Logitech G kondigt nieuwe Astro-headset aan

Logitech G heeft een groot aanbod aan headsets en daar horen ook een pak Astro-headsets onder. Vandaag heeft het bedrijf de Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset aangekondigd. Een mond vol dus, maar het belooft een sterk stukje technologie te worden. De headset heeft krachtige 40mm audiodrivers aan boord, een afneembare boommicrofoon en Logitechs gekende Lightspeed 2.4Ghz Wireless en bluetooth. Hierdoor zou je draadloos van knappe audio kunnen genieten op al je toestellen, waaronder de PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch. Uiteraard zijn ook je tablet en smartphone geschikt voor de headset.

Naast de flexibiliteit om draadloos verbinding te maken met jouw game-apparaat naar keuze, kunnen gamers ook audio van meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk mixen en balanceren. Gamers kunnen spelen op hun PlayStation 5 via Lightspeed 2.4GHz Wireless, terwijl ze via bluetooth naar bijvoorbeeld Spotify op hun telefoon luisteren, en hun Switch bij de hand hebben, aangesloten via 3.5mm aux voor een lange matchmaking wachtrij. Vervolgens kunnen ze vanaf de bank direct door naar hun pc-setup om de A30 naadloos over te schakelen via Lightspeed 2.4GHz en via bluetooth verbinding maken met hun Steam Deck. Dankzij de nieuwe Logitech G mobiele applicatie kunnen gamers met een A30 hun game- en voice-audioprofielen optimaliseren voor een op maat gemaakte game-ervaring.

Het strakke nieuwe ontwerp van de A30 headset wordt standaard geleverd in twee kleurstellingen: navy en wit. De toevoeging van draaibare, dempende geheugenschuimvulling in de oorkussens en hoofdband, gecombineerd met precies de juiste klemkracht, zorgt voor een fijn en gebalanceerd gevoel. Als onderdeel van zijn slanke ontwerp, is de A30 headset voorzien van zowel een afneembare boommicrofoon als een geïntegreerde microfoon. Of je nu thuis je favoriete game speelt of onderweg een telefoongesprek voert, met deze headset ben je volgens de fabrikant verzekerd van kristalheldere communicatie. De A30 levert zorgvuldig gebalanceerde, high-fidelity audio met op maat gemaakte 40mm drivers voor een meeslepende audio-ervaring.

De A30 heeft een batterijduur van meer dan 27 uur, waardoor gameplay met lage latentie mogelijk is en je klaar bent voor epische speelsessies. De Astro A30-headset wordt in oktober verwacht en heeft een adviesprijs van 249 euro.

Astro.jpg
 
Bovenaan