Tova

Redacteur
Tova

Tova

Redacteur
Bordspelreview: Inside Job
  • 0
  • 2
In dit “bijna” coöperatieve slagenspel neemt iedere speler een geheime rol aan. Ben je een geheime agent die samen met zijn loyale partners op zoek gaat naar die éne infiltrant? Of ben je juist die infiltrant die verschillende geheime koffers probeert te verzamelen? Wie is er verdacht en waar begint het naar angstzweet te ruiken? Probeer de nodige missies te voltooien en op tijd de infiltrant te ontmaskeren!
BeyondGaming @ Zero Latency Gent
  • 1
  • 9
Zero Latency, met wereldwijd een groot aantal venues, heeft ook een venue in Gent en in Antwerpen. De VR-gaming ervaring is de laatste jaren sterk verbeterd. Geen rugzak met batterijpak op de rug, geen draden die ons belemmeren en een VR-bril die je volledig onderdompelt in de VR-wereld. Zero Latency wenst die onberispelijke free-roam VR-kwaliteit aan te bieden met de beste game ervaring. Een 4K VR-bril met hoofdtelefoon en een levensechte gun in de hand? Let’s go! Een arena van 150 m², laat je dan ook toe om met tot acht personen tegelijk te spelen. Omsingeld worden door de zombies tijdens de nieuwste VR game Outbreak, een teambattle tijdens Sol Raiders en een post-apocalyptische gameshow in Undead Arena met een wave zombies die op je blijven afkomen. Met een team redacteurs trekken we naar de Gentse vestiging en proberen we ons een weg te banen. Lees verder hoe we onze avond ervaren hebben, starten doen we met de Benjamin van de hoop …
The First Descendant komt met een releaseperiode
  • 0
  • 0
Nexon heeft onlangs op The Game Awards nog een nieuwe trailer losgelaten voor The First Descendant. We krijgen naast een spectaculaire battle in Descendants Valby ook een eerste richting van de releasedatum. We moeten hopen dat we een regenachtige zomer krijgen in 2024, want het aantal uren dat we aan The First Descendant zullen spenderen, zal niet min zijn. Voor wie het eerst iets hoort over The First Descendant, het begon allemaal een goede honderd jaar geleden ... De Vulgus sprongen naar onze dimensie en offerden mensen op in experimenten. De Colossi kwamen en hadden net niet de ganse mensheid van de kaart geveegd. Tot enkele Vulgus collaborateurs zich bij de mensheid aansloten. De mensheid nam een technologische sprong en The First Descendant Valby was geboren. De descendants zijn bovenmenselijke wezens die fysiek sterk zijn en magische krachten hebben. Hoop voor de mensheid is hersteld en de eerste gevechten voor de mensheid zijn opgestart.

The First Descendant is een...
Welcome to LEGO Fortnite
  • 0
  • 0
Ondertussen is LEGO Fortnite een kleine week gratis te spelen. We kunnen jullie alvast nog even verblijden met de gameplaytrailer, want ditmaal ben je terechtgekomen in een nieuwe LEGO-wereld. Samen ga je de strijd aan in deze LEGO survivalgame, waar de blokjes dienst zullen doen om je thuisbasis op te bouwen. Verzamel de nodige materialen en rust jezelf uit om de nacht te overleven. Binnen deze nieuwe wereld is zowel de Survival mode als de Sandbox mode de belangrijkste keuze. Wil je een eerder rustige LEGO-wereld uitbouwen of kies je er toch voor om de vele vijanden in de wereld en onder de grond aan te pakken? Zonder kampvuur en dak boven je hoofd zal het moeilijk worden, maar eenmaal je ook een werkbank en zelfs zaagmachine gebouwd hebt, zal je dorp als een paddestoel uit de grond rijzen. Vergeet niet om de nodige groenten te vebouwen in je tuin en de nodige wapens te verzamelen. LEGO Fortnite is een combinatie van het bouwen met LEGO en de survivalreis van Fortnite. LEGO...
Hasbro gaat 1.100 jobs schrappen wereldwijd
  • 0
  • 1
Wie momenteel de Secret Santa-lijstjes aan het aflopen, kopen of samenstellen is, zal er naar alle waarschijnlijkheid wel een aantal bordspellen op zien terugkomen. De laatste tijd doen bordspellen het dan ook beter bij het brede publiek. De nieuwe klassiekers zoals Catan, Ticket to Ride, Azul, ... verkopen dan ook als zoete broodjes deze dagen. Hasbro heeft echter tegenvallende verkoopcijfers en maakt vandaag bekend om zowat 1.100 jobs te schrappen wereldwijd. Hasbro maakt speelgoed en bordspellen waaronder Monopoly, Risk en Cluedo, maar ook Transformers en Play-Doh. De Hasbro-CEO zegt dat het bedrijf met aanhoudend zwakke verkoopcijfers blijft draaien en ook de feestdagen brengen geen soelaas. Geen lichtpuntje voor de werknemers van Hasbro tijdens deze donkere dagen. Benieuwd of deze mastodont zich in de toekomst kan heruitvinden ...
Bordspelreview: Cleocarta
  • 0
  • 0
Na een epische reis door het zand van de tijd, duik je in het mystieke verleden van een oude beschaving. De sarcofaag van de farao is gevonden. Mystieke puzzels en hiërogliefen staan in de weg om de geheimen van de farao te onthullen. Ontcijfer jij als eerste de hiërogliefencode en kaart je de geheimen aan bij Cleocarta?
Review: DreamWorks All-Star Kart Racing
  • 0
  • 1
Gran Turismo, Need for Speed, Mario Kart, Trackmania, F1 … goede racespellen hebben we in elke categorie reeds beschikbaar. Uitlaatgassen of e-racing, simulator of botsauto’s … meer dan genoeg bolides die aan de start komen. DreamWorks All-Star Kart Racing wenst hier nog een kartinggame uit te brengen met de DreamWorks-karakters. Hadden we niet reeds Mario Kart die dat genre afdichtte? We hebben zelfs onlangs een Smurfen-kart review gehad. Laten we die vooroordelen even aan de kant schuiven want als Shrek of Puss in Boots door de bochten scheurt, zie ik dat ook wel zitten. Benieuwd of we Mario Kart nog in de achteruitkijkspiegel zien, of DreamWorks All-Star Kart Racing als eerste over de meet scheurt!
Review: Asterix & Obelix Slap Them All! 2
  • 0
  • 2
We zijn vijftig jaar voor Christus. Heel Gallië is bezet door de Romeinen … Helemaal? Nee! Want een dorpje van onverzettelijke Galliërs biedt koppig weerstand aan de overheersers. Het leven is dus niet gemakkelijk voor de Romeinse garnizoenen in de versterkingen Adfundum, Aquarium, Laudanum en Grootmocum … en wanneer Justforkix het dorp plotsklaps binnenstormt, staat het dorp op zijn kop. Doublehelix, zijn vader, is namelijk gevangengenomen door de Romeinen voor een diefstal die hij niet heeft gepleegd. Als dat maar goed komt ... Bij Toutatis!
Bordspelreview: Terraforming Mars: Ares Expeditie – Ontdekking
  • 0
  • 1
De innovatie staat niet stil en de industrie blijft streven naar de volgende mijlpaal. Nieuwe onderzoekstechnologieën verhogen de productie-efficiëntie dusdanig dat het terraformen van de rode planeet Mars in een stroomversnelling komt. Baanbrekend werk zorgt dat de economische groei een versnelling neemt en zorgt dat je een competitief voordeel krijgt op de concurrentie. Als Mars de toekomst is, waarom zou je dan genoegen nemen? Wil je niet de beste onderneming zijn die Mars koloniseert? Wil je niet als eerste bepaalde mijlpalen creëren en de toekomst voor anderen beïnvloeden? Wil je niet door in te zetten op de juiste ontwikkelingen je bonussen versnellen? Komt Terraforming Mars: Ares Expeditie ook in een stroomversnelling met deze nieuwe uitbreiding? Ontdek het hier!
De gamereleases van december 2023
  • 0
  • 1
De eindejaarsfeesten worden duchtig ingepland, de diepvries zit al vol met kroketten en een kerstbuche. De sint is nog in het land en moet nog enkele daken beklimmen om bij die brave gamertjes wat spellen door de schoorsteen te duwen. De volgende oude grijze man komt later in de maand ook langs en op het werk moeten de laatste deadlines nog gehaald worden. De laatste maand van 2023 dwingt zich op met nog enkele games die het spelen waard zijn. Kom in dit artikel alvast als eerste te weten welke games je kan spelen als je nog wat tijd overhebt!
BeyondGaming @ Spel Antwerpen 2023
  • 0
  • 4
Dit weekend stond de grootste bordspellenbeurs van Vlaanderen op het programma in Hal 3 in Antwerp Expo. Aangezien Spiel Essen of Spellenspektakel in Utrecht dit jaar niet gelukt zijn, maak ik maar de oversteek tot de Scheldestad. Spel Antwerpen wordt door FORUM-Federatie georganiseerd als koepel van de gezelschapsspellenclubs in Vlaanderen, waar ook steeds een uitgeversrally plaatsvindt en de uitreiking van de Gouden Ludo. Voeg daar nog een intensieve tweedehandsmarkt en spotprijzen bij Adriaensen Speciaalzaak aan toe. Maar is de grootste spellenbeurs ook de beste?
Vlaanderens grootste spellenbeurs dit weekend in Antwerp Expo
  • 0
  • 3
Dit weekend staat Vlaanderens grootste spellenbeurs op de planning in Antwerp Expo. Dompel je tijdens deze tweedaagse onder in een wereld van bordspellen. De beginnende spelers en de doorwinterde experten kunnen hun gading vinden op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Naast de verschillende uitgevers zijn er ook een aantal themapleinen te vinden. Speel binnen de zeven minuten een aantal fijne spellen zoals Mille Fiori of Nidavellir of dompel je onder in het natuur themaplein met het spelen van Evergreen, Earth of Verdant. Maar ook een uitbreiding van de collectie is mogelijk door nieuwe spellen te kopen bij Adriaensens spellenwinkel of een aantal tweedehandsspellen op de kop te tikken. En met de uitreiking van De Gouden Ludo...
Review: RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe
  • 3
  • 2
Het RollerCoaster Tycoon Adventures-spel krijgt een officiële update door RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe uit te brengen. Hierdoor worden er een tachtigtal nieuwe attracties toegevoegd en krijgt alles een grondige opfrisbeurt. Waar ik als kleine koter de pc-versie van Atari’s RollerCoaster Tycoon uren aan een stuk heb versleten, ga ik ditmaal aan de slag op de Nintendo Switch. Waar Chris Sawyer, Simon Foster en Allister Brimble in 1999 mijn rollercoaster simulator-liefde hebben doen ontstaan, probeer ik in deze review voornamelijk te kijken of RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe deze oude liefde nog kan aanwakkeren, of is het vuur ondertussen gedoofd?
De gamereleases van november 2023 - Deel 2
  • 0
  • 2
De eerste maandhelft van november heeft ons uit onze sokken geblazen. Neen, we hebben het niet over het gure herfstweer, maar over de talloze kleppers die we voor ons krijgen. Super Mario RPG, Naruto, Warhammer en zelf Asterix en Obelix komen nog opdraven. Wie nog tijd over heeft om deel 1 te lezen kan hier terecht, maar we begrijpen dat je het te druk hebt met het spelen van deze titels.
De gamereleases van november 2023 - Deel 1
  • 2
  • 3
Het weer begint al wat te slabakken, de laatste Indian Summer is nu echt gedaan, de plaidjes worden al bovengehaald en de rekken liggen al twee maanden vol met chocolade Sinterklaasmannetjes. De herfst is in het land en we bereiden ons alvast voor op de eindejaarsrush. In november komen er weer een aantal grote kleppers op ons af waarbij ook extra aandacht uitgaat naar de jongere onder ons. Zo hebben we de Nickelodeon All-Star Brawl, Let's Sing 2024, Tintin, Super Mario, WarioWare en Asterix & Obelix die komen opdraven. Voor de minder jonge kinderen kunnen we dan weer aan de slag in Call of Duty: Modern Warfare III, RoboCop of Football Manager 2024. Wie hoeft op het einde van de maand nog iets op zijn spaarboek te zetten met deze titels? Er zijn zelf zo veel releases dat we opsplitsen in twee delen!
Review: Song of Nunu: A League of Legends Story
  • 1
  • 7
Toen gevraagd werd wie Song of Nunu: A League of Legends Story wou reviewen, had ik eerst de nodige scepsis. League of Legends, LoL, daar heb ik weinig kaas van gegeten. Buiten een eenmalige passage op de LoL-booth op Facts heb ik bitterweinig ervaring in deze wereld. Met het lezen van de preview van Joeri en het bekijken van de eerste trailers was ook ik alvast snel overtuigd. Heb ik het me beklaagd tijdens het spelen van Song of Nunu? Allesbehalve! Song of Nunu: A League of Legends Story, heeft zelf mijn liefde voor de winter aangewakkerd. Ga mee op stap met Nunu en Willump, naast andere League of Legends-karakters, in het ijzige winterlandschap.
Review: Skábma - Snowfall
  • 0
  • 2
Skábma - Snowfall speelt zich of in het hoge Noorden waar de Sámi-bevolking één is met de natuur. In deze kille schoonheid wordt het dagelijkse leven verstoord. Je speelt als Áilu, een jonge Sámi, die als jonge herder verantwoordelijk is voor het hoeden van de rendieren. Wanneer één van de rendieren wegloopt, moet je als eerste missie dit rendier terugvinden. Ga in deze verhalende third-person adventure platformer aan de slag en laat je betoveren door de Sámi-cultuur.
Bordspelreview: Autobahn
  • 1
  • 5
In Autobahn kruip je in de huid van de directeur van de Duitse organisatie BundesAutobahn. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de autostrades uit te bouwen in de loop van drie tijdperken. Deze lopen van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot het heden. De spelers zullen bijdragen aan de ontwikkeling aan de snelwegen, waardoor je zetels zal bemachtigen binnen de verschillende bouwkantoren. Je werknemers zullen gepromoveerd worden binnen de verschillende administratieve afdelingen, die in het hoofdkantoor best op de hoogste verdieping residentiëren. Verder ben je ook nog verantwoordelijk voor het transport van goederen vanuit Duitsland naar alle buurlanden en de bouw van tankstations. Hiermee verhoog je je budget en creëer je meer promotiekansen. Krijg jij Duitsland uit de Baustelle en naar een economische grootmacht?
Nintendo stopt de online functionaliteiten voor de Nintendo 3DS en de Wii U
  • 0
  • 0
Nintendo heeft aangekondigd om begin april 2024 de mogelijkheid om online te spelen en online-communicatie stop te zetten voor Nintendo 3DS en de Wii U. Zo zullen online coöperatief spelen en de online rankings verdwijnen. Offline spelen zal nog steeds mogelijk zijn, net als de StreetPass die gebruikmaakt van de lokale communicatie. Voorlopig worden ook de online diensten van de Pokémon Bank wel nog ondersteund, maar of ze dit blijven garanderen is maar de vraag. Het ziet ernaar uit dat Nintendo zijn mankrachten aan het vrijmaken is om naar de toekomst te kijken. De exacte datum van uitdienstname moet nog aangekondigd worden.

Call of Duty: Modern Warfare III komt met nieuwe trailers
  • 0
  • 0
Intel Inbound Soldier! Activision heeft een nieuwe reeks trailers losgelaten voor Call of Duty: Modern Warfare III en het belooft weer heftig te worden. Zo zijn alvast vijf van de zestien launch multiplayer maps beschikbaar in de bèta versie. Volgende maps zullen beschikbaar gesteld worden en zijn herkenbaar voor degene die MW2 gespeeld hebben: Favela, Estate, Skidrow, Rust en Highrise. We worden dus van het niet-zo-pittoreske landgoed in de Russiche bergen, naar Rio de Janeiro en Afghanistan gestuurd. De maps zijn grondige remakes waardoor het déja vu gehalte hoog zal zijn. Je opsluiten heeft trouwens geen zin, sloten zijn voor de nieuwe karakters namelijk een fluitje van een cent.


Team-up soldier ! Want Call of Duty: Modern Warfare III zal een open wereld lanceren met the undead. Meerdere teams zullen moeten samenwerken tegen het leger zombies. Close combat wordt intenser dan ooit wanneer je het opneemt tegen een vijand...
Terug
Bovenaan