Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Forspoken-demo nu beschikbaar voor PS5
  • 1
  • 1
Tijdens de Game Awards toonden Square Enix en Luminous Productions vandaag een nieuwe trailer voor hun komende titel Forspoken en maakten ze bekend dat er nu een gratis speelbare demo van de game beschikbaar is voor de PlayStation 5. De demo laat spelers de unieke, magisch versterkte gevechten en parkour-acties beleven voordat Forspoken op 24 januari 2023 verschijnt.

De trailer zelf biedt een diepere kijk op de vernietigende effecten van de Break, een machtige en mysterieuze kracht die alles bederft wat hij aanraakt, inclusief de bewoners van Athia en de Tantas, de eens goedaardige matriarchen die nu over het land heersen als kwaadaardige en gestoorde tovenaressen.

Spelers krijgen in de demo direct te maken met de gevolgen van de Break, en moeten het opnemen tegen diverse vijanden, waarbij ze kunnen gebruikmaken van een uitgebreid arsenaal aan aanvallen en ondersteunende magie. Zo zijn ze goed voorbereid op de spectaculaire actie wanneer de volledige game volgende maand...
Ontdek de eerste gameplaybeelden van The Lords of the Fallen
  • 0
  • 2
Dark Souls-klonen zijn er intussen genoeg, maar een van de eerste titels niet ontwikkeld door FromSoftware die zich aan deze formule waagde was Lords of the Fallen uit 2014. Het spel was helaas geen groot succes en Deck13 wierp zich al snel op een volgende concept met The Surge. Maar men leek echter nog niet klaar om het universum van Lords of the Fallen achter zich te laten en werd er een sequel aangekondigd die volgend jaar zal verschijnen en ontwikkeld woord door Hexworks, een studio van uitgever CI Games.

Tijdens de Game Awards afgelopen nacht kregen we een eerste teaser met gameplaybeelden te zien van deze nieuwe epische actie-RPG die een verbonden wereld zal hebben die vijf keer groter is dan het origineel en een soort van reboot vormt daar het verhaal zich duizenden jaren later afspeelt en de herrijzenis van de demonische god Adyr de wereld opnieuw in chaos dreigt te storten.

Maak kennis met de dystopische cyberpunkwereld van Replaced
  • 0
  • 1
Tijdens de Game Awards werd een nieuwe trailer onthuld van Coatsink en Sad Cat Studios' sci-fi actieplatformgame Replaced. De trailer laat meer zien van de adembenemende retro-futuristische dystopische wereld van de game, met een tipje van de sluier over het verhaal en een glimp van sombere verlaten landschappen, bruisende neonsteden en stijlvolle gevechten.

Replaced is een 2,5D sci-fi retro-futuristische actieplatformer waarin je speelt als R.E.A.C.H. - een kunstmatige intelligentie die tegen zijn zin gevangen zit in een menselijk lichaam. Het spel mengt filmisch platformwerk, verbluffende pixelkunst, free-flow action combat en een diepgravend dystopisch verhaal dat zich afspeelt in een alternatieve jaren '80.

Replaced staat gepland voor een release in 2023 en zal te spelen zijn op Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass voor Console, Xbox Game Pass voor PC, Steam & Epic Games Store.

Final Fantasy XVI verschijnt op 22 juni 2023
  • 0
  • 2
Square Enix maakte afgelopen nacht bekend dat de langverwachte actie-RPG Final Fantasy XVI wereldwijd zal verschijnen op 22 juni 2023. Dit werd aangekondigd tijdens de Game Awards 2022, waar producer Naoki Yoshida op het podium verscheen voor de wereldpremière van een nieuwe game-trailer getiteld Revenge, een verwijzing naar één van Clives motieven voor het avontuur dat spelers met hem kunnen beleven wanneer de game volgend jaar verschijnt voor de PlayStation 5. Het bedrijf onthulde ook dat spelers nu de Standard en Deluxe Editions van Final Fantasy XVI kunnen pre-orderen in de Square Enix Store, en dat pre-orders van de Collector’s Edition beginnen op maandag, 12 december.

Final Fantasy XVI neemt spelers mee op een gloednieuw, opzichzelfstaand verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals. Wanneer deze kristallen door de verspreiding van de Blight worden bedreigd, hangt...
Microsoft wilt Call of Duty naar de Nintendo-consoles brengen
  • 0
  • 0
Microsoft loopt misschien wat voor op de feiten, zowel de FTC als de Europese Commissie heeft de merger immers nog niet goedgekeurd, maar ze lijken alvast grote plannen te hebben met Activision's meest populaire franchise. In een reeks tweets heeft Phil Spencer namelijk aangekondigd dat ze een tienjarige verbintenis met Nintendo zijn aangegaan om Call of Duty naar de consoles van Nintendo te brengen zodra de merger rond is. Normaal zullen we tegen het einde van Microsofts fiscale jaar, zijde 30 juni 2023, weten of de deal er doorkomt of niet.

Daarnaast bevestigde hij ook dat het Call of Duty zal blijven aanbieden via Steam, iets dat zeker geruststellend zal zijn voor heel wat pc-gamers.

Wij zijn alvast benieuwd hoe Sony gaat reageren op dit nieuws!

De nieuwste uitbreiding van Hearthstone, March of the Lich King, is nu live
  • 0
  • 0
De ondoden zijn in beweging! Vandaag lanceert Hearthstone zijn nieuwste uitbreiding, March of the Lich King en die brengt de elfde speelbare klasse, Death Knight, naar de Taverne! Volg de reis van Arthas Menethil als hij de iconische Warcraft-schurk, de Lich King, wordt via de Death Knight-proloog. Met 203 gloednieuwe kaarten in March of the Lich King - waaronder de nieuwe Death Knight-klasse, het nieuwe Undead-miniontype en het nieuwe Manathirst-sleutelwoord - hebben spelers toegang tot de meest gevarieerde gameplay en deckbuilding in Hearthstone tot nu toe.

Nieuwe klasse: Death Knight
  • 68 nieuwe klassekaarten, inclusief 32 gratis Core Set-kaarten
  • Hero Power: Ghoul Charge
    • Summon een 1/1 Ghoul met Charge die sterft op het einde van je beurt.
  • Nieuwe Resource: Corpses
    • Telkens een friendly minion sterft, wordt deze meegeteld als Corpse.
  • Deckbuilding System: Runes
    • Blood voor gecontroleerde gameplay met...
Review: Harvestella
  • 0
  • 2
Toe te voegen aan de lijst van Square Enix-games met bizarre namen: Harvestella, een nieuwe kruising tussen een klassieke JRPG en farming life simulator. Dit genre is niet nieuw natuurlijk, kijk maar naar spellen zoals Rune Factory 5, Kitaria Fables of Sakuna: Of Rice and Ruin. Maar met deze nieuwe titel is het wel de eerste keer dat Square Enix zich op het genre van de farming life simulators gooit. Al hebben ze in het verleden ook al bewezen dat ze niet vies zijn van dit soort experimenten met Dragon Quest Builders en diens vervolg.
Speel de exclusieve demo van Clash: Artifacts of Chaos op Xbox Series X|S
  • 0
  • 0
Tijdens het ID@Xbox Winter Game Demo Event, maakten de Franse uitgever NACON en de Chileense ontwikkelstudio ACE Team met plezier bekend dat er nu een demo beschikbaar is voor Clash: Artifacts of Chaos op Xbox Series X|S. Clash: Artifacts of Chaos is een unieke action-adventure, zowel wat gameplay als wat de art direction betreft. De game is vormgegeven in de kenmerkende ACE Team-stijl (Rock of Ages, The Eternal Cylinder), met even originele en ongebruikelijke als levendige designs. Je speelt als Pseudo, een ervaren vechter die als kluizenaar leeft. Na je ontmoeting met de Boy ga je op avontuur in een surrealistische wereld om hem te beschermen tegen Gémini, de Mistress of the Artefacts, die aast op de mysterieuze krachten van dit wezentje.

De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het woeste hoofdpersonage, Pseudo. In de demo zijn vijf gevechtsstijlen beschikbaar, van een traditionele bokshouding tot originele...
Ontdek vanaf 13 december het adembenemende GRIS op PS5 en Xbox Series X|S
  • 1
  • 1
GRIS-ontwikkelaar Nomada heeft een adembenemende nieuwe trailer onthuld om aan te kondigen dat GRIS op 13 december naar de PlayStation 5- en Xbox Series X|S-consoles komt, wat samenvalt met de 4e verjaardag van de veelgeprezen game.

De nieuw aangekondigde versie bevat een overvloed aan technische upgrades en consolespecifieke functies:
  • Xbox Series S: 2k 120fps
  • Xbox Series X: 4k-60fps of 2k-120fps
  • PS5: 4k 120fps en DualSense-functies
GRIS is een serene en suggestieve ervaring, zonder gevaar, frustratie of dood. Spelers verkennen een zorgvuldig ontworpen wereld die tot leven wordt gebracht met delicate kunst, gedetailleerde animatie en een elegante originele score. Gedurende het spel zullen lichte puzzels, platformopstellingen en optionele op vaardigheden gebaseerde uitdagingen zich openbaren naarmate meer van GRIS' wereld toegankelijk wordt. Het spel is een ervaring met bijna geen tekst, alleen eenvoudige controle herinneringen geïllustreerd door universele...
Elden Rings Colosseum-update verschijnt op 7 december
  • 0
  • 4
Je kon er tijdens het spelen van Elden Ring moeilijk omheen kijken: de drie grote colosseums die je kan terugvinden in Limgrave, Leyndell, en Caelid. Hoewel we lang geen toegang hadden tot deze locaties, hadden veel spelers uiteraard het vermoeden dat zij een onderdeel zouden vormen van een toekomstige PvP-gerichte update. En ziedaar: morgen verschijnt de gratis Colosseum-update waarbij deze drie plaatsen het strijdtoneel zullen vormen voor heel wat PvP-actie. Spelers kunnen deelnemen aan duels, free-for-all-gevechten en teamgevechten om te bewijzen dat zij de meest gevreesde krijgers zijn van de Lands Between.

Aan zij die morgen de arena zullen betreden: morituri te salutant!

Review: Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion
  • 0
  • 5
Vorige week de preview, deze week de review en volgende week de release. Fans van Final Fantasy hebben alvast reden genoeg om in hun nopjes te zijn, want net voor het doek over 2022 valt mogen zij nog eens hun favoriete universum induiken. In dit geval meer bepaald de wereld van Midgard, het strijdtoneel van een van de meest legendarische JRPG-verhalen ooit, dat in 1997 het levenslicht zag met de release van Final Fantasy VII.
Monster Hunter Rise baant zich een weg naar Xbox- en PlayStation-consoles
  • 0
  • 0
Het veelgeprezen Monster Hunter Rise bereikte eerder dit jaar nieuwe hoogten met de wereldwijde release van de uitbreiding Monster Hunter Rise: Sunbreak op Nintendo Switch en Steam. Maar het avontuur houdt hier niet op, want het hoogvliegende deel in de Monster Hunter-serie opent binnenkort de poorten van Kamura Village voor spelers op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4 op 20 januari 2023. Monster Hunter Rise pre-orders zijn nu open, en de titel zal ook beschikbaar zijn met Xbox Game Pass voor console, PC en cloud bij de lancering.

Monster Hunter Rise bevat aanpasbare optimalisaties, waardoor jagers kunnen genieten van hun reis in 4K-resolutie en 60 FPS op Xbox Series X en PlayStation 5, terwijl het ook 3D-audio biedt voor Xbox Series X|S en PlayStation 5. Ranged en shielded wapens zullen ook gebruik maken van DualSense adaptieve triggers op PlayStation 5. Monster Hunter Rise lanceert op 20 januari 2023 en is nu beschikbaar voor pre-purchase. De game komt...
Marvelous Europe toont nieuwe beelden van Loop8: Summer of Gods
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag de eerste gelokaliseerde trailer gedropt voor Loop8: Summer of Gods, dat in het voorjaar van 2023 op Switch, PS4, XBOX One en PC via Steam wordt gelanceerd.

De JRPG Loop8: Summer of Gods is een coming-of-age en tijdreizend avontuur en volgt hoofdpersoon Nini en zijn klasgenoten terwijl ze proberen de Kegai te verslaan, demonische entiteiten die de mensheid op de rand van uitsterven hebben gebracht. Opgegroeid op een mislukt ruimtestation dat bekend staat als Hope, keert Nini terug naar de aarde om zijn zomer door te brengen in Ashihara, een van de laatst overgebleven heiligdommen van de mensheid. Begaafd met "Demon Sight", kan Nini zijn speciale verbinding met de goden gebruiken om de wereld opnieuw in te stellen, waarbij hij en zijn bondgenoten bij elke lus de maand augustus steeds opnieuw kunnen beleven totdat ze het goed doen... of de Kegai hen volledig overweldigen.

Plantjes verzorgen in Garden Life
  • 0
  • 0
Nacon en stillalive studios onthulden vandaag een nieuwe trailer voor Garden Life, een sandbox-game waarin spelers hun eigen tuin kunnen maken. In een wonderschone omgeving kunnen spelers naar hartenlust gewassen planten en verzorgen om hun eigen vredige oase te scheppen. Plant en verzorg de tuin van je dromen in deze unieke ervaring die je aanmoedigt je creativiteit helemaal de vrije loop te laten.

Deze hartverwarmende en ontspannende game laat spelers genieten van een charmante stijl en in de realiteit gewortelde gameplay. Kweek je favoriete echte bloemen, struiken, fruit en groentes om je eigen tuin tot leven te wekken. Dankzij procedurele generatie en geavanceerde groeisimulatie, zien geen twee planten er hetzelfde uit - net als in het echt. Houd je tuin vrolijk en bloeiend bij wisselende weersomstandigheden, geef je planten de zorg die ze nodig hebben, ontmoet leuke personages uit je tuingemeenschap en ontdek vele verrassingen!

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered – nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Square Enix maakte onlangs bekend dat het nieuwste deel in de geliefde SaGa-serie, Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, pc via Steam, iOS en Android. Deze game verscheen oorspronkelijk in 1992 in Japan, en als remake in 2005 in Noord-Amerika en Japan, en is nu voor het eerst in Europa verkrijgbaar.

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered levert vele verbeteringen en extra’s, inclusief geremasterde graphics, nieuwe ‘quality of life’-toevoegingen voor een betere speelbaarheid, en nieuwe gameplay-features. Spelers volgen de omzwervingen van één van acht hoofdrolspelers, met elk hun eigen doel en verhaallijn, en vormen hun eigen, unieke avontuur met een “Free-form Scenario”-systeem dat ervoor zorgt dat hun acties van invloed zijn op de wereld rondom hen.

Fans van de SaGa-serie kunnen uitkijken naar de Glimmer- en Combo-systemen uit eerdere games, de even iconische als prachtige vormgeving, en een sfeervolle...
Gotham Knight krijgt twee nieuwe modi met gratis update
  • 0
  • 1
Warner Bros. Games en DC hebben vandaag de release aangekondigd van twee nieuwe modi voor Gotham Knights: Heroic Assault en Showdown. Beide zijn nu beschikbaar als gratis update voor alle eigenaren van het hoofdspel.

Heroic Assault is een online coöpmodus waarin spelers kunnen samenwerken in groepen van vier en zich in de diepten onder Gotham City wagen om het op te nemen tegen vijanden en uitdagingen te voltooien op 30 verdiepingen vol actie. Zoals te zien is in de onlangs uitgebrachte trailer, bevat de modus een nieuwe bedreiging die de oorzaak is van de chaos: de uiterst geavanceerde buitenaardse levensvorm Starro, the Conqueror, en de geduchte half-mens/half-vleermuis hybride Man-Bat, onder controle van Starro.

Showdown is een online coöpmodus voor twee spelers waarin je de confrontatie aangaat met superkrachtige versies van de voornaamste DC-superschurken uit het spel, zoals Mr. Freeze, Harley Quinn, Clayface en Talia al Ghul. Versla deze bazen in de Showdown-modus en...
Ontdek de launchtrailer van Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion
  • 0
  • 2
Square Enix onthulde vandaag de launch trailer voor Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion. De launch trailer biedt de meest uitgebreide blik op de game tot nu toe en is een must-watch voor alle Final Fantasy VII-fans.

Het verhaal van Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion begint zeven jaar vóór de gebeurtenissen in Final Fantasy VII en volgt het verhaal van Zack Fair, een jonge Shinra-soldaat. In de loop van zijn avonturen, ontdekt hij de duistere geheimen achter Shinra’s experimenten en de monsters die ze creëren.

15 jaren na de release van het origineel, dat destijds exclusief voor de PlayStation Portable verscheen, biedt Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion een compleet herziene ervaring, met hd-graphics, een opnieuw gearrangeerde soundtrack, volledig ingesproken dialogen in Engels en Japans, en een vernieuwd vechtsysteem.

Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion verschijnt op 13 december 2022 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One-consoles...
Preview: Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion
  • 2
  • 3
Velen die Final Fantasy VII Remake en de Intergrade-DLC hebben gespeeld, kijken waarschijnlijk met veel ongeduld uit naar het tweede deel in de trilogie die de remake van Final Fantasy VII zal beslaan. Helaas moeten we wel nog een jaartje wachten op de release van Final Fantasy VII Rebirth, maar in de tussentijd kunnen we wel aan de slag met Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion. Deze remake van de PSP-klassieker vormt een prequel op de remake-trilogie en duikt dieper in het verhaal van 1st Class SOLDIER Zack Fair.
Bordspelreview: Jamaica
  • 4
  • 1
Als je thuis bent in de wereld van bordspellen, zal er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen bij het horen van de naam Bruno Cathala. Deze Franse designer heeft heel wat bekende spellen op zijn naam staan, al dan niet in samenwerking met collega's zoals Ludovic Maublanc of Antoine Bauza. Enkele geliefde spellen waar hij heeft aan (mee)gewerkt zijn Five Tribes, Kingdomino, 7 Wonders, Shadows over Camelot en Cyclades. In 2007 bracht hij samen met Malcom Braff en Sébastien Pauchon Jamaica op de markt en ongeveer een jaar geleden kreeg dit spel een tweede editie met dank aan Asmodee en Space Cowboys.
Keer terug naar Isle of Man met TT Isle of Man – Ride on the Edge 3
  • 0
  • 1
Tijdens de Milan Games Week presenteerde RaceWard Studio, het race-label van Nacon Studio Milan, zijn volgende motorsportsimulatie-game: TT Isle of Man – Ride on the Edge 3. Deze game is ontwikkeld door veteranen van de studio die al vele motorrace-games op hun naam hebben staan en laat gamers de sensaties beleven van de gevaarlijkste motorrace ter wereld.

De TT Isle of Man vindt plaats op een circuit van 60 kilometer waarop de coureurs met hun machtige motorfietsen waanzinnige risico’s nemen voor de ultieme titel: kampioen van de TT Isle of Man. TT Isle of Man – Ride on the Edge 3 bevat de officiële content van de 2022 TT (teams, motorfietsen en circuits) en biedt een even unieke als authentieke ervaring. Met de kracht van de KT Engine en de uitgebreide ervaring van het team (die ze eerder al goed gebruikten voor RiMS Racing) brengt RaceWard Studio alle spanning en passie van de iconische race tot leven. Het realisme van de TT Isle of Man – Ride on the Edge-serie is van zo’n...
Terug
Bovenaan