BeyondGaming

WIN: het kaartspel Schermstrijd
  • 0
  • 2
Afgelopen weekend verscheen onze review van Schermstrijd. Schermstrijd is een kaartspel dat ouders met hun kinderen laat strijden om meer schermtijd te verdienen, maar let op. Kinderen kunnen ook schermtijd verliezen. De inzet is dus groot! Met dank aan uitgever Spellmakers mogen we het spel Schermstrijd weggeven aan één van onze lezers. Het enige wat je moet doen is naar onze wedstrijdpagina gaan en daar de vragen beantwoorden. Veel succes!

Deelnemen kan hier.

Schermstrijd 1.png
Nightdive Studios brengt originele Rise of the Triad terug met nieuwe features
  • 0
  • 0
Op het vlak van remasters, is Nightdive Studios praktisch ongeëvenaard. Eerder dit jaar werkten ze een uitstekende heruitgave van PowerSlave: Exhumed af, terwijl ze daarna natuurlijk andere projecten bleven voorbereiden, zoals een Enhanced Edition van de Blade Runner point 'n click adventure-game. Volgens de baas van Nightdive Studios werkte z'n team zelfs bijna aan GoldenEye 007, vooraleer Microsoft (zie hier) en Nintendo (zie hier) zelf...
Bordspelreview: Exploding Minions
  • 0
  • 1
Exploding Minions is een zeer licht aangepaste versie van Exploding Kittens. Voor mijn kinderen is Exploding Kittens het spel waar vooral mijn zoon van negen jaar regelmatig naar vraagt. In vergelijking met vele andere eenvoudige spellen eentje die ik zelf graag een paar keer speel, ook als starter op een spelavond. Na deze review het antwoord op al je prangende vragen: welke versie koop je het best en is het de moeite waard om beide versies in je collectie te hebben of te houden?
Finished  The Beyond Quiz | September
  • 1
  • 0
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de beste quizzer van BeyondGaming? Of eindig je zoals altijd weer op de laatste plaats?
Street Fighter 6: trailers tonen volgende personages, veel modi en een bèta test!
  • 0
  • 1
Capcom kan zichzelf niet tegenhouden wanneer het tijd is om over Street Fighter 6 te praten! In augustus deed men reeds twee speelbare karakters (Kimberly en Juri) uit de doeken, en gedurende de Tokyo Game Show onthulde men de vier volgende vechtersbazen! Ditmaal maken geen kennis met een volledig nieuw personage, want in plaats daarvan verklaren enkele van de resterende World Warriors waarom ze legendes in het Street Fighter-universum zijn. Ryu's beste vriend Ken, de elastische Dhalsim, de schokkerende Blanka en de zwaarlijvige E. Honda demonstreren in de nieuwste lading footage hoe ze hun geavanceerde technieken hebben bijgeschaafd, en wat voor nieuwe aanvallen ze voortaan uit hun figuurlijke mouwen kunnen schudden. Verwacht dus op z'n minst veel vuur en elektriciteit in de onderstaande trailer!

Veel potentieel qua beeldmateriaal voor één...
Konami onthult remasters voor PS1-JRPG's Suikoden I én Suikoden II!
  • 0
  • 1
Wanneer je over het JRPG-aanbod op de allereerste PlayStation begint na te denken, dan zullen er veel namen in de hoofden van oudere games opduiken. Final Fantasy, Arc the Lad, Wild Arms, Breath of Fire en Xenogears zijn maar een paar van de meest geprezen exemplaren, hoewel er hierna nog veel meer overblijven. De eerste twee delen van de Suikoden-serie mag je er gerust ook bij gooien, maar we vergeven het je als je hierover even moest nadenken. Konami zelve toonde namelijk de laatste jaren weinig interesse in deze reeks, als je bestudeert waar de firma zich recent liever op wou concentreren ... Verrassend genoeg kwam daar vandaag verandering in, want tijdens hun Tokyo Games Show-presentatie kondigde men aan dat ze deze klassiekers binnenkort voor het grotere publiek toegankelijk zullen maken!

Konami zal in 2023 Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune and Dunan Unification Wars als een bundel verkopen voor de Nintendo Switch, de PlayStation 4, PC...
Demo voor Wo Long: Fallen Dynasty vanaf nu beschikbaar op PS5 en Xbox
  • 0
  • 0
In augustus uploadde Team Ninja een nieuwe gameplay-trailer van Wo Long: Fallen Dynasty op het YouTube-kanaal van uitgever Koei Tecmo, en rond diezelfde periode beweerde men dat een bèta test "in de nabije toekomst" zou arriveren. Dit moment is nu aangebroken, want deze speelbare (doch onvolledige) versie van het spel verscheen plotseling op de digitale marktplaatsen na een tentoonstelling op de Tokyo Game Show! De bèta test in kwestie valt enkel te downloaden voor de PlayStation 5 en de Xbox Series S | X, weliswaar voor een beperkte tijdspanne, namelijk tot en met 26 september 2022...
Filmreview: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
  • 0
  • 1
Dat goede franchises spin-offs mogen krijgen, ben ik het absoluut mee eens! Dat er in dat geval ook wat risico bij komt kijken, uiteraard ook. Toen Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 gedaan was, bleef menig fans verbaasd achter. Was dit nu echt het einde van de franchise? Gelukkig kwam twee jaar later de verlossende boodschap dat er een nieuwe prequel/spin-off op de plank lag. Spannend! Uiteindelijk bleek deze nieuwe filmserie de naam 'Fantastic Beasts' te krijgen. Het zou in totaal om vijf nieuwe filmtitels gaan. Ondertussen mochten we dit jaar reeds de derde film in de rij verwelkomen. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. De review van de eerste film, Fantastic Beasts and Where to Find Them, kregen jullie reeds te lezen. Wat ik...
Een kille terugkeer naar Resident Evil Village en meer met 'Winters' DLC trailer
  • 0
  • 0
Tijdens de Tokyo Game Show 2022 is een nieuwe trailer gedropt voor de langverwachte DLC voor Resident Evil Village. Deze zal de Winters' Expansion noemen, en bevat een Third Person Mode voor het basisspel, een verhaaluitbreiding genaamd Shadows of Rose, en nieuwe opties voor de Mercenaries-modus. Daarnaast wordt ook Resident Evil Village: Gold Edition onthuld, zoals je al kan raden een pakket met zowel het basisspel als deze nieuwe uitbreiding. Ten slotte worden nieuwe versies van Village en voorgaande Resident Eviltitels via de cloud naar de Nintendo Switch overgebracht, en krijgt ook Resident 4 Remake een kleine update.

In de trailer stelt producent Tsuyoshi Kanda zich en de content die er aan te komen ligt voor. De Third Person Mode laat spelers dus toe om het spel vanuit een volledig nieuw perspectief te tonen. Aangezien het spel wel gebouwd is voor de originele first person, valt het nog af te wachten of dit niet wat zal vloeken met de designelementen, maar de trailer...
Review: Destroy All Humans! 2 - Reprobed
  • 0
  • 2
Destroy All Humans! heeft opnieuw een remake gekregen, deze keer gaat het om Destroy All Humans! 2 uit 2006. Ik heb de game vroeger even op de PlayStation 2 gespeeld en vond het toen maar een saai allegaartje van met een UFO vliegen en mensen hersenspoelen. Nostalgie was dus al geen factor bij het reviewen van deze game. Uiteindelijk bleek dat niet zo erg te zijn, want bij het spelen van de game las ik dat deze game een ‘bijna identieke kloon van het origineel is, het verhaal en getoonde beelden zijn dezelfde en kunnen schokkend zijn voor het modern menselijk brein’. Mooi. Geen woke gedoe maar gewoon ouderwetse humor en hersenloze fun. Ik had best wel zin om het universum van deze cult classic te herontdekken. Beam me up, Scotty!
Exoprimal: nieuwe trailer vertelt meer over het verhaal
  • 0
  • 0
Wat voor motivatie heeft iemand nu nodig om op coöperatieve wijze een woeste horde dinosaurussen aan gort te schieten? Op zich zit een concept zoals deze al tjokvol entertainment, maar Capcom wil desalniettemin één stap verder gaan. Exoprimal gaat niet louter een multiplayer-titel zijn, want men zal het spel alsook uitrusten met een single player-campagne. Hierin ontdek je juist waarom deze prehistorische wezens heel wat chaos veroorzaken op een geïsoleerd eiland, en wat voor plannen de artificiële intelligentie Leviathan in feite wilt verwezenlijken. De onderstaande trailer onthult daarbovenop enkele nieuwe Exosuits en vijanden, dus neem maar eens een kijkje indien deze third-person shooter aanlokkelijk klinkt. Exoprimal verschijnt volgend jaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S | X en PC.

Arc System Works brengt Guilty Gear Strive en BlazBlue naar Xbox-consoles
  • 0
  • 0
Ten tijde van de originele Xbox kon je kennis maken met Guilty Gear X2 #Reload van ontwikkelingsbedrijf Arc System Works. Guilty Gear Xrd (en diens revisies) daarentegen sloegen Microsoft's consoles helaas over, en het zag er naar uit alsof Guilty Gear Strive hetzelfde pad zou volgen ... Daar kwam vandaag verandering in, want Xbox-eigenaars werden gedurende de Tokyo Game Show van dit jaar gerustgesteld. Een aantal firma's kondigden tijdens deze livestream allerlei goed nieuws aan, zoals het feit dat nieuwe ports voor Guilty Gear Strive op het menu staan. Deze zijn bestemd voor Xbox One, Xbox Series S | X en de Windows Store en zullen in de lente van 2023 tevoorschijn komen. Arc System Works en Microsoft deden er bovendien een schepje bovenop, want je mag deze fighting game op de dag van diens lancering ook via Game Pass downloaden. "Let's rock!" indeed...
Kirby en z'n vrienden gaan op avontuur in Return to Dream Land Deluxe
  • 0
  • 0
Nintendo en ontwikkelingsbedrijf HAL Laboratory wouden dit jaar dolgraag hun mascotte verwennen, zo blijkt. Kirby en de Vergeten Wereld kwam eind maart uit, men maakte Kirby 64: The Crystal Shards in mei beschikbaar (ten minste voor Nintendo Switch Online-abonnees) én de roze veelvraat mocht zich sinds augustus volproppen in Kirby's Dream Buffet. Voor de meest recente Nintendo Direct bedachten beide partijen zelfs een kers op de figuurlijke taart, hoewel het eindresultaat pas binnen een vijftal maanden (oftewel 24 februari 2023) in de winkels zal liggen.

We hebben het uiteraard over Kirby's Return to Dream Land Deluxe, een mooiere en meer uitgebreide versie van de gelijknamige...
Uncharted: Legacy of Thieves verschijnt volgende maand voor pc
  • 0
  • 0
We hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag heeft Naughty Dog op de PlayStation Blog bekendgemaakt wanneer pc-gamers met Nathan Drake aan de slag kunnen. Over net iets meer dan een maand is het eindelijk zover, want Uncharted: Legacy of Thieves verschijnt op 19 oktober voor pc.

In Uncharted: Legacy of Thieves krijg je zowel Uncharted 4: A Thief's End, met Nathan Drake in de hoofdrol, als Uncharted: The Lost Legacy, waarin je virtueel in de huid kruipt van Chloe Frazer. Verwacht je aan een pak actie, een heleboel schatten en hier en daar een omgevingspuzzel. Naughty Dog stond niet zelf in voor de pc-port, maar wel studio Iron Galaxy. Naughty Dog belooft wel dat ze alles op alles hebben gezet om voor een schitterende ervaring te zorgen op pc.

LEGO Bricktales verschijnt volgende maand al
  • 0
  • 0
Vandaag heeft uitgever Thunderfiul Games de releasedatum aangekondigd voor LEGO Bricktales. De release stond vastgepind op het vierde kwartaal van dit jaar, maar nu is bekendgemaakt dat de game al op 12 oktober verschijnt. Dit voor alle relevante platformen, inclusief Nintendo Switch uiteraard.

De speler belooft in LEGO Bricktales heel wat vrijheid te krijgen. Zo krijg je telkens een diorama voorgeschoteld dat volledig is opgebouwd uit LEGO-steentjes. In die diorama's zitten minifigures die hulp nodig hebben. Hulp die enkel jij kunt aanbieden. Hiervoor moet je oplossingen creëren, bestaande uit LEGO. Zo zie je in de trailer hoe je met een vooropgesteld aantal steentjes een helikopter moet zien te bouwen. Liefst eentje dat deftig vliegt ... Kijk en aanschouw vooral zelf.

Review: Metal: Hellsinger
  • 1
  • 0
Ooit al eens tijdens het spelen van een shooter het volumelevel van de achtergrondmuziek op nul gezet en in de plaats je eigen muziek afgespeeld, gewoon omdat deze passender of beter klonk? Dat lijkt bij de nieuwe ritmische first-person shooter Metal: Hellsinger absoluut ondenkbaar. De gameplay van deze Doom Eternal-kloon is namelijk net gebaseerd op de beat van zijn eigen metalmuziek. De soundtrack is overigens ook niet zomaar eentje, met onder meer artiesten zoals System of a Down, Arch Enemy en Lamb of God op de lijst.
Song of Iron krijgt een vervolg
  • 0
  • 1
Voor wie Song of Iron, uitgebracht in 2020, wel kon smaken, mag zich in de handen wrijven. Het vervolg Song of Iron II werd namelijk aangekondigd. In dit deel ga je de strijd aan tegen valse goden om de bewoners, die ingezet worden als slaaf, te bevrijden. Wat opvalt in onderstaande trailer is dat het tijdperk van de Noormannen aangevuld wordt met futuristische elementen zoals lasers, ruimteschepen en iets wat veel weg heeft van Stormtroopers uit Star Wars.

Wanneer we Song of Iron II mogen verwachten, is nog niet bekendgemaakt. Wel werd duidelijk dat de nieuwe game voor zowel pc via Steam als Xbox zal verschijnen. Schrijf je je in via de officiële website, dan kun je de demo spelen. Is je interesse gewekt? Lees dan zeker onze review van Song of Iron.

Deathloop komt naar Xbox én Game Pass!
  • 0
  • 1
Deathloop vierde gisteren z'n eerste verjaardag en heeft als cadeautje wat nieuws te vertellen. Zo werd bekendgemaakt dat Xbox X|S-spelers vanaf volgende week met de shooter aan de slag kunnen. Degenen met Game Pass in huis, moeten er zelfs niet voor betalen.

Xbox-spelers kunnen op 20 september 2022 officieel aan de slag met Arkane Lyons Deathloop. Daarnaast brengt Arkane Lyon ook de GOLDENLOOP Update uit voor alle platformen (PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc), die een nieuw wapen, een krachtige nieuwe ability, nieuwe vijandentypes, een uitgebreid einde en meer brengt! De Xbox-release van Deathloop komt met alle updates die voor het spel zijn uitgebracht sinds de lancering. Alle spelers kunnen zich verheugen op photomode, een aantal toegankelijkheidsopties, cross-play matchmaking en een groot aantal quality-of-life fixes.

Seriereview: Kleo
  • 1
  • 2
Rudyard Kipling is misschien niet meer zo oké voor huidige generaties, ook al is hij niet meer of minder dan een product van zijn tijd, maar de man schreef wel heel mooie gedichten. Eentje daarvan, uit 1911, is genaamd The Female of the Species. Een slim uitgewerkt gedicht over de relatie tussen de mannelijke en de vrouwelijke soort, met als conclusie altijd the female of the species is more deadly than the male. In het gedicht is de strijd ongelijk en eens mevrouw ten tonele gekomen is, is meneer gedoemd ten onder te gaan.
Bekamp vanaf januari een goddelijke draak in Fire Emblem Engage
  • 0
  • 1
Strategische role-playing games vallen de laatste tijd blijkbaar terug in de smaak, en de stijgende aanvraag voor zulke spellen erkende Nintendo al toen ze Fire Emblem: Three Houses op de markt gooiden. Hetgeen wat daarna ontstond, oftewel Fire Emblem Warriors: Three Hopes, kon je qua genre echter niet vergelijken, maar gelukkig besloot de developers van Intelligent Systems om opnieuw een traditionele iteratie te produceren. Men onthulde Fire Emblem Engage namelijk tijdens de meest recente Nintendo Direct - diens respectieve trailer staat op het einde van dit bericht - en geïnteresseerden hoeven enkel tot 20 januari 2023 te wachten alvorens we nogmaals in de huid kunnen kruipen van een militaire bevelhebber.

Het verhaal van Fire Emblem Engage luidt als volgt: vier koninkrijken werkten ooit samen om een kwaadaardige, goddelijke draak voor goed te verzegelen. Diezelfde...
Terug
Bovenaan