Tova

Redacteur
Tova

Tova

Redacteur
Review: Detective Pikachu Returns
  • 0
  • 2
Detective Pikachu Returns laat de bekendste Pokemon aller tijden terugkeren op de Nintendo Switch. Pikachu zal je niet elektrocuteren, maar drinkt ditmaal liters koffie, draagt een detectivehoed en probeert een aantal mysteries op te lossen in Ryme City. Samen met zijn kameraad Tim gaan we op stap in Ryme City en proberen we de raadsels tot een goed einde te brengen. Benieuwd of we een kopje koffie nodig hebben om wakker te worden, of juist koffie drinken om dit spel in één trek te kunnen uitspelen. PI-KAAA-CHUUUUUU!
Company of Heroes binnenkort ook op de Switch
  • 0
  • 0
Feral Interactive zal later dit jaar het real-time strategyspel Company of Heroes Collection uitbrengen op de Nintende Switch. Verwacht je aan epische gevechten wanneer je de stranden van Normandië bestormt tijdens Operation Overlord, maar ook in het hinterland de strijd aangaat met de uitbreidingen Opposing Fronts en Tales of Valor. De drie campagnes met in totaal 41 missies komen in één geheel op de markt. Kruip in de huid als bevelhebber van de geallieerde troepen door de Amerikaanse of Britse troepen aan te sturen, of kies er voor om toch als Duise Panzer Elite- en Wehrmachttroepen de geschiedenis te herschrijven.

Company of Heroes schrijft letterlijk zelf geschiedenis door real-time strategy nu ook beschikbaar te maken voor de handheld console. Een aangepaste interface die zowel dienst zal doen om handheld en docked te spelen. Snelle close combat gevechten gecombineerd met uitgedokterde tactieken zullen Frankrijk terug moeten bevrijden. Een overvloed aan slagvelden...
Review: Red Dead Redemption
  • 0
  • 4
Red Dead Redemption is momenteel een kleine twee weken uit op de Switch en PlayStation 4. Toch is deze western adventure game een klassieker die geboren werd in de schoot van Rockstar Games in het jaar 2010. Destijds was er nog geen sprake van downloadcodes, waardoor een rit op mijn stalen ros nodig was om de PlayStation 3-disc in huis te nemen. Ook de Xbox 360-eigenaars konden zich toen verblijden met het neefje van de GTA-ontwikkelaar. Dertien jaar later komt Red Dead Redemption en de DLC Undead Nightmare naar de PS4 en Switch. Benieuwd of John Marston een Mexican stand off met de Switch kan overwinnen?
Call of Duty: Modern Warfare III Campaign Premiere
  • 0
  • 0
Gamescon heeft zondag de laatste bezoekers de deur uitgejaagd uit de Koelnmesse en teruggestuurd naar de war rooms. Uitgever Activision en ontwikkelaar Sledgehammer Games hebben ons echter de Campaign Premiere gameplay walkthrough video voor Call of Duty: Modern Warfare III getoond om ons alvast te laten watertanden.
Dune: Spice Wars lanceert nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Dune: Spice Wars lanceert in september 2023 de 1.0 versie voor pc via Steam. Funcom en Shiro Games verlaten de Early Access die al sinds 26 april 2022 openstaat. In het Dune-universum, waar we later dit jaar een nieuwe film kunnen verwachten, leid je een factie en vecht je voor controle en dominatie op de planeet Arrakis. Spice is de meest waardevolle grondstof in het universum. Het verlengt je leven, verruimt het bewustzijn en maakt interstellair reizen mogelijk. Ga de strijd aan als één van de grote huizen en blijf weg uit de bek van die zandwormen.
Broken Sword: Parzival's Stone en herwerking van The Shadow of the Templars
  • 0
  • 0
Broken Sword: Parzival's Stone is het zesde spel in de avonturenspelserie. Het origineel Broken Sword: The Shadow of the Templars werd uitgebracht op 30 september 1996. Revolution Software heeft nu met Broken Sword: Parzival's Stone het zesde spel in de point and click adventure serie aangekondigd. Parzival's Stone zal uitkomen op console, pc en een mobiele variant. Op welke consoles Parzival's Stone zal uitkomen is voorlopig nog niet bekendgemaakt. Het is ook nog even raden naar een specifieke releasedatum, maar begin 2024 kunnen we terug met de Amerikaanse advocaat George Stobbart en journaliste Nicole op stap gaan.

Een combinatie van de "super 2D" grafische stijl met getekende achtergronden wordt cinematografisch tot leven gebracht. Door het onderzoeken van een eeuwenoud manuscript zullen Nicole en George terechtkomen in een verhaal dat een mix van Indiana Jones en De Da Vinci Code ambieert. Nazi-schattenjagers, middeleeuwse geschiedenislessen en kwantumfysica...
Review: Pikmin 1+2
  • 0
  • 3
Met de recente lancering van Pikmin 4, op de nationale feestdag van België, komen de Pikmin andermaal in problemen. Nintendo heeft echter begrepen dat het Belgische zomerweer wat tegenslaat, al hoewel we op dit moment zeker niet moeten klagen. We hebben uiteraard ook niet zoveel pech als kapitein Olimar die in een giftige atmosfeer moet overleven. Met Pikmin 1+2 komen de HD-versies van de Nintendo GameCube-klassieker terug tot leven op de Nintendo Switch. Welke spellen uit de Pikmin-serie moet je nu kiezen om te spelen of wil je ze toch niet allemaal aan je collectie voegen?
Bordspelreview: Terraforming Mars: Ares Expeditie – Fundamenten
  • 0
  • 1
Wat maakt een planeet leefbaar? De lucht die we inademen? De gewassen die we verbouwen? Deze dingen kunnen belangrijk zijn, maar alleen zijn ze niet genoeg om van een planeet een thuis te maken. En dat is wat we allemaal echt willen. Niet alleen een nieuwe planeet, maar een nieuwe thuis tussen de sterren. Het bouwen van een thuis begint bij de mensen die er zullen wonen, de huizen waarin we slapen, de snelwegen die ons verbinden, de ziekenhuizen die voor ons zorgen. Dit zijn geen luxes, dit zijn noodzakelijkheden … Teri Ngo is als astrofysicus van de Verenigde Naties alvast duidelijk: 2315 zal een fundamenteel jaar worden. Benieuwd of deze uitbreiding ook iets fundamenteels toevoegt aan de Terraforming Mars: Ares Expedition-ervaring?
LEGO DREAMZzz en Magritte gaan hand in hand
  • 1
  • 2
Met de lancering van de LEGO DREAMZzz tv-serie in mei kwam een gans nieuw thema tot leven. Dromen zijn werkelijkheid geworden en de creativiteit van de kinderen (en hun ouders) zal het moeten opnemen tegen de kwade wereld. Ondertussen zijn Mateo, Izzie, Cooper en Z-Blob niet meer weg te denken op de speelplaats. Want via een geheim bureau gebruiken de kinderen hun verbeeldingskracht om naar de droomwereld te reizen. Met de lancering van de LEGO DREAMZzz-sets brengt de LEGO Groep de droomwereld ook tot leven. Naast de nieuwe sets komt LEGO ook met een bijzondere ode aan René Magritte. Samen met @Joeri trokken ik naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel op zoek naar de nieuwe sets.
Review: The Last Hero of Nostalgaia
  • 0
  • 1
The Last Hero of Nostalgaia is een satirisch actie-avontuur, gedreven door een duister verhaal. Nostalgaia, de wereld van videogames, stort in. De wereld verandert in een donker verhaal waar alles wegebt. Als basic pixel stick figure vecht je als laatste held door de wereld om een oplossing te vinden. Naast een leger aan sluimerende inwoners, speelt er in je oren ook de cynische verteller die je bestaan niet aanvaardt. Benieuwd of de wereld van videogames gered kan worden?
Review: Chronos Racing
  • 0
  • 8
Nu de Gentse Feesten afgelopen zijn, daalt de rust terug in de Gentse binnenstad. Of dat is toch buiten de Sint-Niklaasstraat gerekend, op een honderdtal meter van de Korenmarkt. Daar brullen de (virtuele) motors nog bij Chronos Racing. Want dit maal geen Supercube Karting of The Park Playground VR, maar best of both worlds: een VR-racesimulatie. Het eerste VR Race Center in België heeft vijftien high-tech simulatroren staan die je de mogelijkheid biedt om individueel of in groep tegen elkaar te rijden. Benieuwd hoe de redactie het ervanaf bracht? Ready? Set. Go!
Bordspelreview: Raja's van de Ganges
  • 0
  • 3
India is in het tijdperk van het ambitieuze Mogolrijk. Tussen 1526 en 1858 regeren Mogolkrijgers over een gebied dat ongeveer India beslaat. De Indus- en Gangesvlakte zijn het kerngebied waar handel in zijde, thee en andere specerijen de welvaart doet exploderen. Nieuwe gebieden worden bemachtigd en de Mogolkeizers bevorderen op extravagante wijze de kunsten. Imposante monumenten zoals de Taj Mahal en het Rode Fort worden gebouwd en prachtige tuinen en parken aangelegd. In deze tijd waarin het Mogolrijk bijna zijn grootste omvang heeft bereikt en er relatieve stabiliteit is, word je als Maharadja en Maharani’s aangesteld om als heerser te regeren. Je wordt geacht om je provincie tot prachtige en welvarende regio’s te ontwikkelen. Probeer als heerser een balans te vinden tussen roem en rijkdom. Wie dat het beste lukt, zal de geschiedenis ingaan als één van de grootste leiders van het rijk.
Bordspelreview: Criss Cross Cube
  • 0
  • 3
Goed gereedschap is het halve werk en staat best onder een afdakje. Met de nieuwe telg uit de Pocket Games-reeks van SmartGames heb je allezins een aantal schroeven en een schroevendraaier nodig. Kan deze kubus wedijveren met de Rummikub als puzzel of kan je de Criss Cross Cube beter gebruiken als een gigantische dobbelsteen?
Bordspelreview: Kingdomino
  • 0
  • 0
Als koning te rijk, ben je op zoek naar nieuwe gronden om je rijk uit te breiden. Graanvelden om brood (én bier) te kunnen bakken, meren om uit te vissen, bossen om te jagen en bergen als bescherming. Je wil als Kingdomino de beste percelen rond je kasteel bouwen. Toch concurreer je met andere machtige heren om ze als eerste te bemachtigen. Benieuwd of het Spiel des Jahres 2017 ook de tand des tijds heeft doorstaan?
Sonic Superstars komt met een nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Sega heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor Sonic Superstars dat in de herfst zal uitkomen. Zoals eerder aangekondigd werd, komt Sonic Superstars op zowat alle platformen. Het klassieke blauwe jasje van Sonic kan gerust nog een herfst gebruikt worden.

In Sonic Superstars kan je kiezen uit een reeks iconische personages waaronder Sonic, Tails, Knuckles en Amy Rose. Door gebruik te maken van hun unieke vaardigheden probeer je de antiheld Dr. Eggman te verslaan. Tijdens het lopen doorheen de 2D-wereld verzamel je niet alleen munten maar ook Chaos Emeralds. Door gebruik te maken van de Chaos Emeralds vergroot je je krachten, zwem je de watervallen omhoog en ga je als het ware een nieuwe identiteit aannemen door bijkomende krachten vrij te spelen. Maak gebruik van deze edelstenen om de verschillende uitdagingen te overwinnen en Dr. Eggman te verslaan. In de nieuwe trailer laat Nintendo alvast zien...
Bordspelreview: My City Roll & Write
  • 2
  • 2
In My City Roll & Write leiden de spelers hun nieuwe steden in twaalf verschillende spellen naar steeds grotere successen. Je hebt als eerste pionier het nieuwe land bereikt en zet je gebouwen langs de rivier. Al snel behoort het hele land tussen bergen en bos tot jouw nederzetting. Kom jij te weten hoe succesvol mijn stad is ontwikkeld? Komen er standbeelden van mij als ereburger op de centrale binnenplaats of kan je me terugvinden als kluizenaar?
Verslag: BeyondGaming @ Zomerspel 2023
  • 6
  • 6
In de negende editie werd Zomerspel omgetoverd tot het enige echte Wonderland! Wandel tussen de paddenstoelen en tafels op zoek naar een spel. Schuif aan bij het theepartijtje, het hamburgerkraam of de ellenlange rij om de tweedehandsstand binnen te komen. Pas op voor de Koningin en haar kaartenleger, en hou je portefeuille in je zak. Want voor je het weet ga je naar huis met een volle koffer en een lege bankrekening. Benieuwd wat een weekend op dit spellenfestival in petto heeft!
Bordspelreview: Cats & Boxes
  • 0
  • 1
Ben je een kattenmens? Hou je van puzzels? Maak je klaar om te krabben aan de zetel met deze hersenkraker! Laat de katten navigeren door, in en onder dozen. Met elk level uitdagender dan het vorige, zal dit spel zeker je probleemoplossende vaardigheden testen. Ben je klaar om de tijger in jezelf los te laten of ben je toch eerder een lapjeskat?
Bordspelreview: Takenoko
  • 0
  • 1
Lang geleden, aan het keizerlijke hof van Japan, komen de keizer van China en de keizer van Japan samen om de diplomatieke betrekkingen opnieuw te versterken. Om het bondgenootschap officieel in te luiden, schenkt de keizer van China als symbool van vrede een reuzenpanda aan de keizer van Japan. Deze draagt zijn dienaars op om een bamboetuin aan te leggen en voor het dier te zorgen. De spelers verbouwen en irrigeren percelen en laten met de hulp van de keizerlijke tuinman drie soorten bamboe groeien. De tuinman zal moeten leren omgaan met de onstilbare honger van het heilige dier, dat gek is op zacht, sappig bamboe. De speler die de meeste bamboe laat groeien, het slimst zijn percelen beheert, en de panda zijn buikje rond laat eten, wint Takenoko.
Bordspelreview: IQ Twins
  • 0
  • 0
Een tijdje geleden kwam de bordspelreview van IQ Six Pro online. Zoals jullie weten geef ik de voorkeur aan de fysieke aanwezigheid van medespelers tijdens het spelen van bordspellen. Verassend vaak is dit Sir. K. Once in a blue moon komt er ook een solospel op tafel of wordt er een online variant op Board Game Arena gespeeld. IQ Twins lag al een tijdje te blinken op de livingtafel, en na de 120 uitdagingen van IQ Six Pro, was het nu tijd voor een nieuw mechanisme. De IQ-reeks zet je aan het denken, maar blijft het ook triggeren?
Terug
Bovenaan