Tova

Redacteur
Tova

Tova

Redacteur
Seriereview: LEGO DREAMZzz
  • 0
  • 5
LEGO laat met LEGO DREAMZzz kinderen hun droomwereld tot realiteit komen. Niet enkel kinderen, maar ook de grotere kinderen kijken steeds uit naar iets nieuws van LEGO. Zo trok ik met veel plezier, in het bijzijn van Joeri en kleine Joeri, naar Kinepolis Antwerpen voor de avant-première van de nieuwe LEGO DREAMZzz-serie. Het kleine kind komt ook in ons wakker en met een doos popcorn in de hand, onze beste pyjama aan en een dekentje op de schoot, kijken we uit naar de eerste twee afleveringen. Wordt deze serie een nachtmerrie of is het een droom die werkelijkheid wordt?
Bordspelreview: Cubosaurus
  • 1
  • 4
Vele miljoenen jaren geleden waren de dinosaurussen heer en meester over de aarde. Elke soort had een eigen plek, maar door één of andere stenen bol from outer space raakte die balans ruw verstoord. Breng de balans tussen de soorten terug en laat de dino’s weer floreren! Lukt het jou in Cubosaurus om jouw kudde aan dinosaurussen te verzamelen?
BeyondGaming @ Lockdown Escape Room - Sector Z 2.0
  • 6
  • 12
Lockdown is ondertussen een vaste waarde aan het worden binnen de escape room wereld. Voor wie nog geen escape room heeft ervaren, is het concept redelijk eenvoudig. Je wordt opgesloten in een kamer, waar je zo snel mogelijk uit wil ontsnappen. Door je onder te dompelen in een bepaald thema probeer je binnen een beperkte tijd puzzels en aanwijzingen op te lossen. Met zeven leden van BeyondGaming trokken we naar Dok Noord in Gent om de mensheid te redden van een virus ... Wil je net als ons hetzelfde doen? Onderaan dit verslag vind je een kortingscode!
Bordspelreview: Sinister Circus
  • 0
  • 2
We hoeven niet langer in spanning te wachten op de komst van de freaks. In het holst van de nacht rolde de kilte binnen. Sombere, fluisterende melodieën doen kinderen ontwaken uit hun slaap. Een geur van angst en opwinding vult de kamer. De warme zomerwind blaast zachtjes de geur van exotische snoepjes naar binnen. Het saaie leven in dit kleine stadje wordt opgeschrikt met de komst van Sinister Circus. Als ceremoniemeester van dienst, ben jij degene met de touwtjes in handen van dit afzichtelijk spektakel. Jij komt spanning brengen in de nietige levens van de massa met je geweldige en bizarre attracties. Alleen ben je niet de enige show in de stad en zal je moeten concurreren met de curiositeiten van beduchte tegenstanders. Bouw jij het meest bizarre en verleidelijkste circus van de stad?
Bordspelreview: Disney Villainous: Perfectly Wretched
  • 0
  • 2
Als de doos van Disney Villainous niet voldoende Disney-schurken heeft om het gezellig te houden, dan heeft Ravensburger de oplossing uitgebracht om het basisspel uit te breiden. Er zijn momenteel vier uitbreidingen die elk op zichzelf speelbaar zijn, maar ook te integreren zijn met het origineel en de collega-uitbreidingen. In Disney Villainous: Perfectly Wretched krijg je de controle van drie nieuwe Disney-schurken uit een andere Disneyfilm. Speel je ditmaal liever als Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs, Mother Gothel van Rapunzel of als Pete uit Steamboat Willie? Kom het in volgende review te weten of de schurken met je karakter te vereenzelvigen zijn.
Bordspelreview: Dixit
  • 0
  • 6
Toen de doos waar Dixit in zat geopend werd, werd ik toch eventjes een decennium terug gekatapulteerd. Het originele Dixit dateert van 2008 en heeft ondertussen zoveel prijzen gewonnen als er kaarten worden meegegeven. Asmodee brengt het spel herwerkt uit onder het Unbox Now-label, waardoor het spel nog eens op tafel komt met vrienden en familie. Blijft deze klassieker zich standhouden tussen de recente titels, of is Dixit zijn verhaal uitverteld?
Bordspelreview: IQ Six Pro
  • 0
  • 3
Puzzelbordspellen zijn een geweldige manier om de tijd te doden en je hersenen te oefenen. Alhoewel ik liever met vrienden bordspellen speel, kan een solospel of een hersenbreker me ook wel bekoren. Als een ware big brain-academie kan je de honderdtwintig uitdagingen van IQ Six Pro afwerken. Waarin verschilt deze puzzelvariant van zijn neven en nichten?
Bordspelreview: Burggraven van het Westelijk Koninkrijk
  • 0
  • 6
Burggraven van het Westelijke Koninkrijk is een bordspel dat zich afspeelt in een middeleeuws fantasiekoninkrijk. Het is het jaar 980 na Christus en de macht van de koning begint af te nemen. Onze koning heeft vredevol geregeerd en bood zijn vijanden goud en land aan om het zwaard neer te leggen. Toen de armoede zich verspreidde onder het volk, verloren veel burgers het vertrouwen in de kroon en zochten onafhankelijkheid op. De toekomst van de koning is onzeker … Als Burggraaf moeten we loyaliteit tonen aan de kroon, maar het winnen van het volk is op dit moment de hoogste prioriteit. We kruipen in de huid van burggraven en strijden om het machtigste en meest welvarende domein op te bouwen in deze donkere middeleeuwen.
Bordspelreview: Concept
  • 0
  • 4
Concept triggert al langer mijn onderbewuste boardgamebrein. Hoe kan een kinderlijk eenvoudig spel bestaande uit een bord vol iconen meer dan één miljoen verkochte exemplaren hebben? Toen het dan ook op de shortlist kwam, twijfelde ik geen seconde. Ondertussen is Concept al eens op tafel gekomen bij zowel doorwinterde boardgamers als bij een groep jonge dertigers met krijsende baby’s. Concept heeft ons in beide situaties alvast niet teleurgesteld!
Bordspelreview: Terraforming Mars: Ares Expedition
  • 0
  • 5
In deze tijd van ongekende welvaart en vooruitgang voor de mensheid, is de mensheid eindelijk klaar om verder te gaan dan wat ooit als onze grenzen werden beschouwd. Mars is meer dan alleen een nieuwe wereld om onze steeds groeiende bevolking te huisvesten. Alles wat we nodig hebben om deze glorieuze toekomst te realiseren? Investeren in het leefbaar maken van de rode planeet … Zo start de boodschap van hoop van de ruimtevertegenwoordiger van de Verenigde Naties op 10 januari 2315. Bij het schrijven van deze tekst zijn we net geen 292 jaar verwijderd en kijken we reikhalzend uit naar de bevindingen van de Perseverance en de Curiosity. Kunnen wij de rode planeet leefbaar krijgen en gebruiken als volgende aarde? Of slagen we niet in onze missie?
Asmodee brengt Azul Mini uit
  • 0
  • 2
Asmodee Belgium komt in dit koude weer alvast naar buiten met hartverwarmend nieuws. Samen met Plan B Games brengt Asmodee in mei de reiseditie van Azul uit: Azul Mini. Enkele weken geleden gingen wij aan de slag met de grote variant, waarvan je de review uiteraard op onze frontpage terugvindt. In dit koude weer ben ik alvast mijn volgende vakantie aan het plannen. Buiten het inpakken van één verse onderbroek, zwembroek en een t-shirt, wordt de koffer gevuld met het nodige entertainment. Niets zo moeilijk om de selectie baordgames te maken die je mee wenst te nemen.

Azul Mini komt als reiseditie op tijd om te spelen op het eerste terras dat ik zal tegenkomen. De tegels zien er op het eerste gezicht niet veel kleiner uit en zullen niet magnetisch uitgevoerd worden. Wat wel positief is dat de tegels niet kunnen verschuiven en zullen vastgeklikt worden op het spelbord. Mijn zomerreis is niet gepland naar het...
Bordspelreview: Yokai
  • 0
  • 1
De Yokai zijn in de war! De Japanse geesten zijn hun familieleden kwijtgeraakt en zijn daardoor not-amused. Breng ze tot bedaren door ze weer met hun familie samen te brengen. Jammer genoeg zijn ze ook een lastige klant, want ze houden allesbehalve van chit-chat. Je mag alleen via hintkaarten met elkaar communiceren. Onthoud daarom goed wat je ziet en werk samen om de Yōkai-families te herenigen.
Bordspelreview: Cartographers
  • 0
  • 2
In Cartographers dien je voor koningin Gimnax van het Koninkrijk Nalos de noordelijke landen in kaart te brengen. De koningin geeft je een volledig jaar om de terreinen te verkennen en geeft je vier opdrachten mee die je tot voltooiing dient te brengen. De Dragul hebben echter verschillende hinderlagen opgezet en zullen strijden in de wildernis voor het grootste land. Neem je schild en zwaard om je te wapenen tegen de Dragul, zadel je paard en neem veer en perkament mee om het land in kaart te brengen. Of heb je hier genoeg aan een aantal kleurpotloden om de opdrachten van de koningin het best te voltooien?
Bordspelreview: Rainbow
  • 0
  • 1
999 Games wil de beste kaartspellen op de markt brengen. Variërend tussen de immer eenvoudig en toegankelijke kaartspellen tot de meer complexere spellen. Rainbow vindt zich in het eerste eenvoudige kleurenspectrum. Door je kaarten slimmer af te leggen dan de tegenstander en de kracht van het licht te gebruiken probeer je RAINBOWS te verzamelen. Met de bekendste K3-hit in ons achterhoofd, gaan we alle kleuren van de regenboog af zonder in het duister te tasten. Is er aan het einde van de regenboog effectief een pot goud te vinden?
Bordspelreview: Ticket to Ride Europe
  • 0
  • 5
Ticket to Ride: Europe neemt je als moderne klassieker mee op een nieuw treinavontuur. De standalone versie van de oerklassieker “Ticket To Ride” brengt ons in deze editie naar het Europese vasteland. Net als het origineel blijft het spel elegant eenvoudig, is het in vijf minuten te leren en spreekt het zowel families als ervaren gamers aan. Asmodee brengt met de Unbox Now-campagne tien klassiekers opnieuw onder de aandacht. Ticket to Ride: Europe is hierbij eentje die zeker niet mag ontbreken in de verzameling. Komt het spel op gang zoals een boemeltrein, of raast hij door het Europese continent als een hogesnelheidstrein?
Bordspelreview: Queensland
  • 0
  • 2
Laten we net geen honderd jaar terug gaan in de tijd. In de jaren '30 werd Australië namelijk geteisterd door een keversoort die alle planten opvreet. Vanuit het exotische Hawaï werd de giftige Cane Toad geïntroduceerd om de suikerrietplantages te beschermen. Op dat kleine eilandje Australië hebben de padden echter geen natuurlijke vijanden, waardoor ze een ware plaag worden. Tot op vandaag zijn de padden nog een pain in the a$$ en is er geen oplossing voor de keversoort. Er is namelijk voldoende ander eten voor de pad. Krijgen we de plaag nog onder controle of smijten we die padden toch niet beter "on tha barbie mate"?
Bordspelreview: BARPIG - The Great Festival
  • 0
  • 4
Bij het overlopen van de deelnemerslijst van het Spellenspektakel te Gent was het niet nodig om de groep te overtuigen om even te stoppen bij BARPIG. Na het origineel BARPIG The Adventure Party Game in 2017 en de standalone versie BARPIG After Hours in 2019, is BARPIG terug met een nieuwe Kickstarter voor BARPIG The Great Festival. Deze derde en laatste uitbreiding zorgt voor een bijkomende set karakterkaarten en nieuwe itemkaarten waardoor de herspeelbaarheid nog sterker toeneemt.
BeyondGaming @ Spellenspektakel Gent 2022
  • 4
  • 11
Een (korte) recap hoe de eerste editie van Spellenspektakel, ook de eerste tekst van Tova werd. Al een tijdje was ik ondergedompeld in de bordspellenwereld, maar toen Sir. K me meenam naar de frequente bordspelavonden met Cerulean, Joeri en Karel-Jan, kwam het leven in een stroomversnelling. Voor ik het wist stond ik zaterdag 22 oktober 2022 om 8:45 uur al aan de poorten van Flanders Expo om een universum van bordspellen, videogames, cosplay, superhelden, anime, en zo veel meer te beleven. Of hoe een aantal leuke avonden plots tot een dag die niet mocht stoppen leidde. Maar meer hierover in Tova – the man; the legend. Terug naar FACTS, waar onze focus voornamelijk op de eerste editie van Spellenspektakel lag.
Terug
Bovenaan