bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
Worstel-RPG WrestleQuest aangekondigd met eerste trailer
  • 0
  • 1
Gisteren vond de ID@Xbox-presentatie plaats en één van de meest opvallende onthullingen die daar plaats vond was de aankondiging van deze worstel-RPG WrestleQuest. Inderdaad ja, een worstelgame gecombineerd met een fantasy-RPG, nooit gedacht hier ooit een nieuwsartikel over te moeten schrijven. Mega Cat Studios ging de uitdaging aan en nog deze zomer mogen we ons verwachten aan de game, die zal verschijnen op pc, Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 & 5 en Nintendo Switch.

In de game, die met opzet gekozen heeft voor pixelachtige graphics, zitten quasi alle worstellegendes: van Randy Savage tot Andre the Giant. Aan de spelers om een jonge worstelaar te besturen die het tot de top wil maken in de worstelwereld. Geen idee aan wat je je moet verwachten? Bekijk dan zeker en vast hun lanceringstrailer!

Tiny Tina’s Wonderlands zal crossplay op alle platformen ondersteunen
  • 0
  • 0
Met nog tien dagen op de teller is het echte aftellen naar de launch van Borderlands spin-off Tiny Tina's Wonderlands ingezet. Vorige week werd de Season Pass al onthuld, en vandaag werd via een tweet van Gearbox-CEO Randy Pitchford bekend gemaakt dat de game crossplay zal ondersteunen op alle platformen, inclusief de PlayStation-consoles. In de vorige Borderlands-spellen was het nog niet mogelijk om console- en pc-gamers samen te laten spelen, maar daar komt met deze spin-off dus verandering in, al tempert Randy Pitchford in een latere tweet de verwachtingen en lijkt hij zich al te willen indekken voor mogelijke problemen bij de launch.

Tiny Tina's Wonderlands wordt op 25 maart 2022 gereleased op de Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via de Epic Games Store, exclusief bij de...
Star Wars krijgt deze zomer zijn eigen Villainous bordspel
  • 1
  • 3
De bekende en veelvuldig bekroonde borspellenreeks Villainous van uitgever Ravensburger krijgt een uitbreiding waar veel fans op zaten te wachten. Star Wars Villainous: Power of the Dark Side zal nog deze zomer uitkomen en wordt een standalone game voor twee tot vier spelers.

In het bordspel zal je kunnen kiezen tussen deze vijf speelbare Star Wars karakters: Darth Vader, General Grievous, Kylo Ren, Asajj Ventress en Moff Gideon. Iedere speler krijgt daarbij zijn eigen villain & fate kaarten, spelersbord en dito 3D-karakters, zoals je kunt zien in onderstaande slider. Aangezien het een standalone versie van de game is, zal je het niet kunnen combineren met de eerder verschenen titels uit de franchise. Je zal Darth Vader dus niet tegen bijvoorbeeld Ursula uit De Kleine Zeemeermin kunnen uitspelen, maar doordat de games niet combineerbaar zijn, zal ook deze versie unieke spelmechanismes bevatten. Wij zijn alvast getriggerd!

Bordspelreview: ERTG: The Legend of Redbeard's Gold
  • 0
  • 5
Je hart bonst in je keel als je voor de gesloten deur van de kapiteinshut staat: voor Redbeards kajuit. Niet aarzelen nu. Dit is niet het moment om over de risico’s en mogelijke consequenties na te denken. Schiet op, matroos! Dit is je kans om het piratenbestaan achter je te laten en een nieuw leven te beginnen.
Geen nieuwe Call of Duty in 2023
  • 1
  • 1
Jason Schreier, een gerenommeerd journalist bij Bloomberg die meestal met correcte informatie naar buiten komt, verkondigde in een bericht dat Activision de in 2023 geplande Call of Duty-game zal uitstellen. Op zich geen zo'n groot nieuws, maar het zou wel de eerste keer zijn in bijna 20 jaar dat een nieuw jaar niet garant staat voor een nieuwe titel binnen de franchise.

De journalist baseert zich grotendeels op bronnen die bekend zijn met de releaseplannen van Activision zelf. Naar een exacte reden waarom de titel wordt uitgesteld is het voorlopig gissen, maar de tegenvallende verkoopcijfers van Call of Duty: Vanguard zullen hier ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. Vooralsnog geen paniek voor de liefhebbers van de franchise, de geplande Call of Duty-game van 2022 en opvolger voor Modern Warfare uit 2019, komt normaal gezien gewoon in de herfst van dit...
Bordspelreview: Escape Room: The Game
  • 0
  • 3
De Nederlandse spelontwikkelaar Identity Games bestaat al sinds 1992 en sedert 2016 brengen zij ook de succesvolle Escape Room: The Game-reeks uit. Afgelopen zomer kregen we van hen al de kans om om de (tot dan) laatste uitbreiding van Escape Room: The Game (ERTG) te testen, zijnde Tomb Robbers. De uitbreiding werd zeker en vast gesmaakt, maar wat vinden we eigenlijk van het oorspronkelijke spel, dat in het jaar dat het werd uitgebracht ook meteen de prijs van Speelgoed van het Jaar wist te winnen? Je komt het te weten in deze review!
Antwerpen organiseert het WK Counter-Strike: GO
  • 0
  • 4
Tegenwoordig kan je jouw gading vinden in tientallen verschillende shooters, al dan niet online of in competitief verband. Het is echter het oeroude Counter-Strike dat nog steeds hoge toppen scoort. Niet meer de 1.6 van weleer, maar wel Counter-Strike: Global Offensive heeft nog ieder jaar een wereldkampioenschap waar aanzienlijke bedragen op te verdienen zijn. Dit jaar bedraagt de prijzenpot voor de 24 deelnemende teams aan het PGL Antwerp Major maar liefst één miljoen dollar. Het is dan ook heel bijzonder en uniek dat België in mei van dit jaar het wereldkampioenschap mag organiseren (de organisatie blijft wel in handen van PGL), aangezien dergelijke tornooien normaal gezien enkel in grote wereldsteden worden georganiseerd of waar esports al even ingeburgerd is als pakweg voetbal.

Place to be is het Antwerpse Sportpaleis, waar tijdens het vierdaagse evenement dagelijks tot 20.000 toeschouwers het live zullen kunnen komen bezichtigen. Als je weet dat dit alles ook nog eens...
Kao the Kangaroo komt deze zomer terug!
  • 0
  • 0
De iets ervaren gamer (lees: oudere gamer) maakte 20 jaar geleden kennis met de Australische kangoeroe Kao en dit op de Sega Dreamcast en de Game Boy Advance. Goed nieuws voor de fans van de game, want de boksende kangoeroe keert later dit jaar in een reboot terug naar alle platformen (Steam, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X). Ontwikkelaar Tate Multimedia loste daarnet de officiële trailer van deze reboot en het mag gezegd zijn: de nostalgie kwam bij ondergetekende alvast naar boven bij het bekijken van de kleurrijke beelden van deze platformer.

Een exacte releasedatum werd er niet vrijgegeven, maar de game zou volgende de ontwikkelaar tegen de zomer van dit jaar beschikbaar moeten zijn.

Disney en Tencent ontwikkelen mobiele shooter Avatar: Reckoning
  • 0
  • 2
Het Chinese technologiebedrijf Tencent en Disney hebben hun samenwerking aangekondigd voor een MMORPG-game voor Android en iOS. Avatar: Reckoning is een combinatie van zowel co-op gameplay als PvP en zou nog dit jaar in de App Store en Play Store te vinden moeten zijn.

Bij de bekendmaking kwam er, behalve onderstaand screenshot, geen verder informatie naar buiten, al zou het gaan om een shootergame, draaiend op Unreal Engine 4 en die geoptimaliseerd zou zijn voor touchscreenschermen. Tencent heeft voor de ontwikkeling het volste vertrouwen in Archosaur Games, die in het verleden al meerdere mobiele games uitbrachten en dus zeker niet aan het proefstuk toe zijn.

Nieuw aangekondigde shooter LEAP laat je strijden met 60 spelers tegelijk
  • 0
  • 0
Fans van de Tribes gameserie mogen zich in de handen wrijven, want de Canadese ontwikkelaar Blue Isle Studios heeft met LEAP een soortgelijke game aangekondigd via onderstaande officiële trailer. LEAP is een first person shooter waarin je het met 60 medespelers opneemt in een gevecht in de lucht. Je begeeft je in de lucht door middel van jetpacks of hooverboards, maar daarnaast zullen er ook nog tal van andere voertuigen in het spel aanwezig zijn.

Op 19 januari is er een closed beta voorzien van het spel, waarvoor je je nog kunt inschrijven via hun website. Een exacte releasedatum is er met deze aankondiging nog niet vrijgegeven, maar verwacht wordt dat het spel redelijk snel op Steam beschikbaar zal komen. Het is nog niet duidelijk of LEAP de overstap zal maken naar de consoles.

Release van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl uitgesteld
  • 0
  • 0
Slecht nieuws voor de fans van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, want diens uitgever GSC Game World liet via onderstaand Twitter bericht weten dat ze de oorspronkelijke releasedatum van 28 april niet zullen halen en ze die met zeven maand achteruitschuiven, naar 8 december. Met deze extra tijd zouden ze graag een afgewerkt product willen leveren dat nog beter is en nog grondiger werd getest en willen ze vooral voorkomen dat ze in de val trappen om koste was het kost de eerder gestelde deadline te halen.

Een moeilijke, maar gedurfde zet die binnen de fanbase wel op het nodige respect kan rekenen. In tijden van corona zijn er sowieso al meer afwezigheden en GSC Game World wil voldoen aan de torenhoge verwachtingen die eerdere S.T.A.L.K.E.R. games met zich teweeg hebben gebracht. De game, die zal draaien op de Unreal Engine 5, wordt dus vanaf heden verwacht op 8 december en zal uitkomen op Xbox Series X|S en PC en wordt vanaf de release een onderdeel van de Xbox Game Pass...
Kirby and the Forgotten Land krijgt releasedatum met nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Kirby and the Forgotten Land ofte Kirby en de Vergeten Wereld zoals het in onze contreien zal worden verspreid, werd in september tijdens een Nintendo Direct aangekondigd met een releasetrailer, maar daarna bleef het redelijk stil rond de game. Tot vandaag dus, want Nintendo vuurde vandaag onderstaande trailer op ons af, waarin ook duidelijk werd dat we de game vanaf 25 maart zullen kunnen spelen, tenminste als je een Nintendo Switch bezit.

In Kirby en de Vergeten Wereld loop je vrij rond in een 3D-wereld en moet je opnieuw met het hoofdpersonage vijanden verslaan om zo hun krachten over te nemen, maar zal Kirby ook nieuwe krachten toebedeeld krijgen. Zo zal hij met de Avonturier-kopieervaardigheid vanop grote afstand vijanden kunnen kopiëren en zal hij met de Boor onder de grond kunnen verdwijnen.

Forever Skies aangekondigd
  • 0
  • 0
De in 2020 opgerichte Poolse studio Far From Home (met ontwikkelaars aan boord van onder andere Dying Light en Outriders) heeft vandaag officieel onderstaande eerste trailer vrijgegeven van hun debuuttitel Forever Skies. Tot voor kort was deze game gekend onder de werktitel Project Oxygen, maar met deze eerste trailer krijgt de game nu ook zijn officiële naam.

Forever Skies wordt een first person action-survival game dat zich afspeelt op een door een ecologische ramp verwoeste aarde. Voorlopig heeft Forever Skies nog geen releasedate meegekregen, maar zou nog dit jaar (in early access) moeten uitkomen voor PC, om daarna te verschijnen op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Nintendo toont nieuwe screenshots van Pokémon Legends: Arceus
  • 0
  • 0
Eind deze maand verschijnt Pokémon Legends: Arceus voor de Nintendo Switch. Tot vorige week was er nog niet veel beeldmateriaal verspreid, maar daar kwam vorige week met de trailer alvast verandering in. Nintendo blijft echter niet bij de pakken zitten en postte op hun officiële pagina een nieuwe resem aan screenshots, die de verschillende omgevingen weergeeft of die een aantal Pokémon toont die de spelers tegen kunnen komen in de Hisui-regio. De screenshots hebben we speciaal voor jullie in onderstaande slider geplaatst!

Nieuw aangekondigde Serious Sam game verschijnt nog deze maand
  • 0
  • 0
Devolver Digital liet afgelopen weekend via Twitter weten dat we deze week nieuws mochten verwachten over een mogelijks nieuwe Serious Sam game. Amper een paar dagen later is het al van dat, want nog eind deze maand verschijnt Serious Sam: Siberian Mayhem, een standalone uitbreiding voor Serious Sam 4, ontwikkeld door Timelock Studio. Laatstgenoemde is op zijn beurt een gekend modding team van de Serious Sam game, maar kreeg dus groen licht om samen met Croteam (het oorspronkelijke Serious Sam development team) te werken aan deze game.

Siberian Mayhem neemt Sam Stone mee naar het kille Russische noorden, waar vijf nieuwe levels zich zullen afspelen tussen verlaten bossen en dorpen en zelfs in een echte spookstad. Daarnaast mogen we ook nieuwe wapens en voertuigen verwachten, waaronder bijvoorbeeld sneeuwscooters. De trailer maakt wel duidelijk dat de essentie van Serious Sam behouden blijft: belachelijk...
Uitgever van GTA wil FarmVille-maker Zynga overnemen voor 12,7 miljard dollar
  • 1
  • 0
Take-Two Interactive Software, Inc., de uitgever achter klassiekers zoals Grand Theft Auto en Hades, heeft blijkbaar grootse plannen, want dien CEO Strauss Zelnick liet vandaag weten dat ze een overeenkomst hebben afgesloten met de ontwikkelaar Zynga, voornamelijk bekend van het smartphonespel FarmVille. Met de overname is een bedrag gemoeid van 12,7 miljard dollar, meteen de duurste overname ooit in de gamesindustrie.

Door de samensmelting van deze twee giganten wordt Take-Two een van de grooste gamesbedrijven ter wereld en zullen ze gecombineerd een becijferde omzet kunnen halen van om en bij de zes miljard dollar. Na de goedkeuring van de aandeelhouders later dit jaar, zal de deal officieel beklonken worden en kunnen we misschien binnenkort met hippe auto's gaan rondrijden in FarmVille, wie weet...


Zynga.jpg
League of Legends start nieuw seizoen met prachtige trailer en tal van aankondigingen
  • 0
  • 2
League of Legends, ondertussen ook al ruim 10 jaar oud, is populairder dan ooit. De game van uitgever Riot Games begint dit jaar aan een nieuw prestigieus seizoen en dit werd met onderstaande trailer aangekondigd. Fans van de game mogen dit seizoen een resem aan veranderingen en nieuwe functies verwachten. Zo zal er in eerste instantie een opfrisbeurt komen van een aantal skins, maar zullen er dit jaar ook zes of zeven nieuwe kampioenen op de spelers worden losgelaten. Eén daarvan werd reeds onthuld, Zeri, die naast een uitstekend scherpschutter, ook een deel van de kracht van haar vijand overneemt via haar schild, als ze de vijand daarmee weet te beschadigen.

Tijdens de livestream werden voorts nog tal van andere, al dan niet kleine veranderingen uit de doeken gedaan, waarvan we de belangrijkste graag even opsommen voor jullie:
  • Er is een herwerking van het edelstenensysteem, waar buitkisten momenteel te weinig...
Bordspelreview: Unlock! Ontsnappingsavonturen
  • 2
  • 4
We hebben vorig jaar met de redactie al meerdere reviews geschreven over diverse types van escape rooms. Om het jaar in stijl te beginnen voeg ik daar met veel plezier nog eentje aan toe, want met Unlock! Ontsnappingsavonturen kregen we opnieuw een ander type van escapen voorgeschoteld. Of die stijl ook werd geapprecieerd en kan aanslaan voor het grote publiek, ontdek je in deze review!
Activision stapt naar de rechter om Call of Duty cheatsite aan te klagen
  • 3
  • 1
Activision, bekend als uitgever van onder andere de Call of Duty-series, sleept het Duitse EngineOwning bedrijf voor de rechter omdat het cheatsoftware verkoopt die in de Call of Duty-games gebruikt kan worden. Zo kan je bij het bedrijf voor een prikje aimbots en wallhacks kopen voor meerdere Call of Duty games, waaronder ook Warzone. Activision wil dit bedrijf nu aan banden leggen via juridische stappen, omdat de software voor negatieve berichtgeving in de sociale media kan zorgen en voor unfaire competities, dat op zijn beurt dan weer kan leiden tot gefrustreerde en afhakende spelers.

Via de aanklacht, die volledig na te lezen is op het internet, wil Activision de cheatsite verplichten om te stoppen met het creëren en verkopen van dergelijke software voor hun spellen en dat het bovendien alle broncode vrijgeeft aan hen. Als toetje eisen ze ook een fikse schadevergoeding en een...
Star Citizen haalde vorig jaar opnieuw recordbedrag op via crowdfunding
  • 2
  • 2
Star Citizen, de game die sinds 2012 in de maak is bij Cloud Imperium Games, heeft het afgelopen jaar nog maar eens 86 miljoen dollar opgehaald bij zijn fanbase, waarmee het opnieuw de beste gesponsorde game is via crowdfunding en het nog beter doet dan de 79 miljoen dollar dat het in 2020 ophaalde. Ondertussen staat de teller van de game op ruim 425 miljoen dollar, niet slecht voor een spel dat nog steeds in ontwikkeling is en waarvoor nog steeds geen releasedatum werd onthuld. De crowdfunding is bovendien niet de enige inkomstenstroom van het spel, want er zouden ook al voor tientallen miljoenen dollars aan diverse private investeringen in de ontwikkeling van het spel zitten.

Het multiplayer gedeelte van de ruimtegame Star Citizen is deels speelbaar in early access met de alfaversie 3.16 - waarin onderstaande gravlev bike laatst werd toegevoegd, en ondertussen hebben meer dan drie miljoen spelers al eens geproefd van de game. De singleplayercampagne van de game, getiteld...
Terug
Bovenaan