15de Filmfestival van Oostende met Natali Broods als Master

Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. The Chapel is een psychologisch drama dat zich afspeelt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, waar de jonge concertpianiste Jennifer kampt met stress en isolatie. Deruddere heeft gekozen voor een sterke cast met Taeke Nicolaï, Kevin Janssens en Ruth Becquart in de hoofdrollen. Naast de openingsfilm kan men ook enkele andere films van regisseur Deruddere herontdekken, zoals Crazy Love, Wait Until Spring Bandini, Iedereen Beroemd!, Hombres Complicados en Brussels By Night (een film van regisseur Marc Didden waar Deruddere debuteerde als regieassistent).

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics". Actrice en theatermaakster Broods is onder meer bekend van Any Way the Wind Blows, De helaasheid der dingen en Waste Land. In 2016 won ze de Ensor voor Beste Actrice in een bijrol voor de film Galloping Mind en in 2018 won ze opnieuw een Ensor voor beste actrice in de film Façades. Haar masterselectie bevat tien films waarin de dynamiek tussen gezinsleden en kwetsbaarheid centraal staan. Ze licht alvast een tipje van de sluier met de eerste vier titels: Festen, Queen of Hearts, Melancholia en A Woman Under the Influence.

FFO-001.jpg


Op zaterdag 4 februari vinden De Ensors voor de dertiende keer plaats in Kursaal Oostende, net zoals de vorige editie, zullen de Ensors opnieuw genderneutrale acteerprijzen uitreiken voor Beste Acteerprestatie in een Hoofdrol en Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol voor zowel films als televisieseries.

De Jamies zijn nog maar aan hun derde editie toe, maar beloven weer een groot succes te worden. Deze vinden plaats op woensdag 1 februari in de Grote Post en vieren de beste online videomakers en Vlaamse creatievelingen die content maken op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram. De Jamies voorzien ook workshops en tutorials voor opkomende talenten en organisaties.

Voor de volledige duur van het filmfestival kan men een festivalpas aankopen, waarmee men onbeperkt naar alle films kan en dit voor slechts 39 euro (Early Bird) of 49 euro vanaf 1 januari 2023. Wie jonger is dan 26, betaalt slechts 29 euro. Nieuw dit jaar is de vrienden van FFO-formule, waarmee je geniet van exclusieve voordelen. Vriend worden kost 350 euro per jaar en 550 euro voor 2 personen.

Deze eerste wintereditie van het festival vindt plaats van 27 januari tot 4 februari 2023. Voor alle informatie kan je hier een kijkje nemen.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan