmogelijke liefde in extreme omstandigheden, met Timothée Chalamet en Taylor Russell in de hoofdrollen. Andere castleden zijn onder meer Anna Cobb, David Gordon Green, Jessica Harper, André Holland, Jake Horowitz, Mark Rylance, Francesca Scorsese, Chloë Sevigny en Michael Stuhlbarg.

De film...
Seriereview: Santa Evita
  • 1
  • 1
Ik heb het ondertussen al wel vaker gezegd, en nu nog eens: ik kijk weinig series in een taal die ik niet op gehoor kan volgen. Mijn aandacht durft al eens afgeleid worden door telefoon of kinderen, dus als ik kan blijven luisteren blijf ik toch al mee met het verhaal. In het geval van Santa Evita, heb ik echter de gedubde versie ingewisseld voor het originele Spaans met Nederlandse ondertitels, want een mond die niet in sync is met wat gezegd wordt, is irritant. Ik wist het ook niet van mezelf, but there you go … Santa Evita’s verhaal is bizar en interessant genoeg (en waargebeurd) om de kinderen buiten te sluiten en de telefoon op stil te zetten.
Seriereview: The White Lotus
  • 4
  • 7
Een prachtig, zonnig luxeoord in Hawaï, de perfecte plek voor mensen met veel aan hun hoofd om even van hun leven te ontsnappen, en een nieuwe kijk op het leven te verwelkomen ... als ze de kostprijs kunnen betalen natuurlijk. In Mike Whites satirische comedy-dramaserie van HBO komt een bende rijkelui aan bij The White Lotus, het meest exclusieve resort in Hawaï. Daar hopen ze de rust en antwoorden te vinden die ze in hun dagelijks leven niet krijgen. Maar het resort lijkt juist het omgekeerde effect te hebben: ieders slechtste persoonlijkheidstrekjes komen alsmaar sterker naar boven, conflicten die al even brouwen komen tot de oppervlakte, en dat allemaal ten koste van het personeel die beleefd om moet gaan met elk onredelijk verzoek van hun clientèle. Welkom in The White Lotus!
Bordspelreview: Dodo
  • 0
  • 3
Met kinderen is huis is het in de vakanties altijd zoeken naar manieren om de dag te vullen. De ene keer worden ze naar de speelpleinwerking gestuurd, andere momenten zouden broer en zus elkaars kop inslaan in de tuin. Hen stil krijgen lukt altijd met wat tablet of televisie, maar urenlang aan een stuk is niet echt te verantwoorden. Gelukkig heb ik ook een bescheiden collectie aan bordspellen die met dank aan uitgever 999 Games nog wat werd uitgebreid. Ik ontving het coöperatieve bordspel Dodo en kreeg hiermee mijn ruziemakende koters stil. Toch voor even …
Filmreview: Where the Crawdads Sing
  • 0
  • 3
Delia Owens verraste de literaire wereld met haar debuut als schrijfster: haar boek Where the Crawdads Sing werd in augustus 2018 uitgebracht en verkocht reeds meer dan twaalf miljoen exemplaren. De roman werd erg populair nadat hij werd aangeraden als boek van de maand in de Hello Sunshine boekenclub van Reese Witherspoon. Door het grote succes is het dan ook niet verwonderlijk dat er een verfilming kwam. De film werd geregisseerd door Olivia Newman en geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter.
Finished  Foto Uitdaging | Augustus | Verval
  • 0
  • 2
Elke maand dagen de fotografen (of eerder creatievelingen) van BeyondGaming zichzelf uit met een fotochallenge! De bedoeling hierbij is vooral om beter te worden en elkaar wat constructieve feedback te geven. Maar uiteraard is het extra leuk als je wint want dan mag je het onderwerp van de volgende ronde kiezen. Stuur nu je foto in en wie weet kom je in de Hall Of Fame!
Bordspelreview: Virtù
  • 2
  • 5
Als bordspelliefhebber van het (iets) zwaardere werk, had je vroeger de keuze uit ofwel eurogames, spellen waarbij het spelmechanisme centraal staat, ofwel de zogenaamde Ameritrash games, waarbij het thema en de interactie tussen de spelers, al dan niet met het nodige gerol van de dobbelstenen, het voortouw nemen. De laatste jaren zien we echter steeds meer hybride spellen die de interactie en de thematische setting van Ameritrash proberen te huwen met spelmechanismen uit eurogames. El Grande is waarschijnlijk een van de eerste van dit soort hybride spellen, maar de trend lijkt er pas echt gekomen te zijn met Blood Rage, Scythe en Gloomhaven, drie immens populaire spellen die aantonen dat je niet per se dobbelstenen nodig hebt om een thematisch rijk en interactief spel te hebben.
Hogwarts Legacy verschuift naar volgend jaar
  • 0
  • 0
Normaal gezien zou Hogwarts Legacy van ontwikkelstudio Avalanche Software nog dit jaar verschijnen, maar dat blijkt niet meer haalbaar te zijn. De uitgever heeft via Twitter namelijk laten weten dat de game wordt uitgesteld. De nieuwe datum staat nu vastgepind op 10 februari 2023. Een specifieke reden wordt er niet gegeven, maar wel is duidelijk dat het team meer tijd nodig heeft om het spel af te werken.

In Hogwarts Legacy speel je als een vijfdejaars student van Zweinstein. Je kunt je eigen personage creëren, wordt ingedeeld in een van de vier groepen en kunt dan aan de slag om toverspreuken te leren en toverdranken te brouwen. De game verschijnt voor alle relevante platformen op 10 februari 2023. Uitzondering hierop is de Nintendo Switch-versie, die later verschijnt.

Filmreview: The Dark Knight Rises (Collector's Edition)
  • 0
  • 2
Aan alles komt ooit een einde, ook aan The Dark Knight-trilogie. We sluiten het drieluik af met The Dark Knight Rises dat in 2012 uitkwam, vier jaar na het bejubelde The Dark Knight. De verwachtingen lagen extreem hoog, of die konden ingelost worden lees je hieronder. Opgelet, er volgen spoilers voor The Dark Knight!
Terug
Bovenaan