bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
Op 31 augustus verschijnt Baldur's Gate III
  • 0
  • 5
Goed nieuws voor de fans van Baldur's Gate, want gisteren maakte de Belgische ontwikkelaar Larian Studios tijdens de State of Play-presentatie bekend dat de RPG-game op 31 augustus het levenslicht zal zien op pc, mac én op PlayStation 5. Dit deden ze door, hoe kan het ook anders, een trailer te tonen waar, naast de releasedatum, ook werd bekendgemaakt dat er ondersteuning zal zijn voor co-op via splitscreen en dat er ook online met maximaal vier spelers tegelijkertijd zal kunnen worden gespeeld. Verder werd het duidelijk dat je ook savegames zult kunnen uitwisselen tussen de verschillende platformen en dat we in de game met drie antagonisten te maken krijgen, waarbij J.K. Simmons (bekend van onder andere Whiplash) de stem van generaal Ketheric Thorm inspreekt (zie ook de tweede video).

Baldur's Gate 2, dat zich ook afspeelde in de Forgotten Realms-wereld van Dungeons & Dragons, kwam in 2000 al uit. De fans wachten dus al lang op een vervolg van de game en de verwachtingen zijn...
Wayfinder krijgt eerste gameplaytrailer, Early Access vanaf mei
  • 0
  • 0
Uitgever Digital Extremes en ontwikkelaar Airship Syndicate kondigden gisteren tijdens de State of Play aan dat ze vanaf eind deze maand starten met een closed beta van Wayfinder, hun character-based online actie RPG en dit exclusief op de PlayStation 5. Mocht je interesse hebben, dan kan je je daarvoor hier opgeven. Als de closed beta wordt afgesloten, komt de game in mei via Early Access naar de PlayStation 5, Playstation 4 en naar pc via Steam en de Epic Games Store, om in de herfst dan volledig free-to-play ter beschikking te worden gesteld op de verschillende platformen.

Wayfinder werd voor het eerst aangekondigd tijdens The Game Awards, maar toen kregen we nog geen beelden te zien. De State of Play was gisteren het ideale uitgangsbord om die eerste gameplaybeelden op ons los te laten. In de anderhalve minuut durende trailer wordt het duidelijk dat we op een actievol avontuur zullen trekken met verschillende Wayfinders...
Suicide Squad: Kill the Justice League verwent ons met zes minuten aan gameplaybeelden
  • 0
  • 1
Gisteren vond er een nieuwe State of Play plaats. Naar goede gewoonte krijgen we tijdens zo'n uitzending heel wat nieuwe gameplaybeelden te zien van games die in ontwikkeling zijn. Eén van de meest in het oog springende trailers was ongetwijfeld de zes minuten durende gameplaytrailer die we te zien kregen van Suicide Squad: Kill the Justice League. Alsof dat nog niet genoeg was, deelde ontwikkelaar Rocksteady Studios ook nog een Behind the Scenes video om de 15 minuten durende redevoering over de game af te sluiten. In onderstaande slider hebben we beide video's voor jullie gebundeld.

In de gameplay trailer krijgen we voor het eerst een blik op de 4-speler co-op gameplay mogelijkheden die de game zal bieden en krijgen we de intense gevechten en de bijhorende chaos te zien die plaats zullen vinden in de uitgestrekte wereld van Metropolis. Of je nu kiest voor de acrobatische kracht van Harley Quinn, de springveerkracht van King Shark of eerder fan bent van de bliksemsnelle snelheid...
Ook GORN maakt zijn opwachting op PlayStation VR2
  • 0
  • 1
Drie jaar geleden al lanceerde ontwikkelaar Free Lives en uitgever Devolver Digital GORN voor de VR-headsets van Steam en voor de Oculus, een jaar later gevolgd door de PlayStation VR en nog eens een jaar later op de Quest. Het was dan ook een kwestie van tijd dat ze de gladiatorensimulator ook zouden aankondigen voor de PlayStation VR2 en kijk: via onderstaande trailer laten ze weten dat GORN vanaf 16 maart beschikbaar zal zijn voor de PlayStation VR2.

Uitgever Devolver Digital liet nog weten dat je vanaf dan "een oneindig aantal slecht geanimeerde tegenstanders neer kan slaan en dit met allerlei wapens, gaande van zwaarden, knuppels en bogen tot nunchucks, werpmessen en enorme tweehandige hamers, of zelfs met je bloedeigen handen.". Dat de tegenstanders slecht geanimeerd zijn, krijg je al snel te zien in de aankondigingstrailer!

Another Fisherman’s Tale aangekondigd voor PlayStation VR2 en andere VR-headsets
  • 0
  • 1
Voor zij die de laatste paar maand onder een steen leefden, herhalen we het nog één keer: de PlayStation VR2 komt vandaag uit! Voor zij die het nog steeds horen donderen in Keulen, raad ik onze techreview aan. Met de launch zijn er meteen een resem aan games beschikbaar gesteld, maar daarnaast werden er ook nog eens een pak games aangekondigd, die nog dit jaar zouden moeten verschijnen. Eén van deze games is Another Fisherman's Tale, het logische vervolg op het in 2019 uitgekomen A Fisherman's Tale. Vertigo Games kondigde het vervolg van de VR-puzzelgame aan met onderstaande trailer en liet daarbij ook weten dat de game speelbaar zal zijn met de meeste VR-headsets (PlayStation VR2, Meta Quest 2, SteamVR, Viveport en Oculus). De game wordt nog in de eerste helft van 2023 verwacht.

Pokémon Presents livestream op 27 februari
  • 0
  • 0
Fans van over de ganse wereld weten dat 27 februari Pokémon Day is, simpelweg omdat op die dag, 27 jaar geleden ondertussen, Pokémon Red en Blue zijn uitgekomen. The Pokémon Company geeft op die dag een Pokémon Presents livestream en ook dit jaar is dit niet anders. In de ongeveer 20 minuten durende livestream (als we de voorgaande jaren mogen geloven) zullen we wellicht updates krijgen over de bestaande games Pokémon Go en Unite, maar verwacht wordt ook dat we beelden zullen te zien krijgen van de DLC voor Scarlet & Violet en info zullen krijgen over eventuele nieuwe Pokémon games.

The Pokémon Presents livestream zal te bekijken zijn op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon en is in het Engels te volgen vanaf 15u00 onze tijd, op 27 februari dus. Zeg niet dat we het niet gezegd hadden, he!

Microsoft-games komen naar Nintendo
  • 0
  • 2
Brad Smith, een Amerikaans advocaat, maar tegenwoordig iets bekender als Vice Chair en President van Microsoft, was gisteren in Brussel om de Europese Commissie ervan te overtuigen hun overname van Activision Blizzard goed te keuren. Om zijn argumenten kracht bij te zetten, had hij meerdere deals bij, waarbij de overeenkomsten met concurrenten Nintendo en Nvidea de meest in het oog springende waren.

Als we eerst even mogen terugspoelen naar vorig jaar, want dan kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard zou opkopen voor het monsterlijke bedrag van net geen 69 miljard dollar. De grootste overname ooit in de geschiedenis van Microsoft, maar ook een overname die meteen de nodige vragen opriep: zou er nog voldoende concurrentie zijn in de gamingsector na de overname? Mede daarom richtte de Europese Commissie een onderzoek in, dat later dit jaar afgerond wordt. Smith verdedigde zich...
Nieuwe titels voor Xbox Game Pass aangekondigd
  • 0
  • 2
Binnenkort is het weer een komen en gaan van games voor de Game Pass van Xbox en pc, want Microsoft maakte via de blog van Xbox bekend welke games er verwacht worden. Vier games werden deze keer toegevoegd: de RPG Soul Hackers 2 en fantasy puzzle game Merge & Blade vervoegen als eerste de Game Pass op 28 februari, om een paar dagen later, op 2 maart om precies te zijn, aangevuld te worden door de meest recente F1-game van EA, zijnde F1 22. Nog een dag later kan je dan ook aan de slag met de actiegame Wo Long: Fallen Dynasty.

Zoals we ondertussen gewoon zijn, verdwijnen op het einde van de maand ook opnieuw wat games van de service:
  • Alien: Isolation
  • Crown Trick
  • Dragon Ball FighterZ
  • Far: Changing Tides
  • Lightning Returns: Final Fantasy 13
  • Madden NFL 21
  • Octopath Traveler

GamePassFebruari..png

Onder andere Horizon Forbidden West aan PlayStation Plus Extra van februari toegevoegd
  • 3
  • 2
Sony heeft in een nieuwe blogpost bekend gemaakt welke games er vanaf 21 februari naar PlayStation Plus Extra en Premium komen.
Heb je een abonnement op PlayStation Plus Extra of Premium, dan kan je vanaf dan met een ganse waslijst aan games aan de slag. Onder andere Horizon Forbidden West van ontwikkelaar Guerrilla Games wordt één jaar na de lancering toegevoegd aan de lijst. Geen onlogische zet gezien we later dit jaar met Burning Shores de eerste uitbreiding voor de game op ons bord voorgeschoteld krijgen. Ook de toevoeging van Resident Evil 7: Biohazard van Capcom lijkt geen toeval te zijn, want vanaf volgende week kunnen we ons verkneukelen op Resident Evil 8 voor de PlayStation VR 2. De lijst:
  • ...
Schilderachtige gameplaybeelden van Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon
  • 0
  • 1
Tijdens The Game Awards van eind vorig jaar kondigde ontwikkelaar PlatinumGames de prequel aan voor de action-adventure franchise Bayonetta. In Bayonette Origins: Cereza and the Lost Demon bestuur je zowel de magie van een jonge versie van Bayonetta (met de linker joy-con), als Chesire, die je via de rechter joy-con vijanden kan laten verslaan. Samen dwalen ze rond in het kleurrijke en schilderachtige, maar verboden Avalon woud en proberen ze door samen te werken puzzels op te lossen en feeën te verslaan. Gisteren lanceerde Nintendo tijdens hun Nintendo Direct onderstaande gameplaybeelden, waarin voornamelijk de schilderachtige wereld de aandacht trekt.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon is vanaf 17 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch!

Dead Cells: Return to Castlevania DLC verschijnt op 6 maart
  • 1
  • 1
Eind vorig jaar konden we melden dat Dead Cells van Motion Twin een DLC zou krijgen met de naam "Return to Castlevania". Toen werd nog vaag gesproken over het eerste kwartaal van 2023, maar tijdens de Nintendo Direct werd het via onderstaande lanceringstrailer duidelijk dat de game het levenslicht zal zien op 6 maart. In de game gaan spelers samen met Castlevania-personages Richter Belmont en Alucard het opnemen tegen Dracula, en dit in twee nieuwe gebieden die zijn geïnspireerd door de Castlevania-franchise.

De DLC zal €10 kosten en beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch, maar ook op de PlayStation 4, Xbox One en pc zal je je vanaf dan kunnen uitleven met de game!.

Dansen maar met deze aankondigingstrailer voor Samba de Amigo: Party Central
  • 0
  • 0
Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen nacht werden wederom tal van games aangekondigd. Eén van deze games is een nieuwe telg in de Samba de Amigo-reeks. Je weet wel: het muziekspel waar je als speler controllers vast hebt die in het spel de vorm krijgen van Spaanse maraca's en waarbij je als doel hebt om muziekpatronen op het scherm zo goed mogelijk na te spelen. De game was oorspronkelijk in 1999 een arcadespel, maar kreeg daarna ook herwerkingen voor de Dreamcast en de Nintendo Wii.

Gisteren werd tijdens de Nintendo Direct duidelijk dat ook de Nintendo Switch zijn variant zal krijgen, genaamd Samba de Amigo: Party Central. In de game, die in de zomer zou moeten verschijnen, ga je deze keer aan de slag met je joy-cons om muziekpatronen na te spelen, maar kan je het ook online opnemen tegen acht verschillende spelers in de World Party-modus of kan je jezelf opwerken in de online klassementen! Om de aankondiging extra in de verf te zetten, gaf Nintendo ook onderstaande...
Speel vanaf nu ook Game Boy en Game Boy Advance klassiekers op de Nintendo Switch Online!
  • 0
  • 1
Fans van de Game Boy en Game Boy Advance zullen ongetwijfeld blij zijn als ze horen dat Nintendo vanaf vandaag verschillende klassiekers ter beschikking stelt voor de Nintendo Switch. Dit nadat het eerder ook al Nintendo 64, NES-games en Sega Mega Drive games ter beschikking had gesteld. De Game Boy-games vallen onder het normale Switch Online-abonnement, de Game Boy Advance-games zitten vervat in het iets duurdere Expansion Pack. Sommige van de games zullen lokaal of online ook tegen elkaar te spelen zijn.

De Nintendo Game Boy voor Nintendo Switch Online die je vanaf vandaag kunt spelen:
  • Tetris
  • Super Mario Land 2 - 6 Golden Coins
  • The Legend of Zelda: Link's Awakening DX
  • Gargoyle's Quest
  • Game & Watch Gallery 3
  • Alone in the Dark: The New Nightmare
  • Metroid II: Return of Samus
  • Wario Land 3
  • Kirby's Dream Land
In een volgende fase worden onder andere ook nog de games The Legend of Zelda Oracle of Seasons, The Legend of Zelda Oracle of Ages, de...
Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas set 4 verschijnt deze lente
  • 0
  • 1
Vorig jaar maakte Nintendo bekend dat ze 48 nieuwe racecircuits zouden toevoegen aan Mario Kart 8 Deluxe, verspreid over zes sets van acht nieuwe tracks. Vorig jaar verschenen de eerste drie sets en deze lente mogen we ons opwachten voor wave 4 van nieuwe racecircuits, die je zal kunnen downloaden met de betaalde DLC Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas voor de Nintendo Switch. De andere twee sets verschijnen normaal gezien later dit jaar.

Onder andere een volledig nieuwe track wordt toegevoegd aan de sets van banen: Yoshi's Island. Daarnaast mogen we voor de eerste keer ook een nieuw karakter verwelkomen. Birdo, die we eveneens voor de eerste keer zagen in Mario Kart: Double Dash!!, wordt namelijk toegevoegd als speelbaar karakter. Nintendo beloofde zelfs dat nog meer karakters zullen terugkeren in de twee resterende sets. Benieuwd wie we ook nog mogen verwelkomen, misschien Diddy Kong of Funky Kong?

Catan: Console Edition verschijnt nog eind deze maand
  • 0
  • 2
Catan, het bordspel dat samen met Ticket To Ride en Carcasonne het begin van een verslavende hobby bleek te zijn bij vele bordspelliefhebbers, heeft na een paar maand mediastilte een releasedatum meegekregen voor zijn digitale tegenhanger, ontwikkeld door Dovetail Games. Op 28 februari zal je op de verschillende consoles (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One) het populaire bordspel tot leven zien komen en kan je offline én online tegen vrienden beginnen spelen. Als je offline speelt, dan kan je via jouw smartphone connecteren naar de game om daarop de kaarten te bekijken, zonder dat jouw medespelers die te zien krijgen.

Ervaring en veel-spelen zal worden beloond, want ook in de single player zullen er verschillende doelen zijn die je kunt behalen om in-game rewards te ontvangen. Bovendien krijg je bij een pre-order als PlayStation Plus abonnee of als als Xbox gebruiker ook tien procent korting op de game én vijf dagen eerder toegang tot het spel. Benieuwd of...
Speel opnieuw honderden demo's tijdens nieuwe Steam Next Fest
  • 0
  • 0
Je leest het goed: nog tot 13 februari kan je opnieuw aan de slag met honderden demo's van verschillende pc-games. Daarnaast mag je deze week ook nog verschillende livestreams met ontwikkelaars verwachten, waarin je bij bepaalde streams zelf vragen zult kunnen stellen aan de ontwikkelaars. Een blik op de ellenlange lijst van demo's die te spelen zijn leert ons dat er toch een paar demo's op prijken van reeds langverwachte games, zoals Darkest Dungeon 2, Xenonauts 2, Planet of Lana en ga zo maar door.

Het is niet de eerste keer dat zo'n Steam Next Fest wordt gehouden. Sinds 2019 zijn er al verschillende edities geweest, die telkens op enorm veel bijval konden rekenen. Wellicht zal dit deze keer niet anders zijn. Voor zij die de stream gisteren niet konden volgen, maar staan te popelen om ondergedompeld te worden in de ellenlange lijst van korte trailers: jullie kunnen hieronder nog eens de volledige Steam-stream bekijken...
Nieuwe trailer van Atomic Heart geeft ons een volledig overzicht van de game
  • 0
  • 4
So far, so good. Na talloze keren te zijn uitgesteld kreeg de game eind vorig jaar eindelijk een definitieve releasedatum en daar lijkt ontwikkelaar Mundfish en uitgever Focus Entertainment zich wel degelijk aan te houden. In zowel december en januari werden we al getrakteerd op mooie trailers en een paar weken voor de release van 21 februari doen ze er nog een schepje bovenop met deze bijna negen (!) minuten durende trailer. In de trailer krijgen we een volledig overzicht van de game, gaande van een introductie tot de veelbelovende spelwereld Facility 3826, tot de eigenlijke gameplay, waarin je als speler majoor P-3 bestuurt. Atomic Heart belooft alvast een combinatie te worden van RPG, actie, horror, puzzels en diverse arena battles waar wij met argusogen naar uit kijken!

Atomic Heart verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, pc, Xbox One en Xbox Series X|S, waarbij het spel ook vanaf dag één speelbaar zal zijn via Game Pass...
Ontdek Merry Magoland in nieuwe Kirby’s Return to Dream Land Deluxe trailer
  • 0
  • 0
Eind deze maand mogen we ons op de Nintendo Switch eindelijk opmaken voor de remake van deze Wii-klassieker van HAL Laboratories. In een nieuwe trailer voor Kirby’s Return to Dream Land Deluxe krijgen we voor het eerst de game mode Merry Magoland te zien. Laatstgenoemde is een soort van pretpark waar je allerlei minigames zult kunnen spelen met maximaal vier spelers, zo blijkt uit onderstaande video. Als je de subgames al winnend kunt afsluiten, dan krijg je daarvoor souvenir items of dress-up masks voor de verschillende personages.

Aangezien het een remake is, zijn het voornamelijk terugkerende subgames van vorige titels, maar de makers brengen ook twee nieuwe subgames uit, waaronder Gangan Blasters, een schietspel waar je vrij kunt rondlopen op een speelveld om je medespelers neer te knallen. Mario Party-gewijs lijkt ons dit alvast openieuw een leuke toevoeging te worden voor de game! Dat het maar snel 24 februari is!

Puzzle Bobble Everybubble! krijgt met 23 mei een definitieve launchdatum
  • 0
  • 0
Afgelopen zomer kondigden ontwikkelaar Taito en uitgever ININ Games aan dat met Puzzle Bobble Everybody er opnieuw een game zou verschijnen met de bubbeldraken Bub en Bob in de hoofdrollen, exclusief voor de Nintendo Switch. Een exacte datum werd toen nog niet meegegeven, maar daar is nu verandering in gekomen: op 23 mei zal je onder andere aan de slag kunnen in de nieuwe "1vs1 Online Multiplayer” and “Puzzle Bobble vs Space Invaders” game mode.

In de 1vs1 Online Multiplayer zal je het kunnen opnemen tegen spelers van over de hele wereld, waarbij je na een winstpartij een steeds betere rating zal krijgen en waarna je in een hogere klasse zult kunnen spelen. Je kan het via de "Password Matching" functionaliteit ook online opnemen tegen vrienden. De enige vereiste is een betaald abonnement op Nintendo Switch Online. Via de onderstaande video zie je een korte trailer over deze mode of zie je een volledige video van de online battle mode (als je kijkt na 03/02 10u00).
In de andere...
Age of Wonders 4 komt in mei naar PlayStation 5, Xbox Series en pc
  • 0
  • 0
Onze noorderburen van Triumph Studios en uitgever Paradox Interactive hebben via onderstaande trailer de vierde telg uit de Age of Wonders-familie aangekondigd. Age of Wonders 4 wordt opnieuw een 4X turn-based strategiegame die zich opnieuw afspeelt in de bekende fantasywereld van de vorige edities. In 2019 zagen we met Age of Wonders: Planetfall een opvolger van het in 2014 verschenen Age of Wonders 3, maar in tegenstelling tot zijn voorgangers speelde die game af in een futuristische sciencefictionsetting. Age of Wonders 4 breekt opnieuw met die setting en keert na negen jaar terug naar zijn roots.

Bovendien beloven de makers een resem aan vernieuwingen: zo zullen de spelers op verschillende ondergronden kunnen spelen, zoals bevroren landschappen of woestijnen, is er een nieuw verhalend eventsysteem en zijn de rijken zodanig aanpasbaar dat ze zorgen voor een eindeloos herspeelbare ervaring, aldus dus ontwikkelaar. De game zal op 2 mei verschijnen en dat op pc via Steam...
Terug
Bovenaan