Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Vlad Circus: Descend Into Madness verschijnt op 17 oktober
  • 0
  • 1
Vlad Circus: Descend into Madness, het 2D pixel-art horroravontuur van ontwikkelaar Indiesruption (Nine Witches) en uitgever Blowfish Studios, heeft een releasedatum te pakken en verschijnt op dinsdag 17 oktober voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam, Epic Games Store en GOG.

Dwaal door een griezelig Victoriaans landhuis als voormalig circusclown Oliver "Lazy Ollie" Mills. Navigeer door de kronkelige gangen, trotseer angstaanjagende hallucinaties en helse gruwelen terwijl je uitdagende puzzels oplost door het hele landgoed. Ontdek aanwijzingen om Ollie een stap dichter bij de gruwelijke waarheid van het verleden te brengen, maar alleen als zijn tanende verstand de nacht overleeft.

Nieuwe trailer geeft meer prijs van NARUTO x BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS
  • 0
  • 0
Ontdek in de aanloop naar de release van NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS op 17 november 2023 meer over de gameplay in deze nieuwe trailer en krijg een sneak peek op de originele Special Story-modus van de game. NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS kan je nu pre-orderen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

In Battle kunnen spelers kiezen uit het grootste rooster in een Naruto-game, met meer dan 130 personages, waaronder tien nieuwe toevoegingen. Als ze tegenover hun tegenstanders staan, kunnen ze verschillende combo's gebruiken en zelfs van leider wisselen om de druk op hun tegenstander te houden.

Ninjutsu en Awakening zullen ook een belangrijke rol spelen. In dit spel kunnen spelers tot zes Ninjutsu-vaardigheden oppikken om het voordeel tegen hun tegenstanders te nemen. Ze kunnen ook ontwaken in een nieuwe vorm die hen meer kracht geeft om het tij in hun voordeel te keren. Om te proberen het gevecht te...
The Talos Principle 2 heeft releasedatum te pakken
  • 1
  • 2
Croteam en Devolver Digital kondigden gisteren aan dat The Talos Principle 2, het langverwachte vervolg op de succesvolle metafysische puzzelgame uit 2014, op 2 november uitkomt voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X, en dit voor de prijs van €28,99. Introspectieve geleerden kunnen vanaf nu tot de lancering profiteren van 10% pre-orderkorting op Steam. Daarnaast krijg je op Steam tot 3 oktober 90% korting op het originele The Talos Principle en de bijbehorende Road to Gehenna DLC. Consolespelers kunnen het spel vanaf begin oktober pre-orderen.

The Talos Principle 2 bouwt verder op het geliefde origineel met meer breinbrekende puzzels om op te lossen, nieuwe puzzelmechanieken, een rijkere verhaallijn, meer geheimen om te ontdekken en de grootste, vreemdste wereld die Croteam ooit heeft gebouwd. In een verre toekomst waar de mensheid al lang is uitgestorven, leeft de menselijke cultuur voort door middel van eindeloze robots die naar ons evenbeeld zijn gemaakt. Tijdens je...
FACTS brengt superster James McAvoy naar België
  • 1
  • 4
De Belgische comic con FACTS strikt als headliner de wereldberoemde acteur James McAvoy, bekend als onder meer Professor X uit de meest recente X-Men-blockbusters en voor M. Night Shyamalans Split en Glass, Atonement, Wanted, The Chronicles of Narnia, en zo veel meer. Hij zakt op zaterdag 21 oktober af naar Flanders Expo, waar je met hem op de foto kan, een handtekening kan scoren en kan luisteren naar zijn Q&A.

Sinds zijn passage als autodief Steve McBride in de Britse serie Shameless ging het hard voor McAvoy. Hij ontving internationale lof voor onder meer zijn vertolking van Professor Xavier in de superheldenfilm X-Men: First Class en de daaropvolgende X-Men-reeks, Victor Frankenstein in 2015 naast Daniel Radcliffe en de 23 persoonlijkheden van het hoofdpersonage in M. Night Shyamalans thriller Split.

Hij verscheen in de horrorfilm It: Chapter Two, de fantasy-film The Chronicles of Narnia, het historisch drama Atonement, de actiefilm Wanted, The Last King of Scotland, His Dark...
Bordspelreview: Droomcruise
  • 0
  • 1
Ook al was het weer er deze keer niet altijd naar, toch is de zomer het ideale moment om op een cruise te gaan. Ook wij hadden een droomcruise deze vakantie, alleen vond onze cruise wel in een wat ander formaat plaats. Wij speelden namelijk Droomscruise, een bordspel van Malte Kischkel en Moritz Schuster dat bij ons wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games. Zij stuurden een kopie van het spel op zodat we konden nagaan of dit een echte droomcruise is en geen zinkend schip.
Assassin’s Creed Nexus VR verschijnt op 16 november
  • 2
  • 2
Vandaag kondigde Ubisoft aan dat Assassin's Creed Nexus VR, de eerste AAA VR-titel van de franchise op 16 november 2023 verschijnt op het Meta Quest Platform, dat de Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro omvat, en dit voor de retailprijs van € 39,99.

De nieuwe trailer onthult Abstergo's sinistere plan om het geloof van mensen te manipuleren met behulp van eeuwenoude technologie. Om Free Will te verdedigen, gaan spelers op reis door de nieuw ontdekte herinneringen van drie meestermoordenaars uit drie verschillende tijdperken, elk met hun eigen set wapens voor een unieke gameplay-ervaring met elk van hen. Ze voegen zich bij Connor midden in de Amerikaanse Revolutie, gaan op in de menigte en verslaan vijanden met een krachtige worp met een tomahawk. Spelers kunnen ook de wereld van Kassandra in het oude Griekenland omarmen, haar boog trekken en de iconische geloofssprong vanaf historische monumenten maken. Tot slot gebruiken ze Ezio's heimelijke verborgen messen om hun...
Tweede seizoen van Blood Bowl 3 nu beschikbaar
  • 1
  • 0
Cyanide Studio en NACON maken met plezier bekend dat het tweede seizoen van Blood Bowl 3 vandaag begint. Nieuw in dit seizoen zijn: een nieuwe factie, de toeschouwerstand en een nieuwe Blood Pass! Blood Bowl 3 is verkrijgbaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Het tweede seizoen van Blood Bowl 3 introduceert een nieuwe factie genaamd de Underworld Denizens, een team dat bestaat uit de slechtste wezens uit de onderwereld: Skaven, Goblins, Snotlings & Trolls. De spelers in deze factie worden door iedereen verafschuwd vanwege hun afstotelijke verschijningen – veroorzaakt door mutaties van met warpstone doordrenkte paddenstoelelixers – en vanwege hun bijzonder achterbakse tactieken. Hoewel ze niet de sterkste figuren zijn, uitgezonderd de Rat Ogres & Trolls, vormen de spelers van deze factie nog steeds formidabele tegenstanders vanwege hun wendbaarheid en gebruik van Snotlings die tegenstanders als kanonnenvoer overspoelen. De Underworld Denizens worden...
The Dark Pictures Anthology: Little Hope verschijnt in oktober voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Wanneer hun bus door slecht weer wordt omgeleid via het stadje Little Hope, lijkt het erop dat een collegeklas met gespannen relaties een gelukkige ontsnapping heeft gehad wanneer hun bus verongelukt en ze relatief ongedeerd uit het wrak tevoorschijn komen. Terwijl ze dit schijnbaar verlaten stadje verkennen, raken ze gevangen in een mysterieuze, ondoordringbare mist. Terwijl ze op zoek gaan naar een manier om te ontsnappen, komen ze visioenen uit het verleden tegen die hen achtervolgen vanuit de schaduwen.

Door deze mysterieuze visioenen zijn ze getuige van het gruwelijke verleden van de stad en de verschrikkelijke gebeurtenissen van de Andover Witch Trials. Ze moeten achter de beweegredenen van deze verschijningen zien te komen en ontsnappen uit Little Hope terwijl helse demonen hen meedogenloos achtervolgen.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope verschijnt op 5 oktober 2023 op Nintendo Switch voor de prijs van €19,99 en is nu beschikbaar voor...
Octopath Traveler II komt begin 2024 naar Xbox en Windows
  • 0
  • 0
Square Enix ern X-box hebben gisteren bekendgemaakt dat Octopath Traveler II, het nieuwste deel in de hooggeprezen RPG-serie Octopath Traveler, begin volgend jaar verschijnt voor Xbox en Windows pc.

Octopath Traveler II is ontwikkeld door hetzelfde team als de voorganger, waarvan wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht, en biedt een verbeterde vorm van de kenmerkende HD-2D-beelden van het origineel: een betoverende mix van retro-2D-personages en prachtige 3D-omgevingen. De nieuwe verhaallijn, personages en features maken dit een perfect deel voor nieuwkomers in de serie, terwijl spelers van de voorganger weer zullen genieten van de unieke charme van deze RPG. Spelers kunnen met acht gevarieerde personages een heel eigen avontuur beleven, inclusief spannende verkenningstochten en turn-based gevechten.

Nacon kondigt nieuwe controller aan voor PlayStation 5
  • 2
  • 3
Nacon kondige vandaag de komende release aan van een nieuwe controller die speciaal voor PlayStation is ontworpen. Met meer dan 6 miljoen verkochte Nacon PS4-controllers, inclusief de 1,6 miljoen van zijn naconPro-lijn die sinds 2016 zijn verkocht, zijn de features van Nacon-controllers een hit bij vele competitieve gamers.

De Revolution 5 Pro is het resultaat van jaren research en constante gesprekken met spelers en professionele gamers over eerdere Nacon-controllers. Het resultaat is een unieke controller wat betreft design, ergonomie, comfort, precisie en technologische innovatie. Tot de nieuwe features behoort de Hall Effect-technologie, die grotere nauwkeurigheid mogelijk maakt met de joysticks en triggers, evenals een zeer lange levensduur. De hele controller is ontworpen met verantwoordelijk voor het milieu in het achterhoofd. De optie om belangrijke componenten te kunnen repareren en vervangen was vanaf de eerste ontwikkelfase van groot belang.

De officieel...
My Hero Ultra Rumble verschijnt op 28 september 2023
  • 0
  • 0
My Hero Ultra Rumble, de online multiplayer game gebaseerd op het My Hero Academia-universum, komt 28 september uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De gevechten zullen hevig zijn en elk personage zal zijn Quirk tot het uiterste drijven. Held of schurk, het is tijd om je op te warmen, de strijd begint volgende week!

Eijiro Kirishima, Momo Yaoyorozu en Ibara Shiozaki voegen zich bij het rooster dat al te zien was in de Open Beta Test van My Hero Ultra Rumble: spelers kunnen nu kiezen uit 18 van hun favoriete Heroes en Villains om een team te vormen en te strijden voor de overwinning in een battle royale game. Acht teams van drie spelers gaan de strijd aan om als laatste overeind te blijven in een enorme fase en moeten vechten om te overleven, maar ook in beweging blijven omdat het strijdgebied krimpt naarmate de tijd verstrijkt, waardoor ze steeds dodelijker confrontaties met hun rivalen moeten aangaan.

Spelers kunnen een voorsprong op de game krijgen door het...
SEGA lost nieuwe info rond aankomende Like a Dragon-games
  • 0
  • 1
SEGA heeft vandaag nieuwe informatie vrijgegeven rond de twee aankomende Like a Dragon-games, de opvolgers van de geliefde Yakuza-serie. Zo werden we getrakteerd op het openingsfilmje van Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, met het originele themalied "Katatoki" van Yojiro Noda en J.I.D. Deze spin-off zal de gebeurtenissen van Yakuza 6: The Song of Life en Yakuza: Like a Dragon met elkaar verbinden en vormt zo een soort van proloog voor Like a Dragon: Infinite Wealth, het langverwachte nieuwe deel in de reeks dat onze twee helden, Kazuma Kiryu en Ichiban Kasuga, zal samenbrengen voor een episch en dramatisch avontuur waarbij de reeks ook voor het eerst overzees gaat met Hawaii als locatie.

Deze laatste titel kreeg vandaag bovendien een releasedatum opgeplakt. Like a Dragon: Infinite Wealth zal verschijnen op 24 januari 2024 voor pc en de Xbox- en PlayStation-consoles. Deze aankondiging werd vergezeld door een nieuwe verhaaltrailer én een nieuwe gameplaytrailer die...
One Piece krijgt tweede seizoen op Netflix
  • 0
  • 5
Wie het nieuws rond Netflix opvolgt zal het waarschijnlijk niet ontgaan zijn: hun live-action adaptatie van One Piece is in tegenstelling tot alle verachtingen in een groot succes geworden. Hun track record met betrekking tot manga/anime-verfilmingen was tot nu toe immers bedenkwaardig, maar met deze verfilming van Eiichiro Oda's mangaklassieker lijken ze eindelijk een schot in de roos te hebben.

Het kwam dan ook als een grote verrassing dat Oda-san zelf enkele dagen geleden het tweede seizoen van de serie aan te kondigen. Een reden voor het succes is waarschijnlijk dat Oda direct betrokken is bij de productie van de show. In de video waarin hij de aankondiging doet, bedankt hij dan ook vanuit heel zijn hart alle fans, zowel oude en nieuwe, voor hun vertrouwen in deze serie. In dit nieuwe seizoen zal ook het geliefde personage Chopper zijn opwachting maken, maar wanneer hij de Straw Hat Pirates zal vervoegen, werd nog niet meegedeeld...
Assassin's Creed: Mirage maakt pc-vereisten bekend
  • 0
  • 0
Assassin's Creed Mirage lanceert op 5 oktober en als je er naar uitkijkt om het negende-eeuwse Bagdad op de pc te verkennen, heeft Ubisoft alvast de pc-vereisten bekendgemaakt om je te helpen de juiste instellingen te kiezen voor de best mogelijke ervaring met je machine, evenals een lijst met extra functies waarvan je kunt profiteren als je de juiste hardware hebt.

Terwijl je de reis van Basim beleeft om een Hidden One te worden en uitgebreide onderzoeken en moorden uitvoert, kun je jezelf onderdompelen in zijn wereld met een ongekende framerate, zelfs in 4K. Gebruik tegelijkertijd een toetsenbord, muis en controller (of andere invoer); en krijg een oogverblindend panoramisch beeld met HDR en ondersteuning voor meerdere monitoren en breedbeeld. Je kunt ook gebruik maken van functies zoals Intel's AI-ondersteunde XeSS Super Sampling, dat de resolutie verhoogt en de hardware in staat stelt meer frames per seconde te produceren; optimalisatie voor Intel Arc GPU's en CPU's van de...
Nacon Rig 600 Pro Dual draadloze gaming headsets nu verkrijgbaar
  • 0
  • 1
Nacon, het moederbedrijf van het audiomerk RIG, kondigde aan dat de draadloze RIG 600 PRO Series-headsets nu beschikbaar zijn. Met low-latency 2.4GHz wireless en bluetooth is de 600 PRO de ultieme keuze om draadloos te gamen op al je favoriete apparaten, waaronder PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc en mobiel. De headset is verkrijgbaar in twee modellen aan de adviesprijs van €99: de RIG 600 PRO HS is ontworpen voor PlayStation, terwijl de RIG 600 PRO HX officieel gelicenseerd is voor Xbox en Dolby Atmos for Headphones bevat. Gamers kunnen driedimensionale precisieaudio ervaren door de draadloze USB-C-adapter aan te sluiten op de Xbox-console of pc.

Naast de multiplatform compatibiliteit blinkt de 600 PRO uit in prestaties, met een voor chat geoptimaliseerde microfoon die discreet in de oorschelp kan worden gevouwen als hij niet wordt gebruikt. De...
Preview: Terra Memoria
  • 0
  • 1
Soms heb je van die onbekende spellen waarbij je al van bij het zien van de keyart het gevoel hebt dat het iets voor jou zal zijn. Dit was voor mij absoluut het geval bij Terra Memoria. Toen werd gevraagd wie het spel wou coveren op gamescom, gaf ik me na het zien van de artwork en het lezen van de korte beschrijving al snel als kandidaat op. Deze schattige indie van het Franse La Moutarde is namelijk een cozy turn-based RPG waarin je een road trip beleeft met zes aanstekelijke figuren.
Foamstars krijgt open beta eind deze maand
  • 0
  • 0
Tijdens de State of Play gisterenavond heeft Square Enix een speelbare wereldwijde open beta aangekondigd voor Foamstars, de gloednieuwe schuimpartyshooter exclusief voor PlayStation, die op 29 september van start gaat. De Foamstars Open Beta Party die van start gaat op 29 september, nodigt PlayStation 5-spelers uit om deze over-the-top, chaotisch schuimende competitieve shooter te ervaren voorafgaand aan de officiële release begin 2024. Toegang tot de beta is gratis en kan worden gedownload uit de PlayStation Store zodra deze live is. Als bedankje voor elke speler die deelneemt aan de open bèta, krijg je een exclusief cosmetisch item voor het personage Soa bij het downloaden van de volledige game bij de lancering.

Meer over de Foamstars Open Beta Party:

Foamstars plaatst spelers in de levendige wereld van Bath Vegas, een prachtige en bruisende metropool en het decor voor 's werelds grootste schuimparty...
Square Enix kondigt SaGa Emerald Beyond aan
  • 0
  • 0
Gisteren onthulde Square Enix tijdens de Nintendo Direct-show SaGa Emerald Beyond, een gloednieuw origineel avontuur in de veelgeprezen RPG-franchise. Met muziek van de iconische seriecomponist Kenji Ito en artwork van de veelgeprezen illustrator Satoshi Kuramochi, brengt SaGa Emerald Beyond de bekende gevechten en vrije scenario-elementen van de geliefde RPG-franchise samen om de ultieme SaGa-ervaring te bieden aan zowel fans als nieuwkomers. SaGa Emerald Beyond verschijnt in 2024 digitaal voor Nintendo Switch, PlayStation 5 consoles, PlayStation 4 consoles, pc en iOS- en Android-apparaten.

De aankondigingstrailer toont de eclectische cast van SaGa Emerald Beyond helden uit zeer verschillende werelden, met vijf verschillende dramatische verhalen om te beleven. Spelers kiezen een van de zes hoofdrolspelers om hun verhaal mee te beginnen en zullen zeventien opvallend mooie werelden verkennen waar je een diverse cast van rassen zal ontmoeten, inclusief monsters, mechs en vampiers...
Preview: Silent Hope
  • 0
  • 0
Binnen enkele weken kan je aan de slag met Silent Hope, een nieuwe actie-RPG voor pc en Nintendo Switch van de Japanse ontwikkelaar Marvelous. Zij zijn waarschijnlijk het meest gekend voor hun Story of Seasons- en Rune Factory-reeksen. Hun nieuwste spel Silent Hope speelt zich ook af in de wereld van Rune Factory en kan je zo beschouwen als een soort spin-off, maar dan eentje waarbij de focus op het vechten en de RPG-aspecten nog groter is dan het farmen en craften. Tijdens gamescom had ik alvast de gelegenheid om een half uurtje aan de slag te gaan met het spel.
ATLUS en Vanillaware kondigen Unicorn Overlord aan
  • 0
  • 0
Gisteren hebben ATLUS en Vanillaware hun nieuwe tactische fantasy-RPG Unicorn Overlord aangekondigd, die 8 maart 2024 gereleaset wordt op Nintendo Switch, PlayStation 5, Playstation 4 (alleen digitaal) en Xbox Series X|S.

Unicorn Overlord is ede nieuwste game van de makers van 13 Sentinels: Aegis Rim, Dragon’s Crown en Odin Sphere (drie spellen die je volgende week trouwens via PlayStation Plus kan ontdekken) waarin een levendige open wereld en een innovatief gevechtssysteem in de bekende Vanillaware-stijl gecombineerd worden. Ontdek een levendige wereld, bouw een groots leger met keuze uit meer dan 60 unieke personages en groei in aanzien binnen de vijf naties in deze unieke en epische fantasy-ervaring!

Naast een Standard edition zal er ook een Collector's edition van Unicorn Overlord verschijnen, met daarin de fysieke versie van Unicorn Overlord, een Premium Edition-doos, een 16-bit soundtrack-cd met achtergrondmuziek (twee CD's met elk tien tracks), een artbook met 132...
Terug
Bovenaan