A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Tweede trailer van Guardians of the Galaxy Vol. 3
  • 0
  • 3
Marvel heeft een tweede officiële trailer uitgebracht van James Gunns Guardians of the Galaxy Vol. 3. De eerste trailer gemist? Bekijk hem hier.

Marvels Guardians of the Galaxy Volume 3 is opnieuw geschreven en geregisseerd door James Gunn. Chris Pratt, Karen Gillan, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff en Vin Diesel keren allemaal terug in hun rol. Will Poulter kruipt in de huid van Adam Warlock in Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar ook Sylvester Stallone en Sean Gunn kregen een bijrol.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is vanaf 5 mei in de bioscopen te zien.

Filmreview: Plane
  • 1
  • 3
“Survive together or die alone”, met deze catchphrase belooft de nieuwe actiefilm Plane een spannend en gewaagd avontuur te worden. Deze film werd geregisseerd door Jean-François Richet en in de hoofdrollen zien we Gerard Butler en Mike Colter. Plane gaat op 15 februari in première in de bioscopen en vertelt het verhaal van piloot Ray Torrance, die tijdens zijn vlucht in een zware storm terechtkomt en een noodlanding moet maken. Hij belandt met zijn bemanning en passagiers in het midden van een oorlogsgebied.
Demo Kirby’s Return to Dream Land Deluxe is nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Speel enkele levels uit Kirby's nieuwe avontuur en minigames in de gratis demo die je nu kan downloaden via Nintendo eShop. Speel deze samen tot vier spelers op je Nintendo Switch.

In het nieuwe avontuur is Magolor, de interdimensionale reiziger uit het hoofdavontuur, zijn krachten kwijtgeraakt en moet hij ontsnappen uit het rijk tussen dimensies. Kan Magolor zijn krachten herstellen en terugkeren naar zijn eigen wereld? Kirby’s Return to Dream Land Deluxe komt op 24 februari uit op Nintendo Switch.

We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie remaster wordt in juni verwacht
  • 2
  • 0
We Love Katamari Reroll + Royal Reverie is terug met nieuwe functies en verbeteringen. De game blijft trouw aan het origineel uit 2005 maar er werden vijf nieuwe uitdagingen toegevoegd, alsook een selfie en Eternal Mode.

Het spel wordt gelanceerd op 2 juni op PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC (Steam). Gebruikers van Nintendo Switch Online kunnen de game vanaf 20 februari al gratis uitproberen in een proefversie.

Filmreview: The Chapel
  • 0
  • 1
Vlaams filmregisseur Dominique Deruddere brengt met zijn nieuwe langspeelfilm The Chapel een aangrijpend familiedrama. De film vertelt het verhaal van Jennifer, een jonge pianiste die deelneemt aan de Koningin Elisabethwedstrijd, maar tijdens de aanloop naar de finale moet vechten tegen stress en een trauma. De première van The Chapel op vrijdag 27 januari was meteen ook de opening van het filmfestival van Oostende. De film was te zien in alle zalen van Kinepolis en alle voorstellingen waren zo goed als uitverkocht.
Verslag: Filmfestival Oostende 2023
  • 0
  • 2
Filmfestival Oostende kan terugkijken op een geslaagde editie met een groot aanbod aan prachtige en ontroerende films. Tijdens het festival werden er tal van bekendheden gehuldigd. Zo kregen Natali Broods, Dominique Deruddere, Thekla Reuten, François Beukelaers, Geraldine Chaplin en Lubna Azabal een ster met hun naam op de zeedijk van Oostende. Elke avond waren er ook heel wat bekende gezichten te spotten op de rode loper; ze werden telkens enthousiast onthaald door het publiek en Natali Broods, de Master van het festival.
Filmreview: Tori et Lokita
  • 0
  • 2
De Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne brengen met hun nieuwe film Tori et Lokita een oprecht en droevig drama. De tiener Lokita en de jongere Tori zijn alleen van Afrika naar België gereisd. Ze proberen hier een leven op te bouwen, maar zonder een verblijfsvergunning komen ze in een erbarmelijke situatie terecht. Tori et Lokita is een film met een hedendaags thema, toch ligt de focus niet op het migratievraagstuk, maar op de kracht van hechte vriendschap.
Epische tweede trailer voor Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
  • 0
  • 1
Paramount Pictures heeft de tweede officiële trailer onthuld voor de nieuwe fantasyfilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Deze trailer belooft alvast veel actie en avontuur en de film lijkt een aanrader om op het grote scherm te zien.

De film is gebaseerd op het bekende fantasy-rollenspel, ontwikkeld door Gary Gygax en Dave Arneson. De cast bestaat uit Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head en Hugh Grant.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zal vanaf 29 maart 2023 in de bioscopen te zien zijn.

De eerste officiële trailer van The Mandalorian seizoen 3
  • 1
  • 5
Na bijna drie jaar keert The Mandalorian eindelijk terug. Disney+ heeft de eerste trailer onthuld voor seizoen 3. Din Djarin is herenigd met Grogu en samen zetten ze hun reis verder. Ondertussen kruist hun pad oude bondgenoten en nieuwe vijanden. In de nieuwe trailer zien we dat het duo op weg is naar de planeet Mandalore om de eer van Din Djarin te herstellen. May the force be with you!

Jon Favreau schreef alle acht afleveringen van dit derde seizoen, de regie is in handen van Rick Famuyiwa, Rachel Morrison, Lee Isaac Chung, Carl Weathers, Peter Ramsey en Bryce Dallas Howard.

Het nieuwe seizoen gaat in première op 1 maart 2023 op Disney+ met in de hoofrollen Pedro Pascal, Katee Sackhoff, Carl Weathers, Amy Sedaris, Emily Swallow en Giancarlo Esposito.

Filmreview: Vortex
  • 1
  • 2
De Frans-Argentijnse regisseur Gaspar Noé maakte naam met enkele provocerende films, waarin thema’s zoals verkrachting, reïncarnatie en seks niet geweerd worden. De wereld van Noé uit zich vooral in excentrieke films waarin neonkleuren, psychedelische dromen en los camerawerk ondersteund worden door heftige elektronische soundtracks. Hij probeert hiermee afschuwelijke onderwerpen visueel mooier te maken. In zijn laatste film Vortex gooit hij het over een heel andere boeg en zet hij een ingetogen en ontroerende film over dementie neer.
M. Night Shyamalans nieuwste horrorfilm Knock at the Cabin trailer
  • 0
  • 3
Een rustige familievakantie in een afgelegen hut in een bos, wat kan er misgaan?

Een gezin wordt het doelwit van vier gewapende onbekenden die hen gijzelen. De gijzelnemers kondigen het einde van de wereld aan en eisen dat er een offer gebracht wordt. Zoniet zal de familie verantwoordelijk zijn voor honderdduizenden doden. Ze moeten een onmogelijke keuze maken.

Knock at the Cabin is gebaseerd op de bestseller The Cabin at the End of the World van Paul Tremblay. In de hoofdrollen zien we Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn en Rupert Grint.

Deze mysterieuze horrorfilm zal vanaf 1 februari in de bioscoopzalen te zien zijn.

Eerste beelden van het vierde seizoen van Netflixserie You
  • 1
  • 3
In het vierde seizoen kruipt Penn Badgley weer in de huid van moordenaar Joe Goldberg. In een poging om aan zijn verleden te ontsnappen, vlucht Joe naar Londen. Hij neemt een nieuwe identiteit aan en wil de ware liefde najagen. Al snel bevindt Joe zich in een hekele situatie wanneer hij niet de enige moordenaar in Londen is en hij als detective op zoek moet gaan naar die persoon.

De serie, die gebaseerd is op de boeken van Caroline Kepnes, is sinds 2018 op Netflix te zien. De hoofcast van seizoen vier bestaat uit Penn Badgley, Tati Gabrielle, Charlotte Ritchie, Lukas Gage, Ed Speleers, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Niccy Lin, Aidan Cheng, Brad Alexander, Ozioma Whenu en Eve Austin.

Deel 1 van het vierde seizoen van de Netflixserie 'You' gaat op 9 februari 2023 van start.

Filmreview: Pink Moon
  • 0
  • 1
Pink Moon is de eerste speelfilm van Floor van der Meulen, waarin de dood centraal staat. Iris krijgt te horen dat haar vader rond zijn vijfenzeventigste verjaardag een einde aan zijn leven wil maken. Hij is gezond, woont zelfstandig in een mooie villa en heeft een goede band met zijn kinderen en kleinkinderen. Toch wil hij niet meer verder leven – het is genoeg geweest, zegt hij.
Filmreview: Pacifiction
  • 0
  • 0
Al enkele jaren richt regisseur Albert Serra zich voornamelijk op historische films (Liberté, La mort de Louis XIV, ...), maar met zijn nieuwe film Pacifiction brengt hij een hedendaagse politieke thriller. De Belgische première was er reeds in oktober op het Film Festival Gent en vanaf midden januari 2023 kan je Pacifiction overal in de bioscoopzalen zien. Deze film heeft een sterke cast met onder meer Sergi López, Marc Susini, Pahoa Mahagafanau en Cécile Guilber. De hoofdrol is voor de Franse acteur Benoît Magimel, die ik recent nog zag in de film Incroyable mais vrai.
Documentaire Eternal Spring vanaf 25 januari in de bioscoop
  • 0
  • 1
Eternal Spring vertelt het verhaal van een groep Chinese activisten die in 2002 de Chinese staatstelevisie voor korte tijd overnamen. Ze zonden een video uit van mensen die Falun Gong beoefenden, een verboden spirituele beweging.

Deze Canadese documentaire combineert 3D-animatie en live-action. Hij werd geschreven en geregisseerd door Jason Loftus en getekend door striptekenaar Daxiong, die zelf Falun Gong-beoefenaar is en vluchtte uit zijn land. Eternal Spring won maar liefst dertien awards en de film is ook voor drie categorieën (beste niet-Engelstalige film, beste documentaire en beste langspeelfilm animatie) ingezonden voor de Oscars 2023.

Wie Eternal Spring wil zien, kan dit vanaf 25 januari in Cinéma Aventure in Brussel via distributeur REVEAL films.

Filmreview: The Matrix Collection 4 Films
  • 5
  • 3
Eén van de meest besproken en iconische scènes in The Matrix, is ongetwijfeld het moment waarop hoofdpersonage Neo moet kiezen tussen een rode pil en een blauwe pil, aangeboden door rebellenleider Morpheus. Hiermee biedt Morpheus de keuze: de waarheid waardoor je perceptie van de werkelijkheid voor altijd zal veranderen of onwetendheid waardoor je verder kan leven in een aangename illusie.
Eerste officiële trailer van Renfield met Nicolas Cage als Dracula
  • 0
  • 4
Universal Pictures heeft de eerste officiële trailer onthuld voor Renfield, een nieuwe horrorkomedie die dit voorjaar in de bioscoop te zien zal zijn. Renfield werd geregisseerd door Chris McKay (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War, ...) en het script werd geschreven door Ryan Ridley en Robert Kirkman.

In dit monsterverhaal schittert Nicholas Hoult als Renfield; hij is de gekwelde assistent van Dracula (Nicolas Cage). Renfield is na eeuwen dienstbaarheid klaar met een leven in de schaduw van zijn narcistische baas en zoekt een manier om de samenwerking te beëindigen.

De film wordt vanaf april in de bioscoopzalen verwacht.

Filmreview: The Enforcer
  • 0
  • 2
The Enforcer – niet te verwarren met de derde film uit de Dirty Harry-franchise met Clint Eastwood uit 1976 – is een nieuwe actiethriller van regisseur Richard Hughes. Het scenario is geschreven door W. Peter IIiff, die bekend is als schrijver van onder andere Point Break, Patriot Games en Under Suspicion. Antonio Banderas speelt de hoofdrol en kruipt in de huid van Cuda, een ex-gedetineerde, die zichzelf opoffert om een jong meisje te redden uit de handen van een criminele organisatie.
Filmreview: Living
  • 0
  • 7
Living vertelt het verhaal van een doodgewone man – wiens leven bestaat uit alledaagse routines en taken – wanneer hij plots geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid. Dit aangrijpend drama is gebaseerd op de film Ikiru uit 1952, van filmmaker Akira Kurasawa. Regisseur Oliver Hermanus en schrijver Kazuo Ishiguro werkten samen om het Japanse verhaal naar het Londen uit de jaren vijftig te brengen en maakten de perfecte keuze door Brits acteur Bill Nighy in de hoofdrol te plaatsen.
Filmfestival Oostende presenteert indrukwekkend programma van meer dan 100 films
  • 0
  • 3
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. Er gaan dit jaar - met inbegrip van The Chapel - vier Belgische films in première op deze wintereditie: Aller/Retour van Dorothée van den Berghe, Baghdad Messi van Sahim Omar Kalifa en LUKA van Jessica Woodworth. Het is de eerste keer dat het festival in januari wordt gehouden; volgens artistiek directeur Peter Craeymeersch is dat een goede filmmaand, wat zich weerspiegelt in de meer dan honderd films die op het programma staan.

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics" en selecteerde tien films die perfect binnen dit onderwerp passen. Het familiethema komt meermaals aan bod doorheen het hele programma, waaronder ook in de fictiereeks Arcadia waarin Natali Broods een prominente rol speelt.

Andere premières op het festival zijn de documentaire Marieke - Addicted to Life over...
Terug
Bovenaan