bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
Uitbreiding van Maracaibo nu in het Nederlands beschikbaar
  • 2
  • 1
De langverwachte uitbreiding van het in 2019 uitgekomen Maracaibo ligt sinds kort terug in de winkelrekken van de lokale spellenwinkel, laat diens Nederlandstalige uitgever Geronimo Games weten. De uitbreiding Maracaibo: The Uprising bevat dubbel gelaagde spelersborden, nieuwe kaarten, zes spelmodules en totaal nieuwe scenario's die je naar hartenlust kunt mixen van heel eenvoudig tot heel complex. Ook de solospelers worden op hun wenken bediend met de toevoeging van een nieuwe tegenstander "Jacque", die op zijn beurt kan ingezet worden in vier verschillende moeilijkheidsgraden.

Maracaibo: The Uprising is een expertenspel voor één tot vier spelers vanaf 12 jaar. Eén spel duurt ongeveer 40 minuten per speler en je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen.

Releasedatum Final Fantasy XIV Patch 6.1 bekend gemaakt met nieuwe trailer
  • 1
  • 0
Ontwikkelaar Square Enix kondigde nog niet zo lang geleden hun ambitieuze plannen aan voor de meermaals bekroonde game en nu is het al zover: de eerste grote update sinds de aankondiging, patch 6.1, kreeg met 12 april een definitieve releasedatum en dat gaat gepaard met een nieuwe trailer waarin het volgende avontuur uit de doeken wordt gedaan.

Het nieuwe avontuur zal "Newfound Adventure" heten en gaat verder op het verhaal van Endwalker. Met de patch komen er ook nieuwe dungeons, een nieuwe trial, een 24-speler alliance raid en zal je onder andere ook de mogelijkheid krijgen om met behulp van non-player characters A Real Reborn solo te spelen. Bekijk gerust de speciaal opgerichte site om alle nieuwigheden te ontdekken of laat je verrassen door onderstaande trailer...
The Stanley Parable: Ultra Deluxe verschijnt dan toch nog: eind april!
  • 0
  • 0
De uitgebreide versie van de satirische game The Stanley Parable heeft, na eerder drie keer te zijn uitgesteld, dan toch een releasedatum meegekregen. Ontwikkelaar Crows Crows Crows kondigde dit in hun geheel eigen wijze aan via onderstaande trailer van de game, die quasi een remake lijkt te zijn van de originele trailer. De oorspronkelijke game dateert al van 2013 en draait rond kantoormedewerker Stanley die verschillende taken moet uitvoeren in een kantoorgebouw. Een begeleidende stem geef je instructies, maar je kiest als Stanley volledig zelf of je deze instructies wilt volgen of niet. Op basis van je keuzes wordt het verhaal aangepast en zijn er dus meerdere eindes mogelijk!

De vernieuwde game, The Stanley Parable: Ultra Deluxe, wordt een mix tussen een remake en een remaster van de game, maar met een opgepoetst grafisch uiterlijk en waarbij het aanbod aan keuzes, geheimen en andere inhoud nog uitgebreider zal zijn dan in de oorspronkelijke game. The Stanley Parable: Ultra...
Dungeon Alchemist nu beschikbaar in Early Access op Steam
  • 2
  • 2
De Belgische makers van Dungeon Alchemist startten vorig jaar een Kickstarter-campagne op met de bedoeling 45.000 euro op te halen om zo hun plannen te kunnen realiseren. Het project ontplofte en na nog geen drie uur werd dat doel bereikt. Straffer nog, op het einde van de campagne haalden ze maar liefst 2.4 miljoen euro (!) op om hun droom werkelijkheid te maken.

Ondertussen zijn we één jaar verder, een jaar waarin onze forumgebruiker @DungeonAlchemist allerminst stil lijkt te hebben gezeten, gezien de ontwikkelaar Briganti deze week aankondigde dat de game in Early Access beschikbaar is gesteld op Steam. Hun streefdoel is om een half jaar in Early Access te blijven, om zo voldoende feedback te ontvangen en om uiteindelijk tegen het einde van het jaar een full version te lanceren van deze AI-gestuurde fantasy mapmaking tool!

Officieel: E3 gaat dit jaar niet door, ook niet digitaal
  • 0
  • 0
We gaan direct met de deur in huis vallen: ook dit jaar komt er helemaal geen E3. Het nieuws werd ondertussen bevestigd door de organisator ESA, nadat Will Powers (PR-medewerker van Razer) het nieuws eerder al via Twitter verspreidde. Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat er opnieuw geen fysiek evenement zou doorgaan in Los Angeles en dat er, net als vorig jaar, enkel een digitaal alternatief op poten zou worden gezet, maar ook deze digitale tegenhanger werd nu geannuleerd.

De beurs stond, ook voor de coronapandemie, al onder een serieuze druk, gezien meer en meer bedrijven zich terug begonnen te trekken uit de beurs en ze zelf op de proppen kwamen met alternatieve showcases, denken we maar aan EA met Play Live of Sony met zijn State of Play. Het is maar zeer de vraag hoe en of ESA volgend jaar de beurs zal organiseren, al gaven ze al aan volgend jaar met "een geheel vernieuwde showcase" terug te willen keren...
Nieuwe gameplaytrailer toont de nieuwe xray-killcam van Sniper Elite 5
  • 0
  • 0
Rebellion Developments, de ontwikkelaar achter de Sniper Elite-franchise, dropte eerder deze week op hun YouTube-kanaal een nieuwe trailer (dewelke we niet rechtstreeks kunnen delen, gezien de leeftijdsrestrictie die op de video geldt). In deze trailer krijgen we uitgebreid een impressie van de vernieuwde "xray-killcam", een kenmerkend element uit de game die ook in vorige edities verwerkt zat.

De xray-killcam wordt opgestart wanneer hoofdrolspeler Karl Fairburne raak weet te schieten en toont in slow motion weer hoe de kogel door het lichaam van het slachtoffer gaat. In de trailer wordt het duidelijk dat hier nog meer details aan zijn toegevoegd in vergelijking met de vorige vier games.

Sniper Elite zal normaal gezien op 25 mei van 2022 uitkomen en dit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Metrolijn wordt de nieuwste telg in 999 Games-familie
  • 1
  • 1
Geregeld pakt 999 Games uit met aankondigingen van nieuwe bordspellen, al dan niet vertalingen uit andere talen van reeds uitgebrachte bordspellen. Eerder deze week maakten ze bekend dat ze zullen instaan voor de vertaling van het in 2018 uitgebrachte bordspel Metro X. De Nederlandse versie kreeg de naam Metrolijn mee en zal een uitgebreidere versie zijn dan het origineel van Hisashi Hayashi’s flip & write spel.

Een spelletje Metrolijn zal zo'n 20 minuten duren en kan ook solo gespeeld worden of in groepen tot zes spelers, vanaf acht jaar. Wanneer we de Nederlandse versie mogen verwachten, is nog niet bekend gemaakt, maar sowieso wordt dit een 'tussendoorspelletje' om naar uit te kijken!

MetroLijn.jpg
Crusader Kings III nu ook speelbaar op consoles, bekijk de launchtrailer
  • 0
  • 1
We maakten tijdens onze gamereleases van maart al de opmerking dat Crusader Kings III wellicht de vreemde eend in de bijt was tussen de releases, gezien de strategy game van Paradox Interactive al bijna twee jaar beschikbaar is voor de pc. Het is de eerste keer dat een Crusader Kings-game naar de console komt, dus was het afwachten of de game zou standhouden op de consoles. Het wachten is ondertussen voltooid verleden tijd, gezien je sinds kort aan de slag kunt met zowel de PlayStation 5- als met de Xbox Series X|S-versie van de game.

De consoleversies kreeg een geüpdatete versie van de interface (aangepast aan grotere beeldschermen) en ook de DualSense controllers van de PlayStation 5 zullen reageren op gebeurtenissen in de game. Met de launch lanceerde Paradox Interactive een nieuwe release trailer, die we jullie zeker en vast niet willen onthouden!

Planet Zoo: Wetlands Animal Pack beschikbaar vanaf heden
  • 0
  • 1
Frontier Developments bracht eind vorig jaar nog de Europe Pack uit, waarin vijf Europese dieren zaten, en vanaf heden kan je ook aan de slag met de volgende selectie aan dieren via de Wetlands Animal Pack. Het is ondertussen de negende uitbreiding voor het in 2019 uitgekomen Planet Zoo en deze keer zal je aan de slag kunnen gaan met de capibara, het vogelbekdier, de Aziatische kleine-klauw otter, brilkaaiman, de nijlantilope, wilde waterbuffel, roodkruin kraanvogel, en de Donau kamsalamander.

Naast dit pakketje wilde dieren kunnen spelers ook profiteren van een gratis update van de basisgame, die een reeks extra’s en verbeteringen met zich meebrengt. Zo zal je gesprekken kunnen voeren met zwervende docenten, is er een nieuwe ‘Explore Cam’-functie waarmee spelers hun dierentuinen op gasthoogte kunnen ervaren, is er een kleur- en transparantie-editor voor tentoonstellingswater, ...

Xbox Games with Gold voor april bekendgemaakt
  • 1
  • 1
Maandelijks maakt Microsoft een nieuwe resem aan games bekend die de komende maand opgenomen zullen worden in de Games with Gold, ter vervanging van de huidige games. Klassiek laten ze dit weten via een Xbox-wire bericht en dit was deze keer niet anders. De vier games die volgende maand aangeboden worden, zijn beschikbaar via Xbox Live Gold of via de Xbox Game Pass Ultimate.

Zoals gewoonlijk worden de games geleidelijk aan beschikbaar gesteld en met onderstaand overzicht gidsen we jullie door de vier nieuwe titels, die via de meegeleverde trailer kort worden toegelicht.

  • Another Sight: beschikbaar van 1 april tot 30 april
  • Outpost Kaloki X: beschikbaar van 1 april tot 15 april
  • Hue: beschikbaar van 16 april tot 15 mei
  • MX vs ATV Alive: beschikbaar van 16 april tot 30 april
Sons of the Forest uitgesteld naar oktober dit jaar
  • 1
  • 0
Ontwikkelaar Endnight Games liet via onderstaande tweet weten dat de eerder gezette releasedate voor Sons of the Forest van 20 mei niet gehaald zal worden en ze de game met een half jaar naar achteren schuiven. Oktober dit jaar is daardoor de nieuw gezette deadline voor deze FPS survival horror game.

De game werd in 2019 aangekondigd als de opvolger van de al even angstaanjagende game The Forest, maar sindsdien werd het ook redelijk stil rond de game, en moesten we ons enkel verwarmen met de releasetrailer. Bij de aankondiging van het uitstel werd wel de volle vijf seconden aan gameplay meegegeven, waar een redelijk afgeleefd personage een rauwe vis naar binnen speelt. Benieuwd of de game uiteindelijk ook zo gross zal zijn als zijn voorganger...

GTA+ abonnement voor GTA Online aangekondigd
  • 2
  • 2
Rockstar Games, de uitgever achter de GTA-franchise, onthulde afgelopen weekend een abonnement voor GTA Online waarbij spelers voor amper 5,99 dollar per maand in-game content en extra geld krijgen. Het abonnement, dat GTA+ meekreeg als naam, is vanaf morgen beschikbaar voor zowel de Xbox Series X|S als voor de PlayStation 5- versie van de game.

Voor de prijs van $5,99 krijg je iedere maand GTA$500,000 gestort op je virtuele Maze Bank-bankrekening, krijg je exclusieve toegang tot content uit eerdere evenementen en krijg je iedere maand nieuwe extra bonussen. In de eerste maand (tussen 29 maart en 27 april) zal je zo kunnen gebruik maken van speciale kledingstukken, gratis upgrades voor bezitters van een jacht, toegang tot een selectie aan exclusieve verven, gratis lidmaatschap voor de LS Car Meet Membership en zal je early access krijgen tot de Hao's Special Works-upgrade. Geniale zet van Rockstar Games of toch wat uitmelkkerij mee gemoeid?

Deliver Us Mars aangekondigd met cinematografische reveal trailer
  • 0
  • 0
De titel zal misschien een belletje doen rinkelen, want Deliver Us Mars is de opvolger van Deliver Us The Moon, de in 2018 uitgekomen science-fiction adventure game van de Nederlandse uitgever KeokeN Interactive. In die game kroop je in de huid van 's werelds laatste astronaut die een gevaarlijke missie naar de maan moet ondernemen. In het aangekondigde vervolg zal een soortgelijke missie tot een goed einde moeten gebracht worden, maar zal de actie plaatsvinden op Mars, zo mogen we denk ik wel concluderen uit de titel van de game.

Het spel is de opvolger van Deliver Us The Moon, maar zal onafhankelijk van het eerste spel gespeeld kunnen worden, liet KeokeN Interactive alvast weten. Op een releasedatum is het voorlopig nog even wachten, maar het werd wel al bekend gemaakt dat de game naar pc (Steam en Epic Games Store), Xbox Series X|S, Xbox One en Playstation 4 en Playstation 5 zal komen.

Netflix neemt opnieuw gamestudio over
  • 0
  • 0
Sinds eind vorig jaar kan je een beperkt aantal games spelen op Netflix Games (Stranger Things: 1984, Stranger Things 3, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up). Netflix is duidelijk niet van plan om het hierbij te laten, want het liet middels een persbericht weten dat het Boss Fight Entertainment heeft overgekocht voor een voorlopig onbekend bedrag. Hiermee staat hun teller op drie overgekochte gamestudio's, na Night School en eerder dit jaar nog Next Games te hebben opgekocht.

Boss Fight Entertainment is voornamelijk bekend van de mobiele rpg Dungeon Boss, maar biedt daarnaast ook nog verschillende andere - weliswaar minder gekende - mobiele games aan. De oprichters van de gamestudio kwamen van Zynga (gekend van FarmVille en Zynga Poker) en van Ensemble Studios (Age of Empires), dus met deze overname is wel wat kennis aan boord gekomen van Netflix Games. Benieuwd waar dit naar...
My Island aangekondigd als vervolg op My City
  • 1
  • 1
De Duitse uitgever KOSMOS startte onlangs op hun Instagram pagina met onthullingen over welke bordspellen we dit najaar nog mogen verwachten van hen. Een van deze onthullingen was My Island, de opvolger van het in 2020 uitgekomen My City (en vorig jaar besproken door BeyondGaming) van Reiner Knizia en in het Nederlands uitgegeven door 999 Games.

Er is nog niet veel bekend over de game, maar hetzelfde legacy-aspect zal opnieuw van de partij zijn en in plaats van polyomino's zullen het zeshoekige speelstukken (hexagons) zijn die met elkaar zullen moeten worden geconnecteerd. De game zal in het najaar uitkomen en wellicht zal 999 games opnieuw instaan voor de vertaling naar het Nederlands, al is dit nog niet bevestigd.


Patch lost deathloop probleem op in pc-versie van Elden Ring
  • 0
  • 0
Vorige week nog meldden we dat FromSoftware de v1.03 patch had vrijgegeven waarin verschillende kleine bugs werden opgelost. Eén bug werd klaarblijkelijk over het hoofd gezien, want verschillende Elden Ring spelers merkten op, dat wanneer een pvp-speler hun wereld binnendrong, en die een bepaalde vaardigheid uitvoerde, de game van de speler simpelweg crashte. Als ze de game daarna opnieuw opstartten, kwamen ze in een eindeloze deathloop terecht, waarbij het personage direct na het respawnen terug dood viel.

FromSoftware ging aan de slag met het probleem en sinds gisteren kan je in de patch notes van de versie 1.03.2 lezen dat de bug in de multiplayermodus is opgelost. Naast het oplossen van deze bug, zijn er in deze kleine patch nog een paar andere kleine bugs opgelost, die het spelplezier alleen maar ten goede zullen komen...
Release van Roller Champions nog maar eens uitgesteld
  • 0
  • 0
Roller Champions, de free-to-play sportgame van Ubisoft, werd initieel aangekondigd in 2019 om uit te komen in 2021, maar is op vandaag nog steeds niet officieel uitgekomen. Straffer nog, na een lange radiostilte kwam er onlangs een dienstmededeling via hun Discord dat het team achter de game nog "een klein beetje meer tijd" nodig heeft om de game te finaliseren.

Vorig jaar werd er wel een beta vrijgegeven, maar daarna was het lange tijd stil rond de game, tot deze aankondiging dus. Benieuwd of we de Rocket League-achtige game nu effectief zullen mogen verwachten in de late lente van 2022 of niet..

Roller_Champions_uitgesteld.jpg

Voorinschrijvingen Apex Legends Mobile geopend met nieuwe trailer
  • 2
  • 0
Apex Legends, de revolutionaire en meermaals bekroonde battle royale-game, hoeft op zich geen voorstelling meer te krijgen. Apex Legends Mobile is de port naar Android en iOS, die verder trouw blijft aan het origineel met enkel wat aanpassingen voor touchscreens, gestroomlijnde besturingen en doordachte optimaliseringen.

Sinds vorig jaar zijn er al bètatests in India en de Filipijnen, uitgebreid met Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Argentinië, Singapore en Mexico eerder dit jaar. De bedoeling van Respawn Entertainment is om met deze nieuwe trailer de rest van de wereld warm te maken voor deze mobiele port, aangezien je je sinds kort kunt aanmelden voor de game in de app-store van Android, zodat het meteen gedownload wordt als het beschikbaar komt.

Benieuwd of je de game zal kunnen spelen op je Android of iOS-apparaat? Op Android zal je tenminste moeten beschikken over een Snapdragon 435-, Hisilicon Kirin 650-, Mediatek Helio P20- of Exynos 7420-soc., moet je minimum...
Mario Kart 8 Deluxe: eerste pack met acht nieuwe tracks beschikbaar vanaf morgen!
  • 2
  • 4
Goed nieuws voor de trouwe fans van de Mario Kart-franchise, want vanaf morgen kan je aan de slag met de eerste set van acht parcours die vanaf morgen om de zoveel maand gratis beschikbaar worden gesteld aan de bezitters van een Nintendo Online Switch + Expansion Pass abonnement of mits €24,99 te betalen om deze Booster Course Pass te bezitten. Het werd eerder al duidelijk dat we niet meteen een nieuwe versie van Mario Kart zullen mogen verwachten, maar met deze toevoeging van 48 nieuwe parcours (verdeeld over zes golven van acht parcours) kunnen we ons alvast optrekken aan nieuw spelmateriaal.

De eerste set van parcours brengt een remake van de Goudensprintbeker en de Gelukskatbeker en laat spelers over de roltrappen razen van Kokosnootplaza (Wii), rotsblokken ontwijken in Chocokloof (N64), voorbij de tribunes racen in Toad Circuit (3DS), over de wolken van...
Monster Energy Supercross 5 vanaf vandaag beschikbaar, bekijk de launch trailer!
  • 0
  • 1
Vanaf vandaag kan je je uitleven met het nieuwste deel van de realistische Supercross-videogame Monster Energy Supercross, met een gratis upgrade van PlayStation 4 naar PlayStation 5 en Smart Delivery voor de Xbox-versie. Naast de vertrouwde elementen, zoals de Track Editor, Compound-modus en de uitgebreide multiplayermodus, zijn er ook enkele vernieuwingen aan het spel aangebracht, waarbij de vernieuwde Career Mode meteen in het oog springt. Deze Career Mode kreeg namelijk een extra feature, die ervoor zorgt dat coureurs na vallen of verwondingen minder goed zullen presteren in het verdere verloop van hun carrière, tenzij je vaak met ze gaat trainen en ze het vertrouwen terugvinden om opnieuw topprestaties af te leveren.

Om jullie alvast in de sfeer te brengen, publiceerde Milestone onlangs onderstaande launch trailer, zodat je getriggerd wordt om het spel aan te schaffen en te beginnen trainen voor diverse e-sport-competities, zoals het eSX Championship sponsored by Yamaha...
Terug
Bovenaan