Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Atomic Heart krijgt nieuwe indrukwekkende trailer
  • 3
  • 1
Tijdens het Nvidia CES 2023 event kreeg het aankomende Bioshock-geïnspireerde Atomic Heart van Mundfish en uitgever Focus Entertainment een nieuwe trailer. De trailer, die een combinatie van cgi- en gameplaybeelden laat zien, werd gelanceerd naar aanleiding van de aankondiging dat het spel op pc gebruik zal maken van Nvidia's DLSS 3. De trailer, die gebruik maakt van Geforce RTX, toont dan ook heel wat grafische pracht waaraan we ons binnenkort mogen verwachten.

Atomic Heart verschijnt op 21 februari voor PlayStation 5, PlayStation 4, pc, Xbox One en Xbox Series X|S, waarbij het spel ook vanaf dag één speelbaar zal zijn via Game Pass.

The Astronauts toont nieuwe gameplaybeelden van Witchfire
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar The Astronauts, dat werd opgericht door enkele voormalige creative leads van People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm), heeft gisteren een nieuwe trailer online geplaatst van hun opkomende roguelike FPS Witchfire. De game is een first-person shooter die zich afspeelt in een grimmige fantasiewereld waarin een dodelijke oorlog woedt tussen machtige heksen en de kerk. In deze alternatieve realiteit zijn heksen levensgevaarlijk, maar de heksenjager ook. Gewapend door tovenaars van het Vaticaan hanteren spelers een goddeloos arsenaal aan wapens en verboden magie om namens hun schimmige weldoeners duistere verschrikkingen te bestrijden. De nieuwe trailer laat ons alvast proeven van de actie die we mogen verwachten in het spel.

Verder kondigden ze ook aan dat Witchfire op pc zal gebruikmaken van Nvidia's DLSS 3 technologie, iets waarover creative director en mede-oprichter van The Astronauts Adrian Chmielarz alvast heel enthousiast lijkt te zijn:

Koei Tecmo kondigt Fate/Samurai Remnant aan
  • 0
  • 0
Ook dit jaar gaat de Holy Grail War verder, want Koei Tecmo en ontwikkelaars Omega Force en Kou Shibusawa hebben aangekondigd dat ze samen met Aniplex en Type-Moon werken aan een nieuwe adaptatie van de populaire anime-franchise Fate. De laatste videogame in deze reeks, Fate/Extella Link, dateert intussen alweer van 2018 en maakte gebruik van de musou-gamplay die je terugvindt in zowat alle titels van Omega Force. De kans is dus groot dat dit nieuwste deel, dat de naam Fate/Samurai Remnant kreeg, ook een musou-game zal worden.

Veel details zijn er verder nog niet gekend, enkel dat Fate/Samurai Remnant zal verschijnen voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc in 2023.

Speelgoedreview: SmartMax - My First Hide & Seek en Wobbly Cars
  • 0
  • 0
Wie in allerijl nog op zoek is naar een eindejaarsgeschenk voor zijn peuter, een klein nichtje of petekind, kan altijd eens een kijkje nemen in het gamma van SmartMax. Deze producten van Games By Smart bieden een brede selectie aan magnetisch constructiespeelgoed. Dit soort speelgoed behoort tot het concept van open ended speelgoed en is vooral populair geworden met dank aan merken zoals GeoSmart, Geomag en Connetix. Met SmartMax richt het bedrijf zich voornamelijk op peuters en kleuters.
PlayStation Plus-games voor januari aangekondigd
  • 2
  • 2
Gisteren maakte Sony via de PlayStation-blog bekend welke spellen we volgende week kunnen downloaden als maandelijkse PlayStation Plus-games voor de maand januari. De meest in het oog springende titel is uiteraard Star Wars Jedi: Fallen Order, ideaal voor wie het spel nog niet heeft gespeeld en zich wilt voorbereiden op de sequel Star Wars Jedi: Survivor die in maart verschijnt. Daarnaast krijgen we met Fallout 76 een spel waar leden met PlayStation Plus Extra-leden al toegang tot hebben. Tot slot zullen we Axiom Verge 2 kunnen downloaden voor zowel PS4 als PS5. Dit vervolg op de succesvolle indietitel uit 2015 verscheen vorige zomer en schotelt je opnieuw een stevige dosis Metroidvania-plezier voor.

Heb je de spellen van de maand december, Divine Knockout: Founder’s Edition, Mass Effect Legendary Edition en Biomutant, nog niet...
Review: Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered
  • 0
  • 2
2022 was een geweldig jaar voor de liefhebbers van Japanse rollenspellen en dit hebben we in de eerste plaats te danken aan Square Enix. Zji vuurden de ene JRPG na de andere op ons af en hoewel er heel wat nieuwe titels tussen zaten, hebben ze ook de trend verder gezet van klassiekers uit hun catalogus nieuw leven in te blazen. Dit was ook het geval voor Romancing SaGa -Minstrel Song- dat begin deze maand een remaster kreeg.
Bordspelreview: Rainbow Pirates
  • 0
  • 1
Soms heb je niet meer nodig dan een stapel kaarten om wat vertier te creëren. Kijk maar naar spellen zoals Exploding Kittens, Bears vs Babies of Cards against Humanity. Voeg een leuk thema en kleurrijke artwork toe en je hebt gegarandeerd succes. Dit is ook wat de makers van Rainbow Pirates klaarblijkelijk gedacht hebben.
Valkyrie Profile: Lenneth nu beschikbaar voor PlayStation 4 en 5
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat Valkyrie Profile: Lenneth nu digitaal verkrijgbaar is voor PlayStation 5 en PlayStation 4. Fans en nieuwkomers kunnen deze geliefde klassieker nu spelen op moderne systemen en genieten van zijn baanbrekende, combo-gebaseerde vechtsystemen en diepe, vertakkende verhaal dat is geworteld in de Noorse mythologie. Deze definitieve versie van de game heeft verschillende quality of life-updates gekregen, zoals een terugspoelfunctie, de mogelijkheid om op elk moment te saven en visuele presets. Zo kunnen zowel fans als nieuwkomers op de best mogelijke manier van de game genieten.

Fans van de Valkyrie-serie zullen ook genieten van Valkyrie Profile: Lenneth, het nieuwste deel in de serie dat eerder dit jaar verscheen voor PS5, PS4 en pc via Steam. Een gratis demo van deze game is nu beschikbaar voor PS5 en PS4, de opgeslagen gegevens van de demo zijn overzetbaar naar de volledige game. Valkyrie Profile: Lenneth is ook inbegrepen bij de...
Nieuwe One Piece Odyssey-trailer onthult het dynamisch gevechtssysteem
  • 1
  • 1
Met de naderende release van One Piece Odyssey is het tijd om ons op te warmen en meer te leren over de hoofdzakelijke gameplay features, waaronder het diepgaande en dynamische gevechtssysteem. Vandaag werd een nieuwe trailer vrijgegeven die meer info verschaft voor alle spelers die binnenkort One Piece Odysse met de Straw Hat-crew willen verkennen.

De trailer toont alles, gaande van de basis (en goed begrijpbare) RPG-besturing tot vier verschillende aanvalszones op het gevechtsveld voor meerdere personages en hoe je bonus XP tijdens gevechten kan krijgen die het level van je personage verhogen. Dit unieke systeem belooft een ware gaming ervaring te worden, met een One Piece twist!

Spelers krijgen tevens de kans om meer te weten te komen door de One Piece Odyssey-demo te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X|S vanaf 10 januari 2023.

Mortal Shell hakt zich een weg naar Nintendo Switch
  • 0
  • 1
Mortal Shell dateert intussen alweer van 2020 en het spel was intussen beschikbaar op zowat elke console, maar één ontbrak er nog. Gelukkig is hier nu verandering in gekomen want sinds deze week is deze uitdagende soulslike-titel eindelijk beschikbaar voor Nintendo Switch.

Mortal Shell: The Complete Edition is verkrijgbaar in de e-Shop van Nintendo voor €24,99 en zoals de titel doet vermoeden bundelt deze editie alle vorige contentupdates en DLC's in één pakket, waaronder The Virtuous Cycle en Rotten Autumn.

Sifu verschijnt in maart voor Xbox en Steam naast Arenas-update
  • 0
  • 0
Sifu verscheen eerder dit jaar al voor de PlayStation-consoles, Nintendo Switch en de Epic Games Store, maar vanaf 2023 zal je ook je beste Kung Fu-kunstjes kunnen bovenhalen op de Xbox-consoles en via Steam.

Daarnaast zal het spel ook een nieuwe modus krijgen genaamd Arenas. In deze modus zal je het kunnen uitvechten op negen stijlvolle nieuwe levels, elk met exclusieve nieuwe uitdagingen van verschillende moeilijkheidsgraden. Als je de arena's met succes voltooit, speel je geleidelijk een grote hoeveelheid nieuwe modifiers vrij, die het huidige aantal in de game verdubbelen en met name alternatieve moves toevoegen aan het Kung Fu-palet van ons hoofdpersonage. Daarnaast zal je ook extra cheats en exclusieve nieuwe outfits voor het spel kunnen vrijspelen.

The Legend of Heroes: Trails into Reverie verschijnt op 7 juli
  • 0
  • 0
De Engelstalige versie van The Legend of Heroes: Trails into Reverie heeft eindelijk een releasedatum te pakken. We hebben er helaas wel bijna twee jaar op moeten wachten, maar op 7 juli 2023 kunnen we het nieuwste deel in de Legend of Heroes-saga ontdekken op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

Wat dit deel zo bijzonder maakt, is dat het de saga's van Trails in the Sky, Trails of Cold Steel en de Crossbell-saga (Trails from Zero en Trails to Azure) samenbrengt in een epische finale dat eveneens het slotstuk vormt van het eerste luik van het grotere Legend of Heroes-verhaal. De volgende verhaalboog, de Calvard-saga, is trouwens al volop in ontwikkeling met reeds twee releases in Japan, Kuro no Kiseki en Kuro no Kiseki II – Crimson Sin, maar het zal nog even duren voordat we hiermee aan de slag kunnen gaan. Gelukkig kunnen we in de tussentijd uitkijken naar deze...
Christophers Nolans nieuwe film Oppenheimer krijgt eerste trailer
  • 0
  • 4
De release van een nieuwe film van Christopher Nolan is steeds weer een belevenis en met Oppenheimer, dat volgend jaar in de zalen te zien zal zijn, lijkt het niet anders te zijn. Na Dunkirk, duikt Nolan met Oppenheimer de Tweede Wereldoorlog in. De film volgt namelijk het leven van Robert J. Oppenheimer, de vader van de atoombom, en zijn rol in het Manhattan Project, waarbij de nucleaire wapens werden ontwikkeld tijdens deze oorlog die later Hiroshima en Nagasaki zouden vernietigen.

Oppenheimer belooft alvast een niet te missen film voor volgende zomer te worden, met een topcast om de vinger bij af te likken die bestaat uit onder andere Cilian Murphy als Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw Katherine, maar ook Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Bennie Safdie en Alden Ehrenreich.

Wo Long: Fallen Dynasty nu beschikbaar voor pre-orders
  • 0
  • 1
Vandaag hebben Koei Tecmo Europe en ontwikkelaar Team Ninja bekendgemaakt dat de digitale voorbestellingen voor de actie-RPG Wo Long: Fallen Dynasty nu beschikbaar zijn. Team Ninja's door demonen geplaagde epos zal 3 maart 2023 verschijnen voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, PC via Windows en Steam, en zal day one beschikbaar zijn met Xbox Game Pass op console en PC.

Als je de fysieke of digitale versie van Wo Long: Fallen Dynasty voor 16 maart bestelt, dan ontvang je de speciale Baihu Armor, terwijl degenen die het spel digitaal pre-orderen zowel de vroege aankoopbonus als de pre-order bonus: Zhuque Armor ontvangen. Een gelimiteerde SteelBook-versie van Wo Long: Fallen Dynasty zal ook beschikbaar zijn bij de lancering. De SteelBook Launch Edition bevat een exclusieve collectible case en bonus DLC items Crown of Zhurong en Crown of Gonggong.

71sccipr0DL._AC_SL1500_.jpg
Ontdek Marineford en Dressrosa in nieuwe trailer van One Piece Odyssey
  • 0
  • 0
In One Piece Odyssey moeten spelers Memoria verkennen, een wereld die is opgebouwd uit de herinneringen van de Straw Hat Crews vroegere avonturen, om hun verloren krachten terug te krijgen. Naast Alabasta en Water Seven worden vandaag twee nieuwe herinneringen onthuld: Marineford en Dressrosa.

In het originele Marineford-verhaal vocht Luffy samen met vele andere piraten om Portgas D. Ace, Luffy's broer, te bevrijden. In One Piece Odyssey gaat Luffy opnieuw de noodlottige strijd aan die hij alleen aanging, maar deze keer samen met de Straw Hat Crew! Wat zullen Luffy en zijn vrienden, die in de twee jaar sinds het incident zijn opgegroeid, doen als ze deze plek opnieuw bezoeken?

De Dressrosa-herinnering neemt spelers mee naar het koninkrijk onder de heerschappij van Doflamingo, die heeft besloten om de Birdcage te gebruiken om te voorkomen dat mensen het eiland verlaten. Met een prijs op hun hoofd moet de Straw Hat Crew, vergezeld door gastpersonages Sabo en Trafalgar Law, hun eens...
Bandai Namco kondigt Sand Land project aan
  • 0
  • 0
Bandai Namco Entertainment werkt samen met Bandai Namco Filmworks Inc. en Shueisha Inc. aan de lancering van Sand Land project, die volledig rond Sand Land draait, Akira Toriyama’s meesterwerk. Sand Land is een populaire manga gecreëerd door Akira Toriyama, de auteur van Dragon Ball en Dr. Slump. Sinds de korte verschijning in Weekly Shonen Jump in 2000, won de comic (die maar één volume telt) wereldwijd aan populariteit.

De manga speelt zich af in een een verlaten wereld waar zowel demonen als mensen lijden onder een extreem watertekort en waar Beelzebub (de prins der demonen) en Rao (een lokale sheriff) de handen in elkaar slaan op zoek naar het Phantom Lake ergens verstopt in de woestijn.

Sand Land project ziet verschillende partners samenkomen om een grote verscheidenheid aan content te creeëren en Sand Land uit te werken tot een volledig nieuwe IP. Het project start met de co-productie van een animatiefilm door Bandai Namco Filmworks’ Sunrise Studio, Kamikaze Douga Co...
Bordspelreview: Rock de Bok
  • 0
  • 2
Terwijl veel ervaren bordspelspelers waarschijnlijk Stefan Feld, Uwe Rosenberg, Eric M. Lang of Vital Lacerda als hun favoriete designers zullen noemen, behoort het Duitse koppel Markus en Inka Brand ook zeker tot mijn favorieten. Ik heb hen leren kennen met het geweldige Het Dorp, maar ook Raja's van de Ganges en Keer op Keer komen hier regelmatig op tafel. En voor liefhebbers van escape room-puzzels is er natuurlijk hun Exit: The Game-reeks. Met Rock de Bok werpen ze zich opnieuw op het genre van de roll and writes. Ik was alvast benieuwd of ze het succes van Keer op Keer en Rajas of the Ganges: The Dice Charmers kunnen evenaren.
Techreview: Nacon RIG 800 Pro HS
  • 0
  • 3
Onlangs konden jullie al de reviews ontdekken van Nacons RIG 300 Pro HS en de RIG 500 Pro HC, die samen met de RIG 800 Pro de nieuwe reeks headsets vormen in het RIG-gamma van Nacon. Terwijl de twee andere modellen eerder laag geprijsd zijn, is de RIG 800 Pro het paradepaardje van de reeks, beschikbaar in drie varianten: de HS voor PlayStation, die ik mocht testen voor deze review, de HX voor Xbox en de HD voor pc. Hoewel je de HS en HX natuurlijk ook kunt gebruiken op pc.
Preview: Forspoken
  • 2
  • 2
Op 24 januari verschijnt Forspoken, een nieuw openwereldspel van Square Enix waarmee ze duidelijk de westerse markt willen veroveren. De uitgever die vooral bekendstaat voor zijn rijke JRPG-catalogus werpt zich met deze nieuwe titel op een groots avontuur in de trend van openwereldspellen zoals Assassin's Creed, Horizon: Zero Dawn of Immortals: Fenyx Rising. Het was een van de eerste spellen die destijds werden aangekondigd voor de PlayStation 5, onder de naam Project Athia, en het werd verschillende keren uitgesteld, maar binnen een dikke maand zullen we eindelijk als Frey Holland de wereld van Athia kunnen verkennen.
Bordspelreview: Oak
  • 0
  • 3
Net zoals het geval is voor videogameontwikkelaars, kon je het aantal Belgische bordspeluitgevers lang op één à twee handen tellen. Maar ook hier komt langzaamaan verandering in. Naast onze Belgische trotsen Repos Production (7 Wonders, Ca$h'n Guns) en Pearl Games (Troyes, Black Angel), zijn er enkele uitgevers die de laatste jaren aan een sterke opmars zijn, waaronder Geek Attitude Games, Jumping Turtle Games en Game Brewer. Die laatste heeft al enkele interessante bordspellen uitgebracht van grootheden uit de bordspellenwereld, zoals van Andreas Steding (Gùgōng, Stroganov) en Michael Kiesling en Wolfgang Kramer (Paris). Maar meer opvallend: ze geven vaak de kans aan Vlaamse ontwerpers die via Game Brewer hun eerste bordspel kunnen lanceren.
Terug
Bovenaan