BeyondGaming

Filmreview: The Northman
 • 1
 • 8
Geef schrijver en regisseur Robert Eggers 65 miljoen dollar om een film te maken en je krijgt twee en een half jaar later The Northman op het scherm, dat wegens de coronacrisis nog eens ongeveer 25 miljoen dollar extra kostte om te maken. Als liefhebber van Eggers' vorige films, de folklore horrorfilm The VVitch en het psychologische zwart-wit drama The Lighthouse, die een veel lager budget hadden maar er toch fantastisch uitzien, keek ik reikhalzend uit naar wat deze cineast allemaal uit de kast zou trekken voor The Northman. Hieronder mijn bevindingen!
Bordspelreview: De Dwergen van Nidavellir
 • 2
 • 6
We gaan nog eens op verkenning naar het Hoge Noorden! In de Noorse mythologie staat Nidavellir bekend als de regio waar de dwergen vandaan komen. In De Dwergen van Nidavellir, uitgegeven door White Goblin Games, worden we door de koning op pad gestuurd om een leger te vormen dat in staat is om het reusachtige monster Fafnir te verslaan. Een blik op de achterkant van de doos leert ons dat je dit doet door kaarten te verzamelen. Maar ik kan je al meteen geruststellen: De Dwergen van Nidavellir voelt helemaal niet aan als het zoveelste kaartspel. Laten we ontdekken hoe dit spel zich weet te onderscheiden van de rest.
Tales from the Borderlands krijgt een opvolger
 • 0
 • 0
Telltale's Tales from the Borderlands neemt een warme plek in vele gamerharten in door het sterk geschreven plot vol humor en hart en de fijne personages. Een sequel staat dan ook al jaren op velen hun verlanglijstje, maar leek door de onfortuinlijke ondergang van Telltale lang een onhaalbare droom. Tot nu dus.

Gearbox-CEO Randy Pitchford liet tijdens Pax East weten dat een nieuwe Tales from the Borderlands al enkele jaren intern in ontwikkeling is bij Gearbox. Niet Telltale, maar Gearbox zelf staat dus garant voor dit nieuwste deel in de reeks. Details of een datum zijn er nog niet, maar het spel zou in elk geval nieuwe personages en verhaallijnen bevatten. Iets om naar uit te kijken, of een late sequel die nooit de charme van het origineel zal kunnen vangen? We komen het hopelijk snel te weten.

Love, Death, and Robots seizoen drie komt in mei naar Netflix
 • 1
 • 2
Het is niet allemaal slecht nieuws dat uit het kamp van Netflix komt deze week, want vandaag kunnen we verkondigen dat het alom bejubelde Love, Death and Robots op 20 mei haar langverwachte derde seizoen krijgt.

Aan het concept van deze door David Fincher en Tim Miller bedachte reeks werd in elk geval niets gewijzigd. Elke aflevering is nog steeds een op zichzelf staande kortfilm die de visie van de filmmaker in kwestie uitdraagt. Diverse stijlen, diverse uitgangspunten en dat alles onder het overkoepelende thema van de impact die technologie heeft op onze samenleving, nu en in de toekomst. Voor liefhebbers van de betere sci-fi is het dan ook een reeks om intens van te houden. Volume drie zal net als het vorige deel acht episodes bevatten.

Klonoa Phantasy Reverie Series verschijnt in juli
 • 0
 • 0
Bandai Namco kondigt aan dat Klonoa Phantasy Reverie Series op 8 juli zal verschijnen voor Steam, Nintendo Switch en de courante PlayStation en Xbox-platformen. Het lijkt er sterk op dat deze collectie van klassieke Klonoa games in een nieuw jasje enkel digitaal te koop zal zijn in onze regio.

De Klonoa Phantasy Reverie Series, het is een hele mondvol voor wat in essentie een herwerking is van de eerste twee Klonoa spellen. Klonoa: Door to Phantomile uit 97 en Klonoa 2: Lunatea's Veil uit 2001 verschenen oorspronkelijk voor de originele PlayStation en PlayStation 2.

Beide games zijn visueel opgefrist en komen met nieuwe mogelijkheden zoals nieuwe moeilijkheidsgraden en co-op voor twee spelers. In 2008 kreeg Klonoa al een volledige remake in 3D voor de Nintendo Wii die erg goed ontvanger werd. Of deze Phantasy Reverie Series eveneens weet te charmeren ontdek je uiteraard in juli op BeyondGaming.

Kao the Kangaroo stuitert naar je toe op 27 mei
 • 0
 • 1
Tate Multimedia laat weten dat de reboot van Kao the Kangaroo op 27 mei verschijnt voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Steam. De game zal digitaal te koop zijn voor 29,99 euro, maar krijgt ook een fysieke release die je 34,99 euro gaat kosten.

Kao the Kangaroo is uiteraard een relatief obscure 3D-platformer uit het begin van de jaren 2000 die weliswaar nooit de impact wist te genereren van een Crash Bandicoot, maar toch genoeg zieltjes wist warm te maken om een nostalgische reboot te verantwoorden.

In Kao the Kangaroo moet het buideldier gewapend met een stel bokshandschoenen op pad om zijn verdwenen zusje te redden. Met behulp van de nodige krachten neemt hij het op tegen meesters van de vechtkunst die onder invloed zijn van duistere krachten. Of dit kleurrijke platformspel het in huis heeft om naast Crash Bandicoot 4 en Kirby and the Forgotten Land te staan ontdek je volgende maand op BeyondGaming.

Review: Moss: Book II
 • 1
 • 3
Het is alweer even geleden dat ik nog met een PlayStation VR-game aan de slag ging. Dat toestel heeft zich in principe nooit terugbetaald, want het aantal noemenswaardige games voor dat stuk hardware is beperkt. Toch zal ook de PlayStation VR2 op de eerste dag in huis komen. Tot die tijd zal ik het moeten doen met de huidige PS VR-spellen en gelukkig is daar zopas weer eentje bijgekomen: Moss: Book II.
Review: Neptunia x SENRAN KAGURA: Ninja Wars
 • 0
 • 0
In een cross-over die spectaculairder is dan Marvel en DC Comics die elkaar ontmoeten, strijden de personages uit twee legendarische franchises van iconische Japanse ontwikkelaars in een onvergetelijke ninja-oorlog. Dit is zo overdreven als het maar kan natuurlijk, maar voor fans van minder mainstream Japanse games, was de aankondiging van Neptunia x SENRAN KAGURA: Ninja Wars een leuke verrassing. Voor het eerst kunnen we spelen met de voluptueuze dames van zowel de Neptunia- en SENRAN KAGURA-franchise in één gek actiespel.
Jujubee kondigt Flashout 3 aan
 • 0
 • 0
Voor de liefhebbers van anti-grav racing kwam ontwikkelaar Jujubee met goed nieuws gisteren, want zij kondigden aan dat Flashout 2 na acht jaar eindelijk een vervolg krijgt. Flashout 3 verschijnt dit jaar nog voor pc en consoles, maar een concrete releasedatum werd nog niet meegedeeld, al zal je volgende maand wel een demo kunnen downloaden op Steam.

In Flashout 3 neem je deel aan een spannende en explosieve races, met onvergeeflijke gevechten, luide elektronische muziek en verslavende adrenalinestoten! Wees getuige van spectaculaire crashes, de pijn van een nederlaag, en de zoete smaak van de overwinning! Maar knipper niet met je ogen! Het kan allemaal in een flits eindigen! Het spel zal je ultrasnelle schepen, loopings, sprongen en plotselinge vlijmscherpe bochten voorschotelen. Je krijgt de kans om je racevaardigheden te testen op de meest indrukwekkende sci-fi circuits. Ontketen de kracht van raketten, geweren, bommen en mijnen om je te helpen de concurrentie uit te schakelen...
Sonic Origins biedt vier klassieke games aan vanaf 23 juni 2022!
 • 4
 • 1
De razendsnelle Sonic the Hedgehog is nog steeds een gigantische icoon voor het Japanse bedrijf SEGA, wat de release van z'n tweede film - klik hier voor de recensie van BeyondGaming - recent opnieuw bewees. In de toekomst volgen er nog meer van zulke mediaprojecten (inclusief een TV-reeks) en gamers mogen tevens Sonic Frontiers verwachten. Heb je daarentegen eerder behoefte aan een figuurlijke injectie vol nostalgie, dan zal de volgende aankondiging je waarschijnlijk bekoren: Sonic Origins, oftewel een pakket dat in totaal vier verschillende titels telt! Deze retro-verzameling verschijnt vanaf 23 juni 2022 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S | X, PC (Steam...
Vernieuwde PlayStation Plus bij ons vanaf 22 juni beschikbaar
 • 0
 • 3
Sony heeft deze avond via haar blog laten weten wanneer de vernieuwde PlayStation Plus-dienst gelanceerd wordt. De roll-out gaat van start op 23 mei met de Aziatische markt, Japan niet meegerekend, en op 22 juni is het de beurt aan Europa. Deze datum is onder voorbehoud natuurlijk, want het is altijd mogelijk dat er tussen nu en de releasedag onvoorziene problemen opduiken.

Hieronder vind je nog eens een kort overzicht van wat je mag verwachten van de vernieuwde PlayStation Plus, die uit drie formules zal bestaan en waarbij PlayStation Now wordt geïntegreerd in PS Plus.
 • PlayStation Plus Essential: deze formule is vergelijkbaar met de huidige PlayStation Plus en biedt je maandelijkse twee downloadbare games, exclusieve kortingen, cloud opslagruimte en online multiplayertoegang aan. De prijs van deze formule is € 8.99 per maand / €...
TMNT: Shredder's Revenge geeft veel beeldmateriaal én nieuwe informatie vrij
 • 3
 • 4
Wat bedoel ik exact met "veel beeldmateriaal?" Een nieuwe upload op het YouTube-kanaal van uitgever Dotemu waar men gedurende elf minuten de eerste twee levels van het spel demonstreert! Blijkbaar een teken dat het team bij Tribute Games veel vooruitgang boekt betreffende de ontwikkeling van deze nagelnieuwe beat 'em up, hoewel beide verantwoordelijke firma's momenteel blijven zwijgen over een precieze releasedatum. Wel bevestigde men dat Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge officieel vanaf de zomerperiode beschikbaar zal zijn, dus wellicht moeten fans niet niet lang meer wachten. Met een beetje geluk kunnen liefhebbers van de multimedia-reeks misschien op korte termijn genieten van zowel deze moderne titel als TMNT: The Cowabunga Collection!

Alvorens ik dit nieuwsbericht afsluit, moeten een aantal zaken nog vermeld worden...
The Mercenaries modus nu verkrijgbaar voor Resident Evil 4 VR
 • 0
 • 0
Resident Evil 4 VR kon je vanaf oktober 2021 exclusief voor de Meta Quest 2 Virtual Reality-headset in de wacht slepen, en circa november in hetzelfde jaar kwam vervolgens aan het licht dat The Mercenaries gratis zou toegevoegd worden. Geen ellelange cinematische belevenis, maar wel een compacte afleiding voor zij die eerder snakken naar arcadey gameplay! In deze modus jaag je dus voornamelijk naar hogere scores terwijl de klok tikt en in tegenoverstelling tot de campagne, mag je hier (naast protagonist Leon S. Kennedy) zelfs andere speelbare personages uitproberen. Een leuke manier om de tijd mee te verdrijven, iets wat trouwens sinds de originele versie op de Nintendo GameCube bestond.

Voor deze ambitieuze port bestaan er echter enige...
Techreview: ASTRO A10 Gen 2
 • 0
 • 1
Ik stond er niet altijd bij stil, maar een headset kan echt wel een verschil maken voor jouw game-ervaring. Hoewel je door luidsprekers ook wel een mooi geluid kan krijgen, is het via een over ear headset toch nét iets intenser. Je hoort precies van welke kant de voetstappen van de vijand komen en, voor sommigen ook handig, je kan kwade medespelers van antwoord dienen als ze voor de zoveelste keer verbaal uithalen. Astro leverde ons hun vernieuwde A10 Gen 2 Wired Gaming Headset voor Playstation en Xbox. Wat wij daarvan vonden? Lees snel verder voor het antwoord!
Splatoon 3 heeft releasedatum te pakken
 • 0
 • 0
Nintendo heeft vandaag bekendgemaakt dat Splatoon 3, een Nintendo Switch-exclusieve game, op vrijdag 9 september 2022 wordt uitgebracht. In Splatsville en de zonovergoten Splatlands kunnen spelers deelnemen aan kliedergevechten met andere Inklings en Octolings, en functies, wapens en de meest trendy uitrustingen van het seizoen ontdekken.

In Splatoon 3 zorgt de spelstand Grondoorlog online voor een bont spektakel in zowel nieuwe als bekende levels, waar teams van vier het tegen elkaar opnemen en zoveel mogelijk terrein bekliederen met hun inkt. Nieuwe beelden hebben een inkijkje gegeven in een van de nieuwe levels, Forelviaduct. Daarnaast zijn er beelden opgedoken van de Spanner, een nieuw wapentype in de vorm van een boog waarmee spelers zowel verticaal als horizontaal inkt kunnen schieten. De nieuwe trailer laat al deze opnames zien, en werpt bovendien een blik op enkele nieuwe uitrustingen en informatie.

Naast de knotsgekke vier-tegen-vier-multiplayergevechten heeft Splatoon 3...
Nieuwe Lightyear-trailer is weer om te kwijlen
 • 0
 • 0
Lightyear vertelt het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld waarop het actiefiguur uit Tot Story is gebaseerd. Het verhaal volgt de legendarische Space Ranger nadat hij samen met zijn commandant en hun bemanning is achtergelaten op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde. Terwijl Buzz probeert een weg terug te vinden door ruimte en tijd, wordt hij vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotrechterhand Sox. Wat de zaak bemoeilijkt en de missie bedreigt is de komst van Zurg, een machtige verschijning met een leger meedogenloze robots en een mysterieuze agenda.

In de film horen we de stem van Chris Evans als de talentvolle Space Ranger Buzz Lightyear, Uzo Aduba als zijn commandant en beste vriendin Alisha Hawthorne en Peter Sohn als Sox. Keke Palmer, Taika Waititi en Dale Soules lenen hun stemmen aan de Junior Zap Patrols Izzy Hawthorne, Mo Morrison en Darby Steel. James Brolin is te horen als de raadselachtige Zurg. De...
Next-gen launchtrailer van Chernobylite toont wat je kunt verwachten
 • 0
 • 2
Chernobylite is eindelijk beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S, nadat de game vorig jaar al verscheen voor de vorige generatie consoles en pc. Bij een nieuwe lancering hoort uiteraard ook een nieuwe trailer en die werd gisteren gepubliceerd. Redacteur Killjoy ging ondertussen ook met de PlayStation 5-versie aan de slag en zijn review kun je uiteraard via deze link raadplegen.

In de game kruip je in de huid van Igor, bijgenaamd The Professor, die in de Chernobyl Zone op zoek is naar Tatyana, zijn verloofde op het moment van de nucleaire catastrofe zo'n dertig jaar geleden. Sinds de ramp is hij elk spoor naar haar bijster en hij is ervan overtuigd dat de ware toedracht van haar verdwijning enkel op die locatie ontrafeld kan worden. Het is deze Tatyana die in onderstaande trailer de hoofdrol gekregen heeft. Vind jij haar terug? Je komt het vanaf vandaag te weten!

Review: Lumberhill
 • 0
 • 1
Partygames zijn een van de belangrijkste redenen om een Switch te kopen. Gezellig een potje Mario Party of Overcooked spelen samen met vrienden of familie op de bank, fun verzekerd. Of je nu tracht om zoveel mogelijk punten te scoren of je probeert zoveel mogelijk chaos te veroorzaken, de Switch staat garant voor onvergetelijke en hilarische momenten. Lumberhill van indiestudio 2BIGo is een kleine partygame, gemaakt door vier Poolse enthousiaste ontwikkelaars, die vorig jaar uitkwam op pc en die nu zijn weg vindt naar de Switch. Heeft Overcooked een waardige tegenstander of spreken we over een gemiste kans?
Xbox One-gebruikers moeten Sherlock Holmes: Chapter One op hun buik schrijven
 • 0
 • 0
Slecht nieuws voor de Xbox One-spelers die aan het wachten waren op Sherlock Holmes: Chapter One. Die versie wordt met pijn in het hart geannuleerd. De reden daarvoor is dat de studio in Oekraïne gevestigd is en ze momenteel maar beperkte middelen en personeel hebben. De studio heeft beslist de PlayStation 4-versie af te werken, maar moest dus ook de keuze maken om de Xbox One-versie te laten vallen. Daarnaast was er nog veel werk om de huidige versies te optimaliseren, meer werk dan de studio voor ogen had.

Vorig jaar verscheen Sherlock Holmes: Chapter One op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. De PlayStation 4-versie verschijnt op 28 april. Wie een pre-order voor de Xbox One-versie heeft staan, krijgt uiteraard een volledige terugbetaling.
Nieuwe soundbar van Razer laat gamers echt genieten van geluid
 • 0
 • 0
Razer introduceert de Razer Leviathan V2. Dit is de nieuwste pc-soundbar van Razer die volgens de fabrikant helder geluid levert en zorgt voor een gedetailleerde, meeslepende luisterervaring voor pc-gebruikers. Het is bovendien de eerste gaming soundbar die gebruikmaakt van THX Spatial Audio. Prijskaartje: 249,99 euro.

De Razer Leviathan V2 is voorzien van twee full-range drivers, twee passieve radiatoren, twee tweeters en een naar beneden gerichte subwoofer. Dit zorgt voor heldere, duidelijke hoge tonen en een diepe, krachtige bas die elke entertainment-ervaring overtreft. De pc-soundbar met meerdere drivers is speciaal ontworpen om een volledig en natuurgetrouw geluid te leveren. De Leviathan V2 maakt gesprekken in games en films duidelijker, verhoogt de spanning in actiescènes en laat soundtracks nog beter klinken.

De nieuwste PC-soundbar van Razer biedt ook THX Spatial Audio die via de PC kan worden geactiveerd. Daarnaast is de Razer Leviathan V2 voorzien van Razer Chroma...
Terug
Bovenaan