Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Front Mission 2: Remake heeft releasedatum te pakken
  • 4
  • 0
De remake van het tweede deel in de befaamde tactical RPG-reeks van Square Enix heeft eindelijk een releasedatum te pakken. Front Mission 2: Remake zal verschijnen op 5 oktober voor Nintendo Switch. Zij die na het uitstekende Armored Core VI: Fires of Rubicon verlangen naar nog meer mech-actie, hetzij in een ander jasje, hoeven dus niet te lang meer te wachten. Tenzij je het op een ander platform wil spelen, want net zoals bij de remake van het eerste deel, verschijnen deze versie waarschijnlijk op een latere datum.

Front Mission 2 speelt zich af twaalf jaar na het tweede Huffman-conflict. De verarmde Volksrepubliek Alordesh heeft sinds het einde van de oorlog te lijden onder een ernstige economische neergang. Op 12 juni 2102 komen soldaten van het Alordesh-leger in opstand en roepen onder leiding...
Preview: UFO Robot Grendizer: The Feast of the Wolves
  • 0
  • 0
Bij ons is UFO Robot Grendizer naar mijn weten nooit echt populair geweest, maar in de omliggende landen en de Arabische wereld was dit een van de populaire animeseries in de jaren tachtig. De serie zelf dateert echter uit de jaren zeventig, is gebaseerd op een manga uit de jaren zestig, geschreven door Go Nagai, en maakt deel uit van de grotere Mazinger-franchise. Het lijkt misschien vreemd dat er nu pas voor het eerst een spel komt van deze reeks, maar heel wat oudere gamers zullen waarschijnlijk vanuit nostalgisch standpunt verheugd zijn met de komst van deze adaptatie. Het feit dat er volgend jaar een reboot van de serie komt, zit er misschien ook wel voor iets tussen natuurlijk.
Preview: The Crew Motorfest
  • 1
  • 2
Een game waar waarschijnlijk heel wat racefanaten naar uitkijken, naast uiteraard Forza Motorsport, is The Crew Motorfest. Dit derde deel in de openwereld racegameserie van Ubisoft verschijnt op 14 september voor pc en de PlayStation- en Xbox-consoles. Op gamescom mocht ik alvast even hands-on gaan met de game en proeven van de opening van het spel.
Grote update en eerste uitbreiding op komst voor Park Beyond
  • 0
  • 0
De matige ontvangst van Park Beyond is de makers van het spel duidelijk niet ontgaan. Tijdens de mediapresentatie van Bandai Namco op gamescom werd namelijk een tipje van de sluier gelicht over een aankomende grote update en de eerste uitbeiding, die beiden beschikbaar zullen zijn vanaf 29 september. De update introduceert versie 2.0 van het spel, wat aangeeft dat het spel heel wat veranderingen is ondergaan, en de eerste DLC zal een extra extreem kante toevoegen aan deze pretparksimulator.

De belangrijkste feature die wordt geïntroduceerd met de update is de mogelijkheid tot het sharen van je park en je zelfgebouwde attracties , aangedreven door mod.io.Dit is iets dat zeer belangrijk is voor de community van het spel, zeker gezien je cross-platform zal kunnen delen. Daarnaast hebben de makers ook tal van quality of life-verbeteringen toegevoegd aan het spel, waaronder verbeteringen op vlak van de...
Preview: Warhammer 40,000: Space Marine 2
  • 0
  • 3
De kwaliteit van games gebaseerd op de Warhammer-IP is zeer wisselvallig, maar gelukkig zijn er toch enkele titels die snel hun weg vinden naar de harten van gamers. Zelfs als ze nog vele ruwe kantjes vertonen, zoals bijvoorbeeld Warhammer 40,000: Space Marine, een shooter uit 2011 voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. De gemengde reacties destijds konden niet verhinderen dat het spel een bepaalde cultstatus verwierf. Hoewel we er lang op hebben moeten wachten, krijgen we later dit jaar eindelijk sequel voorgeschoteld.
Tripwire Interactive licht een tipje van de sluier voor Killing Floor 3
  • 0
  • 0
Dinsdag werd aangekondigd dat Tripwire Interactive werkt aan Killing Floor 3. Na meer dan zeven jaar ondersteuning voor Killing Floor 2, lijkt er dus langzaamaan een einde te komen aan dit verhaal. Maar niet getreurd want met Killing Floor 3 lijkt er een waardige opvolger in de maak te zijn. Tijdens Gamescom mocht ik even samenzitten met twee medewerkers van Tripwire Interactive die me graag wat meer uitleg gaven over hun nieuwe aankomende titel.

Zeven jaar is een lange periode en hoewel zo'n lange ondersteunig alleen maar kan toegejuicht worden, leek het hoog tijd voor iets nieuws. Zo liet de focus op een nieuwe game de makers toe om te switchen van de Unreal Engine 3 naar de Unreal Engine 5. Het spel zal er hierdoor grafisch heel wat stappen op vooruit gaan. Dit werd meteen duidelijk tijdens de aankondigingstrailer en een exclusieve video preview die ik te zien kreeg. Het...
Preview: The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone
  • 0
  • 1
In 2021 bracht Microïds The Smurfs: Mission Vileaf op de markt, een al bij al geslaagde videogame-adaptatie van deze iconische blauwe stripfiguurtjes. Twee jaar later is de tijd aangebroken voor ronde twee, want op twee november verschijnt het vervolg The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone.
Preview: Gangs of Sherwood
  • 1
  • 3
Met Baldur's Gate III heeft ons kleine Belgenlandje een wereldhit te pakken, maar er verschijnt dit jaar nog een spel van Belgische makelij dat de moeite waard is om in het oog te houden. Ik heb het dan over Gangs of Sherwood van het in Charleroi gelegen Appeal Studios. Deze naam zal misschien een belletje doen rinkelen, want de studio ken je waarschijnlijk van de Outcast-reeks. De ontwikkelaar maakt intussen deel uit van THQ Nordic voor wie ze momenteel Outcast 2: A New Begining aan het maken zijn, maar eerst brengen ze nog de bovengenoemde titel uit in samenwerking met Nacon.
Preview: Foamstars
  • 0
  • 1
Het succes van hero shooters en de Splatoon-serie van Nintendo is Square Enix duidelijk niet ontgaan. Maar kan de studio achter Dragon Quest, Octopath Traveler en NieR overtuigen met een kleurrijke 4vs4-multiplayer shooter? Zouden de Japanners zich niet te veel buiten hun comfortzone begeven? Met deze vragen in het achterhoofd ging ik op Gamescom aan de slag met een exclusieve hands-on van deze shooter die verschijnt op PlayStation 4 en 5.
Preview: Ikonei Island: An Earthlock Adventure
  • 0
  • 1
In 2018 bracht Snowcastle Games Earthlock uit, een indietitel geïnspireerd op de klassieke RPG's uit de jaren negentig. Volgend jaar zal de sequel Earthlock 2 verschijnen, maar in de tussentijd kunnen we wel nog steeds op avontuur gaan in deze wereld in Ikonei Island: An Earthlock Adventure. Dit nieuwste spel van de Noorse ontwikkelaar verscheen vorig jaar in Early Access op pc en verschijnt binnenkort ook op de PlayStation- en Xbox-consoles. Een Nintendo Switch-versie is ook in ontwikkeling, maar deze zal op een latere datum verschijnen. Op Gamescom mocht ik alvast even hands-on gaan met het spel.
Review: Armored Core VI: Fires of Rubicon
  • 0
  • 9
Voor velen zal de Dark Souls-reeks de eerste kennismaking geweest zijn met de bikkelharde spellen van FromSoftware. Voor mij was het echter Armored Core 2 op PlayStation 2 die me voor het eerst liet proeven van het meesterschap van deze Japanse studio. Van de latere delen heb ik er ook een aantal gespeeld, maar het was vooral dit tweede deel dat een grote indruk heeft nagelaten op de toenmalige veertienjarige snotaap dankzij de bikkelharde actie en de indrukwekkende mechs. Na Armored Core: Verdict Day uit 2013 ging de reeks in een winterslaap, maar kijk eens aan. Tien jaar later krijgen we eindelijk het nieuwste deel in deze iconische reeks voorgeschoteld.
Review: Baldur's Gate III
  • 9
  • 13
Wie had ooit kunnen denken dat zowel letterlijk als figuurlijk een van de grootste games van het jaar uit ons kleine Belgenlandje zou komen? Het stond echter lang niet in de sterren geschreven dat Larian Studios de fakkel van BioWare zou overnemen, want de eerste keer dat ze aanklopten bij Wizards of the Coast werden ze al snel naar de deur gewezen omdat ze volgens hen nog te groen achter hun oren zagen. Gelukkig liet het team zich niet doen en leverden ze het meesterlijke Divinity: Original Sin 2 af, waardoor Wizards of the Coast alsnog interesse had in een samenwerking. Na enkele jaren van ontwikkeling, waarvan drie in Early Access, kende Baldur's Gate III eindelijk een volwaardige release eerder deze maand en kunnen pc-spelers op avontuur trekken in de wereld van Faerûn.
Batman Arkham Trilogy verschijnt op 13 oktober voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
In juni kregen we te horen dat Rocksteady's Batman-trilogie zal verschijnen voor de Nintendo Switch. Gisteren maakte Nintendo via Twitter bekend dat de trilogie haar opwachting zal maken op de console op 13 oktober. De drie titels worden geport door Turn Me Up Games, die eerder ook al verantwoordelijk waren voor de Switch-ports van onder andere It Takes Two, Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, Borderlands: Legendary Collection en Journey to the Sagave Planet.

Naast de drie klassieke Batman-games zal deze collectie ook alle DLC bevatten die is verschenen voor de drie games.

DC Universe Online verschijnt eind dit jaar op PS5 en Xbox Series X|S
  • 0
  • 0
De free-to-play MMORPG DC Universe Online, waarin je in de huid van je eigensuperheld in het DC-universum kan kruipen, krijgt deze eindejaarsperiode een release op PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Deze versie zal uiteraard heel wat verbeteringen op technisch vlak met zich meebrengen, maar daarnaast werken de ontwikkelaars ook aan tal van quality of life-verbeteringen voor het spel.

Verder werd de roadmap voor Q3 2023 en Q1 2024, alsook het nieuwste hoofdstuk van de MMO aangekondigd. Episode 46: Justice League Dark Cursed verschijnt in oktober en laat spelers toe om samen met Batman en de leden van de Justice League Dark om een halt to te roepen aan een gevaarlijke vloek die een bedreiging vormt voor alle gebruikers van magie.

Wie meer wil weten over de toekomstige plannen van DC Universe Online in een update van de ontwikkelaars op hun website.

[ATTACH type="full"...
Remake van Lolipop Chainsaw uitgesteld tot 2024
  • 0
  • 1
De culttitel Lolipop Chainsaw van Suda51 en zijn studio Grasshopper Manufacture zou normaal gezien later dit jaar een remake krijgen, ontwikkeld door Dragami Games. Yoshimi Yasuda, de producer van de remake, liet echter weten dat hun remake wordt uitgesteld tot de zomer van 2024. Ze hebben namelijk meer ontwikkelingstijd nodig om zowel fans van de originele versie als nieuwkomers de best mogelijke ervaring voor te schotelen.

Gelukkig was er ook enig positief nieuws te bespeuren. De aankondiging deed ook de officiële naam van de remake uit de doeken. Maak kennis met Lolipop Chainsaw RePOP!

Gothic Remake krijgt nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Hoewel de originele versie van Gothic onlangs nog een port kreeg voor de Nintendo Switch, is de remake van deze klassieke RPG al een tijdje in ontwikkeling. Tijdens de THQ Nordic Digital Showcase 2023 onthulden THQ Nordic en ontwikkelaar Alkimia Interactive een nieuwe trailer voor de remake die de naam Welcome to the Old Camp kreeg. Maak een wandeling door het kamp, ontmoet vriendelijke inwoners of ga sightseeën. Men zegt dat de arena bijzonder leuk is in deze tijd van het jaar!

De remake van Gothic verschijnt binnenkort voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Tweede lading Game Pass-games voor augustus bekend
  • 1
  • 1
Terwijl Sony vandaag een hele hoop games in haar PlayStation Plus-catalogus heeft gegooid, maakte Microsoft ook bekend welke games worden toegevoegd aan haar abonnementsdienst de komende weken. Met slechts vijf titels is het aanbod wat mager, maar gelukkig wel kwaliteitsvol. We krijgen namelijk twee geweldige indie-klassiekers voorgeschoteld, naast drie day one-releases. Eentje hiervan, Sea of Stars, zal trouwens ook beschikbaar zijn via de PlayStation Plus-catalogus. Meer informatie over de titels en de andere voordelen deze maand kan je ontdekken in de blogpost op Xbox Wire.

Nu beschikbaar:
  • Everspace 2 (Xbox Series X|S, cloud)
Binnenkort beschibaar:
  • Firewatch (console, pc, cloud) -...
Review: Nobunaga's Ambition: Awakening
  • 0
  • 3
De naam Kou Shibusawa zal voor de meesten misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar voor de liefhebbers van bepaalde historische grand strategy spellen, zal de naam al snel bekend in de oren klinken. Dit is namelijk het alter ego van Yoichi Erikawa, de oprichter van Koei Tecmo die eveneens aan de basis lag van de reeksen Romance of the Three Kingdoms en Nobunaga's Ambition. Intussen wordt zijn naam gebruikt als merknaam achter deze reeksen, maar ook bijvoorbeeld het paardenracespel Winning Post.
Filmreview: Creed III
  • 0
  • 1
In 2015 bewezen Ryan Coogler en Michael B. Jordan met Creed dat je een boeiende Rocky-film kon brengen waarin Rocky zelf slechts een zijpersonage was. Acht jaar later en met een eerste sequel achter de kiezen die verder bouwde op de erfenis van de Rocky-films, kregen we eerder dit jaar een tweede vervolg. Deze keer viel Sylvester Stallone echter niet te bespeuren. We kregen een eerste test om te zien of de films ook zonder de Italian Stallion een succesverhaal kunnen zijn. De studio leek er alvast veel vertrouwen in te hebben, want MGM zou intussen al werken aan Drago en zo lijkt de toekomst van deze franchise verzekerd te zijn.
Geremasterde versie van Quake II nu beschikbaar
  • 5
  • 0
De veelgeprezen Strogg-stompende first-person shooter van id Software uit 1997 keert verbeterd terug met de Quake II-heruitgave, nu verkrijgbaar op Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, pc, PlayStation 5 en PlayStation 4.

Ervaar het originele spel, verbeterd

Geniet van de originele, authentieke versie van Quake II, nu met:
  • Tot 4K en ondersteuning voor breedbeeldresolutie
  • Verbeterde modellen
  • Verbeterde vijandanimaties en gore
  • Verbeterd AI-gedrag
  • Verbeterde cinematics, dynamische en gekleurde belichting, anti-aliasing en scherptediepte
  • De originele heavy rock soundtrack van Sonic Mayhem, en meer
  • Online multiplayer en co-op ondersteuning
Koop beide originele missiepakketten

Quake II bevat beide originele missiepakketten: "The Reckoning”, met 18 campagneniveaus en 7 deathmatch-maps, en “Ground Zero”, met 15 campagneniveaus en 14 deathmatch-maps.
  • Missie Pakket: The Reckoning
  • Missie Pakket: Ground Zero...
Terug
Bovenaan