Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)

Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.

Christophe Stienlet is publieksopwarmer en stadionomroeper van de Rode Duivels en de Red Flames. Hij reist met ze mee naar wedstrijden en heeft een perfecte inkijk achter de schermen. Hij kent ook menig supporter. Stienlet is acteur en vooral bekend als Bartje uit Schuif-Af, maar speelde ook mee in enkele populaire Vlaamse series zoals Familie, Ella, Wittekerke, …

stienlet-002.jpg


Vrijdagavond, ik nam plaats in het gemeenschapscentrum De Wildeman in Herent. De zaal zat vol en was net onder het dak gelegen. Het werd een warme, gezellige voorstelling van anderhalf uur. Iedere voorstelling wordt er een andere voetbalgast uitgenodigd en deze eerste keer was dat “Iron” Mike Verstraeten. Iron Mike was verdediger en verschillende malen geselecteerd als Rode Duivel, zes keer speelde hij ook mee in ons nationaal team. Voor de interactie met de gasten kan Christophe zijn improvisatietalent goed gebruiken - hij speelt ook mee bij de Improfeten, een improvisatie theatergezelschap uit het Antwerpse - hij kan immers niet voorspellen hoe zijn gasten reageren en hierdoor is elke voorstelling ook anders.

Voor de interactie met de gasten kan Christophe zijn improvisatietalent goed gebruiken.


Via beelden kregen we leuke backstage-informatie te zien; grappige en ook soms wel verrassende feiten en weetjes. Het samenstellen van het ideale elftal kwam ook aan bod, waarbij Mike het niet altijd eens was met Christophe, wat voor grappige situaties zorgde. Onze nationale vrouwenploeg, de Red Flames, zijn minder bekend bij het grote publiek en Christophe wil hen ook in de kijker zetten; dat elftal is immers goed bezig, maar krijgt veel minder media-aandacht.

De zaalshow is erg afwisselend; het is geen typische onemanshow en ook geen stand-up comedy. Het publiek wordt mee betrokken en telkens wanneer er iemand in de zaal iets roept, heeft Christophe het perfecte antwoord klaar. Er zitten dan ook voetbalfans van verschillende ploegen in het publiek, de sfeer is gezellig en ook erg huiselijk. Aan het einde van de voorstelling heb je het gevoel dat je iedereen een beetje kent. Een overzicht van de voorstellingen vind je hier.

stienlet-001.jpg

Conclusie

Christophe Stienlet is een veelzijdig entertainer: hij kan acteren, maar ook snel overschakelen naar improvisatie en is niet bang om scherp uit de hoek te komen. Op het podium lijkt hij alvast geen stress te hebben en biedt hij een gevarieerde voorstelling. Het is een vermakelijke, leerzame performance met veel interactie met het publiek. De tijd gaat snel en je verliest de aandacht nooit. Omdat dit een try-out was, vroeg hij iedereen achteraf ook om een mening. De show werd positief onthaald, met hier en daar enkele kleine opmerkingen.

Pro

  • De ideale voorbereiding op het WK
  • Vlotte vertelling
  • Grappig en vermakelijk
  • Toffe afwisseling met de gast

Con

  • Geen
8.5
 
Bovenaan