BeyondGaming

Dakar Desert Rally heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 0
  • 0
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft Saber Interactive de releasedatum van Dakar Desert Rally aangekondigd. We mogen de racegame op 4 oktober verwachten voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Dakar Desert Rally is volgens de uitgever het grootste en meest epische off-road rallyrace-avontuur in de woestijn ooit. Beleef de snelheid en spanning van de grootste rallyrace op de planeet, met diverse gelicentieerde voertuigen van de beste fabrikanten ter wereld, waaronder motoren, auto's, trucks, quads en SSV's.

Uitgebreide trailer toont gameplay van A Plague Tale: Requiem
  • 1
  • 2
Een van de spellen waar ik naar uitkijk, naast de PlayStation-exclusieve titel God of War: Ragnarök, is ongetwijfeld A Plague Tale: Requiem. Pas dit jaar ging ik voor het eerst aan de slag met de eerste game en die is me zo goed bevallen dat ik sindsdien alles rond de nieuwe titel nauwgezet opvolg. Ook onderstaande trailer, waarin heel wat gameplay aan bod komt, werd dus grondig bekeken.

In de nieuwe trailer die uitgever Focus Entertainment heeft gepubliceerd wordt er gefocust op de gameplay, terwijl op de achtergrond een stem informatie verschaft. Amicia en Hugo trokken na hun avontuur van het eerste deel naar het Zuiden, hopend op een rustiger leven. Maar dat is hen blijkbaar niet gegund. Hugo's ziekte komt weer piepen, waarna alles opnieuw een dramatische wending neemt. In A Plague Tale: Requiem wacht je weer een onvergetelijk avontuur waarin vele duizenden ratten opnieuw je pad zullen kruisen.

A Plague Tale: Requiem verschijnt op 18 oktober voor PlayStation 5, Xbox en pc...
Nog een pintje met The Greatest Beer Run Ever
  • 0
  • 1
Een beer run heeft iedereen al eens/meerder keren gedaan. Je kan nu eenmaal geen deftig avondje verderzetten als je plots droog komt te staan. In Amerika hebben ze een vreemd hysterische relatie met alcohol en leeftijd en daarom blijft bier tot aan eenentwintig een groot genot om regels te proberen omzeilen. Daar waar het land op zijn kop staat en ouders klaar staan met heropvoedingskampen als Junior al eens een Heineken zou drinken, zo dwars tegenover staat alles wat met the military te maken heeft. Het leger gaat scholen af en gaat zelfs een appje sturen om jongelui warm te maken voor een contract van een paar jaar.

De hoofdfiguur van The Greatest Beer Run Ever is perfect legaal voor zijn pintje, zesentwintig, plus lid van het leger, de US Marines om precies te zijn. Op zijn leeftijd is John ‘Chickie’ Donohue al een veteraan. In 1967 is de VS al twaalf lange jaren aan het vechten in Vietnam, jonge mannen worden met hun duizenden een bijna zekere dood en zwaar...
Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
  • 0
  • 2
"Insert disc 3", iets wat ik me nog zeer goed herinner toen ik als kind Final Fantasy VII op pc speelde. Samen met FFVIII moet dat een van de eerste grote spellen geweest zijn die ik speelde, naast de respectievelijke Pokémon Red & Blue weliswaar die ik en mijn oudere broer hadden op de GameBoy. Ook al verstond ik van Final Fantasy geen snars van het verhaal, toch waren we in staat om tot het einde te geraken, tot onze computer het begaf en we alle data kwijt waren. Final Fantasy VII is door nostalgie een van mijn meest favoriete games ooit. De vervolgfilm Advent Children uit 2005 heb ik dan ook op blu-ray en al talloze keren gezien. Wanneer deze remake werd aangekondigd kon mijn geluk niet op, en dan bleef het jaren stil … Tot er plots schot in de zaak kwam en het spel uitkwam in april 2020 voor de PlayStation 4 en in december 2021 tijdelijk exclusief via de Epic Games Store. Nu is eindelijk deze remake ook beschikbaar op Steam. Eens zien of al deze jaren wachten het waard was.
Filmreview: Belle
  • 3
  • 3
We kennen allemaal het sprookje Belle en het Beest, en velen hebben specifieker herinneringen van de Disney-animatiefilm uit 1991. Maar Mamoru Hosoda's animatiefilm Belle is zijn eigen sprookje die wat elementen leent van de Disney-klassieker, maar een volledig andere richting uitgaat. Zoals de titel impliceert, focust Belle meer op de innerlijke wereld van het hoofdpersonage, dan een romantische relatie tussen een schoonheid en een monster. Belle verkent zelfrespect, verlies, online pestgedrag en meer, en dat allemaal met een dosis absoluut spectaculaire animatie.
Samen het decor in met Wreckreation
  • 2
  • 0
Achter onze deur (ongeveer) is een hele lange, hele rechte baan. Op vrijdag- en zaterdagavond hoorde je daar knalpotten en motors revven en gewoon mensen aan een rotvaart door sjezen. Mensen gaan graag hard. Feit. Zelf ben ik niet zo een held maar als game kan het mij wel eens blij maken. Vroeger had ik op mijn PSP zo een ‘rij alles maar in de prak’-game en dat was wel zo ontspannend.

Op de planning van THQ Nordic staat voor binnenkort (specifieker wordt het niet) de open worlder Wreckreation. Je krijgt een wereld van vierhonderd vierkante kilometer die van jou is om maken én te verwoesten, niet alleen een open wereld dus maar ook een sandbox. Het team achter dit spel deed ook mee aan games als Burnout en Need For Speed, dus je weet dat ze hun onderwerp kennen. In Wreckreation kan je zowel alleen als met vrienden aan de slag om de ideale combinatie van parcours, hindernissen en skill tests op te zetten.

De speler kan op verschillende manieren records gaan zetten (en...
Meisjes zijn goed, zoet en een beetje giftig in Wednesday
  • 6
  • 3
Als er een combinatie is die voor elkaar gemaakt lijkt, dan moet het wel Tim Burton en de familie Addams zijn. Burton was begin de jaren negentig zelfs aan boord om The Addams Family naar het scherm te brengen, maar liet verstek gaan om Batman te doen. Bijna dertig jaar na datum komt het droomduo dan toch samen, dankzij Netflix.

Het heerlijk bizarre, gotische brein van Burton brengt nog dit najaar de achtdelige reeks Wednesday. We volgen de Addams dochter doorheen haar nieuwe start in een school die wel eens heel goed bij haar zou kunnen passen, terwijl ze ook nog eens een familiegeheim probeert te ontwarren. In de nieuwe trailer krijgen we voor het eerst Catherine Zeta-Jones als Morticia en Luis Guzmán als Gomez te zien en een voorsmaakje van de humor en de horror die ons te wachten staan. Kleine teleurstelling voor Tim Burton adepten: geen Johnny Depp noch Helena Bonham Carter (I know!) maar wel Christina Ricci, dat mag een grote troost heten...
Square Enix kondigt sprookjeshorrorgame Little Goody Two Shoes aan
  • 0
  • 0
Square Enix Collective heeft vandaag Little Goody Two Shoes onthuld. Little Goody Two Shoes wordt een mysterieus nieuw sprookjesavontuur met een duistere twist. Deze verhalende horror role-playing game wordt ontwikkeld door AstralShift, een onafhankelijk, in Portugal gevestigd team ontwikkelaars dat zich richt op de creatie van filmachtige games met meeslepende verhaallijnen en aangrijpende soundtracks.

Little Goody Two Shoes speelt zich in het mysterieuze Kieferberg Village af en is een eerbetoon aan de RPG’s die verschenen voor de PlayStation en tijdens de beginjaren van de PlayStation 2. De game draait om Elise, een ambitieuze dame die vastbesloten is om rijk te worden en aan haar simpele leventje te ontsnappen. In de schoenen van Elise zullen spelers al snel helemaal opgaan in dit door de jaren '90 geïnspireerde horror role-playing-avontuur. Speciale gameplayelementen als ‘Sustenance’, ‘Reputation & Suspicion’ en ‘Exploration & Narrative’ helpen spelers om overdag hun...
Cosmic Shake je ding met een nieuw SpongeBob-spel
  • 0
  • 0
Het lijkt mij maar logisch dat als iemand jullie iets komt vertellen over een nieuw SpongeBob-spel, ik dat zou zijn. 23 jaar ondertussen gaan we naar Bikini Bottom om de avonturen van een gele spons te volgen (en een intellectueel superieure octopus …) en SpongeBob heeft nog geen cent aan populariteit ingeboet. Nog altijd is er volop Sponge-speelgoed, Crabby Patty-snoepjes, zelfs ondergoed (tot relatief groot ongenoegen van Meneer Squidward hehe). Het is de vijfde langstlopende animatiereeks in de Verenigde Staten en heeft maar liefst dertien miljard opgebracht in merchandising.

Naast speelgoed en films is de wereld van Bikini Bottom met zijn kleurrijke omgeving en nog kleurrijkere personages ideaal voor videogames. Het begon nog op GameBoy Color met Legend of the Lost Spatula en iedereen is wel bekend met de game Battle for Bikini Bottom. Daarnaast zijn er ook spelletjes voor mobiele platforms en duiken de personages ook soms op als extra’s of speciale...
Seriereview: She-Hulk: Attorney at Law
  • 5
  • 6
It ain’t easy being green. Iconische woorden van Ray Charles, in 1975 gezongen door Kermit de Kikker. Op alle vlakken is groen zijn niet de meest eenvoudige oplossing. Of je nu een kikker bent in een relatie met een diva-varken, of je hebt beslist dat je het milieu genegener wil zijn óf bij enige heftige emotie barst je uit je kleren en sla je groen uit, … Nee, het is niet simpel.
Ook op Evil West is het langer wachten
  • 1
  • 0
Uitgever Focus Entertainment heeft aangekondigd dat de release van Evil West niet wordt gehaald. De game zou normaal gezien in september verschijnen, maar deze releasedatum is niet meer haalbaar. Daarom wordt de game van ontwikkelaar Flying Wild Hog uitgesteld naar 22 november.

In Evil West kruip je in de huid van vampierenjager Jesse Rentier die de Amerikaanse Frontier moet beschermen. Met krachtige vuurwapens, waaronder een vlammenwerper moet je de vampiers te lijf. Daarnaast zijn er ook toffe mêleewapens, waaronder eentje die elektrische energie accumuleert. Een van de leukste elementen aan Evil West is dat je de campagne in co-op kunt spelen.

Review: Thymesia
  • 1
  • 3
Sinds de populariteit van Dark Souls is het subgenre van Soulslike steeds meer naar boven gekomen: Action-RPG's die veel van de elementen die ooit uniek waren aan de Souls-games, overnemen. Een focus op precieze en uitdagende combat, complexe levels en een duister maar onduidelijk verhaal zijn een paar van die FROM Software-handelsmerken. Dat is natuurlijk een geschenk voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van de Souls-formule. Thymesia is het meest recente exemplaar van deze trend, en het windt geen doekjes om zijn inspiratie: Thymesia lijkt qua gameplay, omgevingen en thematiek sterk op Bloodborne. Zo speel je als een donker geklede behendige figuur genaamd Corvus met diverse wapens in razendsnelle duellen tegen een achtergrond van een duistere stad die onder een plaag lijdt.
NFL: Sappige Verhalen
  • 0
  • 2
Eigenlijk is de NFL ook maar gewoon een -zij het gewelddadige- soap. En voor wie dit jaar graag wil instappen of wie wat meer wil weten over de sappigste details, heb ik hier een paar van de pikantste onderwerpen verzameld. Het zijn verhalen over relaties, macht, wraak en huichelarij waar de scenaristen van FC De Kampioenen of Thuis nog wat van kunnen leren.
Finished  The Beyond Quiz | Augustus
  • 3
  • 0
The One & Only Quiz!
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de
beste quizzer van BeyondGaming? Of eindig je zoals altijd weer op de laatste plaats?

Doe hier mee met de quiz!

Wanneer?
Elke 15e van de maand komt de quiz online en loopt tot het einde van de maand
Voor deze maand is het dus tot 31 augustus (23:00)

Regels
1 deelname per lid.
Antwoorden verklappen leidt tot onmiddelijke diskwalificatie en 0 punten voor deze ronde.
Bij meerdere inbreuken kan dat tot een ban of diskwalificatie voor verdere quizzen leiden.
Elke 3 maanden reset.
Elk trimester een winnaar (over die 3 quizzen heen).
Elk jaar een winnaar (van de 4 beste scores samen geteld - 1 per trimester)...
Vriendschap is moeilijk in The Banshees of Inisherin
  • 1
  • 3
Confession time: Ik werkte in Bruges tijdens de hoogtijd van de film In Bruges en wat een godsgruwelijke tijd met toeristen was dat. Ik kende het onding vanbuiten door de hoeveelheid quotes van gasten. Eens een aantal jaar verstreken, kan ik de film nu wel op prijs stellen, maar het heeft toch even geduurd.

Regisseur van In Bruges, Martin McDonagh heeft ondertussen een heel indrukwekkende catalogus van werk. Er is Seven Psychopaths en het Oscarwinnende Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, het fantastische toneelstuk Hangmen (aanrader!) en nu dus The Banshees of Inisherin. Net als destijds in Brugge krijgen we in de hoofdrol Colin Farell en Brendan Gleeson. Dit keer gaan we terug naar het Ierland van 1923 en de vriendschap tussen Pádraic en Colm. Of liever, de foutgelopen vriendschap tussen beiden. Colm wil niks meer met Paddy te maken hebben, maar Pádraic heeft geen idee waarom dat zou zijn. Colm dreigt zelfs dat als zijn vroegere vriend nog een woord...
Rollerdrome nu verkrijgbaar voor PlayStation en pc
  • 0
  • 0
Private Division en Roll7 hebben vandaag aangekondigd dat Rollerdrome, een gloednieuw, zeer fantasierijk thirdperson schiet-skatespel, nu verkrijgbaar is op PlayStation 5, PlayStation 4 en op pc via Steam. Dit nieuwe spel komt van Roll7, de makers van OlliOlli World, een van de hoogst gewaardeerde spellen van dit jaar.

Rollerdrome is een spannend singleplayer schietspel dat arenagevechten, vloeiende bewegingen en technische trucs samenbrengt om “flowstate chaos” te creëren. Het spel speelt zich af in 2030, in een wereld waarin het publiek wordt afgeleid van een steeds naargeestigere politieke ontwikkeling door het geweld en de buitensporigheid van een brute nieuwe arenasport: Rollerdrome. Deelnemers worden gekozen het in een reeks uitdagingen op te nemen tegen de dodelijke huisspelers, waarin ze uitschakelingen combineren met flitsende trucs, terwijl ze talloze uitdagingen tot een goed einde brengen en proberen te overleven. Spelers stappen in de rolschaatsen van Kara Hassan, een...
Ontdek alles over de gameplay en modi in JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R
  • 1
  • 0
Rohan Kishibe en Koichi Hirose, twee van de hoofdpersonages uit JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable, lopen mee met spelers door deze trailer waarin de mechanieken en modi van het spel worden uitgelegd. In JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R zullen veel verschillende soorten vaardigheden botsen en zullen spelers in staat zijn om diegene te vinden die ze het liefst gebruiken in de strijd. Personages die Hamon en Mode gebruiken uit de eerste twee hoofdstukken van JoJo's Bizarre Adventure zullen het opnemen tegen andere personages die Stands gebruiken; de populaire vaardigheid geïntroduceerd in Stardust Crusaders, en zelfs Mounted vechters, zoals Diego Brando uit Steel Ball Run. Elk type vaardigheid zal zijn sterke en zwakke punten hebben in de strijd.

Maar vaardigheden zullen niet de enige manier zijn om het tij in het voordeel van spelers te doen keren tijdens gevechten. Ze zullen een Assist-personage kunnen kiezen om hen te helpen of de Stylish Guard kunnen...
Life is Strange Arcadia Bay Collection komt op 27 september naar de Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Square Enix heeft vandaag bekendgemaakt dat Life is Strange Arcadia Bay Collection op 27 september 2022 verschijnt voor de Nintendo Switch. Dit wordt de eerste keer dat deze geliefde verhalende ervaringen beschikbaar zijn op dit portable platform. Maak kennis met een onvergetelijke cast aan personages in twee aangrijpende verhalen – met geremasterde beelden en verbeterde animaties die zijn geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch. Gebruik de bovennatuurlijk rewind-kracht van Max of de bijdehante houding van Chloe om je eigen wending te geven aan de schokkende gebeurtenissen in Arcadia Bay.

De Life is Strange Arcadia Bay Collection bevat de delen ‘Life is Strange Remastered’ en ‘Life is Strange: Before the Storm Remastered’. De fysieke versie van de game is nu beschikbaar voor pre-orders.

Deze gloednieuwe verzameling biedt:
  • Twee complete games
  • Geremasterde beelden, zowel personages als omgevingen zijn verbeterd en geoptimaliseerd voor de Switch
  • Verbeterde...
LEGO Bricktales haalt eind dit jaar de winkelrekken
  • 1
  • 1
The LEGO Group heeft aangekondigd dat LEGO Bricktales, een avonturengame opgebouwd uit allemaal LEGO-landschappen, nog dit jaar beschikbaar zal zijn. We weten ook meteen op welke platformen we ermee aan de slag kunnen.

Het spel wordt momenteel ontwikkeld door Clockstone, de ontwikkelstudio die ons Bridge Constructor bracht. Het avontuur zal vijf landschappen tellen: een jungle, een woestijn, een drukke stad, een middeleeuws kasteel en een Carribisch eiland. Per omgeving krijg je nieuwe uitdagingen en een queeste om tot een goed einde te brengen.

LEGO Bricktales zal in Q4 worden gereleaset op pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One en Xbox Series S/X. Wie op pc gamet, kan reeds een demo installeren en dit via Steam.

ss_a281d7415007394ff9cc3c091e5232118a7b9b7e.1920x1080.jpg
Laatste batch Game Pass-titels voor deze zomervakantie aangekondigd
  • 0
  • 2
Binnen een goede twee weken zit de zomervakantie er alweer op en herbegint de dagelijkse rat race voor de meesten onder ons. Gelukkig heeft Microsoft nog een nieuwe lading aan spellen klaar voor ons om te ontdekken via Game Pass. In het lijstje vind je een diverse selectie aan games, waaronder een HD-remaster van een klassieker en een van Ubisofts beste games van de afgelopen jaren. Het volledige lijstje vind je hieronder en als je meer wilt ontdekken over de titels, dan kan je zoals steeds terecht op de blog van Xbox.

Tweede lading Game Pass-games voor augustus:
  • Coffee Talk (cloud, console en pc) ID@Xbox - nu beschikbaar
  • Midnight Fight Express (cloud, console en pc) ID@Xbox – 23 augustus
  • Exapunks (pc) ID@Xbox – 25 augustus
  • Opus: Echo of Starsong – Full Bloom Edition (console en pc) – 25 augustus
  • Commandos 3 – HD Remaster (cloud, console en pc) – 30 augustus
  • Immortality...
Terug
Bovenaan