bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
The House of the Dead: Remake komt deze week nog naar de PlayStation 5
  • 1
  • 0
Forever Entertainment en ontwikkelaar MegaPixel Studio kondigden gisteren via onderstaande trailer aan dat de remake van The House of The Dead vanaf 20 januari ook verkrijgbaar zal zijn voor de PlayStation 5. De remake van de in 1997 op Sega uitgekomen rail-shooter was oorspronkelijk uitgekomen als een Switch-exclusive, maar vorig jaar al zag de game het levenslicht op zowat alle andere platformen (PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, Xbox Series en PC via Steam).

Mocht je de game al hebben voor de PlayStation 4 en willen upgraden naar de PlayStation 5-versie, dan heeft Forever Entertainment ervoor gekozen om dit kosteloos toe te staan. Mocht je de game nog niet hebben, dan hopen ze je warm te maken met deze trailer én bovendien beloven ze 50% korting voor iedereen die in de komende dagen de game aankoopt (geldig tot 23/01/23).

The Elder Scrolls 5-mod Skyblivion uiterlijk binnen 2 jaar speelbaar!
  • 1
  • 1
In de officiële Release Year Announcement Trailer die gisteren het wereldwijde web werd ingestuurd, lieten de makers weten dat ze in 2025 de veelbelovende Skyrim-mod zullen uitbrengen. Skyblivion moet de wereld en het verhaal van The Elder Scrolls 4: Oblivion speelbaar maken in de engine van Skyrim, een ontwikkeling die toch al sinds 2012 bezig is.

Hoofdontwikkelaar Rebelzize voegde er nog aan toe dat de mod in een vergevorderde fase is en eigenlijk ten allerlaatste in 2025 speelbaar zou moeten zijn. Ze hopen door de hulp van de vele fans om die datum dus nog wat naar voren te kunnen schuiven. Fingers crossed of ijdele hoop?

Teken van leven bij Skull and Bones: nieuwe gameplaybeelden gelost!
  • 0
  • 1
Nadat we afgelopen donderdag nog berichtten dat Skull and Bones nog maar eens werd uitgesteld door Ubisoft, kwam diezelfde uitgever dit weekend in een dev-livestream met maar liefst dertig minuten aan gameplaybeelden op de proppen. Hiermee willen ze een duidelijk statement maken dat de game bijlange niet dood is en het (zoveelste) uitstel van de game geen afstel betekent.

Skull and Bones werd in 2017 (!) al aangekondigd om te verschijnen in 2018, maar na diverse keren te zijn uitgesteld werd het geloof kleiner en kleiner dat het ooit wel nog zou verschijnen. De game werd vorige week nog maar eens uitgesteld naar ergens in het fiscale jaar 2023-2024, maar zal dan normaal gezien verschijnen op PlayStation 5, Xbox Series en op pc. Oordeel vooral zelf na het kijken van de gameplaybeelden of we onze visie moeten bijstellen.

Xbox Game Pass voegt in januari Monster Hunter Rise en Persona toe
  • 1
  • 0
De Xbox Game Pass wordt deze week opnieuw wat uitgebreider. De JRPG's Monster Hunter Rise van Capcom en Persona 4 Golden en Persona 3 Portable van diens uitgever Atlus komen op respectievelijk 19 januari en 20 januari beschikbaar voor de abonnees van de Xbox Game Pass. Eigenlijk niks nieuws, aangezien we dit al een eindje wisten, maar een welgekomen opfrissing voor zij die de Xbox Summer Showcase misten. Er wordt vooral gekeken naar Monster Hunter Rise, want deze was lange tijd exclusief voor de Nintendo Switch, maar maakt nu de overstap naar zowel de Xbox, als pc en PlayStation.

Wat we echter nog niet wisten, is dat er met de toevoeging van onderstaande lijst, ook een pak games zullen verdwijnen van de Xbox Game Pass, zijnde: Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Nobody Saves The World, Pupperazzi, The Anacrusis, We Happy Few en Windjammers 2.

De volledige lijst van Xbox Game Pass toevoegingen die nog gepland staan voor januari:
  • Persona 3 Portable – 19 januari...
Bordspelreview: Carcassonne De Mist
  • 0
  • 4
Mensen met een gezonde interesse in bordspellen hebben zeker en vast al van het tegellegspel Carcassonne gehoord. Het spel zag voor het eerst het levenslicht in het jaar 2000 en sindsdien zijn er ontelbare uitbreidingen en standalone varianten verschenen, telkens met dezelfde insteek. Vorig jaar brachten ze met hun Anniversery Edition een eerbetoon aan het oorspronkelijke spel, wat een mooie afsluiter zou zijn van de serie. Maar niks is minder waar, want dit jaar verscheen Carcassonne: De Mist. Een zoveelste uitbreiding of standalone versie dacht ik in eerste instantie, maar wat blijkt: De Mist is de eerste coöperatieve versie van het spel. 999 Games was zo vriendelijk om ons een exemplaar op te sturen en ik nam de taak met veel plezier op om na te gaan of de coöperatieve versie een definitieve plaats krijgt in mijn spellenkast of niet.
Ontwikkelaars van Forza Horizon werken aan een nieuwe openwereldgame
  • 0
  • 0
Welja, ex-ontwikkelaars eigenlijk, want meerdere voormalige werknemers van ontwikkelaar Playground Games (bekend van de volledige Forza Horizon reeks) hebben een nieuwe gamestudio opgericht: Maverick Games. Mike Brown, creative director van Forza Horizon 5, zei in een interview met Games Industry dat hij twijfelde of hij de job van creative director verder zou opnemen of hij uit zou kijken naar andere opportuniteiten. Toen hij gevraagd werd naar zijn visie voor een nieuwe studio, was voor hem de keuze rap gemaakt.

Momenteel bestaat Maverick Games uit tien werknemers, maar het doel is om te groeien (mede dankzij verschillende investeerders) naar een bedrijf met meer dan 100 werknemers dat zal werken aan "een AAA openwereldgame voor consoles en PC". Erg vaag allemaal en het is ook niet duidelijk of ze hun ervaring zullen gebruiken om opnieuw een racegame op de markt te brengen...
Gran Turismo 7 en Beat Saber krijgen PSVR2 ondersteuning
  • 1
  • 1
PlayStation CEO Jim Ryan kondigde gisteren tijdens de presentatie van Sony's CES 2023 aan dat twee nieuwe games worden toegevoegd aan het gamma met games die ondersteuning zullen hebben voor de nieuwe PlayStation VR2-headset: Gran Turismo 7 en Beat Saber. Gran Turismo 7, die ongeveer een jaar geleden het levenslicht zag, zal vanaf de release op 22 februari 2023 beschikbaar zijn. Bezitters van de game zullen diezelfde dag een gratis VR update krijgen.

Naast Gran Turismo 7 zal ook Beat Saber beschikbaar komen voor de PSVR2, al zal dit voor deze game niet meteen bij de release zijn, aangezien de versie voor de nieuwe headset momenteel nog in ontwikkeling is. Drummers of gamers die denken dat ze kunnen drummen zullen dus binnenkort ook via de nieuwe headset objecten kunnen neerhalen op de beats van verschillende nummers.

BeatSaber.jpg
World War Z: Aftermath verschijnt nog deze maand op PS5 en Xbox Series
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de fans van World War Z: Aftermath, want diens ontwikkelaar en uitgever Saber Interactive kondigde onlangs aan dat de game vanaf 24 januari speelbaar zal zijn in 4k en op 60 frames per second op de next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox Series. Daar bleef de aankondiging niet bij, aangezien ze tegelijkertijd via onderstaande trailer aankondigden dat de gratis "Horde Mode XL" update mee zal verschijnen. Zij die World War Z: Aftermath al hadden voor de PlayStation 4 of Xbox One, zullen gratis kunnen upgraden, ook al omdat de "Horde Mode XL" update enkel beschikbaar zal zijn op de next-gen consoles én op PC.

Zoals de "XL" wellicht al deed vermoeden, zal in deze game mode een extra wave met meer dan 1000 zombies op jou worden losgelaten. Voor de rest zullen de regels nagenoeg hetzelfde blijven als in de normale standaard "Horde Mode". Om het geheel nog wat complexer te maken, zullen alle versies van de game tevens een gratis update krijgen dat de nieuwe mode "Horde...
Elden Ring is game van het jaar in de Steam Awards verkiezing
  • 3
  • 1
Sinds 2016 organiseert Valve een jaarlijkse verkiezing in diverse categorieën, waarbij iedereen met een account een vote kan uitbrengen op zijn favoriete Steam-game. Vanzelfsprekend gaat het hier enkel over de games die beschikbaar zijn via Steam. Elden Ring won de award van 'Game van het jaar' en laat daarmee de andere genomineerden Dying Light 2, Stray, God of War en Call of Duty: Modern Warfare 2 achter zich. Nadat de game (die bij onze review eveneens een 9.5/10 kreeg) ook al al de trofee had gewonnen als Game of the Year in de "The Game Awards", kaapt hun dus nu opnieuw de oppergaai weg. Opvallend is dat de game ook de opmerkelijke trofee voor "Best Game You Suck At" weet binnen te rijven. Het volledige overzicht van de winnaars van de Steam Awards 2022 vind je op hun website, maar we sommen ze graag even kort voor jullie op:
  • Game of the...
In 2023 verschijnt de remaster van Sam & Max: The Devil’s Playhouse
  • 0
  • 1
Nog meer schoon nieuws qua aankondigingen, want Skunkape Games kondigde onlangs aan dat het werkt aan Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered. De game, dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 2010 op pc en PlayStation 3, is tevens ook de derde game in de franchise en ook de derde game die Skunkape Games van een remaster zal voorzien (na Sam & Max Save the World Remastered en Sam & Max: Beyond Time and Space Remastered).

Ze kondigden het nieuws aan met onderstaande lanceringstrailer, maar daarin werd het nog niet duidelijk wanneer we de game exact in 2023 mogen verwachten en blijven we voorlopig ook nog op het ongewisse als het gaat over de platformen waarop de game zal verschijnen. Afwachten dus!

Atlus komt met nieuwe 'onaangekondigde titels' in 2023
  • 0
  • 0
Persona's ontwikkelaar Atlus geeft in hun nieuwjaarwensen aan dat ze naast de ontwikkeling van de remasters van Persona 4 Golden en Persona 3 Portable, in 2023 zullen werken aan 'verschillende onaangekondigde titels'. Lekker vaag allemaal en het is ook nog niet duidelijk of het over volledig nieuwe games zal gaan, over nieuwe remasters of over uitbreidingen van andere titels (zoals bijvoorbeeld Soul Hackers 2), maar het geeft de liefhebbers van de uitgever alvast iets om naar uit te kijken!

Dat er liefhebbers zijn van de uitgever is een feit, want naast deze aankondiging wist de uitgever ook nog aan Famitsu te melden dat de geremasterde versie van Persona 5 Royal al meer dan 1 miljoen keer verkocht werd in de eerste maand na de release en dat de game op zijn hele al meer dan 3.3 miljoen keer verkocht werd. Binnenkort wellicht meer hierover!
Yoshinori Kitase maakt ons warm voor een 'grote Final Fantasy aankondiging'
  • 0
  • 1
Het nieuwe jaar is afgetrapt en naar jaarlijkse traditie worden dan ook de nieuwjaarsboodschappen verstuurd. Die van ons kon je vorige week al inkijken (met nu ook nog mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!), maar minstens even belangrijk zijn de nieuwjaarsboodschappen die uitgevers en producers van games vrijgeven, want meestal valt er hier en daar wel een nieuwtje te sprokkelen. Zo ook bij de nieuwsjaarswensen van het ganse team achter de Final Fantasy-reeks. Ongetwijfeld het meest in het oog springende nieuwtje was de volledige uitspraak van Final Fantasy VII Rebirth producer Yoshinori Kitase:

Happy New Year to you all.
FINAL FANTASY XVI is set to release this year, which means Yoshi-P needs your support now more than ever. Cheer him on as he gives it his all down the stretch!

Also...
Epic Games stopt met ondersteuning van onder andere Unreal Tournament servers
  • 1
  • 0
24 januari 2023. De dag dat Epic Games de stekker zal trekken uit de (master) servers van een resem aan -weliswaar- oudere gametitels. In het persbericht is te lezen dat het de ondersteuning zal stopzetten van de online servers van onderstaande games:
  • 1000 Tiny Claws
  • Dance Central 1-3 (Dance Central VR online multiplayer blijft wel beschikbaar)
  • Green Day: Rock Band
  • Monsters (Probably) Stole My Princess
  • Rock Band 1-3 (Rock Band 4 online multiplayer blijft wel beschikbaar)
  • The Beatles: Rock Band
  • Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars
  • Unreal Gold
  • Unreal II: The Awakening
  • Unreal Tournament 2003
  • Unreal Tournament 2004
  • Unreal Tournament 3
  • Unreal Tournament: Game of the Year Edition
Gelukkig zullen de meeste games volgens datzelfde nieuwsbericht wel nog steeds offline gespeeld kunnen worden, al geeft...
Fantavision komt terug met Fantavision 202X voor PlayStation VR2
  • 0
  • 0
We noteren het jaar 2000 als Fantavision het levenslicht zag op de toen net gelanceerde PlayStation 2. Het spel werd gekenmerkt door heel eenvoudige regels, wat het actie/shooter/strategy/puzzle gamel des te verslavender maakte eens je ze onder de knie had. Een spel dat de dag van vandaag perfect zou dienen voor een VR-variant eigenlijk en dat is net hetgeen ontwikkelaar Cosmo Machia van plan is om te doen. Met Fantavision 202x verschijnt op 22 februari van volgend jaar een volledig nieuwe versie met vernieuwde (vuurwerk)graphics van deze puzzelgame op de PlayStation 5, mét ondersteuning voor de PlayStation VR2. Bekijk hieronder alvast de aankondigingstrailer!

Sony voegt onder andere Far Cry 5 toe aan de PlayStation Plus-catalogus
  • 1
  • 1
PlayStation Plus smijt met games in december. Maar liefst 18 titels zullen vanaf 20 december 2022 beschikbaar zijn in de PlayStation Plus Game Catalog en daarbovenop komen er nog eens drie titels bij in de Classic Catalog. Op de blog van PlayStation staan naar goede gewoonte de games met een woordje uitleg bij, maar wij besparen jullie het scrollen en sommen de lijst graag op, waarin we kleppers als WWE 2K22, Evil Genius 2 en Far Cry 5 als voornaamste games zien!

PlayStation Plus Game Catalog
  • Evil Genius 2 (PS4 | PS5)
  • Far Cry 5 (PS4)
  • Far Cry New Dawn (PS4)
  • Far Cry Primal (PS4)
  • Adventure Time: Pirates of the Enchiridion (PS4)
  • Ben 10: Power Trip (PS4 | PS5)
  • The Escapists 2 (PS4)
  • Gigatosaurus: The Game (PS4)
  • Judgment (PS4)
  • Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4)
  • Middle-earth: Shadow of War (PS4)...
Bordspelreview: Mysterium
  • 3
  • 3
Toen ik hoorde dat Mysterium mijn richting uitkwam om te reviewen, ging ik meteen op onderzoek uit. Qua vormgeving leek het alvast snor te zitten, want je wordt meteen ondergedompeld in de mysterieuze sfeer. Enthousiast als ik was trommelde ik dan ook mijn kompanen op om het spel een eerste keer uit te proberen en te zien of de torenhoge verwachtingen (het spel werd immers in uitgeroepen tot Jeu de L’année 2016) konden worden ingelost. Je komt het te weten in deze review.
Hades II aangekondigd!
  • 0
  • 3
Hades was in 2020 een ware bestseller, won verschillende prijzen en veroverde nadien ook de harten van de consolefans (waaronder die van Sir. K, als we zijn review herlezen). Er heerste lange tijd twijfel of er wel een vervolg zou komen op de populaire indiegame, maar kijk, gisteren kondigde ontwikkelaar SuperGiant Games tijdens The Game Awards aan dat ze werken aan Hades II. Op welke platformen de game zal verschijnen of wanneer de game effectief het levenslicht zal zien, daar hebben we voorlopig nog het gissen naar. Wel werd duidelijk dat de game in 2023 beschikbaar zal zijn in early access.

Nieuwe zenuwslopende gameplaytrailer voor Atomic Heart
  • 0
  • 2
Atomic Heart haalde eerder dit jaar al meermaals het nieuws doordat de game al verschillende keren werd uitgesteld. Begin november konden we dan toch goed nieuws brengen, aangezien de game een definitieve releasedatum van 21 februari 2023 had meegekregen. De game, die vanaf dag één speelbaar zal zijn op Game Pass, verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc en neemt je mee naar de jaren '50 in de Sovjet-Unie, weliswaar in een alternatieve realiteit waar technologieën als internet, hologrammen en robots al zijn uitgevonden.

In deze nieuwe "Arlekino" gameplaytrailer haalt ontwikkelaar Mundfish werkelijk alles uit de kast: zenuwslopende achtervolgingen van creatief ontworpen monsters die je FPS-gewijs mag afknallen en dit alles in een eigenzinnige wereld. Wij kijken er alvast naar uit!

Nieuwe korte trailer van Horizon Call of the Mountain gelanceerd
  • 0
  • 1
Zij die het nieuws vandaag wat volgden, hoeft geen uitleg meer te krijgen dat er gisteren de jaarlijkse The Game Awards waren. Een hele resem aan trailers werd op ons losgelaten, waaronder deze zeer korte trailer van Horizon: Call of the Mountain. Guerilla Games ontwikkelt de game als één van de launch games voor PlayStation VR2 en geeft ons in deze amper 40 seconden durende trailer opnieuw een beeld van wat we allemaal mogen verwachten qua locaties.

De game komt (al dan niet voorlopig) exclusief uit op de PlayStation 5 en zal enkel speelbaar zijn met de PlayStations VR2. Aangezien laatstgenoemde gelanceerd wordt op 22 februari van volgend jaar, verschijnt ook deze game op die dag.

Idris Elba krijgt een belangrijke rol in Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
  • 0
  • 2
CD Projekt RED lanceerde gisteren een tweede trailer voor hun opkomende uitbreiding van Cyberpunk 2077. In de trailer zien we Solomon Reed, een FIA agent van de New United States of America. Op zich niet zo'n wereldnieuws, maar het is niemand minder dan Idris Elba die de rol van Solomon op zich neemt in de game, nadat eerder al duidelijk werd dat ook Keanu Reeves zijn opwachting opnieuw zal maken in de uitbreiding.

Phantom Liberty heeft nog geen exacte releasedatum meegekregen, maar zonder tegenbericht mogen we de uitbreiding voor de game in 2023 verwachten voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

Terug
Bovenaan