BeyondGaming

De gamereleases van maart 2021
 • 7
 • 4
Het is zover: de eerste BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.
Multiplayer en live-service verwijderd uit Dragon Age 4
 • 2
 • 1
Verbijsterend nieuws dat zelfs wat onwerkelijk kan lijken in de online multiplayer gamewereld anno 2021, maar in opdracht van uitgever Electronic Arts (EA) moet ontwikkelaar BioWare de ingebouwde live-service en multiplayer terug verwijderen uit de code voor Dragon Age 4. Dragon Age 4 ging nochtans een game worden met een solide multiplayer-feature en uitgebreide online services als kerncomponenten.

Er zouden meerdere redenen aan de grondslag kunnen liggen van deze wijziging in de basisformule. Enerzijds is er het Anthem-fiasco, waarbij EA ingezien zou hebben dat always online multiplayer games niet per definitie lucratief zijn of blijven. Dit werd nog eens extra bekrachtigd door recente releases van offline single-player games zoals Star Wars Jedi: Fallen Order, die bewezen dat het succesvol zijn van een game vaak gedetermineerd wordt door andere...
Preview: Outriders
 • 0
 • 4
Gamereleases die op 1 april plaatsvinden, het valt niet bijzonder veel voor. Enkel Outriders staat dit jaar op die datum gepland en dat is dus geen aprilgrap. Of uitgever Square Enix echter wél zal kunnen lachen op de dag van de lancering van het spel, is maar de vraag. Want eerlijk is eerlijk: ik vond de demo wat tegenvallen.

Outriders is een lineaire third-person looter shooter met RPG-elementen die zich afspeelt in een andere tijd en in een vreemd universum. Het plot van de game luidt als volgt: Je kruipt in de huid van een zogenaamde Outrider die samen met zijn kompanen beland is op de planeet Enoch na het volgen van een mysterieus signaal. Deze Outriders zijn kolonisten die, na de catastrofale ramp die het einde betekende van al het overige leven op de aarde, naar het heelal uitweken om er op zoek te gaan naar een planeet waar de mensheid kan overleven. Enoch wordt geregeld geteisterd door een vreemde storm, de “Anomaly” genoemd, welke al snel een enorme impact blijkt te...
Wordt Pokémon Legends Arceus dé Pokémon-game waarop we wachtten?
 • 2
 • 0
De Pokémon-fans wachten al jaren op een volwaardige open-world RPG waarin ze Pokémon kunnen vangen, gym-leaders verslaan en uiteindelijk de Elite Four de baas kunnen. Met de aankondiging van Pokémon Legends Arceus wordt de hoop op de komst ervan versterkt, maar helaas kwamen er bijzonder weinig details naar buiten over het spel.

In Pokémon Arceus keer je terug naar Sinnoh, de regio waarmee we kennismaakten in Pokémon Diamond en Pokémon Pearl. In deze prequel zijn mensen afgereid naar Sinnoh om er een stad te bouwen en de eerste Pokédex te maken. Zoals in de oude Pokémon-games krijg je ook hier een starter Pokémon. Je kan kiezen uit Rowlet, Cyndaquill en Oshawott. En zoals de naam al doet vermoeden, zal ook de legendarische Pokémon Arceus zijn opwachting maken.

Pokémon Legends Arceus wordt ontwikkeld door Game Freak en moet in het begin van 2022 verschijnen voor Nintendo Switch.

Xbox Game Streaming voor Windows in testfase
 • 5
 • 0
Microsoft legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe Xbox Game Streaming-app voor Windows 10-pc's, die toegang biedt tot hun xCloud-service én voor streamen van een Xbox Series X|S-console. Tot nu toe kon de Xbox Console Companion-app voor Windows 10 dit enkel met Xbox One-consoles via de Remote Play-feature.

De nieuwe app biedt volledige ondersteuning voor touch controls, zodat gebruikers van Surface-tablets, 2-in-1's of laptops met touchscreens bepaalde Xbox-games zonder controller kunnen spelen. Er is ook een optie voor gyro-support, maar deze lijkt nog niet te werken. Ondersteuning voor motion sensing komt er dus aan.

Aanstaande maand zou Microsoft volgens de geruchtenmolen een evenement plannen, hopelijk schept dit meer duidelijkheid over de app, alsook hoe het nu zit voor xCloud op iOS-toestellen en wanneer de service 1080p en 4K-streams zal...
Nieuwe Superman-reboot bevestigd
 • 8
 • 0
“It’s a Bird... It’s a Plane... It’s Superman!” Warner Bros. bevestigde net voor het weekend de plannen voor een nieuwe Superman-reboot. Schrijver Ta-Nehisi Coates zou reeds aan de slag zijn met de verhaallijn. Als producent werd gekozen voor J.J. Abrams (denk aan de recente Star Wars, Star Trek-films, alsook de series Lost, Fringe,...), die de film zou uitbrengen onder zijn Bad Robot-label.

Een verhaallijn, regisseur of cast zijn momenteel nog niet gekend. Henry Cavill zou alvast hebben aangegeven dat hij dolgraag terug in het Superman-pak zou kruipen, al lijkt de kans daarop momenteel heel erg klein. Er zouden sterke geruchten zijn dat deze keer zou gekozen worden voor een zwarte Superman.

Finished  27/02 - 20u30: Tweede editie van Marbles on stream in lieveheersbeestjes-kostuum(en win de wisselbeker-tag)!
 • 1
 • 1
Beschrijving:
Op zaterdag 27/02 om 20u30 gaan we onze tweede BeyondGaming interactieve stream doen.
Na het succes van de eerste editie gaan we nog even verdergaan op hetzelfde elan, namelijk marbles on stream.

Voor zij die het spel niet kunnen, wees gerust. Je hoeft er helemaal niks voor te kunnen.
Buiten 1 ding dan toch: surfen naar https://twitch.tv/bookashadebe en !play te typen in de chat.

Eens je zover bent geraakt, ligt je lot in de handen van je knikker. (ik stel voor je knikkers al goed in te smeren tegen zaterdag)

En de winnaar van onze Grandprix mag als allereerste pronken met de wisselbekertag: BG Champion.
@Kiekebanus was de eerste die kon pronken met deze tag, mogelijks ben jij de volgende :sneaky:
Na de stream gaan we weer een willekeurig iemand raiden op twitch en de kijkers van de vorige stream weten dat dit best wat hilariteit teweeg kan brengen.

Hopelijk dus allemaal tot dan, knikkeren maar!

Prijzen:...
Better Call Saul-acteur schittert in Nobody – Return Spot
 • 2
 • 0
In Nobody maken we kennis met Hutch Mansell. Een rustige huisvader en echtgenoot die tijdens een inbraak geen stappen onderneemt om zichzelf en zijn gezin te verdedigen. Niet wetende dat Hutch een actievol geheim verleden met zich meebrengt ziet de familie hem als een lafaard.

Deze gebeurtenis laat zijn oude vonk terug aanwakkeren die hij lang genoeg onderdrukt heeft. In onderstaande trailer kunnen we alvast genieten van deze gewelddadige ommezwaai.

Nobody - Return Spot staat gepland om op 31 maart te verschijnen in onze zalen. Of deze deadline gehaald zal kunnen worden is en blijft afwachten.

Nvidia lanceert ondersteuning voor Resizable BAR
 • 0
 • 0
Met de lancering van de GeForce RTX 3060 grafische kaarten introduceert Nvidia ondersteuning voor "Resizable Base Address Register (BAR)", een door de PCI Express-voorschriften beschreven techniek die in sommige games prestatiewinsten van vijf tot tien procent kan opleveren.
Ook Rainbow Six Siege krijgt een eigen bordspel
 • 0
 • 0
Het aantal bordspellen dat is gebaseerd op videogames is niet meer op twee handen te tellen. Komende zomer wordt er weer een adaptatie van een videospel op Kickstarter gesmeten. Deze keer gaat het om Ubisofts Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Ubisoft werkt daarvoor samen met een bekende uitgever in de bordspelindustrie: Mythic Games. Zij brachten eerder al bordspellen als Destinies, Enchanters en Reichbusters naar het crowdfundingplatform. De aankondiging van de bordspeladaptatie zat in een video waarin de toekomst van Rainbow Six Siege uit de doeken werd gedaan. Als afsluiter had Ubisoft dus nog deze verrassing voor ons. In onderstaande video kan je vanaf 46:33 de teaser zien. Veel wijzer worden we er helaas niet van.

Twee Pokémon-remakes aangekondigd voor Nintendo Switch
 • 1
 • 0
Pokémon Diamond en Pearl krijgen dit najaar een remake voor de Nintendo Switch. De nieuwe namen voor deze games zijn respectievelijk Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl. De games werden origineel uitgebracht voor de Nintendo DS in 2007. Het waren de eerste games waarin spelers online konden ruilen, praten en vechten met elkaar.

De remakes worden verzorgd door ontwikkelaar ILCA. De games zullen gebruikmaken van een 3D-art stijl en de speler zal de wereld kunnen doorkruisen in een top-down view. De gevechten zullen op het eerste zicht meer in lijn liggen met de recentere 3DS en Switch-games.

PlayStation Plus-games voor maart zijn bekend
 • 5
 • 0
Sony heeft zonet de PlayStation Plus-games voor maart aangekondigd. Vanaf dinsdag kunnen alle PlayStation Plus-bezitters naar goede gewoonte twee PlayStation 4-games en één PlayStation 5-game downloaden. Sony voorziet volgende maand echter ook een VR-game om de aankondiging van het next-gen VR-systeem te vieren. Destruction AllStars werd vorige maand al toegevoegd, maar kan je ook deze maand nog downloaden. Hieronder vind je een overzicht van alle games die volgende maand tot de PlayStation Plus-line-up behoren.
 • Maquette (PS5)
 • Destruction AllStars (PS5)
 • Final Fantasy VII (PS4)
 • Remnant: From the Ashes (PS4)
 • Farpoint (PSVR)

Zomervibes in Pixars nieuwste animatiefilm 'Luca'
 • 1
 • 0
De eerste winterzon deed ons reeds verlangen naar betere tijden. Wie het echter opnieuw warm wilt krijgen en zich aan de 'Costa Italia' wilt wanen, raden we de trailer aan van Pixars nieuwste animatiefilm: Luca.

In dit zonovergoten avontuur zien we hoe Luca en zijn nieuwe vriend Alberto een fantastische tijd beleven aan de Italiaanse Rivièra. Terwijl ze tijdens hun vakantie genieten van gelato's en pasta's lijkt alles doodnormaal. Wanneer ze echter in aanraking komen met water wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Van zodra de vrienden worden ondergedompeld veranderen ze namelijk in zeemonstertjes!

Pixar staat bekend voor het overbrengen van emoties in hun animatiefilms. De verwachting is dat het voor "Luca" ook niet anders zal zijn. Een verhaal waar twee andere jongens opgroeien en waar vriendschap en liefde centraal staan, iets waar veel mensen zich sowieso in zullen vinden. Wij kijken er alvast naar uit!

Pc-release Super Seducer 3 uitgesteld op Steam wegens "te sexy"
 • 1
 • 0
De jongste telg van de succesvolle Super Seducer-franchise op de pc laat helaas nog iets langer op zich wachten. Super Seducer 3 stond klaar voor vrijgave op het Steam-platform op 15 februari, maar helaas stak Valve daar een stokje voor.

Reden was dat de game tijdens de finale review nog "te sexy" bevonden werd. Op zich een opmerkelijk gegeven, aangezien er op Steam zoveel andere games te vinden zijn die wel nog een stapje verder gaan. Bij de Super Seducer-serie ligt de inhoudelijke focus voornamelijk op de kunst van het verleiden, en de gevolgen (strekkend van komisch tot catastrofaal) van een foute tactiek.

Het verschil zit hem volgens Valve echter in het feit dat er in Super Seducer 3 door levensechte dames en heren geacteerd wordt, en hierdoor moet er aan extra strenge regels worden voldaan. Ontwikkelaar en uitgever RLR Training heeft naar eigen zeggen ondertussen de nodige censuur...
Wat BlizzCon 2021 ons meer leerde over Diablo IV
 • 1
 • 1
Tijdens de openingsceremonie van het BlizzCon 2021-event van vorige week leerden we meer over wat we zoal kunnen verwachten in de aankomende toptitel Diablo IV. Al blijft de datum van de release nog een vraagteken, toch kunnen we alvast watertandend verder fantaseren door onderstaande nieuwtjes.

Eerste belangrijke weetje is dat, naast de al eerder bekendgemaakte klassen van barbaar, tovenares en druïde, nu ook de boogschietende schurk (rogue) uit de eerste Diablo terugkomt, zij het in een iets flexibelere vorm. Naast het schieten van pijlen zal deze klasse namelijk gebruik kunnen maken van zwaarden, dolken, kruisbogen, vallen en schaduwmagie. Een aantal van de speciale vaardigheden van de rogue zijn overgeërfd van andere klassen uit Diablo II: Lord of Destruction en uit Diablo 3. Ook zouden er op elke klasse specifieke quests gebaseerd zijn.

Een tweede interessant nieuwtje is dat Diablo IV een gedeelde open wereld zal hebben met optionele PvP. Dit zou...
Skyrim krijgt een officieel bordspel via crowdfunding op Kickstarter-concurrent
 • 0
 • 1
Ontwikkeld door Modiphius Games krijgt The Elder Scrolls V: Skyrim binnenkort ook zijn eigen bordspelversie. Opvallend is dat de crowdfunding hiervoor niet op het populaire Kickstarter wordt opgestart, maar wel op het gloednieuwe Gamefound.

Eind vorig jaar kwam Kickstarter nog in het nieuws door het massale succes van Frosthaven en Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Laatstgenoemde haalde met 4.6 miljoen dollar meer dan negen keer zijn oorspronkelijke doel op en zorgde zo op zijn eentje voor een vijfde van de inkomsten van alle videogame-projecten die op Kickstarter werden gestart in 2020.

Maar niet alle projecten vinden langer hun weg naar Kickstarter, die door zijn populariteit vaker af te rekenen krijgt met kritiek (geen gebruiksvriendelijke commentsectie, stretch goals die manueel moeten worden vrijgegeven, …). Bordspelontwikkelaar Awaken Realms speelt daar handig op in en ontwikkelde zelf een...
WIN: Logitech X100 World of Tanks Blitz wireless speaker
 • 7
 • 2
De kop is er af, onze eerste wedstrijd op BeyondGaming.

Aangezien we momenteel (nog) geen ingebouwd wedstrijdformulier hebben, hoeven jullie enkel op onderstaand wedstrijdformulier te klikken en mee te doen.

WEDSTRIJDFORMULIER

Prijs van dienst: een Logitech X100 wireless speaker in een World of Tanks Blitz-jasje.
Einddatum: 31/03/2021

Veel succes!

20210226_113406.jpg
Oddworld: Soulstorm wordt PlayStation Plus-game
 • 0
 • 0
Ontwikkelaar Oddworld Inhabitants brengt Oddworld: Soulstorm op 6 april uit voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc. Dit werd gisteren duidelijk tijdens het State of Play-event. Daarnaast werd aangekondigd dat Oddworld: Soulstorm een van de gratis PlayStation Plus-games wordt voor de maand april. Ook de pc-versie verschijnt op diezelfde datum.

Gamers die Oddworld: Abe's Exoddus uit het jaar 1998 hebben gespeeld, zullen hier en daar heel wat elementen herkennen. Oddworld: Soulstorm is er namelijk een remake van die 'oude' platformer.

Gameplaybeelden van Knockout City gelost
 • 0
 • 0
Vorige week kondigde uitgever Electronic Arts Knockout City aan met een trailer en gisteren werd er tijdens PlayStations State of Play een nieuwe trailer gedropt. In die trailer wordt meer dan twee minuten aan gameplay getoond, bijgestaan door commentaar van een van de ontwikkelaars. Op die manier krijg je een goed idee van wat je van Knockout City mag verwachten.

Het team van Velan Studios heeft onthuld dat spelers in de periode van 2-4 april de kans krijgen om Knockout City te spelen tijdens de cross-play beta van het spel. Deze biedt ondersteuning voor vele verschillende platformen: de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Origin en Steam. In deze beta kunnen spelers genieten van alles wat inbegrepen was in de eerste beta, inclusief nieuwe spelelementen, zoals de Back Alley Brawl-map, de Sniper Ball, epische aanpassingsmogelijkheden en de 1:1 Face-Off playlist.

Knockout City is een gloednieuw door trefbal geïnspireerd...
Opnieuw erg knappe trailer voor Deathloop
 • 0
 • 0
Tijdens de State of Play gisterenavond kwamen tien games aan bod, gaande van kleine indiegames tot de echte AAA-titels. Ook Arkane Studios, de studio die we kennen van spellen als Dishonored, Prey en Wolfenstein Youngblood, hun Deathloop was te zien in de presentatie met een erg knappe trailer. In die trailer wordt er heel wat op los geknald, terwijl er op de achtergrond een catchy soundtrack te horen is.

Deathloop verschijnt op 21 mei voor PlayStation 5 en pc en geniet van een jaar lang console-exclusiviteit. In de loop van 2022 mogen we Bethesda's Deathloop dus ook op andere platformen verwachten.

Bovenaan