bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
Steam verbreekt voor de tweede keer in korte tijd zijn online gebruikers record
  • 0
  • 2
Amper een maand nadat we konden melden dat Steam zijn record had gebroken van het aantal tegelijk online gebruikers, mogen we dat nieuwtje alweer als gedateerd klasseren, want gisteren verbrak Steam opnieuw zijn record met 500.000 extra online gebruikers. Ondertussen staat de teller op bijna 28 miljoen tegelijk online gebruikers, duizelingwekkende cijfers als je het mij vraagt. Een kleine side note hierbij is dat er 'slechts' 8 miljoen ook effectief een game aan het spelen waren.

Het is wellicht geen verrassing, maar bovenaan de lijst van meest gespeelde games tijdens het nieuwe record prijkt opnieuw Counter-Strike: Global Offensive bovenaan, met meer dan 865.000 spelers wereldwijd. Dota 2 neemt met ruim 760.000 spelers de tweede plaats in. Verder in de top tien zagen we onder andere nog andere klassiekers zoals Apex Legends of...
Netflix geeft eerste teaser vrij voor prequelserie 'The Witcher: Blood Origin'
  • 0
  • 1
Nog geen twee weken na de release van het tweede seizoen van The Witcher op Netflix, krijgen de fans van de serie alvast een eerste voorsmaakje van de prequelserie The Witcher: Blood Origin. Nu ja, de diehard fans hadden tijdens het bingewatchen van het tweede seizoen deze trailer al gezien, aangezien hij als extra credit werd meegegeven op het einde van de achtste en laatste aflevering van het tweede seizoen. Netflix was zo vrij om een paar dagen laten via hun social media ook de normale kijker te verblijden met de trailer.

De prequelserie speelt zich af in een elfenwereld, 1200 jaar voor de originele serie van The Witcher en gaat over de periode waarin de werelden van monsters, elfen en mensen samenkwamen.

Winnaars Gouden Ludo 2021 bekendgemaakt
  • 0
  • 4
Gisteren werd door de Forum-Federatie de winnaars bekend gemaakt van de Gouden Ludo 2021. De Gouden Ludo, of de Ludo's zoals ze in de bordspellenwereld worden genoemd, is de jaarlijkse prijs die wordt uitgedeeld aan de beste nieuwe Nederlandstalige spellen, en dat in twee categorieën, Familie-spel en Experten-spel. De jury van de Forum Federatie maakt de drie nominaties bekend, en daarna is het aan de Vlaamse spellenclubs om hun stem uit te brengen.

Amper een half jaar na de bekendmaking van de Gouden Ludo 2020 (die werd uitgesteld door jawel... corona) mochten we ons dus opmaken voor alweer nieuwe winnaars, en ook ditmaal gebeurde de bekendmaking via Facebook. In de categorie Experten-spel kon White Goblin Games de oppergaai wegkapen met De Verdwenen Ruïnes van Arnak van auteurs Min & Elwen, maar ook in de Familie-spel categorie wist de Nederlandse uitgever afgetekend de overwinning binnen te halen met hun uitgebrachte Calico van auteur Kevin Russ...
Embracer Group plant een overname van bordspeluitgever Asmodee
  • 0
  • 0
Normaal beginnen we nieuwsposts over overnames in de bordspelwereld met: "Asmodee neemt uitgever X over", maar ditmaal zijn ze zelf het kind van de rekening. Het Zweedse Embracer Group plant namelijk een overname van het in Frankrijk gevestigde Asmodee, een overname waar 2.75 miljard euro mee gemoeid zou zijn. Asmodee kennen we allemaal als uitgever van titels als Catan, Ticket to Ride en Pandemic en als eigenaar van de gigantisch populaire Board Game Arena website. Het Zweedse Embracer Group daarentegen is een nobele onbekende in de bordspellenwereld, maar heeft al zijn strepen verdiend in de gamewereld als moederbedrijf van THQ Nordic (Titan Quest), Deep Silver (Saints Row) en Gearbox (Borderlands).

De bedoeling van deze toch wel opmerkelijke overname is om zich als gameontwikkelaar meer te gaan...
Trailer van Horizon Forbidden West toont Aloy in nieuwe omgevingen
  • 0
  • 1
Je kan er vandaag niet echt omheen dat er een resem aan nieuwe aankondigingen en trailers werden vrijgegeven tijdens The Game Awards. Zo passeerde ook deze nieuwe trailer van Horizon: Forbidden West, waarin we het hoofdpersonage Aloy in actie te zien krijgen. De game, ontwikkeld door Guerrilla Games, komt pas in februari van volgend jaar in de winkelrekken te liggen, maar met deze actiebeelden wordt het aftellen alvast net dat tikkeltje aangenamer!

ARC Raiders toont eerste gameplaybeelden
  • 0
  • 1
Embark Studios is nog een nieuw klinkende naam in de ontwikkelaarswereld. Dat komt simpelweg doordat ze nog geen games op de markt brachten. Toch mogen we van deze Arc Raiders iets verwachten, want Embark Studios wordt gerund door Patrick Söderlund, de vroegere Chief Design Officer van Electronic Arts die onder andere meewerkte aan de ontwikkeling van de Battlefield-reeks.

Arc Raiders wordt een free-to-play, coöperatieve third-person actie-shooter waarbij spelers onderverdeeld zijn in squads en het moeten opnemen tegen eindeloze hordes moordmachines uit de ruimte. Hoe je dat precies zult moeten doen, daarop is het nog even wachten, maar met deze eerste gameplaybeelden krijg je alvast een eerste indruk.

Halo The Series toont Master Chief in actie in eerste trailer
  • 0
  • 0
Halo is de laatste tijd al meerdere keren de revue gepasseerd, met de launch trailer voor Halo Infinite en het spel zelf dat eergisteren het daglicht zag. Een hot topic natuurlijk, en daar speelde Paramount+ gretig op in door vannacht tijdens The Game Awards een eerste echte trailer te tonen van de tv-serie, geproduceerd door Steven Spielberg en die volgend jaar via streaming te bekijken zal zijn. In de trailer zien we alvast Dr. Halsey, die Master Chief voorbereidt op zijn missie om als hoop van de mensheid de oorlog tegen the Convenant te bestrijden, maar krijgen we ook beelden te zien van een gigantisch Convenant schip.

The Game Awards 2021: alle winnaars op een rijtje
  • 0
  • 1
The Game Awards 2021 zitten erop. Meer dan 3 miljoen kijkers keken vannacht naar de livestream van de Geoff Keighley's show, waarin verschillende aankondigingen en trailers op ons los werden gelaten, met als apotheose de bekendmaking van de winnaars in alle verschillende categorieën. Game van het jaar werd It Takes Two van Hazelight Studios, uitgegeven door EA en in maart al vol lof besproken door StanTem. Wij sommen voor jullie graag even alle winnaars (vetgedrukt) op.

Game van het jaar

• Deathloop
It Takes Two
• Metroid Dread
• Psychonauts 2
• Ratchet & Clank: Rift Apart
• Resident Evil 8: Village

Best game direction

Deathloop
• It Takes Two
• Returnal
• Psychonauts 2
• Ratchet & Clank: Rift Apart

Best narrative

• Deathloop
• It Takes Two
• Life is Strange: True Colors
• Marvel’s Guardians of the Galaxy...
Dune: Spice Wars toont eerste beelden tijdens The Game Awards
  • 0
  • 0
Vannacht vond in de Verenigde Staten de jaarlijkse The Game Awards plaats. De show bevat, naast de jaarlijkse prijzen, ook tal van aankondigingen voor aanstormende games. Zo werd gisteren ook de eersten beelden getoond van de aankomende game, gebaseerd op het gelijknamige boek (en film), Dune Spice Wars. De game, die voorlopig nog geen exacte releasedatum meekreeg, komt ergens volgend jaar uit via early access op Steam. Ontwikkeld door Shiro Games (bekend van Northgard) en uitgegeven door Funcom, belooft de game alvast 4X elementen te bevatten en zullen spelers de bekende zandplaneet Arrakis moeten controleren. Bekijk alvast de eerste beelden hieronder!

Bordspelreview: Pandemic: Hot Zone - Europe
  • 2
  • 5
Sinds de corona-uitbraak kenden reeds bestaande spellen met een insteek naar pandemieën plots een enorme heropflakkering. Zo was er in de Benelux in april en mei van vorig jaar quasi nergens nog een exemplaar te vinden van het oorspronkelijke Pandemic (of Pandemie in de vertaalde versie), nochtans was het spel al daterend van 2008. Z-Man Games ging als een bezetene aan de slag en zorgde ervoor dat er binnen de kortste keren weer samen kon gezocht worden naar het medicijn om de wereld te redden van de ondergang! Bovendien kwamen ze er toen ook mee op de proppen dat er een nieuwe, snellere variant van de game zou gelanceerd worden: de Hot Zone Serie. Vorig jaar kwam North America al uit, dit jaar was het de beurt aan Europe. Wij kregen van de uitgever de kans om deze laatste game onder de loep te nemen en onze mening erover neer te pennen.
Bordspelreview: Lamaland
  • 0
  • 5
Enkele weken geleden konden we jullie de review van L.A.M.A presenteren, een luchtig tussendoortje voor een eerder jong publiek. Op uitnodiging van 999 Games gingen we daarna ook in op hun vraag om deel te nemen aan de eerste Vlaamse editie van de 999 Games Night waar de nieuwste telgen uit de 999 Games-familie konden worden gespeeld. Onder meer The Crew en Paleo lagen klaar om getest te worden, maar ook deze Lamaland. Na een eerste partij waren we met z’n drieën overtuigd van de mogelijkheden van het spel en amper 24 uur later zat het spel in onze spellencollectie voor verder onderzoek.
Spiel Messe in Essen nog het ganse weekend
  • 1
  • 1
Gisteren opende één van de grootste spellenbeurzen ter wereld opnieuw zijn deuren voor het grote publiek. Na een jaar fysieke afwezigheid is Spiel terug in Essen voor het grote publiek toegankelijk en kunnen bordspelliefhebbers er hun hart ophalen. Door de nog deels geldende coronamaatregelen zal je op de beurs dit jaar wel een pak minder Engelse en Nederlandse speluitgevers vinden en zal je vooral je beste Duits moeten bovenhalen om een bordspel te spelen of te kopen. De beurs is dit jaar ook een pak kleiner dan andere jaren, maar de meeste grote speluitgevers zijn er wel aanwezig.

Spiel Messe in Essen is nog het ganse weekend open voor het ruime publiek (let wel: Covid-Safe event). Een toegangsticket kost €20 per dag. Ook op ons forum is er een topic gewijd aan Spiel om eventuele tips en spelervaringen uit te wisselen!


Nieuwe bloederige launch trailer viert Back 4 Blood release
  • 0
  • 2
In onze review kon je gisteren al verschillende gebundelde reacties van onze recensenten lezen over deze zombie shooter, die gisteren officieel beschikbaar werd gesteld op Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc. Warner Bros. Games en ontwikkelaar Turtle Rock Studios willen echter niks aan het toeval over laten en vuurden met de launch van de game ook nog een trailer op ons af, waarin duidelijk wordt dat er wel degelijk geschoten zal moeten worden in Back 4 Blood. Oordeel vooral zelf!

Bloodshore teast met nieuwe trailer en verschijnt op 3 november
  • 0
  • 0
Wales Interactive, bekend voor zijn cinematografische games met uitgebreide verhaallijnen, heeft zopas in de announcement trailer de releasedate uit de doeken gedaan van hun nieuwste telg, Bloodshore. Vanaf 3 november zal je Bloodshore kunnen spelen op PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X, Nintendo Switch, Mac en iOS.

In Bloodshore zullen spelers de strijd moeten aangaan in een epische battle op een mysterieus eiland, waar influencers, ter dood veroordeelde gevangenen en falende beroemdheden strijden om een pak geld en de aandacht waar ze allen zo op geilen. In de trailer krijg je alvast een voorsmaakje van welke belangrijke beslissingen de spelers zullen moeten nemen en wat voor gevolgen deze beslissingen kunnen hebben. Met acht uur (!) aan full motion video footage belooft deze game alvast heel wat speelvrijheid!

Lost Ruins of Arnak wint Deutscher Spielepreis 2021
  • 2
  • 0
Een paar weken terug konden we jullie verblijden met de bordspelreview van Lost Ruins of Arnak (of in het Nederlands uitgegeven bij White Goblin Games onder De Verdwenen Ruïnes van Arnak) en nu mogen we alweer een nieuwsitem wijden aan dit bordspel. Het won namelijk afgelopen week de Deutscher Spielepreis 2021, een gerenommeerde spellenprijs dat jaarlijks wordt uitgereikt aan een bordspel op basis van de meningen van spelers, recensenten, spellenclubs en gespecialiseerde (web)shops. Er werd ook een Deutscher Kinderspielepreis 2021 uitgereikt aan het beste jongerenspel. Die eer ging naar Dodo, een spel van Marco Teubner en Frank Bebenroth, uitgegeven door KOSMOS (en waarvoor momenteel nog geen Nederlandstalige tegenhanger bestaat).

De volledige top 10:
  1. Lost Ruins of Arnak
  2. MicroMacro: Crime City
  3. The Adventures of Robin Hood...
De grootste spellenbeurs van Nederland is terug van weggeweest
  • 0
  • 2
De bordspelliefhebber die zijn hobby ietwat serieus neemt, kent sowieso Spiel in Essen, die eerder al groen licht kreeg om opnieuw te worden georganiseerd. Ook Nederland kan terug uitkijken naar een fysieke spellenbeurs, want na een onderbreking van 2 jaar komt Spellenspektakel terug naar Utrecht en dit op 6 en 7 november 2021. De organisators zien de terugkeer naar een fysieke spellenbeurs een pak groter in: er zal op de Jaarbeurs maar liefst twee keer zoveel speelruimte zijn om de verschillende nieuwe bordspellen uit te proberen en aan te kopen. Daarnaast zullen er ook diverse tornooien worden georganiseerd, waaronder het Europees Kampioenschap Escape Room The Game. Er is ook aan de jonge ouders gedacht, want terwijl zij zelf hun favoriete hobby uitoefenen, kunnen ze hun kids droppen op het Kinderplein, waar ze onder toezicht van professionele pedagogische medewerkers (dixit de organisatie) kunnen spelen.

Tickets voor het Spellenspektakel kosten €14 per dag...
Sea of Thieves event in samenwerking met Borderlands van start
  • 0
  • 0
Tijdens de Xbox show van Gamescom werd gisteren door Rare aangekondigd dat er een speciaal evenement werd afgetrapt en zal lopen tot en met 7 september, in een misschien onverwachte samenwerking met Borderlands. In het evenement is er een speciaal "Mayhem" schip vrij te spelen: een piratenschip in de bekende rood-geel Borderlandskleuren en dito logo's op de zeilen. Na hun succesvolle samenwerkingen, voornamelijk met het Pirates of the Caribbean evenement met Jack Sparrow, is het maar de vraag of ook dit evenement op even veel succes zal kunnen rekenen.

Bordspelreview: L.A.M.A.
  • 4
  • 2
Het ontvangen van bordspellen gaat altijd samen met een gans ritueel: de gedeukte verzenddoos openen, de bijgeleverde levernota's direct verfrommelen, de speldoos uit de te grote doos halen, een grondige inspectie van zowel front- als backcover om als laatste stap het gevecht aan te gaan met de plastiek die rond de doos is gebrand in de sealmachine. Zo verging het ook toen ik eerder deze week L.A.M.A. ontving van 999 Games. Wat me bij de zorgvuldige inspectie van de cover meteen opviel, was de extra gekleefde sticker die aangaf dat dit spel de winnaar was van de Nederlandste spellenprijs "Speelgoed van het Jaar", editie 2020. Een lichte ontgoocheling overviel mij dan wel weer wanneer ik constateerde dat het gewonnen had in de categorie "8 en 9 jaar" en ik dus wellicht geen ingewikkelde spelregels mocht verwachten.
Diablo 2: Resurrected Open Beta vanaf morgen
  • 5
  • 3
In juni van dit jaar werd reeds aangekondigd dat Diablo II: Resurrected in Open Beta fase zou gaan. Blizzard kwam nu ook op de proppen met de concrete inkleding hiervan. Fans die Diablo II: Resurrected reeds kochten met een pre-order voor PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en 4, krijgen vanaf morgenavond 19u vervroegd toegang tot deze Open Beta. Houd daarbij wel rekening dat je op Xbox een Live Gold abonnement nodig hebt, PlayStation Plus is dan weer niet nodig om vanaf morgen de beta al te kunnen spelen.
Vanaf 20 augustus kan iedereen dan genieten van de beta door de game te downloaden op PC, Xbox of PlayStation.

In deze Open Beta (in beide weekends) zal je kennis kunnen maken met twee nieuwe personages, zijnde Paladin en Druid en zal je ook een eerste keer de multiplayer kunnen testen met tot acht vrienden. Net als in de voorgaande testen zal enkel Act I en Act II speelbaar zijn.

[ATTACH type="full" alt="DIABLO II RESURRECTED_ Druid en Paladin...​
Bordspelreview: ERTG: Tomb Robbers
  • 0
  • 3
Escape Rooms schieten tegenwoordig in bijna alle steden als paddenstoelen uit de grond, de één al attractiever en uitdagender dan de andere. Zo ook in de bordspelwereld, waar verschillende game-uitgevers een creatief team aan het werk zetten om de fysieke escape rooms te vertalen naar een bordspelvariant. Wij kregen van Identity Games de kans om hun laatste uitbreiding Tomb Robbers te spelen, die sinds begin augustus in de winkelrekken te vinden is.
Terug
Bovenaan