Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
CyberConnect2 kondigt Fuga: Melodies of Steel 2 aan
  • 0
  • 0
CyberConnect2, als ontwikkelaar vooral bekend voor de Naruto-spellen, de .hack-reeks, Dragon Ball Z: Kakarot en Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles, bracht in 2021 een nogal furry turn-based RPG uit genaamd Fuga: Melodies of Steel. Dit spel zelf was onderdeel van de Little Tail Bronx-serie en speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld waarin antropomorphische katten en honden wonen en waarbij we een groep kinderen volgen die proberen te overleven in een enorme tank.

Gisteren maakte CyberConnect2 bekend dat dit spel binnenkort een vervolg krijgt. Fuga: Melodies of Steel 2 zal verschijnen op 11 mei voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch Switch en pc via Steam en Epic Games Store. Daarnaast zal het spel ook...
Ga vanaf 2 mei op vampierenjacht in Redfall
  • 0
  • 2
Arkane Austin onthulde tijdens Developer_Direct een beetje meer info rond Redfall, met een nieuwe, uitgebreide gameplayvideo. Arkane's verhalende first-person shooter komt uit op 2 mei en laat je op vampieren jagen in de bloederige straten van Redfall, Massachusetts, zowel in single- als multiplayer. Redfall zal beschikbaar zijn via Game Pass voor Xbox Series X/S en PC.

In Redfall loert het gevaar om elke hoek en is het aan jou om de straten schoon te maken. Voer verschillende missies uit in de open wereld en neem het op tegen angstaanjagende vampierbazen om de stad wat veiliger te maken voor de overlevenden. En terwijl je bezig bent de vriendelijke buurtvampierenjager te zijn, verzamel je ook informatie over de mysteries rond het eiland en zijn nieuwe vampieroverheersers. Informatie die je uiteindelijk zal leiden naar de vampiergoden die alles beheersen. Verken in de gekende Arkane-stijl een prachtig handgemaakte wereld vol details en schijn een licht op de donkerste hoeken van...
Een schaduw valt over Morrowind in The Elder Scolls Online
  • 0
  • 0
Gisteren heeft het team van ZeniMax Online Studios ESO's 2023 avontuur, Shadow Over Morrowind, aangekondigd. Het verhaal van dit jaar brengt spelers terug naar Morrowind, waardoor ze plaatsen kunnen verkennen die sinds 1994 niet meer in The Elder Scrolls zijn gezien. Het Shadow Over Morrowind-avontuur vertelt een boeiend verhaal over meerdere content releases, te beginnen met de Scribes of Fate dungeon DLC in maart. Het verhaal gaat verder met het Necrom-hoofdstuk in juni. Het spannendste van alles is dat het team onthulde dat er een nieuwe speelbare class, de Arcanist, komt met de lancering van het Necrom-hoofdstuk in juni.

Scribes of Fate lanceert 13 maart 2023 voor pc/Mac, en 28 maart 2023 voor Xbox en PlayStation consoles. De DLC bevat twee nieuwe PvE dungeons voor vier spelers. Spelers vechten zich een weg langs de verwrongen acolieten van de Scribes of Mora in Scrivener's Hall of vechten tegen de tijdelijke magie van Bal Sunnar.

The Elder Scrolls Online: Necrom lanceert op...
Game Pass voegt opnieuw heel wat interessante titels toe
  • 2
  • 4
Naast alle nieuwe aankondigingen die Microsoft en Bethesda Softworks maakten gisterenavond, maakte Microsoft ook bekend welke titels de komende weken aan haar abonnementsdienst worden toegevoegd. Enkele van deze titels waren al gekend, zoals GoldenEye 007 waarvoor gisteren de releasedatum werd anagekondigd, maar er zitten toch enkele leuke verrassingen tussen, waaronder Hot Wheels Unleashed en JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R, dat pas begin september 2022 was uitgekomen.

Hieronder vind je alvast de volledige lijst, meer info over de titels vind je terug in de blogpost van Xbox:
  • Hi-Fi Rush (Cloud, pc, en Xbox Series X|S) - nu beschikbaar
  • GoldenEye 007 (Cloud en console) – 27 januari
  • Roboquest (Game Preview) (Console) – 30 januari
  • Age of...
Minecraft Legends verschijnt op 18 april
  • 0
  • 0
Tijdens de Developer_Direct, heeft Mojang Studios in samenwerking met Blackbird Interactive aangekondigd dat de aankomende action strategy game Minecraft Legends op dinsdag 18 april wordt uitgebracht op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. Daarnaast zal het spel vanaf dag één ook speelbaar zijn via Game Pass op Xbox en pc.

Minecraft Legends is een gloednieuwe episode in het Minecraft-universum dat de survivalklassieker transformeert tot een actievol en strategisch avontuur. Naast een verhaalmodus waarin je de Overworld herovert van een Piglin invasie, zal je in Minecraft Legends ook kunnen deelnemen aan 4v4 gevechten tegen vrienden en vijanden. Een nieuwe trailer die gisterenavond werd getoond, licht alvast een tipje van de sluier op wat de gameplay betreft.

Nieuwe video voor Forza Motorsport zet realisme en fideliteit in de kijker
  • 3
  • 7
Gisterenavond vond de Developer_Direct-showcase plaats, waarbij Microsoft en Bethesda Softworks hun aankomende games in de schijnwerpers hebben geplaatst. Een van deze nieuwe titels is uiteraard het nieuwste deel in de Forza Motorsport-reeks, dat later dit jaar zal verschijnen. Tijdens het event kregen we alvast een uitgebreide video te zijn waarin de makers het realisme, de fideliteit en het immersiegevoel in de kijkers zetten.

Turn 10 Studios liet zien hoe ze erin slagen om Forza Motorsport realistischer te maken in termen van graphics, geluid en gevoel - door middel van auto's, tracks en audio - en dit alles om je een generatiesprong te bieden. Forza Motorsport is de technisch meest geavanceerde en authentieke racegame die het team ooit heeft gemaakt; ontworpen om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van de Xbox Series X|S-consoles. Forza Motorsport komt dit jaar naar Xbox Series X|S en Xbox Game Pass inclusief console, pc en cloudgaming (bèta), met een ongelooflijke...
Dragonflight 10.0.5 content update nu live
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de World of Warcraft-spelers! Dragonflights eerste content update, 10.0.5, die eerder werd onthuld met 2023 roadmap is nu live. Bekijk de hoogtepunten hieronder:
  • Nieuwe in-game functie: Handelspost (Live op 1 februari)
    • Handelaren hebben zowel in Stormwind als in Orgrimmar een winkel geopend waar spelers hun maandelijkse beloning van 500 Trader's Tender kunnen ophalen voordat ze hun maandelijkse logboek aanpakken om nog meer te verdienen. Trader's Tender kan worden ingewisseld voor roterende items in de winkel, waaronder mounts, pets en cosmetische items.
  • Nieuwe in-game evenementen: The Storm's Fury
    • Spelers kunnen via een portaal in de Temporal Conflux in Thaldraszuz toegang krijgen tot de Primalist Future, waar ze kunnen strijden tegen de versterkte kracht van de Primalists om Essence of the Storm te verdienen, die kan worden ingewisseld voor beloningen zoals uitrusting en een mount.
  • Uitgebreide...
Story of Seasons: A Wonderful Life verschijnt op 27 juni
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag aangekondigd dat Story of Seasons: A Wonderful Life op 27 juni uitkomt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam voor pc en Nintendo Switch. Om de aankondiging te vieren hebben ze een prachtige trailer in een knappe papercraft-stijl online geplaatst.

Story of Seasons: A Wonderful Life brengt spelers naar de Forgotten Valley, een rustige gemeenschap waar ze zich vestigen, hun nieuwe zorgeloze leven beginnen met het verbouwen van gewassen en het houden van dieren en een generatie-overstijgend verhaal beleven. Spelers brengen leven in het land, vinden liefde onder de vriendelijke bevolking en maken blijvende herinneringen met hun eigen familie.

Deze remake van een onvergetelijk verhaal over vriendschap, familie en landbouw bloeit introduceert een overvloed aan nieuwe evenementen, verbeterde festivals, een cornucopia van nooit eerder vertoonde gewassen en nog meer recepten om te koken. Terugkerende fans zullen tal van spannende updates vinden in...
Verken vanaf vandaag de wereld van Athia in Forspoken, ook pc-demo beschikbaar
  • 0
  • 1
Square Enix Ltd, maakt bekend dat de langverwachte debuut-titel van Luminous Productions, Forspoken, nu wereldwijd verkrijgbaar is voor de PlayStation 5 en pc via Steam, Epic Games Store en Microsoft Store. In deze actie-RPG kunnen spelers genieten van een betoverend verhaal terwijl ze zich verplaatsen met een magische vorm van parkour en het land van Athia redden met een uitgebreid arsenaal aan spreuken en vaardigheden. Onze review van de PlayStation 5-versie van het spel kan je al sinds gisteren ontdekken.

Square Enix en Luminous Productions hebben vandaag ook een gratis speelbare pc-demo uitgebracht (via Steam, Epic Games Store en Microsoft Store). In de pc-demo kunnen spelers het opnemen tegen verschillende vijanden met een uitgebreid arsenaal aan aanvallende en ondersteunende magie. Zo kunnen spelers alvast een voorproefje nemen op de spectaculaire actie die ze in de volledige game kunnen...
Life is Strange 2 komt naar de Nintendo Switch
  • 0
  • 1
Square Enix maakte vandaag bekend dat het bekroonde Life is Strange 2 op 2 februari 2023 verschijnt voor de Nintendo Switch. De game is nu beschikbaar voor pre-orders in de Nintendo eShop.

Life is Strange 2 is een verhalend avontuur waarin jouw beslissingen zowel het verhaal als de personages van de game beïnvloeden. Je speelt als de zestienjarige Sean Diaz, een normale jongen die opgroeit in de buitenwijken van Seattle. Nadat een traumatisch ongeluk de telekinetische krachten van je broertje Daniel ontketent, word je gedwongen voor de politie op de vlucht te slaan. Als grote broer ben jij als enige verantwoordelijk voor de veiligheid van Daniel en de ontwikkeling van zijn bijzondere krachten. Samen reizen jullie door de VS in een poging de grens met Mexico over te steken. Waag je aan het spannende leven op en van de weg. Maak kennis met steeds weer nieuwe, interessante, soms gevaarlijke mensen en situaties. Beleef met de Diaz-broers het avontuur van hun leven op de Nintendo...
Verover de wereld op z'n Chinees in nieuwe DLC voor Civilization VI
  • 0
  • 0
Het volgende DLC-pakket voor Civilization VI: Leader Pass - Rulers of China - is nu beschikbaar! Richt nieuwe dynastieën op met het Rulers of China Pack, met onder andere Yongle, Wu Zetian en Qin Shi Huang the Unifier. Hieronder kan je alvast ontdekken wat deze nieuwe leiders met zich meebrengen:

Yongle (China)
Toen Zhu Di, prins van Yan, de troon besteeg, nam hij de regeringsnaam Yongle aan. Als keizer verwende hij zich niet te veel met luxe, maar zocht en ontving hij tributen van tientallen andere landen. In het spel houdt hij van beschavingen met positieve inkomsten per beurt en niet van beschavingen met negatieve inkomsten per beurt.

Nieuwe vaardigheid: Lijia
  • Alle Steden krijgen projecten waarbij ze 50% van hun Productie kunnen omzetten in Voedsel, Geloof, of 100% als het Goud is.
  • teden met 10 of meer inwoners ontvangen +2 goud, +1...
Review: Forspoken
  • 4
  • 6
Herinner jij je nog de teasertrailer voor Project Athia? Het was een van de eerste spellen die werd aangekondigd tijdens het onthullingsevent van de PlayStation 5, intussen meer dan twee jaar geleden. Van alle games die toen werden getoond, is dit een van de enige titels die nog niet is verschenen. Enkel Pragmata en Goodbye Volcano High laten langer op zich wachten, want vanaf deze week kan je eindelijk aan de slag gaan met Project Athia, dat gelukkig werd omgedoopt naar de meer klinkende naam Forspoken.
John Cena is de coverster voor WWE 2K23
  • 0
  • 0
Vandaag heeft 2K aangekondigd dat WWE 2K23, het nieuwste deel van de WWE-videogame franchise ontwikkeld door Visual Concepts, binnenkort verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam. Om zijn 20-jarig jubileum als WWE Superstar te vieren, staat John Cena, 16-voudig wereldkampioen, Hollywood-icoon, filantroop en WWE 2K23 Executive Soundtrack Producer, op de cover van elke editie van de game met drie van zijn kenmerkende poses. Het wereldwijde muziekfenomeen Bad Bunny - Billboard's Top Artist of the Year en een van de meest gestreamde artiesten ter wereld in 2022 - maakt ook zijn WWE 2K-debuut.

WWE 2K23 bevat verschillende verbeteringen van de franchise, waaronder een unieke nieuwe kijk op de 2K Showcase, de WWE 2K-introductie van de fan-favoriete WarGames, en uitbreidingen op verschillende belangrijke spelmodi. Daarnaast...
Maak kennis met Ochette en Castti in nieuwe Octopath Traveler-trailer
  • 0
  • 0
In Octopath Traveler 2 beginnen spelers een spannende reis door de gloednieuwe wereld Solistia. Dit nieuwe deel is ontwikkeld door hetzelfde team als de voorganger, waarvan wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Net als het eerste deel maakt de game gebruik van unieke HD-2D-graphics, waarin spelers hun retro-2D-personages besturen door prachtige 3D-omgevingen, maar dan van een nóg hoger niveau. De nieuwe verhaallijn en features van de game maken hem perfect voor beginners, terwijl alle charme van het origineel weer ruimschoots aanwezig is. Spelers kunnen een nieuwe wereld verkennen met acht nieuwe, unieke helden, in een avontuur waarin de turn-based gevechten weer voor volop strategische diepgang zorgen.

Octopath Traveler 2 verschijnt op 24 februari 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. In de nieuwe trailer maken we kennis met de jager Ochette en de apotheker Castti, twee van de acht nieuwe hoofdrolspelers. Daarnaast wordt ook...
Nieuwe trailer van Sword Art Online: Last Recollection geeft meer inzicht in het verhaal
  • 0
  • 0
Sword Art Online: Last Recollection aankondigd in november, staat gepland als nieuwste titel in de franchise. Ontdek vandaag een gloednieuwe trailer en kom meer te weten over het originele verhaal, bedacht onder supervisie van de originele auteur van de serie. Geniet van intense cinematics, stukken gameplay en de duisternis van de Dark Territory.

Sword Art Online: Last Recollection verschijnt in 2023 op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Transport Fever 2: Console Edition uitgesteld naar 9 maart
  • 0
  • 1
Nacon en Urban Games kondigen met een eerste gameplay-trailer aan dat pre-orders nu beschikbaar zijn voor Transport Fever 2: Console Edition. De console-versie van deze transportsimulator, die zeer populair is bij pc-gamers, zou oorspronkelijk in februari verschijnen, maar is nu aangekondigd voor 9 maart 2023. Op die dag verschijnt de game voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Transport Fever 2: Console Edition is een tycoon-game waarin je een transportbedrijf opzet en alle infrastructuur ontwikkelt die nodig is om je bedrijf te laten groeien. Door vracht en passagiers te vervoeren, bouw je een transportimperium en draag je bij aan de wereldwijde economie. Dankzij de consoleversie van Urban Games kunnen nog meer spelers van deze unieke ervaring genieten.

Dankzij verbeterde graphics, een aangepaste interface en de controllerbesturing, kan iedereen genieten van een geoptimaliseerde versie van deze geliefde managementgame.

Transport Fever 2: Console...
PowerWash Simulator verschijnt op 31 januari voor PS en Switch, samen met Tomb Raider-DLC
  • 1
  • 1
Square Enix Collective, FuturLab en Crystal Dynamics kondigen aan dat een gratis Tomb Raider Special Pack op 31 januari verschijnt voor PowerWash Simulator. Op dezelfde dag verschijnt deze heerlijk ontspannende simulator voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. Hieronder kan je alvast enkele citaten van de mensen achter deze samenwerking lezen.

“Het maken van het TOMB RAIDER Special Pack was een eer en geweldige ervaring,” zegt Dan Chequer, hoofdontwerper bij FuturLab. “We kunnen niet wachten tot spelers in Croft Manor aan de slag gaan en zijn vele geheimen ontdekken!”

“Iedere Tomb Raider-fan die Croft Manor bezocht heeft gezien dat Winston wel wat hulp van een speler met een hogedrukspuit kan gebruiken om het gebied schoon te maken!”
aldus Dallas Dickinson, Franchise General Manager van Tomb Raider bij Crystal Dynamics. “Dankzij Square Enix Collective en FuturLab is dit niet alleen mogelijk, maar ook nog eens hoogst bevredigend.”

“We weten dat de...
Tales of Symphonia The Animation nu te bekijken op YouTube
  • 0
  • 0
Volgende maand verschijnt eindelijk de consoleversie van Tales of Symphonia Remastered. In de aanloop naar deze release, heeft Bandai Namco besloten om de animeserie gemaakt door Ufotable beschikbaar te maken via YouTube en kan je ze zo gratis bekijken. Sinds gisteren kan je de eerste aflevering van deze anime ontdekken, onder andere via de video hieronder. Afleveringen van Tales of Symphonia The Animation zullen op regelmatige basis verschijnen en ze zijn ondertiteld in het Engels, Frans, Italiaans of Spaans.

Tales of Symphonia vertelt het verhaal van twee werelden, Sylvarant en Tethe’alla, die aan elkaar verbonden zijn. De anime volgt het avontuur van Lloyd en zijn vrienden die Sylvarant proberen te redden zonder te leiden tot de ondergang van Tethe’alla.

Review: Front Mission 1st Remake
  • 0
  • 3
De al wat oudere gamers onder ons hebben waarschijnlijk heel wat mooie herinneringen aan de allereerste PlayStation-console. Deze heeft immers heel wat onvergetelijke klassiekers voorgebracht zoals Metal Gear Solid, Final Fantasy VII, Resident Evil 2 en Gran Turismo 2. Een spel dat voor mij ook steeds in mijn persoonlijke top vijf zal staan is Front Mission 3. Hoewel dit spel voor mij de kennismaking was met deze reeks, was het wel al de derde titel hierin, al had het gelukkig wel een opzichzelfstaand verhaal. De voorgaande delen spelen zat er toen immers niet in, want de twee eerste delen waren hier niet uitgebracht.
Anno 1800 Console Edition verschijnt op 16 maart
  • 0
  • 0
Zij die op pc gamen kunnen al sinds 2019 het strategisch genot ervaren van Anno 1800, het intussen zevende deel in de Anno-reeks dat realtime strategie met een economische simulator combineert. Vandaag hebben Ubisoft en ontwikkelaar Blue Byte aangekondigd dat de game verschijnt voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S op 16 maart met een richtprijs van €39.99. Het spel is intussen ook te pre-orderen en wie dit doet krijgt naast de game ook toegang tot een digitaal artbook, een digitale gamesoundtrack en het Imperial-pakket en het Oprichterspakket voor consoles.

Wie benieuwd is naar hoe het spel zal spelen op console, kan alvast onderstaande video bekijken waarin de makers wat meer uitleg geven over de consoleversie van Anno 1800.

Terug
Bovenaan