Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Dit zijn de PlayStation Plus Catalog- en Classic-games voor augustus
  • 0
  • 0
Sony maakte vandaag bekend welke spellen je volgende week dinsdag als onderdeel van de PlayStation Plus-catalogus kan downloaden. De lijst wordt deze maand aangevoerd door Destiny 2: The Witch Queen en Lost Judgment, maar er zijn nog heel wat andere geweldige titels die je zal kunnen ontdekken. Zo zal je deze maand zelfs met twee day one releases aan de slag kunnen gaan: de multiplayer-extravaganza Moving Out 2 en het klassieke JRPG-eerbetoon Sea of Stars.

Hieronder vind je de volledige lijst, inclusief de Classics die worden toegevoegd. Wie meer wil weten over de individuele titels, kan zoals steeds terecht op de blog van PlayStation.

PlayStation Plus Catalog:
  • Destiny 2: The Witch Queen (PS4, PS5)
  • Lost Judgement (PS4, PS5)
  • Destroy All Humans 2 Reprobed (PS4, PS5)
  • Two Point Hospital: Jumbo Edition (PS4)...
Derde uitbreiding Saints Row, gratis update en releasedatum Steam
  • 0
  • 0
Deep Silver en Volition maken bekend dat de derde DLC-uitbreiding van Saints Row nu verkrijgbaar is. Ook is een grote gratis patch verschenen die het nieuwe gebied Vallejo toevoegt. Daarnaast is aangekondigd dat Saints Row op 24 augustus verschijnt voor Steam.

A Song Of Ice And Dust is een door LARP geïnspireerd verhaal dat speelt in het vervallen gebied Vallejo. Dit verhaal leidt tot de epische climax in het populaire Dustmoot-verhaal van Saint’s Row, over twee “frenemies” (de Boss en Gwen) die, ondanks hun verschillen, elkaar nog steeds haten. Nadat de Dustlanders tijdens een bloederige bruiloft worden verraden, is het tijd om de krachten te bundelen en de Dustfaire te verdedigen tegen de terreur van de Chill Queen en de Frostlanders, paintball voor paintball.

De DLC levert 5 nieuwe campaign-missies, een nieuwe soort vijanden (The Frostlanders), 4 nieuwe voertuigen, wapens, en meer dan 20 outfits en cosmetics. De derde grote gratis update voor de game levert onder andere een...
De Teenage Mutant Ninja Turtles maken de riolen onveilig in Session: Skate Sim
  • 0
  • 2
De 500.000 spelers die zich sinds de release in september 2022 al vermaken met Session: Skate Sim krijgen vandaag een leuke verrassing. Creā-ture Studios en NACON maken namelijk bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Paramount voor een gratis Ninja Turtles-update die vanaf vandaag beschikbaar is!

De Ninja Turtles zijn in Session: Skate Sim gearriveerd om te vieren dat de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem-film is verschenen. Met je controller in de ene hand en een punt peperoni-pizza in de andere, moet je echt oefenen om de beste tricks uit te voeren op een speciale nieuwe locatie. Skateboarding-fans kunnen nu namelijk het rioolsysteem van New York als skatepark gebruiken, en dit in de gedaante van de beroemde helden Leonardo, Michelangelo, Raphael en Donatello. Daarnaast is een gloednieuw filter, geïnspireerd door de stijl van de game, toegevoegd aan de replay-editor, en is een schat aan objecten en content toegevoegd aan dit eerbetoon aan de...
Bordspelreview: Gasha
  • 0
  • 2
Japan, het land van sushi, sake, manga en ... gachapon. Hoewel ik zelf enkele van die capsule toys in huis heb gehaald tijdens mijn reizen naar Japan, waaronder enkele Gundam-mechs, blijf ik de fascinatie van Japanners met dit fenomeen vreemd vinden. De machines met vaak gelimiteerde collectibles en speelgoedjes zijn enorm populair in het land en je kan in multimediawinkels rijen en rijen met gachaponmachines vinden. Het is er zo populair dat het zelfs een model is in vele Japanse (en in het verlengde Chinese) mobile games die als snel worden gelabeld als gacha games.
Aftellen naar Ahsoka met twee nieuwe trailers
  • 0
  • 1
Voor de Star Wars-fans is het momenteel aftellen naar de release van Ahsoka, de nieuwste serie in het Star Wars-universum waarin Ahsoka Tano centraal staat. Ahsoka ken je waarschijnlijk uit de animatiereeks Star Wars: The Clone Wars en ze dook voor het eerst op als live-action personage in The Mandalorian. De rol van Ahsoka wordt vertolkt door actrice Rosario Dawson, maar je zal ook Lars Mikkelsen, David Tennant, Ray Stevenson en Mary Elizabeth Winstead zien opduiken in de serie, die werd ontwikkeld door Jon Favreau en Dave Filoni.

Om het wachten tot 23 augstus, de dag waarop we de eerste twee afleveringen zullen kunnen zien, wat te verzachten, kan je alvast onderstaande trailers die gisteren online werden geplaatst, ontdekken.

Roguelite Ninja or Die: Shadow of the Sun nu beschikbaar voor pc
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft gisteren aangekondigd dat Ninja or Die: Shadow of the Sun, de supersnelle roguelite ontwikkeld door Nao Games, nu verkrijgbaar is voor pc via Steam. Het spel speelt zich af in het hart van een catastrofale gebeurtenis in Edo Japan en is geïnspireerd op Japanse folklore. Het nodigt spelers uit om gewelddadig precisieplatformen te beheersen in een combinatie van extreme snelheid en besturing met één druk op de knop.

In Ninja or Die: Shadow of the Sun ben je een gewone zakkenroller die door een katastrofe is getransformeerd in een dodelijke Ninja met bliksembeweeglijkheid. Maar je bent niet de enige! De Ramen-verkoper wordt een Samurai. De Maiko wordt een moordende Geisha. Je domein van kleine criminaliteit verandert in een uitzinnige neonwereld van shogunkastelen, magische vallen en parachuterende huurmoordenaars. Iemand heeft je verstrikt in een lus van chaos... niet om je te doden, maar om je te beschermen tegen iets ergers.

Xbox op Gamescom 2023
  • 0
  • 2
Vandaag heeft Xbox details gedeeld over wat er op de planning staat voor Gamescom 2023. Dit jaar zullen ze aanwezig zijn met de grootste stand die ze ooit hebben gehad op Gamescom, met een enorme hoeveelheid spannende nieuwe games die naar console, pc en Game Pass komen, fantastische fotomomenten, de terugkeer van Xbox FanFest en nog veel meer.

Op de beursvloer zal je exclusieve theaterpresentaties van Starfield, Forza Motorsport en Ara: History Untold kunnen ontdekken. Towerborne, het nieuwste avontuur van de ontwikkelaars van Stoic, zal voor het eerst hands-on zijn en we hebben de nieuwste content voor The Elder Scrolls Online en Microsoft Flight Simulator. Daarnaast zullen meer dan 25 titels van third party partners en ID@Xbox vrienden speelbaar zijn, waaronder de werelddebuten van GSC Game World's S.T.A.L.K.E.R 2, Overkill Software en Starbreeze Studios' Payday 3, DontNod's onlangs aangekondigde Jusant, FromSoftware's Armored Core VI : Fires of Rubicon, Party Animals van...
Fate/Samurai Remnant krijgt tweede trailer
  • 0
  • 0
Koei Tecmo en ontwikkelaar Omega Force onthulden ontlangs een tweede trailer van hun aankomende actie-RPG, Fate/Samurai Remnant. De trailer onthult de identiteit en beweegredenen van de nieuwe Servants die mee zullen vechten in de nieuwste Heilige Graaloorlog. Fate/Samurai Remnant is momenteel in ontwikkeling voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en Windows PC via Steam, en zal op vanaf 28 september beschikbaar zijn

In de hele Fate-franchise vechten paren van meesters en heldhaftige geesten - ook wel dienaren genoemd - door de geschiedenis heen in een reeks Heilige Graaloorlogen, waarbij het winnende duo een eeuwenoud artefact ontvangt dat wensen vervult. Fate/Samurai Remnant gaat verder met de epische Heilige Graaloorlog in het Japan van de Edo-periode, waarin spelers de jonge samoerai Miyamoto Iori en zijn dienaar Saber besturen. Hier staat een strijd tussen zeven paar meesters en dienaren op het punt te beginnen terwijl het Waxing Moon Ritual zich in de schaduwen...
Nieuwe trailer toont je de duistere zijde van Mars in Fort Solis
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Fallen Leaf en uitgevert Dear Villagers hebben een gloednieuwe gameplaytrailer uitgebracht voor hun aankomende filmische sciencefictionavontuur Fort Solis, dat op 22 augustus verschijnt voor PlayStation 5, pc en Mac. Spelers moeten het mysterie van de vermiste bemanning oplossen, cruciale beslissingen nemen en uit het kamp zien te ontsnappen.

Deze nieuwste trailer laat de setting en de personages zien waaruit Fort Solis bestaat, met een intro van hoofdrolspeler Roger Clark (Arthur Morgan in Red Dead Redemption 2). Als ingenieur Jack Leary moet je reageren op een noodsignaal te midden van een zandstorm in de bloedrode woestenij van de Marswoestijn. Verken het station Fort Solis op je eigen tempo en verzamel aanwijzingen uit de bunkers, laboratoria, bemanningsverblijven en het ruige, stormachtige oppervlak om te begrijpen welk raadselachtig lot de bewoners is beschoren. Naarmate de nacht langer wordt, escaleren de gebeurtenissen, lopen ze uit de hand en wordt het...
Call of Duty: Modern Warfare II en Warzone Season 5-update nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Van een nieuwe wending in het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare, tot indrukwekkende gratis content drops in zowel Modern Warfare II als Warzone, tot het vieren van de 50e verjaardag van hiphop; maak je klaar voor Season 05.
Hierbij een overzicht van de nieuwe content in Season 5 van Call of Duty: Modern Warfare II en Warzone:
  • Call of Duty: Modern Warfare II
    • Een aanval uit het verleden; Punta Mar stapt in het heden. Een terugkerende Call of Duty 4: Modern Warfare-map en een gloednieuwe locatie zijn de twee belangrijkste maps bij de lancering. Plus: twee extra Gun fight maps.
    • Nieuwe core map in het seizoen. Bezoek de DRC - Zone 1 onderzoekscampus, klein, gebouwd voor snelle actie en gevestigd in de buurt van Building 21, voor snelle chaotische core-gevechten, komt halverwege het seizoen.
    • Richt ravage aan, grijp de vlag en wapen je in drie nieuwe modi. Modern Warfare II bevat een spelmodus in arena-stijl voor meerdere spelers...
Square Enix kondigt Dawntrail-uitbreiding aan voor Final Fantasy XIV
  • 0
  • 0
Square Enix heeft onlangs aangekondigd dat Final Fantasy XIV een vijfde uitbreiding krijgt genaamd Dawntrail. Dit vijfde en laatste uitbreidingspakket voor de hooggeprezen MMORPG verschijnt in de zomer van 2024 en werd door producer en director Naoki Yoshida onthuld tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival 2023 in Las Vegas. De aankondiging werd vergezegd door een teaser-trailer die een voorproefje geeft op het komende avontuur, waarin de Warrior of Light voor het eerst naar de nieuwe wereld Tural reist.

De nieuwe uitbreiding levert een schat aan verse content, inclusief een verhoogde level cap, diverse nieuwe jobs, uitgestrekte nieuwe gebieden, nieuwe bevriende stammen, nieuwe kerkers, en nieuwe gevechtscontent zoals FATEs, Hunts, Treasure Hunts, Sidequests, en veel meer. Hieronder enkele van de features waar spelers naar kunnen uitkijken:
  • Reis naar de nieuwe wereld Tural en zijn hoofdstad Tuliyollal
  • Verken nieuwe gebieden, inclusief het bergachtige Urqopacha en...
Review: Sword & Fairy Inn 2
  • 0
  • 0
Vorig jaar mocht ik dankzij Sword and Fairy: Together Forever voor het eerst kennismaken met de Sword and Fairy-reeks, ook wel gekend als Chinese Paladin in thuisland China. Deze langlopende reeks kan je een beetje beschouwen als de Chinese tegenhanger van Final Fantasy en net zoals deze geliefde RPG-reeks kent ook Sword and Fairy tal van spin-offs. Een van deze spin-offs is Sword and Fairy Inn uit 2001, een cozy life simulatiespel waarin je als speler een herberg runt. Dit spel kreeg in 2021 een animatieserie en in 2022 een sequel voor pc. Deze sequel heeft sinds kort ook zijn weg gevonden naar de Nintendo Switch.
Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged gaat fast en furious in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Milestone en Mattel kondigden gisteren een samenwerking aan met Universal Games en Digital Platforms om content geïnspireerd door een van de populairste wereldwijde filmfranchises, Fast & Furious, op te nemen in Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged. Vanaf de eerste dag kunnen spelers genieten van de onstuitbare Dodge Charger SRT Hellcat Widebody, een van de iconische auto's uit de Fast & Furious-saga, met meer voertuigen uit de franchise die na de lancering worden toegevoegd als downloadbare content.

Deze samenwerking bezegelt een spannende nieuwe synergie in de game-industrie, waarbij populaire intellectuele eigendommen van twee entertainmentbedrijven die zich hebben gevestigd in de popcultuur worden gecombineerd. De associatie tussen Hot Wheels Unleashed en Fast & Furious kwam eerder dit jaar al naar voren in Universal Pictures' Fast X, het nieuwste hoofdstuk in de wereldwijde Fast & Furious Saga, waarin...
Front Mission 2: Remake toont haar belangrijkste features in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Dat de eerste Front Mission niet de enige in de reeks is die een remake krijgt, is al een tijdje geweten. De remakes van deel twee en drie zijn intussen ook onderweg, al werd de remake van Front Mission 2 voor onbepaalde tijd uitgesteld en is er nog weinig geweten over de remake van de derde titel. Uitgever Forever Entertainment en ontwikkelaar Storm Trident hebben vandaag wel een nieuwe trailer van Front Mission 2: Remake vrijgegeven waarin ze een licht werpen op de belangrijkste features waar we ons aan mogen verwachten.

Front Mission 2: Remake zal in eerste instantie enkel verschijnen voor Nintendo Switch, maar gezien dat Front Mission 1st: Remake na enkele maanden ook is verschenen voor de andere platformen, is de kans groot dat ook deze tweede remake zijn weg zal vinden naar pc en...
Broforce Forever verschijnt op 8 augustus
  • 0
  • 0
Vandaag maakte Devolver Digital de datum bekend waarop we opnieuw zullen vechten voor onze vrijheid, niet van tirannie, onderdrukking of vervolging, maar tegen vernietiging. Broforce Forever, de langverwachte gratis update voor de meest patriottische videogame van 2015, verschijnt namelijk op 8 augustus voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en voor het eerst Xbox One via Game Pass.

Deze laatste update voor Broforce biedt een verbeterde en uitgebreide campagne met nieuwe unlocks, samen met zes nieuwe ultra patriottische bros, vier nieuwe democratieverspreidende uitdagingslevels en de ultieme uiting van militaire macht - bugfixes! De beste manier voor een terugkerende speler om hiervan te genieten is door de hele campagne opnieuw te spelen. En nog een keer. Voor altijd.

Om de aanstaande lancering te vieren, is Broforce aanstaande zondag 30 juli met 80% korting...
Mortal Kombat 1 gesloten beta begint op 18 augustus
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en NetherRealm Studios kondigen de gesloten beta van Mortal Kombat 1 aan. De beta gaat op 18 augustus van start op PlayStation 5, Xbox Series X en Xbox Series S. De beta eindigt op 21 augustus. Iedereen die de game pre-ordert, kan deelnemen aan de beta. Hieronder kan je ontdekken wat er allemaal in de gesloten beta zit:

Vechters:
  • Liu Kang
  • Sub-Zero
  • Kenshi
  • Johnny Cage
  • Li Mei
Kameo's:
  • Kano
  • Sonya
  • Jax
  • Frost
Stages:
  • The Teahouse
  • Johnny Cage's Mansion

x5r7ttxSHaPVxSLY4b8rMh.jpg
Sword & Fairy Inn 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Eastasiasoft, uitgever van de Mugen Souls- en Rainbow Skies-series, kondigt in samenwerking met Softstar Entertainment met trots aan dat hun gezellige RPG fantasy innkeeper simulator, Sword & Fairy Inn 2 nu verkrijgbaar is op Nintendo Switch.

Bekende gezichten uit het hele Sword & Fairy-universum komen samen om een herberg te runnen en een gelukkig leven op te bouwen in Sword & Fairy Inn 2, een schattige en ongedwongen levenssimulatie-RPG die een enorme verscheidenheid aan gameplaymechanieken combineert met een schattige chibi-stijl! Beheer een familierestaurant, reis de wereld rond op zoek naar legendarisch keukengerei, handel in speciale etenswaren, kweek gewassen, speel minigames en nog veel meer! Maar boven alles moet je ervoor zorgen dat je klanten tevreden zijn met de diensten die je levert, zodat er meer mensen naar het dorp komen en je herberg een bruisend succesverhaal wordt!

Terwijl je de herberg beheert, kun je specifieke rollen toewijzen aan elk personage dat...
Bandai Namco Europe lanceert eigen YouTube-kanaal met gamemuziek en iconische soundtracks
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigt vandaag de opening aan van Bandai Namco Game Music, haar YouTube-kanaal gewijd aan Original Game Soundtracks, waaronder die van wereldberoemde licenties zoals Elden Ring, Tekken en Tales of Arise.

Fans kunnen nu gratis luisteren naar de Original Game Soundtracks van de volgende franchises:
  • Code Vein
  • Dark Souls
  • Elden Ring
  • Little Nightmares
  • Soulcalibur
  • Tales of Arise
  • Tekken
  • The Dark Pictures Anthology
  • Park Beyond
Het kanaal biedt meer dan duizend iconische tracks en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

"Muziek is een van de belangrijkste onderdelen die een videogame kan veranderen in een epische reis die voor altijd voortleeft in de herinneringen van spelers. Door dit Game Music-kanaal te openen, kunnen we de meest memorabele soundtracks uit onze games met zoveel mogelijk mensen delen en onze IP's uitbreiden tot buiten de wereld van videogames. We...
Closed Beta voor Payday 3 aangekondigd
  • 1
  • 0
Deep Silver en Starbreeze maken met plezier bekend dat van 2 – 7 augustus een technische Closed Beta zal plaatsvinden voor Payday 3, de ultieme co-op overval-fantasie. Spelers kunnen zich registreren voor de kans om de game te spelen op Steam en Xbox Series S|X.

De Payday 3 Closed Beta laat spelers het volgende spelen:
  • The original gang: Dallas, Hoxton, Chains en Wolf. De unieke, clownmaskers dragende personages die de PAYDAY-franchise berucht maakten zijn allemaal speelbaar, elk met hun eigen unieke vaardigheden.
  • No rest for the wicked, een klassieke heist waarin spelers een kleine bank mogen verlossen van het geld uit hun overvolle kluis. Spelers kunnen zelf kiezen of ze de buit binnenhalen zonder dat iemand het merkt, of juist met getrokken wapens de bank bestormen.
  • Alle moeilijkheidsniveaus zijn speelbaar, met een level cap van Infamy Level 22 en Weapon Level Progression op 8.
Enthousiaste overvallers kunnen zich op deze adressen aanmelden voor een kans...
Lords of the Fallen toont 20 minuten brute gameplay
  • 0
  • 0
Hexworks, een CI Games studio, heeft vandaag een gloednieuwe Extended Gameplay Presentation-video van twintig minuten met gameplay en commentaar uitgebracht voor de langverwachte dark-fantasy action-RPG Lords of the Fallen. Deze game verschijnt op vrijdag 13 oktober en levert een volledige reboot van de franchise. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor pc, PS5 en Xbox Series X/S.

De nieuwe video toont een uitgestrekte, halfopen wereld en enkele van de gevarieerde en beklemmende omgevingen waar spelers doorheen moeten reizen tijdens hun missie om de demonengod Adyr te verslaan. Doordat elk hoofdgebied met minstens twee andere gebieden is verbonden, kunnen spelers grotendeels zelf bepalen in welke volgorde ze door deze landen trekken. In deze uitgebreide RPG-ervaring moeten ze overigens niet één maar twee werelden overleven, dankzij het unieke dual realm-mechanisme van de game.

Naast het levende rijk Axiom is er de ondode tegenhanger genaamd Umbral. Elk rijk heeft zijn eigen unieke...
Terug
Bovenaan