A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Sequel van Knives Out voorgesteld in nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Netflix heeft de trailer onthuld van Glass Onion: A Knives Out Mystery, het vervolg op Knives Out. Deze sequel ging in première op het Toronto International Film Festival en is vanaf 23 december beschikbaar op Netflix.

Daniel Craig keert terug als Benoit en wordt bijgestaan door een indrukwekkende nieuwe cast met onder meer Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson en Dave Bautista.

In het vervolg op Knives Out van regisseur Rian Johnson nodigt Miles Bron (Edward Norton) zijn vrienden uit op zijn privé-eiland in Griekenland. Wanneer iemand dood wordt aangetroffen, wordt rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) op de zaak gezet om het mysterie te ontrafelen.

Disney+ presenteert trailer van Zootopia+
  • 1
  • 1
Disney heeft de trailer voor Zootopia+ onthuld, een animatieserie die deze week naar Disney+ komt. Zootopia, de film die in sommige landen uitkwam als Zootropolis, dateert al van 2016 en was een groot succes. Het langverwachte vervolg komt er dus niet in een langspeelfilm, maar in een serie van zes korte verhalen die zich in de Zootopiametropolis afspelen.

Alle stemacteurs uit de film zijn ook in deze serie opnieuw te horen: Idris Elba, Kristen Bell, Maurice LaMarche, Ginnifer Goodwin, Tommy Chong, ... De serie is geschreven en geregisseerd door Josie Trinidad en Trent Correy.

Zootopia+ is vanaf 9 november te zien op Disney+.

Filmreview: Nobody Knows
  • 1
  • 5
In 1988 kwam de zaak van de verlaten kinderen van Sugamo (Sugamo Kodomo Okizari Jiken) aan het licht. Het betrof een tragisch familiedrama waarbij een moeder haar vier kinderen - allen van verschillende vaders - achterliet in hun appartement om bij haar nieuwe vriend te gaan wonen. De broers en zusjes probeerden te overleven en werden na negen maanden, dankzij een tip, gevonden. De politie vond drie zwaar ondervoede kinderen en één lijk in het appartement. Nobody Knows is gebaseerd op deze hartverscheurende gebeurtenis. Regisseur Hirokazu Kore-eda heeft deze film vanuit het oogpunt van de kinderen gefilmd en brengt in de eerste plaats hun overlevingsdrang en verbondenheid onder de aandacht.
Nieuwe trailer van 'Disenchanted' voor Disney+
  • 0
  • 1
Disney heeft een nieuwe trailer onthuld van Disenchanted, het langverwachte vervolg op de geliefde muzikale komedie Enchanted uit 2007. Naast Amy Adams en Patrick Dempsey, zien we ook James Marsden en Idina Menzel terug. Maya Rudolph, Gabriella Baldacchino, Yvette Nicole Brown en Jayma Mays zijn nieuw in de cast. De film is geregisseerd door Adam Shankman en bevat nieuwe liedjes van componist Alan Menken, de teksten zijn van Stephen Schwartz.

Het is meer dan tien jaar geleden dat Giselle en Robert huwden en Giselle is verbitterd geraakt door het leven in de grote stad. Hun verhuis naar een andere stad zorgt helaas niet voor de verhoopte verbetering. Ze zoekt hulp in de magie van Andalasia en verandert per ongeluk de hele stad in een echt sprookje, waarmee ze haar familie in gevaar brengt. Kan ze haar fout herstellen voordat het te laat is voor iedereen waarvan ze houdt?

Disenchanted is vanaf 18 november te zien op Disney+.

Officiële trailer voor de documentaire 'Mickey: The Story of a Mouse'
  • 0
  • 1
Disney heeft de trailer onthuld van "Mickey: The Story of a Mouse". De documentaire ging eerder dit jaar in première op het South by Southwest festival en is vanaf 18 november te zien op Disney+.

Mickey Mouse is één van 's werelds meest gekende animatie- en stripfiguren. Hij werd in 1928 ontworpen door Walt Disney en Ub Iwerks. In deze documentaire neemt regisseur Jeff Malberg ons mee in de geschiedenis van Mickey en onderzoekt hij de culturele betekenis van deze bijna 100-jarige muis. Mickey: The Story of a Mouse is een film over de magie van Mickey en waarom deze creatie altijd zal blijven bestaan.

Filmreview: Prey for the Devil
  • 0
  • 1
Ik had de poster noch de trailer van de horrorfilm Prey for The Devil gezien en dat bleek achteraf eerder een voordeel – ik was anders de bioscoopzaal nooit binnengestapt. Al vanaf de eerste minuut joeg deze film mij de stuipen op het lijf; in mijn reviews van Smile en X was het al duidelijk dat horror niet mijn sterkste kant is. Prey for the Devil is een religieuze horrorfilm, waar bezetenheid en exorcisme centraal staan.
Filmreview: Close
  • 0
  • 4
Drie jaar na het succes van Girl, de debuutfilm van regisseur Lukas Dhont, brengt hij zijn tweede langspeelfilm Close uit. Dit ontroerend verhaal won de Grand Prix 2022 op het filmfestival van Cannes en kreeg een minutenlange staande ovatie. Close zal ook de openingsfilm zijn van het filmfestival van Gent op elf oktober en vanaf twee november is hij ook te bekijken in de bioscopen. Regisseur Dhont is een meester in het maken van puur menselijke verhalen; hij schreef dit script samen met Angelo Tijssens.
Filmreview: Leila's Brothers
  • 0
  • 2
Leila is veertig en woont bij haar bejaarde ouders. Ze heeft vier volwassen broers, maar toch is ze de enige die het gezin onderhoudt. Regisseur Saeed Roustayi, die zelf het scenario schreef, brengt met Leila's Brothers (Baradaran-e Leila) een meeslepend familiedrama waarin armoede centraal staat. Wanneer je zijn filmografie doorneemt, merk je dat hij voornamelijk zijn stempel wil drukken op films waarin het menselijke aspect en familiebanden in het middelpunt staan.
Filmreview: The Devil To Pay
  • 0
  • 3
Slechte beslissingen leiden tot ernstige problemen, waarvan je de gevolgen moet dragen, of in een notendop: The Devil to Pay. Met deze titel vat regisseurskoppel Lane en Ruckus Skye hun nieuwste thriller eigenlijk al samen. De film had eerst de naam Reckoning gekregen maar is later aangepast naar The Devil to Pay.
Filmreview: Dogman
  • 2
  • 0
Regisseur Matteo Garrone werd vooral bekend met zijn film Gomorra uit 2008, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. Een film waarmee hij meerdere awards won, waaronder de Grand Prix (Cannes Film Festival). In 2018 bracht Garrone opnieuw een donkere en gewelddadige misdaadfilm uit: Dogman, waarmee hij weer enkele grote nominaties en awards won. Deze film stond al geruime tijd op mijn “te zien”-lijstje en dankzij Sooner heb ik hem nu kunnen bekijken.
Filmreview: Wendell & Wild
  • 0
  • 2
Henry Selick is na lange tijd eindelijk terug met de langspeelfilm Wendell & Wild. Selick is gekend voor zijn stop-motionanimatie, waaronder het bekende The Nightmare before Christmas, James and the Giant Peach en Coraline. Selick schreef het scenario samen met Jordan Peele, die ook de stem van Wild voor zich neemt. Keegan-Michael Key vult de rol in van Wendell. Het is dan ook een magnifieke en indrukwekkende stop-motionanimatie geworden, die vanaf 28 oktober op Netflix te zien is.
Filmreview: Black Adam
  • 0
  • 3
Met de nieuwe DC-film Black Adam zet Dwayne "The Rock" Johnson zijn eerste stappen in de wereld van superhelden. De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Orphan, Jungle Cruise, ...) en geschreven door Adam Sztykiel, Rory Haines en Sohrab Noshirvani. Black Adam stond al enkele jaren op de planning maar door scriptproblemen en Covid-19 kon men pas in 2021 beginnen filmen. De release van deze film is dan ook enkele keren uitgesteld geweest, maar eindelijk is Black Adam nu in de bioscopen te zien.
Filmreview: X
  • 0
  • 2
Recent schreef ik nog over mijn angst voor horrorfilms, toen Smile me in de cinema enkele stevige jumpscares had bezorgd. Omdat vooral het paranormale/psychologische genre mij beangstigt, besloot ik voor de verandering een slasherfilm te kijken. Je moet alles eens proberen, niet? Ik zag Ti Wests “X” niet in de bioscoop, maar wel in de huiskamer, in de zetel, met de kat op schoot. Of dat een goed idee was kan je nu ontdekken …
Filmreview: Rebel
  • 1
  • 6
Rebel, de nieuwe film van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is vanaf nu in de cinemazalen te zien. Het is een rauw drama over Syriëstrijders en IS, dat een beeld schept van het radicaliseringsproces en de gevolgen hiervan voor vele families.
Filmreview: Retour à Séoul
  • 2
  • 4
Retour à Séoul schetst het intieme portret van een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar verleden. Frédérique Benoît werd geboren in Korea en op jonge leeftijd door een koppel uit Frankrijk geadopteerd. Balancerend tussen twee culturen en kampend met tegenstrijdige emoties, probeert ze haar identiteit te ontdekken. De film werd voor het eerst vertoond op het filmfestival van Cannes onder de titel All The People I'll Never Be. Sony Pictures Classics veranderde de naam – zij verworven de rechten voor Noord-America, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland - naar Return to Seoul, als directe vertaling van de Franstalige titel. De officiële release van deze film is op 23 januari 2023, maar hij is reeds te zien op het 37ste FIFF Namen vanaf 4 oktober 2022.
15de Filmfestival van Oostende met Natali Broods als Master
  • 0
  • 0
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. The Chapel is een psychologisch drama dat zich afspeelt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, waar de jonge concertpianiste Jennifer kampt met stress en isolatie. Deruddere heeft gekozen voor een sterke cast met Taeke Nicolaï, Kevin Janssens en Ruth Becquart in de hoofdrollen. Naast de openingsfilm kan men ook enkele andere films van regisseur Deruddere herontdekken, zoals Crazy Love, Wait Until Spring Bandini, Iedereen Beroemd!, Hombres Complicados en Brussels By Night (een film van regisseur Marc Didden waar Deruddere debuteerde als regieassistent).

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics". Actrice en theatermaakster Broods is onder meer bekend van Any Way the Wind Blows, De helaasheid der dingen en Waste Land. In 2016 won ze de Ensor voor Beste Actrice in een bijrol voor...
Filmreview: Smile
  • 0
  • 5
Lang geleden dat je de stuipen op het lijf bent gejaagd? Ik ben geen held als het op horrorfilms aankomt en na het zien van de trailer had ik het al moeten weten: deze film op groot scherm zien, is niet het meest briljante idee voor een angsthaas (zoals ik), maar voor veel horrorfans zal dit net als muziek in de oren klinken. Er zijn verschillende soorten horrorfilms: met monsters, zombies, kannibalen, veel bloed en moorden, … maar de angstaanjagendste zijn voor mij de paranormale en psychologische films, waarbij je het gevoel hebt dat het je zelf kan overkomen. Smile is hier een perfect voorbeeld van.
Filmreview: Triangle of Sadness
  • 0
  • 1
Wie zijn we voorbij de uiterlijke schijn? In een maatschappij die zich laat leiden door influencers, trends en de drang naar het vergaren van extreme rijkdom, worden we steeds meer schimmen van onszelf. Deze moderne wereld lijkt er op maatschappelijk vlak niet beter op te worden; eenzaamheid en isolatie vinden we terug in elke sociale klasse. Een wereld waar looks het belangrijkst zijn en innerlijk welzijn op de tweede plaats komt.
Filmreview: Les Cinq Diables
  • 0
  • 2
Les Cinq Diables is de tweede langspeelfilm van regisseur Léa Mysius. In Ava provoceerde ze reeds; een film met een rauw thema, over het dertienjarig meisje Ava dat haar gezichtsvermogen verliest en op zoek gaat naar vrijheid, avontuur en seks. Haar tweede film is een complexe genrefilm, waarin ze niet bang is om verschillende onderwerpen aan te halen. Regisseur Mysius heeft talent, haar stijl is tegendraads en verrassend, maar in deze film niet altijd doordacht.
Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)
  • 0
  • 2
Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.
Terug
Bovenaan