A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Filmreview: The Devil To Pay
  • 0
  • 3
Slechte beslissingen leiden tot ernstige problemen, waarvan je de gevolgen moet dragen, of in een notendop: The Devil to Pay. Met deze titel vat regisseurskoppel Lane en Ruckus Skye hun nieuwste thriller eigenlijk al samen. De film had eerst de naam Reckoning gekregen maar is later aangepast naar The Devil to Pay.
Filmreview: Dogman
  • 2
  • 0
Regisseur Matteo Garrone werd vooral bekend met zijn film Gomorra uit 2008, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. Een film waarmee hij meerdere awards won, waaronder de Grand Prix (Cannes Film Festival). In 2018 bracht Garrone opnieuw een donkere en gewelddadige misdaadfilm uit: Dogman, waarmee hij weer enkele grote nominaties en awards won. Deze film stond al geruime tijd op mijn “te zien”-lijstje en dankzij Sooner heb ik hem nu kunnen bekijken.
Filmreview: Wendell & Wild
  • 0
  • 2
Henry Selick is na lange tijd eindelijk terug met de langspeelfilm Wendell & Wild. Selick is gekend voor zijn stop-motionanimatie, waaronder het bekende The Nightmare before Christmas, James and the Giant Peach en Coraline. Selick schreef het scenario samen met Jordan Peele, die ook de stem van Wild voor zich neemt. Keegan-Michael Key vult de rol in van Wendell. Het is dan ook een magnifieke en indrukwekkende stop-motionanimatie geworden, die vanaf 28 oktober op Netflix te zien is.
Filmreview: Black Adam
  • 0
  • 3
Met de nieuwe DC-film Black Adam zet Dwayne "The Rock" Johnson zijn eerste stappen in de wereld van superhelden. De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Orphan, Jungle Cruise, ...) en geschreven door Adam Sztykiel, Rory Haines en Sohrab Noshirvani. Black Adam stond al enkele jaren op de planning maar door scriptproblemen en Covid-19 kon men pas in 2021 beginnen filmen. De release van deze film is dan ook enkele keren uitgesteld geweest, maar eindelijk is Black Adam nu in de bioscopen te zien.
Filmreview: X
  • 0
  • 2
Recent schreef ik nog over mijn angst voor horrorfilms, toen Smile me in de cinema enkele stevige jumpscares had bezorgd. Omdat vooral het paranormale/psychologische genre mij beangstigt, besloot ik voor de verandering een slasherfilm te kijken. Je moet alles eens proberen, niet? Ik zag Ti Wests “X” niet in de bioscoop, maar wel in de huiskamer, in de zetel, met de kat op schoot. Of dat een goed idee was kan je nu ontdekken …
Filmreview: Rebel
  • 1
  • 6
Rebel, de nieuwe film van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is vanaf nu in de cinemazalen te zien. Het is een rauw drama over Syriëstrijders en IS, dat een beeld schept van het radicaliseringsproces en de gevolgen hiervan voor vele families.
Filmreview: Retour à Séoul
  • 2
  • 4
Retour à Séoul schetst het intieme portret van een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar verleden. Frédérique Benoît werd geboren in Korea en op jonge leeftijd door een koppel uit Frankrijk geadopteerd. Balancerend tussen twee culturen en kampend met tegenstrijdige emoties, probeert ze haar identiteit te ontdekken. De film werd voor het eerst vertoond op het filmfestival van Cannes onder de titel All The People I'll Never Be. Sony Pictures Classics veranderde de naam – zij verworven de rechten voor Noord-America, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland - naar Return to Seoul, als directe vertaling van de Franstalige titel. De officiële release van deze film is op 23 januari 2023, maar hij is reeds te zien op het 37ste FIFF Namen vanaf 4 oktober 2022.
15de Filmfestival van Oostende met Natali Broods als Master
  • 0
  • 0
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. The Chapel is een psychologisch drama dat zich afspeelt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, waar de jonge concertpianiste Jennifer kampt met stress en isolatie. Deruddere heeft gekozen voor een sterke cast met Taeke Nicolaï, Kevin Janssens en Ruth Becquart in de hoofdrollen. Naast de openingsfilm kan men ook enkele andere films van regisseur Deruddere herontdekken, zoals Crazy Love, Wait Until Spring Bandini, Iedereen Beroemd!, Hombres Complicados en Brussels By Night (een film van regisseur Marc Didden waar Deruddere debuteerde als regieassistent).

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics". Actrice en theatermaakster Broods is onder meer bekend van Any Way the Wind Blows, De helaasheid der dingen en Waste Land. In 2016 won ze de Ensor voor Beste Actrice in een bijrol voor...
Filmreview: Smile
  • 0
  • 5
Lang geleden dat je de stuipen op het lijf bent gejaagd? Ik ben geen held als het op horrorfilms aankomt en na het zien van de trailer had ik het al moeten weten: deze film op groot scherm zien, is niet het meest briljante idee voor een angsthaas (zoals ik), maar voor veel horrorfans zal dit net als muziek in de oren klinken. Er zijn verschillende soorten horrorfilms: met monsters, zombies, kannibalen, veel bloed en moorden, … maar de angstaanjagendste zijn voor mij de paranormale en psychologische films, waarbij je het gevoel hebt dat het je zelf kan overkomen. Smile is hier een perfect voorbeeld van.
Filmreview: Triangle of Sadness
  • 0
  • 1
Wie zijn we voorbij de uiterlijke schijn? In een maatschappij die zich laat leiden door influencers, trends en de drang naar het vergaren van extreme rijkdom, worden we steeds meer schimmen van onszelf. Deze moderne wereld lijkt er op maatschappelijk vlak niet beter op te worden; eenzaamheid en isolatie vinden we terug in elke sociale klasse. Een wereld waar looks het belangrijkst zijn en innerlijk welzijn op de tweede plaats komt.
Filmreview: Les Cinq Diables
  • 0
  • 2
Les Cinq Diables is de tweede langspeelfilm van regisseur Léa Mysius. In Ava provoceerde ze reeds; een film met een rauw thema, over het dertienjarig meisje Ava dat haar gezichtsvermogen verliest en op zoek gaat naar vrijheid, avontuur en seks. Haar tweede film is een complexe genrefilm, waarin ze niet bang is om verschillende onderwerpen aan te halen. Regisseur Mysius heeft talent, haar stijl is tegendraads en verrassend, maar in deze film niet altijd doordacht.
Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)
  • 0
  • 2
Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.
Filmreview: Three Thousand Years of Longing
  • 0
  • 4
Three Thousand Years of Longing is de nieuwste film van George Miller, met in de hoofdrol Tilda Swinton en Idris Elba. Het script is geïnspireerd op het titelverhaal uit The Djinn in the Nightingale’s Eye, een boek dat vijf mythische kortverhalen bevat en geschreven is door A.S. Byatt. Three Thousand Years of Longing is een verhaal over een djinn dat doet denken aan de sprookjes van Duizend-en-een-nacht, maar voor het merendeel is het een verhaal over verhalen.
Filmreview: Ritueel
  • 0
  • 4
De Vlaamse film Ritueel, geregisseerd door Hans Herbots, is gebaseerd op het boek Rituals van Mo Hayder. In 2014 verfilmde Hans Herbots reeds een werk van deze Britse misdaadschrijfster. In De Behandeling konden we kennismaken met rechercheur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg) en ook nu keert deze speurder terug. In deze film echter niet in de hoofdrol, want die is voor politieduikster Kiki (Marie Vinck). Ondanks dat het boek van een Engelse auteur is, is het scenario door Carl Joos (De Behandeling, The Broken Circle Breakdown, De zaak Alzheimer, …) zo bewerkt dat het een resoluut Belgisch verhaal is.
Filmreview: Margrete – Queen of the North
  • 0
  • 1
Geschiedenis is altijd, samen met aardrijkskunde, mijn favoriete vak op school geweest. Terwijl de meeste klasgenoten zuchtend het leslokaal betraden, was het voor mij een uurtje ontspannen luisteren naar een leerkracht die boeiende verhalen over een ver verleden vertelde. Aangezien dit nog in het pre-internettijdperk was, waren bibliotheken, musea, documentaires en school de enige manier om aan deze informatie te geraken. Elke historische reeks, gebaseerd op ware gebeurtenissen, laat ik sindsdien niet aan mij voorbijgaan.
Verslag: W-Festival
  • 0
  • 3
Van 24 tot en met 28 augustus vond het W-Festival plaats in Oostende; na twee jaar afwezigheid bracht het muziekfestival vijf dagen lang de grootste hits uit de jaren '80 en '90. Er stonden heel wat grote namen op de affiche, waaronder Bauhaus, UB40, Level 42, Holly Johnson. Ik ging een kijkje nemen op de eerste dag van het festival.
Filmreview: La Nuit du 12
  • 0
  • 1
La Nuit du 12 is de nieuwste film van regisseur Dominik Moll en vertelt het verhaal van een moord op een jonge vrouw (Clara) en hoe hoofdinspecteur Yohan Vivès er alles aan doet om de dader te vatten. Elke rechercheur kent in zijn loopbaan een zaak die zo intens en persoonlijk is dat ze hem blijft achtervolgen. Deze film is een eerbetoon aan het werk van de politie om cold cases soms na jaren te heropenen in de hoop ze alsnog te kunnen oplossen.
Fotoverslag: Bredene Festivalt
  • 0
  • 2
Op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus vond Bredene Festivalt plaats in park 't Paelsteenveld. Het muziekfestival wist enkele grote namen te strikken, zoals Kool & The Gang, De Kreuners en Metejoor. Op zondag was het familiedag met kinderanimatie, springkastelen, theater en ook de Ketnetband kwam langs voor een wervelend optreden dat elk kind deed meezingen. Wij gingen zondag een kijkje nemen op het festival.

Het festival was aan zijn tweede editie toe, kinderen tot en met 14 jaar mochten gratis binnen, voor een weekendticket betaalde je 60 euro en dan kon je zaterdag en zondag genieten van geweldige optredens. De drank- en eetkraampjes waren erg schappelijk van prijs; enkel op drukke momenten waren de wachtrijen hiervoor wat langer en hadden enkele kraampjes extra geen overbodige luxe geweest, maar verder verliep de organisatie van dit festival bijzonder vlot en kon elke artiest zijn set op tijd beginnen. Het mooie weer doorheen het hele weekend was een extra opsteker...
Kannibalistische liefde in de nieuwe film Bones and All met Timothée Chalamet in de hoofdrol
  • 0
  • 1
Er is een korte trailer onthuld van Bones and All, de nieuwste film van Italiaans regisseur Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Susperia, ...). Bones and All gaat in première op het filmfestival van Venetië - deze 79ste editie loopt van 31 augustus tot en met 10 september - en is een bewerking van het gelijknamige boek van Camille DeAngelis.

Het verhaal gaat over de jonge vrouw Maren, die door het land reist op zoek naar haar vader, terwijl ze probeert te begrijpen waarom ze een onweerstaanbare drang heeft om mensen te doden en op te eten, een verlangen dat ze niet kan controleren. Onderweg ontmoet ze Lee, die haar vergezelt en haar eerste liefde wordt. Deze romantische horrorfilm gaat over een onmogelijke liefde in extreme omstandigheden, met Timothée Chalamet en Taylor Russell in de hoofdrollen. Andere castleden zijn onder meer Anna Cobb, David Gordon Green, Jessica Harper, André Holland, Jake Horowitz, Mark Rylance, Francesca Scorsese, Chloë Sevigny en Michael Stuhlbarg.

De film...
Filmreview: Where the Crawdads Sing
  • 0
  • 3
Delia Owens verraste de literaire wereld met haar debuut als schrijfster: haar boek Where the Crawdads Sing werd in augustus 2018 uitgebracht en verkocht reeds meer dan twaalf miljoen exemplaren. De roman werd erg populair nadat hij werd aangeraden als boek van de maand in de Hello Sunshine boekenclub van Reese Witherspoon. Door het grote succes is het dan ook niet verwonderlijk dat er een verfilming kwam. De film werd geregisseerd door Olivia Newman en geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter.
Terug
Bovenaan