bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
EA toont eerst beelden van Dead Space-remake
  • 2
  • 1
Motive Studios, een van de vele studio's die Electronic Arts bezit, kondigde gisteren tijdens EA Play Live 2021 aan dat de action-adventure horrorgame Dead Space terugkeert als een volledige remake. Het gerucht deed al langer de ronde onder fans van de game en werd dus gisteren ook effectief bevestigd. De game staat gepland om in 2022 uit te komen (14 jaar na de oorspronkelijke release van Dead Space) en dit op de next-gen consoles PlayStation 5, Xbox Series X en S en PC.

Met de lanceringstrailer (waarin nog geen gameplay te zien is) geven ze alvast een voorsmaakje van wat we mogen verwachten van de Frostbite-engine waarmee de game wordt gemaakt. Motive garandeert gameplayverbeteringen, maar dit zonder al te veel af te wijken van het origineel. We zijn nu al benieuwd naar de eerste gameplaybeelden!

GRID Legends aangekondigd
  • 0
  • 1
Tijdens EA Play werd gisteren aangekondigd dat ontwikkelaar Codemasters (dat begin dit jaar nog werd overgenomen door Electronic Arts) volgend jaar de racegame GRID Legends zal uitbrengen en dit op de Xbox- en PlayStation-consoles en op Steam en via EA Origin. Net zoals in de voorgaande GRID-games zullen er verschillende soorten voertuigen beschikbaar zijn (big rigs, open wheel, ...), maar met de suffix "Legends" willen ze deze keer ook nog meer de nadruk leggen op de personages en het verhaal achter de fictieve races.

Dat wordt ook duidelijk in de trailer die gisteren werd gelanceerd, want voor het eerst in de franchise wordt het verhaal uitgespeeld via een innovatieve virtuele productie, waarbij er een cast met ervaring werd aangesproken om de personages tot leven te brengen. Daarnaast krijgen we in de trailer ook een eerste blik op een aantal auto's waarmee je aan de slag zult kunnen gaan. In totaal zijn het er meer dan 100 en alle auto's zal je kunnen upgraden naarmate je...
Paleo en MicroMacro: Crime City winnaars Spiel des Jahres
  • 0
  • 2
In Berlijn vond gisteren de uitreiking plaats van het het gerenommeerde Spiel des Jahres, de Duitse bordspellenprijs die garant staat voor succes en die dit jaar voor de 42ste keer werd uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar MicroMacro: Crime City, een coöperatief detectivespel ontworpen door Johannes Sich en bij ons uitgegeven door White Goblin Games. De pineuten (nu ja, genomineerd zijn voor de award is sowieso een overwinning op zich) waren The Adventures of Robin Hood en Zombie Teenz Evolution.

Ook in de categorie Kennerspiel des Jahres kennen we de opvolger van The Crew. Peter Rustemeyer mocht in deze categorie de prijs afhalen voor zijn Paleo (de Nederlandstalige versie hiervan is uitgekomen via 999 Games), een tactisch en coöperatief spel voor twee tot vier spelers dat zich afspeelt in prehistorische tijden. De verdwenen ruïnes van Arnak en Fantasy Realms moeten het in deze categorie stellen met een oorkonde van nominatie. Vorige maand al werd Dragomino verkozen tot...
World of Warcraft krijgt zijn eigen Pandemic board game
  • 4
  • 1
De Amerikaanse uitgever Z-Man Games, voornamelijk bekend als uitgever van de Pandemic series, kondigde met onderstaande trailer aan dat de populaire MMORPG-game World of Warcraft zijn eigen bordspelvariant krijgt, gebaseerd op de Pandemic bordspellen. Wrath of the Lich King, de tweede uitbreiding van het spel dat in 2008 alweer het levenslicht zag, wordt het centrale thema van de boardgame. Over details van hoe het thema zal geïmplementeerd worden in het mechanisme waarmee Pandemic altijd uitpakt, is het voorlopig nog gissen. Het bordspel wordt wel nog in de herfst van dit jaar verwacht. Spannend!

The Crew 2 Season 3 Episode 1: US Speed Tour East dit weekend gratis beschikbaar
  • 2
  • 1
Nog geen maand geleden vierde de The Crew-franchise het behalen van 30 miljoen spelers, onder andere door de Chevrolet Corvette C8 Stingray 2020 bijna gratis aan te bieden. Vandaag lanceert Ubisoft met een mond vol The Crew 2 Season 3 Episode 1: US Speed Tour East en geeft het de spelers de kans om de game gratis te spelen vanaf morgen tot en met 12 juli en dit op PS5, PS4, Stadia, Steam en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store.


In Season 3 Episode 1: US Speed Tour East zijn er 16 events beschikbaar en belooft het ook nieuwe verbeteringen te brengen: nieuwe user interface in de LIVE Summit, een competitiesysteem met meer beloningen en de toelating van Star level-spelers. Daarnaast zijn er ook grote updates om een betere kwaliteit te kunnen afleveren, verandering in het scoresysteem in Stunt Mode, een optie om Performance Parts van voertuig naar voertuig te brengen en verbeteringen aan de plaatsing van...
System Shock lanceert nieuwe gameplay trailer
  • 1
  • 0
Een paar maand terug gingen we al aan de slag met de pre-alpha-versie van de remake van de klassieker System Shock, wat resulteerde in deze preview. Nu de zomer stilletjes aan op volle toeren begint te draaien en de game nog steeds gepland staat om deze zomer effectief uit te komen na vijf jaar ontwikkeling, vond ontwikkelaar en uitgever Nightdive Studios het dringend tijd om nog eens een gameplay trailer op ons los te laten.
Komt de nostalgie ook bij jullie bovendrijven bij het zien van deze gameplay trailer?

Escape Room The Game: Time Travel vanaf september in de winkelrekken
  • 0
  • 0
De laatste paar jaar schieten de fysieke escaperooms als paddenstoelen uit de grond, maar ook de bordspelvarianten kan je ondertussen niet meer op twee handen tellen. De Nederlandse speluitgever Identity Games wist hier met hun Escape Room The Game franchise goed op in te spelen en bracht al meerdere geslaagde spellen op de markt waarbij de opdracht simpel is: ontsnap binnen de 60 minuten.

In september van dit jaar brengt Identity Games opnieuw een spel op de markt. In Time Travel help je je geschiedenisleraar, professor Jura, om binnen de 60 minuten uit te zoeken hoe je zijn tijdmachine kunt starten om de kwaadaardige superschurk Dr. Quarks tegen te houden in het overnemen van de stad Lockholm. Als je in deze missie slaagt, volgen er nog twee missies: één in het verleden en één in de toekomst, waar je telkens opnieuw 60 minuten de tijd krijgt om penibele situaties recht te zetten.

Escape Room The Game: Time Travel speel je het best met drie tot maximaal vijf personen en zal...
De Zoektocht Naar El Dorado krijgt met Helden & Demonen een eerste uitbreiding
  • 0
  • 1
Het in 2017 uitgekomen The Quest for El Dorado, dat sinds 2020 ook als De Zoektocht Van El Dorado in de winkelrekken ligt, krijgt binnenkort een eerste Nederlandstalige uitbreiding, zo wist diens uitgever 999 games eerder deze week weten. De uitbreiding, Helden & Demonen, zal geen spel op zich zijn en zal uitsluitend te spelen zijn met de "Grotten" variant van het oorspronkelijke spel.

Helden & Demonen bevat drie nieuwe terreintegels die een nieuw element aan het spel toevoegen: demonen. Als een speler op een demonenveld stopt, moet hij een vloekfiche trekken en openleggen om te zien wat de gevolgen zijn: kaarten afleggen als zijn avonturiers op een bepaald type terrein komen, tegenspelers die voorruit mogen terwijl zijn speler verlamd blijft staan, een demonenkaart toevoegen aan zijn deck die hem enkel maar frustraties zal opleveren, enz. Iedere speler start het spel ook met een van de vier mogelijke helden in zijn stapel kaarten, die op hun beurt elk een herhalende kracht en een...
Rainbow Six Siege krijgt eigen bordspel
  • 1
  • 1
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege van uitgever Ubisoft is een populaire first-person shooter die voornamelijk furore maakte op consoles en op PC, maar daar komt binnenkort verandering in. Dankzij de samenwerking met bordspeluitgever Mythic Games, Inc. zullen we binnen hier en afzienbare tijd ook kunnen genieten van een bordspeladaptie van het spel onder de naam van 6: Siege - The Board Game. Het project werd gisteren via Kickstarter gelanceerd en was in een mum van tijd gefinancierd.

Het spel, voor 2 tot 4 spelers, wordt door Mythic Games omschreven als een "tactische shooter met miniaturen", waarbij het hun bedoeling is om zoveel mogelijk de ervaringen uit het videospel te vertalen naar het bordspel. Verdedigers zullen muren en barricades kunnen bouwen om aanvallers in de val te lokken en krijgen drones en camera's om extra informatie te bekomen, terwijl de aanvallers net explosieven...
Metro Exodus beschikbaar op PS5 en Xbox Series X en S
  • 4
  • 1
Dit weekend kondigde de ontwikkelaar van de Metro-games, 4A Games, samen met uitgever Deep Silver aan dat Metro Exodus vanaf heden beschikbaar is op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S en dit onder de gratis Gen 9-Update voor de bezitters van de Gen-8 versie. De game werd op de vorige consoles al goed ontvangen en zeker op grafisch gebied scoorde deze shooter hoge toppen.

Volgens 4A Games zal Metro Exodus op zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X speelbaar zijn in een resolutie van 4K en dit aan een framerate van 60 frames per seconde en met raytracing. Op de Xbox Series S zal je de resolutie moeten verlaten naar 1080p, aangezien de voltallige combinatie voor deze console onhaalbaar is.

Deze verbeteringen komen dus als gratis update, maar zijn ook beschikbaar via de Metro Exodus Complete Edition: een nieuwe, fysieke editie voor nieuwe spelers met daarin de basisgame en twee DLC-uitbreidingen: The Two Colonels en Sam’s Story.

GTA Online voor PS3 en Xbox 360 stopt in december
  • 0
  • 0
Geen goed nieuws voor de mensen die hardnekkig vasthouden aan GTA 5 op hun PlayStation 3 of Xbox 360, want Rockstar Games heeft recentelijk aangekondigd dat ze nog dit jaar stoppen met de ondersteuning voor GTA Online op deze consoles. Logischerwijs zal je de game dus na acht jaar enkel nog in singleplayer modus kunnen spelen. En passant liet Rockstar Games nog weten dat ook de ondersteuning voor Max Payne 3 en LA Noire komt te vervallen vanaf medio september.

Dit nieuws hoeft niet meteen als negatief aanschouwd te worden, want zo is er meer budget voor updates en support voor GTA Online op de PS4, Xbox One en PC-versie en zal het Rockstar Games helpen om klaar te zijn voor de in de herfst geplande launch van de uitgebreidere en verbeterde versie van GTA 5 en GTA Online voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

2021-06-18 10_23_37-GTA Online for PlayStation 3 and Xbox 360 Will Shut Down on December 16, 2...png
Hell Let Loose nog eind dit jaar beschikbaar voor PS5 en Xbox Series
  • 0
  • 0
Fans van de multiplayershooter Hell Let Loose waren wellicht blij toen Maximilian Rea, oprichter van ontwikkelaar Black Matter, vandaag aankondigde dat de game de Early Access-fase op 27 juli achter zich zal laten en er daarmee ook een grote update aan het spel zal worden doorgevoerd. Zo zullen de Sovjettroepen worden toegevoegd en bekende historische slagen, zoals de Slag om Koersk (de grootste tankslag ooit in de geschiedenis) en de Slag om Stalingrad, waarmee het keerpunt van de Tweede Wereldoorlog werd ingezet.

Hell Let Loose wordt omschreven door de ontwikkelaars als een simulatie van de oorlog en geen zoveelste arcade arena-shooter, iets wat door de fans van de game wordt bevestigd. Het is geen flauw afkooksel van Call of Duty en heeft zelfs een vrij hoge instapdrempel. Hell Let Loose werd vandaag aangekondigd om eind dit jaar beschikbaar te zijn voor de PlayStation 5 en Xbox Series S en X.

Nieuwe beelden van skateboardgame OlliOlli World
  • 0
  • 0
Roll7 en Private Division kwamen afgelopen weekend tijdens het E3 op de proppen met een nieuwe trailer van het actie-platformer skateboardgame OlliOlli World. In de trailer krijg je enkele van de bezienswaardigheden te zien in Radlandia, de virtuele wereld waarin je met BB Hopper en andere personages allerlei tricks zult kunnen uitvoeren.

OlliOlli World staat gepland om tegen eind dit jaar in de virtuele winkelrekken te liggen en dit voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en S, Xbox One en PC. Benieuwd of ze zullen kunnen concurreren met die andere recent aangekondigde skategames, Tony Hawk's Pro Skater 1+2 en SkateBIRD.

Hades komt naar PlayStation- en Xbox-consoles
  • 0
  • 0
Vandaag kondigden Supergiant Games en Private Division aan dat Hades, de veelbekroonde indiegame uit 2020, vanaf 13 augustus 2021 verkrijgbaar zal zijn op de PlayStation 4 en 5 en op de Xbox-consoles (waar het een onderdeel wordt van het Game Pass-abonnement). De game was eerder al beschikbaar voor de PC en de Nintendo Switch.

Hades op de PlayStation 5 zal verbeterde controller-trillingen hebben en ondersteuning bieden voor de DualSense-controller. Daarnaast zal het, net als op de Xbox Series X en S, draaien in 4k-resolutie met 60 fps, terwijl de Xbox One en PlayStation 4 versie van de game zal draaien op 1080p en 60 fps.

Nieuwe trailer voor Vampire: The Masquerade - Swansong
  • 0
  • 0
NACON & Big Bad Wolf onthulden vannacht een nieuwe trailer voor het reeds in 2019 aangekondigde Vampire: The Masquerade - Swansong. In de video maken we kennis met Leysha, een van de drie speelbare personages, die schijnbaar aan het spelen is met haar kind Halsey. Leysha is een Malkavian (een van de stammen van de Camarilla) en onder haar bleke huid schuilt een ongeneselijke pijn en mentale instabiliteit waar alle Malkavianen last van hebben na de Embrace.

Vampire: The Masquerade - Swansong is een verhalende RPG en komt uit voor PC (Epic Games Store) en PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Een exacte releasedatum blijft voorlopig uit, al zou het nog dit jaar zijn.

Antoine Griezmann is officieel ambassadeur van Yu-Gi-Oh!
  • 0
  • 0
Het schijnt dat er een groot toernooi start vandaag, dus is het ook logisch dat er wat aangepaste coverage komt op de frontpage. Zo werd vandaag bekendgemaakt dat Antoine Griezmann (Franse voetballer van FC Barcelona en bezitter van een eigen eSports-team Grizi Esport) de officiële ambassadeur wordt van het ruilkaartspel Yu-Gi-Oh! In onderstaande video legt hij uit dat hij van jongs af fan was van de animeserie (met Joey als favoriet karakter), maar hij te weinig vrienden had die dezelfde passie deelden om het kaartspel volledig onder de knie te krijgen.

In het 25-jaar oude kaartspel van bedenker Kazuki Takahashi is het de bedoeling om wezens op te roepen en vallen te zetten om zo het levenstotaal van de ander tot nul te brengen en de overwinning op te eisen. Lijkt een simpele strategie, maar door de tientallen strategieën die in de loop der jaren via de vele uitbreidingen werden geïntroduceerd, zal je al snel merken dat je toch een doorgedreven kennis zult moeten hebben van het...
The Witcher: Old World haalt bijna vijf miljoen dollar op via Kickstarter
  • 0
  • 2
Met nog drie dagen op de teller heeft de laatste telg in de familie van bordspellen rond het videospel The Witcher ruim zijn doel bereikt op Kickstarter. Het oorspronkelijke doel van de campagne, $ 250.000, werd in een kwartier (!) opgehaald en is sindsdien simpelweg ontploft met een tussentijds totaal van bijna $ 5.000.000.

Het bordspel - van designer Łukasz Woźniak, medeoprichter van Go On Board en bezieler van onder andere Valhalla en Kings and Assasins - werd eerder dit jaar aangekondigd en zal zich afspelen in de wereld van het populaire videospel, enkele jaren voor de avonturen van Geralt of Rivia. Old World is een bordspel voor twee tot vier spelers waarin de Witcher scholen centraal staan: Wolf, Bear, Cat, Griffin en Viper en waarbij de spelers hun eigen monsterslachters besturen. Spelers kunnen hun school faam bijbrengen door contracten aan te nemen, rijkdom te zoeken en het natuurlijk op te nemen in gevechten met hun rivalen.

Wil je de...
Ticket to Ride brengt met Track Switcher een logische puzzel op de markt
  • 0
  • 4
Er gaat tegenwoordig geen jaar voorbij of Days of Wonder brengt een nieuwe versie van Ticket To Ride op de markt die ofwel een standalone game is of een game die past binnen hun Map Collection (met Amsterdam en Londen als laatste toevoegingen). Dit jaar kiezen ze echter voor een gans ander concept, want samen met co-publisher Mixlore (onderdeel van Asmodee) brengen ze een logische puzzel op de markt: Ticket to Ride: Track Switcher.

In de puzzel zal je al je cognitieve vaardigheden moeten aanspreken om de locomotieven en treinen naar hun juiste posities te verplaatsen op basis van de puzzelkaart om ervoor te zorgen dat alle treinen op tijd vertrekken. Houd er wel rekening mee dat je kostbare tijd (of punten) zult verliezen bij iedere onnodige zet! In Ticket to Ride: Track Switcher, die je enkel solitair zult kunnen spelen, zitten er 40 puzzels met een oplopende moeilijkheidsgraad tot maximaal vijf wagons en onderbroken treinsporen.

De game zal in het najaar beschikbaar zijn en zal...
Niet zo goedkope 3D-versie van Catan in de maak
  • 0
  • 1
Catan, het spel dat in 1995 het levenslicht zag en het succesresultaat is van ontwerper Klaus Tueber, zal zelfs bij de occasionele bordspelspeler een belletje doen rinkelen. Voor velen betekende het spel namelijk de opstap naar de bordspelwereld. Eerder deze week werd het al duidelijk dat er iets op til was met Catan en nu is het ook officieel: 26 jaar na datum en 15 jaar na het uitbrengen van de Catan 3D Collector’s Edition, brengt Tueber nu een handgemaakte 3D-versie van Catan op de markt, waarin de landtegels vervangen worden door handgeschilderde miniaturen, inclusief havens en unieke spelerstukken.

De pre-order voor deze Catan 3D is eerder deze week gestart, maar daarvoor zal je diep in de buidel moeten tasten: deze 3D-editie zal $ 300 (+/- € 250) kosten en komt normaal gezien in augustus ook in de plaatselijke gamewinkel te liggen.

De nominaties voor Spiel des Jahres 2021 zijn bekend!
  • 0
  • 1
In Vlaanderen heb je de Gouden Ludo's, in Nederland heb je de Nederlandse Spellenprijs, maar de moeder der alle spellenprijzen is toch nog steeds het over de ganse wereld besproken Duitse Spiel des Jahres. Al sinds 1979 (!) reikt een tienkoppige jury de prijs uit en sinds 10 jaar doen ze dat in drie verschillende categorieën. Vorig jaar was het De Crew: op weg naar de 9e planeet (999 Games) die de Spiel des Jahres prijs won, won Speedy Roll (Lifestyle Boardgames / Piatnik) de trofee van Kinderspiel des Jahres en was het Pictures (PG-Verlag) die de winnaar werd in de categorie Kennerspiel.

Dit jaar mag de jury een spel kiezen uit deze genomineerde spellen:

SPIEL DES JAHRES:
  • The Adventures of Robin Hood
  • MicroMacro
  • Zombie Teenz Evolution

KENNERSPIEL DES JAHRES:
  • Fantasy Realms
  • De verdwenen Ruïnes van Arnak
  • Paleo
KINDERSPIEL DES JAHRES:
  • Dragomino
  • Mia London and the Case of the 625 Scoundrels...
Terug
Bovenaan