Logitech G Cloud-handheld onthuld

Logitech G heeft eerder vandaag een nieuwe handheld aangekondigd, eentje die gebruikt wordt om te gamen via de cloud. De G Cloud zal gamers in staat stellen om via het internet tal van games te spelen. Daarvoor werkte het samen met Tencent. Ook samenwerkingen met Microsoft en Nvidia vonden plaats, waardoor je, als je over het geschikte abonnement beschikt, kunt gamen via Xbox Cloud Gaming of GeForce Now.

Het toestel draait op Android 11 en ondersteunt applicaties uit diens Play Store. Een mogelijk nadeel is dat de handheld enkel te gebruiken is met wifi. Een verbinding maken met een mobiel netwerk is niet mogelijk. Verder heeft de G Cloud een Qualcomm Snapdragon 720G aan boord. Het 7 inch LCD-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en kan maximaal 60 Hz aan. Hoeveel geheugen het toestel heeft, heeft Logitech niet bekendgemaakt.

Wanneer we de handheld mogen verwachten, is nog niet gekend. Wel verschijnt het toestel op 17 oktober in de Verenigde Staten voor een adviesprijs van 349 dollar. Wie pre-ordert betaalt 299 dollar.

 
Bovenaan