BeyondGaming

Filmreview: Les Cinq Diables
  • 0
  • 2
Les Cinq Diables is de tweede langspeelfilm van regisseur Léa Mysius. In Ava provoceerde ze reeds; een film met een rauw thema, over het dertienjarig meisje Ava dat haar gezichtsvermogen verliest en op zoek gaat naar vrijheid, avontuur en seks. Haar tweede film is een complexe genrefilm, waarin ze niet bang is om verschillende onderwerpen aan te halen. Regisseur Mysius heeft talent, haar stijl is tegendraads en verrassend, maar in deze film niet altijd doordacht.
PlayStation VR-games niet compatibel met PS VR2
  • 1
  • 0
Binnenkort komt de PlayStation VR2 uit en dan mogen PlayStation 5-gamers weer een pak nieuwe spellen voor het toestel verwachten. Wie dacht ook de oudere spellen op het nieuwe stuk hardware te spelen, is eraan voor de moeite. Senior Vice President of Platform Experience Hideaki Nishino heeft namelijk bekendgemaakt dat games voor PlayStation VR niet gespeeld zullen kunnen worden op de PlayStation VR2.

De reden daarvoor is dat de PS VR2 ontworpen is voor een next-gen ervaring aan virtuele realiteit te bieden, onder andere met compleet opnieuw ontworpen controllers met haptische feedback, adaptieve triggers en meer.
Return to Monkey Island nu beschikbaar
  • 0
  • 0
We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar Return to Monkey Island is nu beschikbaar. Pc- en Switch-gamers mogen zich in de handen wrijven, want de point-and-click avonturengame verschijnt enkel voor die platformen. Om de release te vieren, werd alvast onderstaande trailer gepubliceerd.

Return to Monkey is het vervolg op de twee eerste games, die dateren al uit 1990 en 1991. Nadien verschenen er nog enkele spellen, maar een direct vervolg daarop is deze nieuwe iteratie niet geworden. Bedenker van de game, Ron Gilbert, stond met zijn ontwikkelstudio Terrible Toybox weer aan het roer en werd bijgestaan door uitgever Devolver Digital en Lucasfilm Games.

Maker van Devil Daggers geeft plotseling HYPER DEMON vrij
  • 0
  • 0
High scores en een surrealistische audiovisuele presentatie; essentiële karakteristieken waarmee Devil Daggers in 2016 een spontane cult hit werd. Dit gebeurde inmiddels zes een half jaar geleden, en sindsdien repte ontwikkelaar Sorath geen woord over z'n potentiële vooruitzichten. Net daarom kunnen we vandaag over een aangename verrassing spreken, want hij besloot om ineens HYPER DEMON op Steam te releasen, dit tegen een prijs van € 12,49. Zij die de eerder vermelde First-Person Shooter hebben gespeeld, zullen zich hier goed in hun vel, want dit spel lijkt alvast op een extreme sequel die des te meer je zintuigen probeert aan te vallen!

Het doel achter HYPER DEMON blijft min of meer hetzelfde: jij neemt in je ééntje op tegen hordes hardnekkige vijanden terwijl je zo lang mogelijk tracht te overleven. Uiteraard moet je dus deze griezelige tegenstanders zo snel mogelijk verslaan om je...
Filmreview: Freaks Out
  • 0
  • 3
Het circus: de plek waar acrobaten met alle gemak springen door brandende hoepels, waar hoogtes getrotseerd worden en waar lenigheid en elegantie zodanig samengaan dat het de wetenschap van het menselijk lichaam in twijfel trekt. Een kind heeft niet veel meer nodig om te geloven dat magie er tot leven komt. Maar, wat als deze magie nu eens echt zou zijn? Vanuit deze gedachtegang vertrekt Gabriele Mainetti met Freaks Out (2021). De Italiaanse historische fantasie dramafilm werd vertoond op het International Film Festival Rotterdam 2022 en werd er bekroond met de VriendenLoterij Publieksprijs. Deze filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de publieksfavoriet van het festival, wat bijgevolg enkele verwachtingen met zich meebrengt.
Powerwash Simulator poetst zich een weg naar PlayStation en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Square Enix Collective en FuturLab makten bekend dat Powerwash Simulator later dit jaar verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. De heerlijk ontspannende simulator is al verkrijgbaar met Game Pass voor pc en console en Xbox Cloud Gaming (Beta), en te koop voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows 10 en pc via Steam.

Kenny Washmore, officiële powerwashing-expert, vertelt er meer over:

“Als je dol bent op powerwashing, weet je dat het niet altijd van een leien dakje gaat. Slang in de knoop, geen stroom, vuil water… was er maar een manier om die fijne, verfrissende voldoening zonder al dat gedoe te bereiken! Nou, die manier is gearriveerd hoor! Zodat ook JIJ als een pro kunt wassen!


Hier is Powerwash Simulator! Spoel al die overbodige complicaties aan de kant en geniet alleen van het leuke deel. Voel je fris, zonder uitgeput te raken! Was een auto, was een huis, reis naar afgelegen bestemmingen als Muckingham, en reinig alles wat je ziet...
Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai krijgt westerse release
  • 0
  • 0
Square Enix heeft goed nieuws voor de fans van de Dragon Quest franchise, want Dragon Quest Treasures is niet het enige spel waarmee ze binnenkort aan de slag kunnen gaan. De uitgever maakte vandaag namelijk bekend dat Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai een westerse release krijgt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. In Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai beleven spelers het verhaal van de spannende tekenfilmserie, The Adventure of Dai, in een action role-playing game die verbluffende beelden combineert met art uit de anime en manga. De aankondiging werd ondersteund door een nieuwe trailer, waarin meer details over de game werden onthuld. Op een later moment wordt meer over de game bekendgemaakt.

Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai wordt gelanceerd met diverse unieke en vermakelijke features. Spelers kunnen op twee verschillende manieren van de game genieten – Adventure Mode en Temple of...
Review: Cult of the Lamb
  • 1
  • 2
Er zijn momenten dat ik nog word verrast door games. Dit was onlangs het geval bij het spelen van Cult of the Lamb. Op het eerste zicht sprak het mij niet direct aan, maar aangezien ik een reviewcode van de game kreeg, moést ik het wel een kans geven. Wat volgde was een pak speelplezier. Ontdekte ik door Cult of the Lamb een genre waarmee ik mij graag bezig hou? Misschien wel!
Humble Games lanceert bombastische FPS Prodeus vanaf 23 september
  • 0
  • 2
Liefhebbers van hedendaagse First-Person Shooters die door retro-games werden geïnspireerd, soms met een vleugje moderne technologie, mogen de laatste jaren regelmatig hun vingers en duimen aflikken! Zo schreven we dit weekend zelfs nieuwsberichten over Rise of the Triad: Ludicrous Edition en Phantom Fury, maar er is meer op komst. Humble Games en de ontwikkelaars bij Bounding Box Software onthulden namelijk een releasedatum voor Prodeus, een voormalige Early Access-titel die zéér binnenkort een grote v1.0-update in ontvangst mag nemen. Dit gebeurt concreet vanaf 23 september 2022 en het spel zal men op diezelfde dag beschikbaar maken voor PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S | X en PC. Eigenaars...
Phantom Fury aangekondigd, opvolger van retro-FPS Ion Fury
  • 0
  • 0
Steek uw hand omhoog indien de Build Engine een belletje doet rinkelen ... Dit was hetgeen dat verschillende First-Person Shooters van weleer gebruikten om zichzelf draaiende te houden (zoals bijvoorbeeld Duke Nukem 3D) en na al die jaren zijn er nog steeds nieuwe titels die deze engine hanteren. Uitgever 3D Realms en de ontwikkelaars bij Voidpoint kozen hier bewust voor toen ze Ion Fury bedachten, welke later dit jaar ook nog eens nieuwe DLC zal ontvangen. Het was een succesvol project, dus we waren niet verrast wanneer 3D Realms recent een vervolg aankondigde, ééntje die men vanaf 2023 voor PC, Nintendo Switch, Xbox Series S | X en PlayStation 5 zal verkopen.

Shelly “Bombshell” Harrison speelt opnieuw in de hoofdrol, hoewel ze deze keer al knallend te werk zal gaan met een bionische arm. Het spel oogt er alvast anders uit op basis van de...
Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)
  • 0
  • 2
Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.
Verslag: Maanrock
  • 0
  • 0
Dit jaar vond de 25e editie van Maanrock plaats van 26 augustus tot 28 augustus. Vrijdag werd daarom ook toegevoegd als festivaldag om dit te vieren. Dit toffe stadsfestival is er voor jong en oud en alles daartussen in, want werkelijk alle soorten muziekgenres stonden op de affiche. Wij zijn eens gaan kijken hoe het eraan toeging op de grote markt in Mechelen.
Bordspelreview: Schermstrijd
  • 0
  • 0
Mensen met kinderen in huis, kennen het ongetwijfeld. De kinderen vinden dat ze niet genoeg op PlayStation of tablet mogen spelen of dat ze niet genoeg naar televisie mogen kijken. Bij ouders is dat het omgekeerde verhaal, zij vinden namelijk dat de kinderen een teveel aan scherm krijgen. Dat resulteert wel eens in een discussie, maar laat dat verleden tijd zijn. Enkele Belgen hebben namelijk het kaartspel Schermstrijd uitgebracht. Laat de discussies achterwege en vecht het uit. De inzet? Schermtijd.
WIN: het kaartspel Schermstrijd
  • 0
  • 2
Afgelopen weekend verscheen onze review van Schermstrijd. Schermstrijd is een kaartspel dat ouders met hun kinderen laat strijden om meer schermtijd te verdienen, maar let op. Kinderen kunnen ook schermtijd verliezen. De inzet is dus groot! Met dank aan uitgever Spellmakers mogen we het spel Schermstrijd weggeven aan één van onze lezers. Het enige wat je moet doen is naar onze wedstrijdpagina gaan en daar de vragen beantwoorden. Veel succes!

Deelnemen kan hier.

Schermstrijd 1.png
Nightdive Studios brengt originele Rise of the Triad terug met nieuwe features
  • 0
  • 0
Op het vlak van remasters, is Nightdive Studios praktisch ongeëvenaard. Eerder dit jaar werkten ze een uitstekende heruitgave van PowerSlave: Exhumed af, terwijl ze daarna natuurlijk andere projecten bleven voorbereiden, zoals een Enhanced Edition van de Blade Runner point 'n click adventure-game. Volgens de baas van Nightdive Studios werkte z'n team zelfs bijna aan GoldenEye 007, vooraleer Microsoft (zie hier) en Nintendo (zie hier) zelf...
Bordspelreview: Exploding Minions
  • 0
  • 1
Exploding Minions is een zeer licht aangepaste versie van Exploding Kittens. Voor mijn kinderen is Exploding Kittens het spel waar vooral mijn zoon van negen jaar regelmatig naar vraagt. In vergelijking met vele andere eenvoudige spellen eentje die ik zelf graag een paar keer speel, ook als starter op een spelavond. Na deze review het antwoord op al je prangende vragen: welke versie koop je het best en is het de moeite waard om beide versies in je collectie te hebben of te houden?
Finished  The Beyond Quiz | September
  • 1
  • 0
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de beste quizzer van BeyondGaming? Of eindig je zoals altijd weer op de laatste plaats?
Street Fighter 6: trailers tonen volgende personages, veel modi en een bèta test!
  • 0
  • 1
Capcom kan zichzelf niet tegenhouden wanneer het tijd is om over Street Fighter 6 te praten! In augustus deed men reeds twee speelbare karakters (Kimberly en Juri) uit de doeken, en gedurende de Tokyo Game Show onthulde men de vier volgende vechtersbazen! Ditmaal maken geen kennis met een volledig nieuw personage, want in plaats daarvan verklaren enkele van de resterende World Warriors waarom ze legendes in het Street Fighter-universum zijn. Ryu's beste vriend Ken, de elastische Dhalsim, de schokkerende Blanka en de zwaarlijvige E. Honda demonstreren in de nieuwste lading footage hoe ze hun geavanceerde technieken hebben bijgeschaafd, en wat voor nieuwe aanvallen ze voortaan uit hun figuurlijke mouwen kunnen schudden. Verwacht dus op z'n minst veel vuur en elektriciteit in de onderstaande trailer!

Veel potentieel qua beeldmateriaal voor één...
Konami onthult remasters voor PS1-JRPG's Suikoden I én Suikoden II!
  • 0
  • 1
Wanneer je over het JRPG-aanbod op de allereerste PlayStation begint na te denken, dan zullen er veel namen in de hoofden van oudere games opduiken. Final Fantasy, Arc the Lad, Wild Arms, Breath of Fire en Xenogears zijn maar een paar van de meest geprezen exemplaren, hoewel er hierna nog veel meer overblijven. De eerste twee delen van de Suikoden-serie mag je er gerust ook bij gooien, maar we vergeven het je als je hierover even moest nadenken. Konami zelve toonde namelijk de laatste jaren weinig interesse in deze reeks, als je bestudeert waar de firma zich recent liever op wou concentreren ... Verrassend genoeg kwam daar vandaag verandering in, want tijdens hun Tokyo Games Show-presentatie kondigde men aan dat ze deze klassiekers binnenkort voor het grotere publiek toegankelijk zullen maken!

Konami zal in 2023 Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune and Dunan Unification Wars als een bundel verkopen voor de Nintendo Switch, de PlayStation 4, PC...
Demo voor Wo Long: Fallen Dynasty vanaf nu beschikbaar op PS5 en Xbox
  • 0
  • 0
In augustus uploadde Team Ninja een nieuwe gameplay-trailer van Wo Long: Fallen Dynasty op het YouTube-kanaal van uitgever Koei Tecmo, en rond diezelfde periode beweerde men dat een bèta test "in de nabije toekomst" zou arriveren. Dit moment is nu aangebroken, want deze speelbare (doch onvolledige) versie van het spel verscheen plotseling op de digitale marktplaatsen na een tentoonstelling op de Tokyo Game Show! De bèta test in kwestie valt enkel te downloaden voor de PlayStation 5 en de Xbox Series S | X, weliswaar voor een beperkte tijdspanne, namelijk tot en met 26 september 2022...
Terug
Bovenaan