BeyondGaming

Nvidia deelt RTX-trailer van A Plague Tale: Requiem
  • 0
  • 1
Nvidia heeft vandaag een nieuwe trailer van A Plague Tale: Requiem gedeeld. Hierin wordt voornamelijk de nadruk gelegd op de RTX-effecten. Ray-tracing zorgt voor realistischere lichteffecten en reflecties, wat de speelervaring te goede komt. Daarnaast is er vanaf de release, op 18 oktober, ook ondersteuning voor DLSS 3.

A Plague Tale: Requiem neemt je mee naar het zuiden van Frankrijk, waar Amicia en haar broer Hugo hoopten op een beter leven. Daar komt echter niets van in huis, want het gevaar loert weer om de hoek. De nieuwe game wordt groter dan de voorganger uit 2019. Ik kan alvast niet wachten, maar moet helaas nog geduld hebben tot 18 oktober. Dan verschijnt de game van ontwikkelstudio Asobo voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch (via de cloud) en pc.

Verslag: Jon Hopkins @ Cirque Royal
  • 2
  • 5
Het was ondertussen vier jaar geleden dat we Jon Hopkins nog eens aan het werk zagen in het Belgische concertcircuit, maar dat kunnen we volledig afschuiven op die vreselijke COVID-jaren. De tour had van start moeten gaan in het voorjaar van 2020, maar gelukkig is uitstel geen afstel en kunnen we twee jaar later eindelijk onze oren spitsen voor één van de grootmeesters van de elektronica.
Review: SD Gundam Battle Alliance
  • 0
  • 0
Wie Japan zegt, denkt waarschijnlijk aan sushi, Pokémon, samurai, karaoke of sumoworstelen. Maar het zou je soms verbazen wat er populair is in het land van manga en ramen. Zo zijn bijvoorbeeld treinen razend populair in Japan, waaronder Thomas the Train bij kinderen, en kan je zelfs volledige YouTube-kanalen vinden van volwassen Japanners die met plastieken treinen spelen. Over plastiek speelgoed gesproken: er is weinig zo populair in Japan als gunpla, robotmodellen gebaseerd op Mobile Suit Gundam, iets wat al jaren een cultureel fenomeen is. Om aan te geven hoe groot deze franchise is: een van de grootste attracties in Tokio is een levensgroot Gundam-standbeeld in Odaiba, overal waar je komt en gaat zal je modelbouwkits en manga's vinden, er zijn al een twintigtal films en een dozijn aan animeseries verschenen en militaire...
Vecht erop los in The Diofield Chronicle
  • 0
  • 2
Square Enix heeft vandaag een gloednieuwe strategy role-playing game uitgebracht. The DioField Chronicle is beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam. The DioField Chronicle biedt volgens de uitgever een diepgaand en strategisch “Real-Time Tactical Battle” (RTTB)-systeem, waarin spelers en vijandelijke troepen in realtime bewegen en het tij van de strijd in een oogwenk kan keren. De game verplaatst spelers naar een unieke wereld met een grimmige en meeslepende verhaallijn waarin fantasy, middeleeuwse elementen en moderne invloeden samenkomen.

Spelers kunnen op alle platformen ook een gratis digitale demo proberen. Spelers kunnen de opgeslagen gegevens van de demo, inclusief vorderingen en levels van personages, overzetten naar de volledige game, zodat ze na aanschaf van de volledige game hun missies met de Blue Foxes naadloos kunnen vervolgen.

Ontwikkelaar onthult roadmap voor Sker Ritual
  • 0
  • 0
Heel binnenkort kunnen we al een voorsmaakje verwachten van de aankomende first-person horrorgame Sker Ritual. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze de opvolger van het toch redelijk succesvolle Maid of Sker en wordt het spel dus eveneens ontwikkeld en vrijgegeven door Wales Interactive. De game zal lanceren op Steam in Early Access. Naast een solo campagne zal Sker Ritual ook een online co-op bevatten voor maximaal vier spelers. Het spel is nog lang niet af, maar de ontwikkelaars hebben onlangs wel meer in detail toegelicht wat we ervan kunnen verwachten door een inkijk te geven in de roadmap.

Sker Ritual zal in verschillende episodes lanceren, die elk gekoppeld zijn aan een welbepaalde kaart. De eerste kaart, genaamd Cursed Lands of Lavernock, wordt uitgebracht op 13 oktober. Daarna zullen er nog drie kaarten volgen, waardoor het spel rond april 2023 volledig beschikbaar zou moeten zijn. De release van de kaart The Ashes of Sker Hotel staat gepland voor december, Sewers of...
Xbox-update voegt enkele nieuwe zaken toe
  • 0
  • 2
Het Xbox-team is verheugd om, zo zeggen ze het zelf, nieuwe manieren te introduceren om de Xbox beter te maken. Hiervoor worden regelmatig nieuwe functies aangeboden aan de hand van de feedback van de Xbox-spelers. Dat geldt nu ook voor de update van deze maand. Zo kun je de kleur van de Xbox-knop op de Xbox Elite Series 2 Wireless Controller personaliseren.

Als je op Windows 10/11 pc speelt, kun je jouw beste momenten delen met Xbox Game Bar. Ruisreductie voor Xbox Party Chat wordt uitgerold naar Xbox One-consoles en Windows 10/11 pc. Bovendien kun je met de nieuwe Party Now feature snel een groepschat opzetten op de Xbox app op Android en iOS. Misschien interessanter is de herziening van de gamebibliotheek op je console, waardoor je spellen sneller zou moeten terugvinden door het nieuwe design. Ook kun je nu een standaardlocatie instellen waar de games geïnstalleerd moeten worden. Doe je het op de interne harde schijf, of kies je voor nieuwe games liever de externe? De keuze is...
Dying Light 2-DLC nogmaals uitgesteld
  • 0
  • 0
Wie uitkeek naar de Bloody Ties-uitbreiding voor Dying Light 2 Stay Human moeten we teleurstellen, want ontwikkelaar Techland heeft via Twitter gemeld dat we langer moeten wachten op de verhalende downloadbare content. De nieuwe releasedatum staat nu vastgepind op 10 november. Normaal gezien zou de DLC op 13 oktober verschijnen.

In de mededeling wordt gemeld dat het team meer tijd nodig heeft om de laatste plooien glad te strijken. In dezelfde adem wordt gemeld dat je het ontwikkelaarsteam vragen kunt stellen via hun Discord en dat er vanavond omstreeks 18 uur zal worden geantwoord op die vragen.

Laat de machinist vanaf vandaag in je los in Train Life: A Railway Simulator
  • 0
  • 3
Een maand nadat de volledige versie van Train Life: A Railway Simulator verscheen voor pc, is de game nu ook verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Daarnaast kunnen alle spelers nu de legendarische Orient Express gebruiken.

Train Life: A Railway Simulator geeft je de leiding over je eigen spoorbedrijf. Voor het eerst in een game van dit type, moet je je eigen bedrijf ontwikkelen en tegelijkertijd jezelf als treinmachinist ontwikkelen. Vanuit de management-interface kun je personeel aannemen, nieuwe treinen kopen en contracten tekenen. Vanuit de cabine van de machinist beheer je de snelheid van de trein, moet je bevestigen dat de wissels goed staan en indien noodzakelijk de noodrem activeren. NACON en Simteract hebben de focus gelegd op realistische treinmodellen en zowel vermakelijke als authentieke management-gameplay. Tijdens de Vroegtijdige Toegang-periode wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd.

Tegelijk met de release voor consoles...
Gundam Evolution nu gratis beschikbaar
  • 0
  • 0
Bandai Namco Online heeft vandaag aangekondigd dat Gundam Evolution nu beschikbaar is op pc. Bandai Namco Europe zal de PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X|S- en Xbox One-versies op 1 december uitbrengen. Gundam Evolution, de eerste gratis te spelen hero shooter van de franchise, heeft een startrooster van twaalf speelbare mobile suits samen met vijf extra vrij te spelen eenheden, en zet spelers tegen elkaar op in 6-tegen-6 PvP-gevechten over drie objective-based gamemodi.

Gundam Evolution is een gratis te spelen team-based first-person shooter met 6-tegen-6 PvP-gevechten. Het spel biedt drie objective-based spelmodi: Point Capture, Domination en Destruction. De titel biedt een unieke reeks uitdagingen waarbij teams formidabele offensieve en defensieve strategieën moeten ontwikkelen en uitvoeren om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Elke speelbare eenheid in Gundam Evolution heeft zijn eigen unieke combinatie van offensieve, defensieve en/of ondersteunende...
Review: Broken Pieces
  • 0
  • 4
Een game lanceren genaamd Broken Pieces. Je moet het maar durven, en al zeker als deze door slechts een vijftal mensen gemaakt werd. Als eerste product van de Franse ontwikkelaar Elseware Experience valt de indie-avonturengame met puzzelelementen qua setting en stijl zeker op. Het isometrisch gepresenteerde spel ziet er enerzijds wat ouderwets uit, een beetje zoals een oude Resident Evil, Silent Hill of misschien zelfs Obscure (wie kent het nog?), maar aan de andere kant ervoer ik tijdens het spelen ervan ook de spannende sfeer die heerst in pakweg Control en The Medium.
Filmreview: The Grand Tour: A Scandi Flick
  • 1
  • 6
Een midlife crisis kan vele vormen aannemen, van de secretaresse binnendoen over een tattoo op je bips tot een sportief wagentje en een scala aan zaken daartussen. Als concept wordt het uitvergroot vaak gebruikt met (of toch met de bedoeling tot) komisch effect. Helaas is het vaak meer zielig dan grappig. Wanhopig je jeugd proberen hervinden? Beetje triest. Weet je wat? De voorgaande zinnen zijn complete BS! Zolang je niemand kwetst (letterlijk en figuurlijk) doe je maar net zo gek als je zelf wil. Grow old gracefully? Nah, fam, DISgracefully! En als het gaat om goed los gaan, ben je bij Clarkson, Hammond en May nog steeds aan een uitstekend adres. Ouder en grijzer maar niks de wijzer.
Logitech G PRO racestuur en pedalen onthuld
  • 1
  • 0
Logitech G heeft tijdens een speciaal evenement niet enkel de G Cloud aangekondigd, ook een nieuwe Astro-headset kwam aan bod. Daar blijft het echter niet bij, want wie geld op overschot heeft, kan later deze maand met de Logitech G PRO racestuur en pedalen aan de slag. Kostprijzen zijn respectievelijk 1099 en 389 euro. Voor dat geld krijg je volgens Logitech wel heel wat in de plaats.

Zo belooft het bedrijf een racesetup van professionele kwaliteit, ontworpen door en voor professionele simcoureurs. Zo zou het racestuur ontworpen zijn om gamers de meest professionele en meest realistische race-ervaring voor te schotelen. Het stuur beschikt over een nieuwe, high-performance Direct Drive motor samen met Trueforce-feedback. Hierdoor zou je van een ongeëvenaarde ervaring genieten.

De volledig nieuwe Direct Drive-motor van het PRO racestuur kan een indrukwekkende elf newtonmeter aan kracht leveren met een ongelooflijk lage latentie. In combinatie met Trueforce - een exclusieve, eigen...
Logitech G kondigt nieuwe Astro-headset aan
  • 1
  • 1
Logitech G heeft een groot aanbod aan headsets en daar horen ook een pak Astro-headsets onder. Vandaag heeft het bedrijf de Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset aangekondigd. Een mond vol dus, maar het belooft een sterk stukje technologie te worden. De headset heeft krachtige 40mm audiodrivers aan boord, een afneembare boommicrofoon en Logitechs gekende Lightspeed 2.4Ghz Wireless en bluetooth. Hierdoor zou je draadloos van knappe audio kunnen genieten op al je toestellen, waaronder de PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch. Uiteraard zijn ook je tablet en smartphone geschikt voor de headset.

Naast de flexibiliteit om draadloos verbinding te maken met jouw game-apparaat naar keuze, kunnen gamers ook audio van meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk mixen en balanceren. Gamers kunnen spelen op hun PlayStation 5 via Lightspeed 2.4GHz Wireless, terwijl ze via bluetooth naar bijvoorbeeld Spotify op hun telefoon luisteren, en hun Switch bij de hand hebben...
Trailer toont wat PlayStation VR2 in petto heeft
  • 1
  • 0
PlayStation heeft vandaag een nieuwe trailer gepubliceerd die de PlayStation VR2 in de schijnwerpers plaatst. Zo komen niet enkel de gloednieuwe controllers in beeld, ook het 4K HDR-scherm (bestaande uit twee schermen van elk 2000x2040 pixels) krijgt een plaatsje in de trailer. Daarnaast wordt nog maar eens duidelijk dat de PS VR2 oogtracking ondersteunt en dat er een kijkhoek van 100 graden is.

Ook enkele games passeerden de revue, waaronder Horizon: Call of the Mountain, Firewall Ultra, No Man's Sky en Resident Evil Village. Wanneer we de headset precies mogen verwachten is niet bekend, maar wel werd reeds aangekondigd dat we het nieuwe toestel ergens begin volgend jaar mogen verwachten. Ook naar de prijs hebben we het raden.

Logitech G Cloud-handheld onthuld
  • 0
  • 1
Logitech G heeft eerder vandaag een nieuwe handheld aangekondigd, eentje die gebruikt wordt om te gamen via de cloud. De G Cloud zal gamers in staat stellen om via het internet tal van games te spelen. Daarvoor werkte het samen met Tencent. Ook samenwerkingen met Microsoft en Nvidia vonden plaats, waardoor je, als je over het geschikte abonnement beschikt, kunt gamen via Xbox Cloud Gaming of GeForce Now.

Het toestel draait op Android 11 en ondersteunt applicaties uit diens Play Store. Een mogelijk nadeel is dat de handheld enkel te gebruiken is met wifi. Een verbinding maken met een mobiel netwerk is niet mogelijk. Verder heeft de G Cloud een Qualcomm Snapdragon 720G aan boord. Het 7 inch LCD-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en kan maximaal 60 Hz aan. Hoeveel geheugen het toestel heeft, heeft Logitech niet bekendgemaakt.

Wanneer we de handheld mogen verwachten, is nog niet gekend. Wel verschijnt het toestel op 17 oktober in de Verenigde Staten voor een...
Fotoverslag: Suuns @ Ancienne Belgique
  • 0
  • 0
Op 17 september 2022 speelde Suuns voor de eerste keer in hun 15-jarig bestaan in de AB. Daar moest ik natuurlijk bij zijn om een fotoverslag van te maken. Suuns is een Canadese rockband die werd opgericht in 1989 door gitarist/vocalist Ben Shemie en bassist Joe Yarmush. Hun donkere rock evolueerde sinds hun laatste album meer naar ''post-kraut-pop''.
New Game Plus vormt nieuwe uitdaging voor Steelrising
  • 0
  • 0
Spiders en Nacon maken met plezier bekend dat op 29 september een New Game Plus-modus verschijnt voor Steelrising. Deze game is nu verkrijgbaar voor pc (Steam, GOG en Epic), Xbox Series X|S en PS5. De Assist-mode laat je de moeilijkheidsgraad van de game veranderen, zodat spelers de spelervaring kunnen afstemmen op hun eigen niveau. Deze mode is voor iedereen toegankelijk en kan op elk moment geactiveerd en gedeactiveerd worden. Indien je benieuwd bent naar het spel, kun je onze review hier lezen.

Deze modus biedt spelers een hogere moeilijkheidsgraad en de volgende nieuwe content:
  • 4 nieuwe wapens
  • 1 nieuw volledig kostuum
  • Nieuwe soorten vijanden
Steelrising werpt spelers in een alternatieve versie van Parijs anno 1789, waar de Franse revolutie tot staan is gebracht: de opstand van de burgers wordt met harde hand onderdrukt door een leger automatons dat op bevel van de koning is...
Review: Sword & Fairy: Together Forever
  • 0
  • 1
Vorig jaar kreeg ik de kans om Xuan-Yuan Sword 7 te reviewen, wat voor mij een eerste kennismaking vormde met dit soort van Chinese/Taiwanese rollenspellen die een historische setting combineren met de Chinese mythologie. Veel van deze spellen behoren tot langlopende reeksen, maar tot enkele jaren geleden werden deze titels niet bij ons uitgebracht. Dit was bijvoorbeeld ook het geval voor The Legend of Sword and Fairy, ook wel gekend als Chinese Paladin, een reeks die al bestaat sinds 1995 en pas bij ons verscheen in 2015 met The Legend Sword and Fairy 6. Vorig jaar werd deeltje zeven in deze reeks uitgebracht en het spel maakte deze zomer zijn opwachting op de PlayStation-consoles onder de naam Sword and Fairy: Together Forever.
Nvidia kondigt nieuwe RTX 40-serie aan tijdens Geforce Beyond
  • 0
  • 1
Vandaag onthulde Nvidia tijdens het Geforce Beyond-event aan de hand van een knappe technische demo - genaamd Nvidia Racer RTX - de release van zijn nieuwe RTX 40-serie grafische kaarten. Zowel de RTX 4090 als de RTX 4080 werden nu dus eindelijk officieel aangekondigd. De RTX 4090 kunnen we al vanaf 12 oktober in de rekken verwachten en zal minstens €1959 kosten, terwijl de RTX 4080 via twee modellen in november gelanceerd wordt. De drie next-gen grafische kaarten opereren via Nvidia's nieuwste Ada Lovelace-architectuur en krijgen ondersteuning voor Nvidia ShadowPlay om gameplaybeelden vast te leggen in HDR met een resolutie tot 8K aan 60 frames per seconde. Tevens maken ze gebruik van nieuwe dual encoders met ondersteuning voor AV1-codering en met een verhoogde efficiëntie voor livestreams in AV1.

De RTX 4090 is de (voorlopige) topkaart van deze nieuwe Ada Lovelace-generatie. Net zoals de RTX...
Nieuwe video van Session: Skate Sim toont vier nieuwe speelbare skaters
  • 0
  • 1
Slechts enkele dagen voor de release van Session: Skate Sim, introduceert een nieuwe video vier nieuwe skaters, voor een totaal van zestien speelbare* skaters bij release. Als skateboardfan heb je vast wel eens gehoord van beroemdheden als Torey Pudwill, Louie Barletta, Samarria Brevard en Ryan Thompson, en deze skate-helden zijn allemaal speelbaar in Session: Skate Sim. In onderstaand filmpje kan je de vier skaters aan het werk zien in het spel.

Session verwelkomt spelers in de authentieke skateboard-scene van de jaren 90, toen elke stoeprand en elke trap een uitnodiging was om je favoriete tricks uit te voeren. De ultrarealistische physics van de game wekken de sensatie van skateboarden tot leven, waarbij de studio een baanbrekend en uniek gameplay-element introduceert: de "True Stance Stick", waarbij beide voeten onafhankelijk van elkaar met de twee sticks bestuurd worden. De leercurve is net zo veeleisend als in het echt: spelers moeten volhardend oefenen om het board te...
Terug
Bovenaan