Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Waan je vanaf vandaag chef-kok met Chef Life: A Restaurant Simulator
  • 0
  • 0
Nacon en studio Cyanide lanceren vandaag hun nieuwste simulatie-game in de LIFE-serie, Chef Life: A Restaurant Simulator, dat nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. In de game kunnen spelers een eigen restaurant beheren, waarmee ze uiteindelijk zelfs kunnen worden opgenomen in de Michelin-gids en beroemde prijzen kunnen winnen. Daarvoor moeten ze op het hoogste niveau presteren in de keuken, de beste ingrediënten kiezen en op hun team vertrouwen om hun klanten elke dag weer tevreden te stellen.

Spelers kunnen hun koksmuts opzetten en zich onderdompelen in het leven van een restauranteigenaar met al het realisme waar de LIFE-serie voor staat. De game biedt een management- en simulatie-ervaring waarin alle facetten van het restaurantleven aan bod komen, van het selecteren van ingrediënten tot het kiezen van leveranciers, het managen van het team en de inrichting van de keuken.

Nieuwe video toont de gameplay van Transport Fever 2: Console Edition
  • 0
  • 0
Nacon en Urban Games presenteerden vandaag de eerste gameplayvideo met commentaar voor de game Transport Fever 2: Console Edition. Deze transportsimulatie-game gooide al hoge ogen op pc, en verschijnt op 9 maart 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

De gameplayvideo wordt begeleid door commentaar van Nihat Isik, een ontwikkelaar bij Urban Games, en toont enkele van de mechanics die spelers kunnen gebruiken om hun eigen transport-imperium te bouwen. Als voorbeeld wordt in de video een tropisch eiland in de jaren 70 als basis hiervoor gebruikt.

De ontwikkeling van je transportbedrijf is nauw verbonden aan de groei van de omringende steden. Hoe meer de steden zich uitbreiden en met elkaar verbonden worden, hoe meer gebruikers en goederen je bedrijf moet vervoeren, wat de inkomsten verhoogt. Voor optimale resultaten kun je verschillende transportdiensten aanbieden: bus, spoor, lucht, zee, enz. Dit maakt het makkelijker om nieuwe gebieden binnen...
Werp een blik op de wereld van Redfall
  • 0
  • 0
Microsoft en Bethesda Softworks hebben ons onlangs een beetje verrast met de onaangekondigde release van het uitmuntende Hi-Fi RUSH, maar eigenlijk zou Redfall de eerste grote exclusive van de uitgever zijn voor dit jaar. De nieuwste titel van Arkane Austin, de studio achter Dishonored en Prey, verschijnt op 2 mei voor pc en Xbox Series X|S.

Het speel kreeg gisteren een nieuwe trailer waarin we kennismaken met de open wereld van deze coöperatieve shooter. De wereld van Redfall was vroeger aangenaam, zonnig, zelfs schilderachtig, maar de dingen zijn er tegenwoordig slecht aan toe. Overspoeld door bloeddorstige vampiers die de stad in duisternis dompelden, is Redfall veranderd in een bloedbad. Terwijl de stad in chaos vervalt, hebben de inwoners van Redfall (zij die het overleefd hebben) geen andere keuze dan terug te vechten tegen de vampierbedreiging.

Redfall bevat een prachtige en spookachtige open wereld...
(Her)ontdek vanaf 13 juli de wereld van Atelier Marie: The Alchemist of Salburg
  • 0
  • 0
De Atelier-reeks viert dit jaar haar 25ste verjaardag en twee dagen geleden zond ontwikkelaar Gust een verjaardagsstream uit waar we meer te weten kwamen over de aankomende titels in de reeks. De eerste van deze titels, Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key, verschijnt op 24 maart voor pc, Nintendo Switch en de PlayStation-consoles en het spel kreeg een nieuwe Japanse trailer waarin het verhaal belicht wordt.

Daarnaast stond ook de remake van de allereerste Atelier-game, Atelier Marie: The Alchemist of Salburg, in de schijnwerpers. Deze remake van de PlayStation-klassieker zal wereldwijd verschijnen op 13 juli voor pc, Nintendo Switch en de PlayStation-consoles. Het spel is een slow life RPG waarin je speels als de hopeloze studente Marie terwijl ze worstelt met alchemie, avontuur en het invullen van verzoeken terwijl ze probeert af te studeren binnen vijf jaar.

Naast de opgepoetste graphics en...
Elden Ring ging maar liefst 20 miljoen keer over de (virtuele) toonbank
  • 0
  • 0
Bandai Namco Entertainment en FromSoftware kondigden met plezier aan dat de action-RPG, Elden Ring, meer dan 20 miljoen keer werd verkocht, wereldwijd. Sinds de release op 25 februari 2022 blijft Elden Ring voor theorieën en discussies onder Tarnished van over de hele wereld zorgen wanneer zij de Lands Between verkennen en al puzzelend een diepgaande en mysterieuze lore onthullen.

De game werd warm onthaald door spelersen ontving meerdere awards door het jaar heen. Zowel Bandai Namco Entertainment als FromSoftware zijn heel dankbaar voor elke speler die deze wereld binnenstapt. Zoals je kon lezen in onze review en de forumtopic, werd ook bij BeyondGaming het spel bijzonder goed ontvangen, met rede zou ik zo zeggen!

Ontdek de grimmige wereld van Sanctuary in Diablo IV
  • 0
  • 1
Na de aankondiging van de eerste Open Beta gisteren, lanceert Blizzard vandaag de nieuwe videoreeks Inside the Game, waarin de makers ons een uitgebreide blik werpen op de aankomende action-RPG. In de eerste video, genaamd The World of Sanctuary, belicht het team de rijkdom aan functies en ontwerpinspiraties die van Sanctuary een wereld maken die het ontdekken waard is. Leden van het Diablo IV-team bespreken hoe spelers in een adembenemende ervaring kunnen stappen en hoe ze de donkerste en meest uitgebreide versie van Sanctuary in de serie hebben gemaakt.
  • De art style in Diablo IV is schaduwrijk en macaber, en doet in veel opzichten denken aan de grimmige sfeer van Diablo II. Er zijn vijf unieke zones, elk met hun eigen grimmige omgevingen en bijpassende thematische dungeons. Eén van de artistieke doelen was om elke scène eruit te laten zien en aan te laten voelen als een...
Resident Evil 4-remake krijgt gratis VR-update
  • 2
  • 0
Via de Japanse Twitter-account van Resident Evil maakt Capcom bekend dat de aankomende remake van Resident Evil 4 een update zal krijgen die ondersteuning zal toevoegen voor voor de PlayStation VR2 op PlayStation 5. Via de Tweets laten ze weten dat de VR-modus momenteel in ontwikkeling is en beschikbar zal zijn als gratis DLC. Binnenkort zullen we meer info krijgen hieromtrent.

Resident Evil 4 is trouwens niet de enige Resident Evil-titel die PlayStation VR2-support krijgt, want ook Resident Evil Village krijgt een VR-modus in de vorm van gratis DLC. Hiermee kan je trouwens nu al aan de slag gaan, want de PlayStation VR2 is sinds vandaag officieel beschikbaar. Hopelijk heb je voldoende proper ondergoed klaarliggen?

wccfresidentevil4remake5.jpg
Fairy Fencer F: Refrain Chord verschijnt op 25 april
  • 0
  • 0
Idea Factory International en Compile Heart hebben aangekondigd dat de JRPG en het vervolg op Fairy Fencer F: Advent Dark Force verschijnt op 25 april. In onderstaande video kan je alsvast de opening cinematic ontdekken van Fairy Fencer F: Refrain Chord. Het spel zal zowel in digitale als fysieke versie beschibaar zijn voor PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch en pc. Liefhebbers van de reeks kunnen via de online store van Idea Factory bovendien een gelimiteerde editie van het spel bestellen die onder andere de soundtrack, een hardcover art book en een steel case zal bevatten.

Het verhaal van Fairy Fencer F: Refrain Chord is direct verbonden met dat van zijn voorganger, maar de gameplay krijgt een andere insteek want Refrain Chord gaat voor een meer tactische aanpak zoals je die kent van bijvoorbeeld Fire Emblem of Disgaea. In...
Maak kennis met de eerste zes personages van Ravenswatch
  • 0
  • 0
Nacon en Passtech Games presenteerden ons gisteren de eerste gameplay-video van Ravenswatch, een roguelite voor solospelers of twee tot vier samenwerkende spelers. De game is gebaseerd op beroemde verhalen en legendes van over de hele wereld. Ravenswatch is ontwikkeld door de studio achter de hooggeprezen game Curse of the Dead Gods, en plaatst spelers tegenover de Nightmares-hordes, die de wereld van Reverie zijn binnengedrongen. Ravenswatch komt op 6 april beschikbaar via vroegtijdige toegang op Steam, en verschijnt in 2024 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.

De gevallen helden van oude volksverhalen en legendes verzamelen zich in de Ravenswatch om het zwaard te heffen tegen de Nightmares-hordes die de wereld van Reverie binnendringen, vernietigen en besmetten. Wanneer in 2024 de volledige game verschijnt, bevat deze in totaal tien personages en drie hoofdstukken. In de vroegtijdige toegang zullen de onderstaande zes speelbare...
Review: Theatrhythm Final Bar Line
  • 4
  • 6
De Final Fantasy-franchise mocht in oktober 2022 vijfendertig kaarsjes uitblazen. De allereerste titel in de reeks verscheen inderdaad in 1987 op de NES en er zijn intussen al heel wat spellen en afgeleide producten verschenen van deze populaire reeks. De nieuwste titels in de franchise worden natuurlijk ook uitgebracht in het kader van deze verjaardag en na de Pixel Remaster Collection, Chocobo GP en Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, krijgen we nu Theatrhythm Final Bar Line voorgeschoteld, een spel dat de muzikale geschiedenis van Final Fantasy in de kijker zet.
Tales of Symphonia Remastered nu beschikbaar voor consoles
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe brengt vandaag Tales of Symphonia Remastered uit, een remastered versie van één van de meest geliefde Tales Of-verhalen. Bijna 20 jaar geleden, in 2003, verscheen het originele Tales of Symphonia dat snel één van de meest populaire iteraties werd uit de Tales Of-reeks. Tales of Symphonia Remastered brengt de klassieker terug met visuele verbeteringen, aangepaste gameplay en nieuwe features. De titel is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en is compatibel met PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In Tales of Symphonia Remastered, krijgen fans en nieuwkomers de kans om naast de zijde van Lloyd Irving en diens vrienden te spelen wanneer ze de werelden van Sylvarant en Tethe’alla proberen te redden. Spelers kunnen genieten van een diepgaande verhaallijn, inclusief complexe personages, en anime-achtige cutscenes ontworpen door de gerenommeerde artiest Kosuke Fujishima, die werkte aan voorgaande Tales Of-verhalen. Spelers kunnen het verhaal...
Race vanaf vandaag tussen de dino's in Gigantosaurus: Dino Kart
  • 0
  • 0
Wie kleine kinderen in huis heeft, kent waarschijnlijk wel de populaire animatieserie Gigantosaurus, die bij ons te zien is op Netflix. De kleine fans van deze reeks zullen alvast blij zijn, want net als van Paw Patrol is er sinds vandaag ook een kartspel beschikbaar van Gigantosaurus. De allereerste kart racegame in de Gigantosaurus-franchise is nu beschikbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc.

Deze gloednieuwe Gigantosaurus-ervaring biedt uren aan verhaalcontent en laat spelers het opnemen als acht verschillende speelbare personages uit de hit tv-serie, waaronder fanfavorieten Bill, Mazu, Rocky en Tiny. Speel alleen of tegen familie en vrienden met maximaal vier personen in split-screen multiplayer over vijftien banen door het land Cretacia. Gigantosaurus: Dino Kart zet spelers in de racestoel terwijl ze door drie verschillende...
Review: Neptunia: Sisters VS Sisters
  • 0
  • 0
Neptunia: Sisters VS Sisters is het nieuwste deel in de Hyperdimension Neptunia-franchise van de Japanners van Idea Factory en Compile Heart. Zij hebben nog heel wat mid-budget JRPG's op hun naam staan zoals Death end re;Quest 2, Dragon Star Varnir en Fairy Fencer F, dat later dit jaar met Fairy Fencer F: Refrain Chord een sequel krijgt. Maar Hyperdimension Neptunia blijft toch wel hun paradepaardje. Het vorige deel in deze reeks was Neptunia x SENRAN KAGURA: Ninja Wars, wat een crossover-spel was met de Senran Kagura-reeks van Tamsoft.
Seizoen 2 van Dragon Ball: The Breakers is nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Ontdek vanaf vandaag seizoen 2 van Dragon Ball: The Breakers, waaronder alle nieuwe content en personages. Dragon Ball: The Breakers seizoen 2 bevat een nieuwe Raider, een nieuwe map, alsook extra transpheres en aanpassingsmogelijkheden. Nieuwe Survivor Skins zijn tevens beschikbaar naast nieuwe speelbare personages zoals Yajirobe, Chi-Chi en King Furry. Seizoen 2 introduceert ook een nieuwe Dragon Tier, die je hoe meer je speelt beloont met onder meer de King Furry skin.

Speel als Vegeta, de Saiyan Prince, als nieuwe Raider in seizoen 2!
  • Eerst vorm: Saibaman
Bij het begin van elke wedstrijd speel je als een Saibaman. Er bevinden zich meerdere op de map waartussen je kan wisselen. Als de Saibamans HP 0 bereikt, of de tijd is op - ook al is de evolutie nog niet maximaal - evolueert de Saibaman automatisch. Een derde manier is om een Survivor vast te nemen en de skill “self-destruct" te gebruiken.
  • Tweede vorm: Nappa
Nappa kan zijn...
Herbeleef vanaf vandaag de muziek van Final Fantasy in Theatrhythm Final Bar
  • 1
  • 2
Square Enix lanceert vandaag Theatrhythm Final Bar, het nieuwe deel in de populaire rhythm action-serie, voor de Nintendo Switch en PlayStation 4. De basisgame bevat 385 muziektracks uit Final Fantasy, drie game-modes, lokale en online multiplayer en meer dan 100 Final Fantasy-personages om je eigen dreamteam mee samen te stellen. Zo kunnen fans de legendarische muziek van de Final Fantasy-serie als nooit eerder beleven.

Naast de Standard Edition van de game, die 385 tracks bevat, kunnen spelers ook de Digital Deluxe Edition of Premium Digital Deluxe Edition aanschaffen voor toegang tot zelfs nog meer muziek uit diverse legendarische Square Enix-titels. Deze edities bevatten het volgende:
  • Digital Deluxe Edition: Bevat alle songs van de Standard Edition, plus 27 aanvullende tracks en Season Pass 1, met songs uit de series SaGa, Live A Live, The World Ends with You en NieR, voor een totaal van 442 tracks.
  • Premium Digital Deluxe Edition: Bevat alle songs...
Ten Dates nu beschikbaar voor pc en console
  • 0
  • 1
Geen date gevonden voor Valentijn? Geen nood, want Wales Interactive heeft er tien in petto voor jou met Ten Dates, hun nieuwste interactieve live-action FMV. De studio die ons in het verleden ook al The Maid of Sker, Night Book en Bloodshore bracht, is terug met hun sequel in het op 2020 verschenen Five Dates.

Ten Dates is perfect voor koppels die hun jaarlijkse Valentijnsdagfestiviteiten wat pittiger willen maken of singles die op zoek zijn naar afleiding. Spelers kruipen in de huid van twee Londense millennials genaamd Misha en Ryan terwijl ze op zoek gaan naar hun soulmates tijdens een speeddate-evenement. Misha en Ryan moeten elk vijf potentiële partners proberen te charmeren door middel van introspectieve vragen, zenuwslopende ijsbrekers, schokkende...
WWE 2K23 onthult volledige Superstar Roster
  • 0
  • 0
2K heeft vandaag het volledige WWE 2K23 Superstar Roster onthuld met 100 van WWE's beste speelbare talenten die bij de lancering beschikbaar zijn. De hoofdrolspelers van de volledige onthulling zijn Superstars die voor het eerst hun debuut maken op het WWE 2K roster, zoals Cody Rhodes, Bron Breakker, Alba Fyre, Cora Jade en het wereldwijde muziekfenomeen Bad Bunny.

Fan favoriete WWE Legendes waaronder Cover Superstar John Cena, The Undertaker, Hulk Hogan, "Macho Man" Randy Savage, Stone Cold Steve Austin en The Rock werden ook onthuld naast de meest populaire Superstars van vandaag zoals Roman Reigns, Sami Zayn, Becky Lynch, Bianca Belair en Rhea Ripley. Het volledige WWE 2K23 Superstar Roster dat bij de lancering beschikbaar is, vind je hier.

Idea Factory kondigt Charade Maniacs aan voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
De Japanse uitgever Idea Factory heeft vandaag aangekonigd dat Charade Maniacs, een visual novel die oorspronkelijk verscheen voor de PlayStation Vita in Japan, een nieuwe release krijgt deze zomer voor de Nintendo Switch. Het spel krijgt zowel een digitale als een fysieke release en zal Japanse voice-overs met Engelse ondertiteling bevatten.

In Charade Maniacs kruip in de huid van Hiyori Sena, een middelbare scholier die is ontvoerd door een gemaskerde figuur. Ze zit met negen anderen vast in de mysterieuze wereld van Arcadia en wordt door haar ontvoerder gedwongen om samen met de andere ontvoerden in drama's te acteren. Tot overmaat van ramp is er een verrader onder de acteurs! Liefde bloeit op en buiten het toneel in deze dramatische zoektocht naar waarheid en romantiek. Maar wie kan je vertrouwen?

Bordspelreview: Tea for 2
  • 0
  • 4
Bordspellen spelen is voor velen ook een sociale aangelegenheid, ideaal voor een gezellig avondje onder vrienden. Maar er is ook een heel segment van de markt dat zich toewijdt op solo- en tweespelerspellen. Zo zien we steeds meer dat bordspellen een solomodus of een tweespelervariant krijgen. Je hebt immers niet altijd direct een drietal extra spelers bij de hand als je eens een bordspel wilt spelen of zijn er mensen die enkel spelen met hun partner bijvoorbeeld. Op zo'n moment heb je natuurlijk baat bij een spel dat goed speelt met twee spelers, wat zeker niet altijd het geval is.
Cozy RPG FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time aangekondigd
  • 0
  • 0
Naast de aankondigingen van Decapolice en een nieuwe Professor Layton, maakte Level-5 tijdens de Nintendo Direct deze week ook bekend dat de life simulator RPG Fantasy Life een vervolg krijgt. Deze sequel op de Nintendo 3DS-titel kreeg de naam FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time en verschijnt dit jaar nog voor de Nintendo Switch-console.

FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time bouwt verder op de formule van het eerste spel en combineert life simulator-elementen met klassieke RPG-mechanismes voor de gevechten. Je zal je eigen stad kunnen bouwen en kiezen welk beroep je wilt uitoefenen op een vervallen eiland, waarbij je tussen het heden en het verleden zal reizen om de mysteries van het eiland te ontrafelen. Hoewel je en nieuw leven en een nieuw avontuur begint, zullen liefhebbers blij zijn te horen dat geliefde personages uit de serie in dit vervolg zullen terugkeren.

Terug
Bovenaan