Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Sifu nu beschikbaar voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Of je nu in de supermarkt bent of in de sportschool, in de auto of in de trein, je kunt beste Kungfu-kunstjes overal bovenhalen nu Sifu, de hit beat 'em up van ontwikkelaar en uitgever Sloclap, beschikbaar is op Switch. Vanaf nu kunnen oude fans van het spel of fervente Switch-gebruikers die op de komst van Sifu hebben gewacht, het spel kopen in de Nintendo E-Shop of fysiek bij geselecteerde retailers.

Sifu plaatst spelers in de schoenen van een Pak Mei Kungfu student die zijn leven lang heeft getraind voor een dag van afrekening na de brute moord op hun hele familie door een mysterieus moordcommando. Met slechts één dag en talloze vijanden in hun weg, moeten spelers onoverkomelijke kansen verslaan en leden van de machtige organisatie verslaan om wraak te nemen. Maar op zo'n zoektocht naar wraak is tijd de prijs die betaald moet worden. Met een magische talisman om spelers na hun dood weer tot leven te wekken, betekent een nederlaag niet het einde. Hoewel de leerling altijd weer...
Derde Back 4 Blood-uitbreiding River of Blood aangekondigd
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben gisteren de details bekendgemaakt van de volgende grote DLC-uitbreiding voor Back 4 Blood, officieel getiteld River of Blood. De nieuwe DLC-uitbreiding verschijnt op 6 december 2022 als onderdeel van de Back 4 Blood Annual Pass, Back 4 Blood: Deluxe Edition, Back 4 Blood: Ultimate Edition, maar is ook los verkrijgbaar.

River of Blood bevat een gloednieuwe verhaalcampagne met een meeslepende missie bestaande uit vijf kaarten, waarin spelers stroomopwaarts reizen en verschillende tussenstops maken om voorraden in te slaan en vijandelijke dreigingen af te weren. Om de Cleaners beter te kunnen helpen met hun missie, introduceert de uitbreiding Tala. Dit voormalig sektelid heeft zich omgevormd tot Cleaner en wordt vergezeld door Ridden Jeff, een vriendelijke Tallboy die je kunt oproepen om het team te helpen. Jeff veroorzaakt de ultieme chaos wanneer hij met een fluitsignaal door Tala of andere Cleaners uit haar team wordt opgeroepen...
Tales of Symphonia Remastered verschijnt op 17 februari 2023
  • 0
  • 0
Lloyd Irvings avontuur samen met zijn vrienden nadert. Tales of Symphonia Remastered verschijnt op 17 februari 2023 voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en is compatible met de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De remaster brengt zowel fans als nieuwkomers naar werelden als Sylvarant en Tethe’alla, inclusief verbeterde visuals, gameplay en nieuwe features. Ga het gevecht alleen of tot en met vier aan en ervaar een diepgaand en fascinerend verhaal in een van de meest geliefde “Tales of”-titels.

Spelers hebben keuze tussen twee edities:
  • De Standard Edition, enkel digitaal verkrijgbaar
  • De Chosen Edition, inclusief een metal case, art prints en stickers. Pre-orderen kan reeds hier.

Bandai Namco kondigt Sword Art Online: Last Recollection aan
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigt vandaag een nieuwe game aan in het Sword Art Online-universum: Sword Art Online: Last Recollection. Deze JRPG, die een gloednieuwe kijk geeft op het originele verhaal bedacht door Reki Kawahara, verschijnt in 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en Steam.

Sword Art Online: Last Recollection bewandelt een ander pad dan de originele anime en volgt Kirito in zijn voorbereiding op een uitdaging als geen ander: de Underworld War. De poort naar Dark Territory breekt open, klaar om terreur los te laten op het Human Realm, wanneer een mysterieuze Dark Knight genaamd Dorothy Kirito en diens vrienden benadert met een missie. Ze zullen moeten vechten om de wereld te beschermen. Spelers hun favoriete personages uit de reeks zijn terug in deze culminatie van de Sword Art Online-gamereeks, die het verhaal uit de Underworld War arc uit de anime en novel anders vertelt. Sword Art Online: Last Recollection behoudt diens...
Maak kennis met Water Seven in nieuwe trailer van One Piece Odyssey
  • 0
  • 0
In One Piece Odyssey gaan spelers op avontuur met Luffy en de Straw Hat Crew terwijl ze proberen hun verloren krachten terug te krijgen. Daarvoor bezoeken ze "Memoria", een wereld gebouwd uit de herinneringen van hun vorige ontmoetingen, waardoor ze teruggaan naar belangrijke locaties in hun geschiedenis, zoals Alabasta en Water Seven. Na Alabasta in een vorige trailer is het nu de beurt aan Water Seven om in de schijnwerpers te staan in de nieuwste trailer die Bandai Namco vandaag online plaatste.

In het avontuur van One Piece Odyssey beleef je een nieuw verhaal van de Straw Hats, met een focus op Usopp en Robin. Deze zoektocht zal hen leiden naar bekende plaatsen zoals de Gallery-La Company of gezichten zoals Franky's bende, Iceburg, Aokiji enkele van de CP9-leden zoals Lucci en Kaku. Maar hoewel plaatsen en situaties vertrouwd kunnen lijken en aanvoelen, is niets zoals het precies was in deze herinneringen en zullen spelers enkele verschillen zien met het verhaal dat sommigen...
Review: Asterigos: Curse of the Stars
  • 1
  • 1
In 2016 werd in Taiwan de nieuwe ontwikkelingsstudio Acme Gamestudio opgericht en vorige maand konden we eindelijk hun debuuttitel Asterigos: Curse of the Stars ontdekken. Een snelle blik zou je doen kunnen vermoeden dat het spel een kloon is van Immortals: Fenyx Rising, maar niets is minder waar. De setting doet dan wel denken aan Immortals, maar de makers haalden hun inspiratie vooral bij een ander soort van spellen, met name het soulslike-genre dat gepopulariseerd werd door de Japanners van FromSoftware.
Review: The Legend of Heroes: Trails from Zero
  • 0
  • 3
Hoewel heel wat gamers zullen zweren bij de reuzen van het genre zoals Final Fantasy, Kingdom Hearts of Xenoblade Chronices, zijn er ook veel onbekende pareltjes te ontdekken in de vele Japanse RPG's. Een serie die ik zelf pas een tweetal jaren geleden heb leren kennen, is bijvoorbeeld de Trails-serie, die zelf deel uitmaakt van de bredere Legend of Heroes-reeks. De Trails-titels zijn geweldige games op zich, maar wat ze zo bijzonder maakt, is dat de verhalen van al deze games met elkaar verbonden zijn. Dit vanaf de eerste stappen in de reeks met Trails in the Sky in 2004 tot de nog steeds lopende Kuro no Kiseki-saga die momenteel wordt uitgebracht in Japan.
Harvestella nu beschikbaar voor pc en Nintendo Switch
  • 2
  • 1
Square Enix lanceerde vandaag Harvestella, een gloednieuwe life simulation RPG, voor Nintendo Switch en Steam. Harvestella heeft concept art van Isamu Kamikokuryo (Final Fantasy XII) en muziek van Go Shiina (de Tales-serie) en voert spelers mee naar een prachtige wereld die met de seizoenen mee verandert. De game biedt volop variatie in gameplay, spelers kunnen bijvoorbeeld gewassen verbouwen, vriendschap sluiten met dorpsbewoners en op avontuur gaan in uitdagende dungeons.

Harvestella speelt in een levendige, kleurrijke wereld waarin vier reusachtige kristallen, de zogenaamde Seaslight, zorgen voor evenwichtige overgangen tussen de vier seizoenen. Het avontuur begint wanneer verstoringen in de Seaslight optreden, wat leidt tot de Quietus, een seizoen des doods dat plaatsvindt tussen het normale verloop van de vier seizoenen. Tijdens de Quietus verdorren de gewassen en kunnen mensen niet naar buiten. Helaas duren deze dodelijke seizoenen elk jaar weer iets langer...
Galactic Edition van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games, TT Games, The LEGO Group en Lucasfilm Games lanceren vandaag LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Galactic Edition, de meest uitgebreide LEGO Star Wars game met alle negen Skywalker saga films en 13 speelbare character packs verspreid over het melkwegstelsel. De Galactic Edition bevat zes nieuwe packs in de Character Collection 2, die 30 nieuwe speelbare personages toevoegt, evenals zeven character packs uit de eerder uitgebrachte Character Collection 1.

Vanaf vandaag verkrijgbaar als onderdeel van de Character Collection 2, zal het Star Wars: The Clone Wars character pack aangevuld worden met Captain Rex, Darth Maul, Asajj Ventress, Savage Opress en Gar Saxon. Het LEGO Star Wars Summer Vacation character pack voegt op hilarische wijze seizoensgebonden versies toe van Obi-Wan Kenobi, Darth Vader en Finn™ in Hawaïaanse shirts, Keizer Palpatine in strandkleding en R2-D2 in een wintertrui.

Op 15 november zal het Star Wars: Rebels personagepakket Sabine Wren, Ezra...
Fatshark viert feest en geeft gratis Warhammer: Vermintide 2 weg op Steam
  • 2
  • 1
Op 30 november komt Fatsharks volgende game Warhammer 40,000: Darktide uit, een intens brute coöperatieve game die zich afspeelt in het Warhammer 40,000-universum. Deze release is het 3e deel van de Tide-releases in de afgelopen 7 jaar en sluit zich aan bij de reeds veelgeprezen Vermintide-serie.

In de aanloop naar de release van Darktide zal Fatshark een reeks activiteiten en updates organiseren om de lancering te vieren. Dit is inclusief het tijdelijk gratis aanbieden van Vermintide 2! De game is gratis te downloaden van 3-7 november als onderdeel van een Free-to-Keep aanbieding op Steam. Daarnaast zijn alle Vermintide 2-DLC's te downloaden aan maximaal 60% korting en loopt er momenteen een dubbele XP-week.

Fatshark brengt op 8 november ook een gratis update uit voor Vermintide 2, Trail of Treachery, een nieuwe avontuurlijke missie in de sneeuw en deel één van een tweedelige serie.

unnamed (28).png
Blood Bowl 3 verschijnt op 23 februari 2023
  • 0
  • 1
Fans van sport, fantasy en turn-based tactiek kunnen alvast warmlopen voor bloederige wedstrijden in Blood Bowl 3! De spectaculaire turn-based strategy game in het Warhammer-universum verschijnt op 23 februari 2023 voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Blood Bowl 3 is gebaseerd op de nieuwste editie van het legendarische bordspel en biedt een fantastische virtuele ervaring die een welkome aanvulling levert op het fysieke spel. Deze editie levert een hele reeks nieuwe features, inclusief passing-statistieken, diverse speelvelden met elk hun eigen regels, coaches, diverse cheerleaders en geliefde sterspelers.

In Blood Bowl 3 neem je de rol aan van een coach, die een team moet samenstellen uit één van de Blood Bowl-facties, waaronder mensen, dwergen, elfen en andere wezens uit de wereld van Warhammer. Voordat je spelers het veld betreden kun je ze managen en upgraden, vervolgens bestuur je je team tijdens turn-based-matches door elke speler commando’s...
WRC Generations is nu verkrijgbaar
  • 1
  • 0
Nacon en KT Racing lanceren vandaag met veel plezier WRC Generations, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship, voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc (Steam en Epic). De game komt op 1 december 2022 ook naar de Nintendo Switch.

WRC Generations is een keerpunt voor de franchise en heeft het ambitieuze doel om de grootste rallygame ooit te worden. Met dit doel voor ogen heeft KT Racing, de Franse studio achter de game, al hun tijd en passie in de ontwikkeling gestoken om spelers de ultieme rally-ervaring te bieden. WRC Generations is de eerste rally-game met hybride wagens en alle veranderingen die deze auto’s naar de competitie brengen. Daarnaast bevat de game alle content die in eerdere games van de franchise verscheen, aangevuld met grote nieuwe features:
  • Leagues-mode: Het nieuwe, tijdloze leagues-systeem laat spelers van vergelijkbaar niveau tegen elkaar strijden in dagelijkse en wekelijkse uitdagingen. Spelers...
Front Mission 1st: Remake verschijnt op 30 november
  • 0
  • 0
Gezien Front Mission 3 een van mijn favoriete games aller tijden is, was ik helemaal in de wolken wanneer werd aangekonigd dat Front Mission 1 en 2 een remake krijgen. De eerste twee Front Mission-games werden immers nooit bij ons uitgebracht. Maar Square Enix ging een partnershap aan met Forever Entertainment en Megapixel Studio om de eerste twee delen (en wie weet ooit ook deeltje drie) een make-over en een release bij ons te geven.

Vandaag hebben de makers laten weten dat we in de wanzers van Front Mission 1st: Remake kunnen kruipen op 30 november. Het spel zal digitaal te verkrijgen zijn in de Nintendo e-Shop voor €34,99 en wie het spel voorbestelt vanaf 16 november krijgt 10% korting.

Bovendien zal morgen om 14u00 een nieuwe gameplaytrailer online worden geplaatst op Youtube. Je zal de trailer via...
The Elder Scrolls Online: Firesong is nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Vandaag komt het jarenlange verhaal van The Elder Scrolls Online, Legacy of the Bretons, tot een episch einde met de lancering van Firesong op pc/Mac, dat 15 uur aan nieuwe verhaalcontent bevat, met een onontdekte zone, nieuwe personages, evenals unieke collectibles en prestaties. Deze laatste DLC voor 2022 zal 15 november beschikbaar zijn op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en PlayStation 5 consoles. Check zeker onze preview van Firesong om meer te weten te komen over deze DLC.

In Firesong verkennen spelers het ongetemde eiland Galen, het meest westelijke eiland van de Systres-archipel, duiken ze diep in het leven en de cultuur van de druïden, en vechten ze om Galen te verdedigen tegen de bedreigingen binnenin. In The Elder Scrolls Online: Firesong gaan spelers eindelijk de confrontatie aan met de Ascendant Lord en sluiten ze het...
Maak kennis met Partitio en Osvald in nieuwe Octopath Traveler II-trailer
  • 0
  • 1
Square Enix en Acquire hebben een nieuwe trailer voor Octopath Traveler II vrijgegeven waarin we kennismaken met twee van de acht nieuwe protagonisten in het spel, zijnde Partitio the Merchant en Osvald the Scholar. De trailer introduceert daarnaast ook de nieuwe gevechtsmechaniek Latent Powers en nieuwe manieren om over het continent te reizen.

Octopath Traveler II komt uit op 24 februari 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. Hiermee maakt de serie zijn debuut op de PlayStation-consoles en is een release op Xbox vreemd genoeg afwezig. De eerste Octopath Traveler is immers ook uitgekomen op Xbox en was zelfs vanaf dag één speelbaar via Game Pass.

Atomic Heart heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 0
  • 1
De Russische dystopische immersive sim Atomic Heart werd helaas enkele keren uitgesteld, onder andere door de Corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne, maar gelukkig werd uitstel geen afstel. Liefhebbers van titels zoals Bioshock, Dishonored en System Shock mogen alvast 21 februari 2023 op hun kalender omcirkelen. Het spel verschijnt namelijk die dag voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. Bovendien zal het spel vanaf dag één speelbaar zijn op Game Pass.

Naast de standaard editie van het spel, werd er ook een Premium Edition aangekondigd, die het basisspel, de "Atomic Pass" (Season Pass), twee exclusieve wapenskins en een digitaal kunstboek bevat.

Hearthstone krijgt nieuwe uitbreiding en Death Knight-klasse
  • 0
  • 0
Hearthstone introduceert de nieuwe Death Knight-klasse naast de laatste uitbreiding van dit jaar: March of the Lich King, die op 6 december verschijnt! Volg Arthas Menethils avontuur op de voet mee wanneer hij de meeste iconische Warcraft-schurk ooit wordt, de Lich King, doorheen de Death Knight-proloog. Met 203 gloednieuwe kaarten, inclusief de nieuwe Death Knight-klasse, nieuwe Undead minion type en nieuwe Manathirst Keyword, hebben spelers toegang tot de meest gevarieerde gameplay en deckbuilding in Hearthstone ooit...

Hieronder vind je alle info op een rijtje:

Nieuwe klasse: Death Knight
  • 68 nieuwe klassekaarten, inclusief 32 gratis Core Set-kaarten
  • Hero Power: Ghoul Charge
    • Summon een 1/1 Ghoul met Charge die sterft op het einde van je beurt.
  • Nieuwe Resource: Corpses
    • Telkens een friendly minion sterft, wordt deze meegeteld als Corpse.
  • Deckbuilding System: Runes
    • Blood voor gecontroleerde gameplay met...
Speel vanaf vandaag als Black Adam in MultiVersus
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft aangekondigd dat DC's Black Adam nu beschikbaar is als het nieuwste speelbare personage in MultiVersus, de free-to-play platform fighter ontwikkeld door Player First Games. Bekend als de heerser van Kahndaq in de DC canon, is Black Adam in MultiVersus geïnspireerd op zijn comic book oorsprong en arriveert als onderdeel van Season 1 met een moveset die gebruik maakt van zijn superkrachten afgeleid van de oude Egyptische goden. Zijn capaciteiten als Bruiser-klasse personage zijn volop te zien in een onlangs uitgebrachte gameplay trailer, met zijn donder- en bliksemaanval om tegenstanders te shockeren, elektromagnetisch krachtveld om vijandelijke projectielen te blokkeren en vliegend vermogen voor luchtgevechten en off-stage veelzijdigheid. De Classic Comic Black Adam character variant wordt ook getoond en is nu beschikbaar voor in-game aankoop.

Voor spelers die niet genoeg kunnen krijgen van Black Adam en voor bioscoopbezoekers overal: Black Adam, de...
Return to Monkey Island verschijnt op 8 november voor Xbox en PlayStation
  • 0
  • 2
In de update rond de Game Pass-games voor november kon je al lezen dat Return to Monkey Island op 8 november verschijnt voor de nieuwe Xbox-consoles en daarbij speelbaar zal zijn via de dienst vanaf dag één. PlayStation-eigenaars hoeven zich gelukkig niet in de kou gelaten te voelen, want op diezelfde dag zal het spel beschikbaar zijn op PlayStation 5.

Return to Monkey Island verscheen oorspronkelijk op pc en Nintendo Switch op 19 september. Wie benieuwd is naar het spel kan alvast onze bevindingen lezen in de review van de Switch-versie.

Ontdek de eerste lading Game Pass-games voor november
  • 0
  • 0
Een nieuwe maand, een nieuwe lading Game Pass-games. Ook deze maand zullen Game Pass-abonnees heel wat interessante titels kunnen ontdekken. Als je ooit een mysterie in Beieren van eeuwen geleden hebt willen oplossen, je met een paar buitenaardse wezens wilt bemoeien of een paar voetbalclubs wilt managen - Game Pass heeft een aantal games voor je, die vandaag of binnenkort verschijnen en updates voor een aantal games die je misschien al hebt gedownload. Laten we erin duiken!

Vandaag beschikbaar:

  • The Legend of Tianding (cloud, console en pc)
  • The Walking Dead: A New Frontier – The Complete Season (pc)
  • The Walking Dead: Michonne – The Complete Season (pc)
Binnenkort beschikbaar:
  • Ghost Song (cloud, console en pc) – 3 november
  • Football Manager 2023 (cloud, console en pc) – 8 november
  • Return to Monkey Island (cloud, console en pc) – 8 november
  • Vampire Survivors (console) – 10 november
  • Pentiment (cloud, console en pc) – 15...
Terug
Bovenaan