BeyondGaming

Epische RPG Lords of The Fallen volgend jaar verwacht
  • 0
  • 0
Uitgever CI Games en ontwikkelaar Hexworks maakten vanavond tijdens het GamesCom-event bekend dat we in 2023 de epische RPG Lords of The Fallen mogen verwachten voor de PS5, Xbox Series en pc. In het begin van het verhaal lijkt de tiran en demonengod Adyr eindelijk verslagen. Een aantal eeuwen later herrijst de wrede snoodaard echter uit zijn assen en mag jij, een legendarische Dark Crusader, dat probleem gaan oplossen.

Je zal hiervoor, met behulp van je lantaarn, moeten reizen doorheen de parallelle werelden van de levenden als de doden. Maak je borst dus maar nat voor impressionante gevechten met bazen waar zowel brute wapens als magie een optie zijn en voor talloze ontmoetingen met uiterst boeiende personages met elk hun eigen diep meeslepend verhaal. De game zal onder meer negen klassen omvatten, een co-op modus én een online multiplayer.

The Callisto Protocol toont nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Wie graag van een bruin streepje in de onderbroek geniet, zal ongetwijfeld z'n ding vinden bij The Callisto Protocol van ontwikkelaar Striking Distance Studios. Deze actievolle horrorgame verschijnt op 2 december al en geen haar op mijn lijf (da's best veel) denkt eraan om de game ook maar te proberen.

Tijdens gamescom Opening Night Live werd een uitgebreide gameplaytrailer gepubliceerd waarin heel wat actie aan bod komt. Zo wordt duidelijk wat je tegen het buitenaards gespuis kunt doen. Een van de mogelijkheden is het afhakken van ledematen. Het tweede gedeelte neemt je mee op een rustige, cinematische wandeltocht. Leun achterover en geniet. Ik ga ondertussen mijn onderbroek uitwassen.

Return to Monkey Island heeft releasedatum beet
  • 0
  • 1
Verrassingen zijn leuk. Althans, ik word toch graag verrast. Ontwikkelstudio Terrible Toybox heeft dat zopas gedaan, want hoewel Return to Monkey Island pas eind april werd aangekondigd, heeft de studio de releasedatum bekendgemaakt. Het mooiste van al: die vindt plaats op 19 september. Da's precies 27 keer slapen. Als extraatje werd er nog een knappe trailer op ons afgevuurd.

Return to Monkey is het vervolg op de twee eerste games, die dateren al uit 1990 en 1991. Nadien verschenen er nog enkele spellen, maar een direct vervolg daarop wordt de nieuwe iteratie niet. Bedenker van de game, Ron Gilbert, staat met zijn ontwikkelstudio Terrible Toybox weer aan het roer en wordt bijgestaan door uitgever Devolver Digital en Lucasfilm Games.

Ook Hogwarts Legacy ontvangt indrukwekkende trailer
  • 0
  • 1
Tijdens gamescom Opening Night Live passeren heel wat nieuwe games en trailers de revue en dat is ook het geval voor Hogwarts Legacy. Onlangs werd de game helaas uitgesteld naar volgend jaar, naar 10 februari om precies te zijn, maar wie weet kan onderstaande trailer toch enige troost bieden. In onderstaande trailer staat de duistere kant het uitvoeren van spreuken in de kijker, waarbij het hoofdpersonage de vloek Crucio gebruikt. Dat dit niet goed zal aflopen, kun je alleszins afleiden uit de video.

In Hogwarts Legacy kruip je in de huid van een vijfdejaars student van de toverschool Zweinstein. Uiteraard zal je worden ingedeeld in een van de klassen, terwijl je er de school kunt verkennen, spreuken kunt gebruiken, wat rondvliegt op een bezem en uiteraard ook wat toverdranken brouwt. En dat allemaal vanaf volgend jaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en...
Funcom kondigt Dune: Awakening aan
  • 2
  • 0
Oké, eerlijk is eerlijk. Dune: Awakening werd eigenlijk vorig jaar al aangekondigd, maar toen was er nog niets over bekendgemaakt. Daar kwam vandaag tijdens de gamescom Opening Night Live verandering in, want Funcom publiceerde een knappe, cinematische trailer. Naast de trailer werd bekendgemaakt dat de game een openwereld survival-MMO wordt. PlayStation 5-, Xbox Series X|S- en pc-gamers mogen in hun handen wrijven, want zij kunnen in de toekomst aan de slag met Dune: Awakening. Wanneer precies, is helaas niet bekendgemaakt.

In Dune: Awakening zal je als speler de gevaarlijkste planeet in het universum moeten overleven, want zandstormen en de gigantische zandwormen gooien regelmatig roet op je overlevingskansen. Ook Spice controleren, en zelfs Arrakis zelf, behoort tot de must-do's. Zo moet je je Spice beschermen tegen rivaliserende facties.

PlayStation kondigt DualSense Edge Wireless Controller aan
  • 2
  • 1
Oké, de DualSense-controller is sowieso al draadloos, maar van 'Edge' is er tot op heden geen sprake. Daar komt 'binnenkort' verandering in, want PlayStation kondigde tijdens gamescom Opening Night Live de nieuwe controller voor de PlayStation 5 aan. Spelers zullen de controller naar wens kunnen aanpassen. Zo zal je de controls kunnen aanpassen, deactiveren en remappen. Ook de duimsticks kunnen onder handen worden genomen, waarbij je de gevoeligheid en dode zones kunt aanpassen.

De controller stelt je ook in staat om meerdere profielen op te slaan, want de controls bij God of War: Ragnarök zijn niet dezelfde als bij bijvoorbeeld het veel snellere Call of Duty. Wie aan het knutselen wil slaan, kan ook z'n ding doen met de nieuwe DualSense Edge, want er zijn drie soorten verwisselbare duimsticks (standaard, hoog en laag). Daarnaast zijn er ook twee wisselbare sets van de achterste knoppen (R1/R2/L1/L2). Meer informatie vind je op de...
GTA-bedenker kondigt nieuwe game aan
  • 0
  • 0
Gamescom opende met een knappe opener: een nieuwe game van Leslie Benzies, een van de bedenkers van Grand Theft Auto. Helaas is er zo goed als niets bekend over het nieuwe Everywhere, met uitzondering dat de game volgend jaar het levenslicht moet zien. Ook de trailer lost weinig en blijft erg mysterieus. Gelijktijdig met deze aankondiging werd een nieuwe website gepubliceerd, maar ook daar worden we niet veel wijzer van.

Everywhere zou gameplay, avontuur, creativiteit en ontdekken moeten combineren in een nieuwe multi-wereld game-ervaring. De ontwikkeling wordt gedaan door Build a Rocket Boy, waarvan Leslie Benzies de oprichter is.

De PlayStation VR 2 verschijnt begin volgend jaar
  • 0
  • 0
Nieuwe informatie over de PlayStation VR 2 zelf is er niet. PlayStation gaf enkele weken geleden al meer details vrij, maar wanneer we het geavanceerde stukje hardware mochten verwachten, was toen nog niet bekend. Vandaag kwam daar verandering in, want via Twitter werd de releasedatum van 'begin 2023' gedeeld. Een exacte datum is er helaas nog niet.

Avatar verschijnt terug in de cinema's
  • 0
  • 1
De oplettende Disney+-kijker had het al opgemerkt, maar sinds vorige week staat Avatar niet meer op de streamingdienst. De reden daarvoor is eenvoudig: later dit jaar verschijnt Avatar: The Way of Water en Disney maakt van deze gelegenheid gebruik om ook de eerste film opnieuw in de cinemazalen te krijgen. Avatar dateert reeds uit 2009 en ontvangt later dit jaar pas z'n eerste vervolg. De film van regisseur James Cameron haalde heel wat prijzen binnen. Genomineerd voor negen Academy Awards waaronder Best Picture en Best Director, won de film drie Oscars: voor Best Cinematography, Production Design en Visual Effects.

Avatar verschijnt vanaf 21 september opnieuw in de cinemalen in 4K. Avatar: The Way of Water moet op 14 december het levenslicht zien.

Razer presenteert diens meest geavanceerde muis tot nu toe
  • 1
  • 0
Razer heeft als hardwarefabrikant heel wat topproducten in huis. Niet enkel headsets, toetsenborden en meer, maar ook een uitgebreid aanbod aan muizen. Sinds vandaag werd daar nog eentje aan toegevoegd. Meer nog, volgens Razer is het zelfs diens meest geavanceerde muis ooit! Het hebbeding heeft de naam Basilisk V3 Pro en kost zo'n 180 euro. Dat is best duur voor een muis, maar je krijgt er een heleboel aan technologie voor in de plaats. Hij heeft onder andere een Razer HyperScroll Tilt Wheel, Razer Optical Mouse Switches Gen-3, 10+1 programmeerbare knoppen en een Razer Focus Pro 30K Optical Sensor. Daarnaast is draadloos opladen mogelijk met de Razer Mouse Dock Pro en Wireless Charging Puck (beide afzonderlijk verkrijgbaar).

De Basilisk V3 Pro is voorzien van Razer Chroma RGB en biedt Chroma-verlichting voor dertien zones en volledige underglow. Gamers kunnen elke zone aanpassen met meer dan 16,8 miljoen kleuren en talloze lichteffecten tijdens het spelen van een van de meer dan...
Slightly Mad Studios verwijdert binnenkort Project CARS 1 en 2 uit online winkels
  • 0
  • 0
Wegens menig licenties verdwenen selecte games gedurende x aantal jaren uit distributiekanalen zoals de PlayStation Store, de Microsoft / Xbox Store of Steam, en helaas moeten we vandaag melden dat dit in de nabije toekomst opnieuw zal voorvallen. Hou je van realistische racing simulators, dan moet je misschien overwegen om binnenkort zowel Project CARS 1 als diens opvolger op de kop te tikken, omdat de rechten om deze games te verkopen weldra zullen vervallen. Het eerste deel zal vanaf 3 oktober 2022 niet meer verkrijgbaar zijn, terwijl dit voor Project CARS 2 vanaf 21 september 2022 gebeurt. Let wel: het betreft hier louter om hun commerciële beschikbaarheid via de digitale winkels, want eigenaars mogen beide titels nog steeds ongestoord spelen (inclusief de aanwezige multiplayer modi) eens deze dagen de revue passeren. Slightly Mad Studios beweerde ten slotte dat ze concrete informatie "omtrent hun volgend project zullen vrijgeven wanneer de tijd rijp is," dus kijk alvast...
Kuifje verkent Egypte in Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh
  • 0
  • 2
Wie intussen al een oudere volwassene is, zal in ons landje wellicht opgegroeid zijn met Kuifje, zij het via de stripverhalen of de geanimeerde TV-serie met diens memorabele introdeuntje. Het personage van de Belgische auteur / cartoonist Hergé schitterde in het verleden soms ook in een videogame, iets wat uitgever Microïds voor herhaling vatbaar vond. Geen beat 'em up zoals het door hen gepubliceerde Asterix & Obelix: Slap Them All! deze keer, maar wel een nieuw avontuur gemaakt door de ontwikkelaars die voordien verantwoordelijk waren voor Blacksad: Under the Skin en Alfred Hitchcock - Vertigo.

Pendulo Studios zal met andere woorden in 2023 hun volgende game op de markt gooien, welke tevens bestemd is voor PlayStation 4...
Ook The Eternal Cylinder ontvangt een verjaardagsupdate
  • 0
  • 0
Niet alleen Kena: Bridge of Spirits mag van een grote update voor diens verjaardag genieten, want ook ACE Team besloot om hetzelfde te doen voor één van hun recente titels. De bizarre open-world titel The Eternal Cylinder verscheen vorig jaar reeds op een aantal platformen, en vanaf 13 oktober 2022 geeft men enkele nieuwe versies vrij. We hebben het hier specifiek over ports voor zowel de Xbox Series S | X als de PlayStation 5, samen met een nagelnieuwe PC-uitgave voor Steam; die laatste versie ontvangt trouwens vanaf 3 oktober een gratis demo die je vanuit de officiële winkelpagina kan downloaden.

Wat mogen geïnteresseerden echter verwachten in de verjaardagsupdate die weldra beschikbaar...
Review: Dusk Diver 2
  • 0
  • 1
Anime hack and slash overgoten met een RPG-sausje. Dusk Diver had gemengde reviews waardoor ik deze aan mij heb laten passeren, ondanks de interesse die ik toch had. Toen Dusk Diver 2 aangekondigd werd voor Nintendo Switch wou ik dus met veel plezier het spel onderwerpen aan een uitgebreide test. Ook benieuwd of het vervolg beter is dan het origineel?
Preview: Overwatch 2
  • 0
  • 1
2016 was het jaar waarin onder andere Overwatch werd uitgebracht. Ondertussen is de game beschikbaar voor alle relevante platformen. Het hoofdstuk van Overwatch wordt binnenkort afgesloten, want Blizzard vuurt later dit jaar Overwatch 2 op de gamers af. In tegenstelling tot de eerste game wordt deze nieuwe iteratie free-to-play, dus vermoelijk nog populairder dan ooit. Ik ging er al even mee aan de slag en deel graag mijn ervaring.
Final Fantasy XIV Online Patch 6.2 Buried Memory nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy XIV Online Patch 6.2, getiteld Buried Memory, vanaf nu beschikbaar is. Deze nieuwe updates voegt een pak nieuwigheden toe waarmee spelers zich vele uren kunnen vermaken.

Hieronder een overzicht van de content die spelers kunnen verwachten in Patch 6.2:
  • Nieuwe Main Scenario-quests – Het verhaal wordt vervolgd met een heel nieuw hoofdstuk.
  • Nieuwe Side Quests – Tataru’s Grand Endeavor gaat verder.
  • Nieuwe dungeon – Nieuwe uitdagingen wachten in The Fell Court of Troia.
  • Nieuwe trial – Werk samen met andere spelers in een nieuwe trial op de niveaus Normal en Extreme.
  • Nieuwe raid voor 8 spelers – Pandæmonium: Abyssos komt beschikbaar op de niveaus Normal en Savage om de meest ervaren spelers uit te dagen. De raid op Savage-niveau verschijnt een week na de lancering van patch 6.2.
  • Nieuwe Unreal-trial – Strijd tegen Sephirot in Containment Bay S1T7 (Unreal)...
Keep Exploring Games kondigt eerste klepper van 2023 aan
  • 0
  • 0
Keep Exploring Games, een Nederlandse bordspeluitgever, is goed bezig. Ze brengen niet enkel eigen producties op de markt, maar ook gelicentieerde producten. Zo mogen we de komende maanden Sleeping Gods, Luna Capital en Bitoku verwachten. De uitgever gaat volgend jaar voort op hetzelfde elan en kondigde zopas hun eerste spel voor 2023 aan: Nu of Nooit. Nu of Nooit is de Nederlandstalige versie van Now or Never uitgebracht door Red Raven Games, dezelfde uitgever als Sleeping Gods. Die uitgever, volledig gerund door Ryan Laukat die niet enkel de bordspellen ontwerpt maar ook van illustraties voorziet, bracht al heel wat kleppers uit, waaronder ook Above and Below, Near and Far, The Ancient World en Islebound.

In dit asymmetrische competitieve spel voor een tot en met vier spelers gaan spelers avonturieren, engines bouwen en verhalen lezen. Wie Above and Below of Near and Far al eens heeft gespeeld, zal dit wellicht al enigszins bekend voorkomen. Nu of Nooit is hier namelijk de...
Lost Depths DLC nu verkrijgbaar in The Elder Scrolls Online
  • 0
  • 0
Vanaf vandaag is er een pakket aan nieuwe DLC voor The Elder Scrolls Online beschikbaar: The Elder Scrolls Online: Lost Depths. Voorlopig enkel voor pc, maar de nieuwe DLC wordt 6 september ook uitgebracht voor Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en PlayStation 4.

Dit DLC-pack is deel van het jaarlange avontuur Legacy of the Bretons van 2022 en bevat twee nieuwe dungeons voor vier spelers om jou en je bondgenoten uit te dagen en de sage verder uit te breiden die begon met de Ascending Tide DLC en verderging met het recente hoofdstuk High Isle. Beide dungeons hebben hun eigen unieke verhalen en beloningen, inclusief itemsets, achievements en verzamelvoorwerpen die je nergens anders in Tamriel vindt.

Naast Elder Scrolls Online: Lost Depths wordt ook Update 35 uitgebracht, een nieuwe basisgamepatch voor alle ESO-spelers, geen aankoop vereist. Deze update bevat balansveranderingen, probleemoplossingen en nieuwe functies, inclusief wijzigingen aan het...
Seriereview: Adam Kruk
  • 0
  • 2
De tijd van het uitpluizen van het televisieboekje of de krant, het klaarzitten op een specifiek uur, het inhouden van toiletbezoeken tot de reclame, … Voor velen onder ons ligt dit toch al even achter ons. Door eerst digitale televisie en nu een breed aanbod aan streamingdiensten, is onze kijkervaring honderd procent te personaliseren. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het zorgt er ook wel voor dat we veel missen. Gewoon omdat er veel meer is, maar ook omdat we veel specifieker altijd ‘ons ding’ kunnen vinden. Een streamingdienst als MyLum is daarom een welkome aanwinst, want MyLum heeft óók jouw ding. Series van over heel de wereld en die je dus niet onmiddellijk ergens anders kan vinden. Voor als je eens een écht frisse wind door je kijkmomenten wil laten waaien.
Een glazen ajuin en Daniel Craig in Knives Out 2
  • 0
  • 1
Een goed mysterie is nooit te versmaden en voor mijn smaak krijgen we er eigenlijk niet genoeg op het scherm. Al is het wel des te zoet áls er dan eentje komt … ‘En Toen Waren Er Nog …’ van Agatha Christie is een van de meest originele, naar mijn bescheiden mening. Zowel locatie als omstandigheden als bezetting beperken de mogelijke whodunnit, je zit met je neus op de dader maar tien tegen één heb je toch de briljante detective nodig om al de knopen te ontwarren. In de stijl daarvan - een beperkt aantal personages met bijna eindeloze voorraad aan geheimen en intrige - was Knives Out in 2019 een enorm succes. Dit was de definitieve doorbraak van Ana de Armas en gaf Daniel Craig nog eens de kans om níét 007 te zijn. Craig’s Benoit Blanc was een personage dat aansloeg, hij leek misschien een laid back Southerner maar zijn grijze celletjes mochten gerust naast die van Hercule Poirot gaan staan (liggen?)

Netflix heeft weinig nodig om aan het sequel’en te slaan en ‘s...
Terug
Bovenaan