Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
N.Sane knokpartijen in launchtrailer van Crash Team Rumble
  • 0
  • 0
Het is tijd om te knokken! Crash Team Rumble is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S en Xbox One. Crash-fans kunnen nu samenwerken en vrienden werven op PlayStation- en Xbox-platforms om mee te doen aan de Wumpa-fruitverzameling. Crash Team Rumble is ontwikkeld door Toys for Bob, die ons ook Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy en Crash Bandicoot 4: It's About Time brachten, en biedt een geheel nieuwe ervaring voor multiplayer, met hectische team-tegen-team gameplay, spannende strategische elementen en hilarische actie wanneer acht spelers racen om de maximale Wumpa-vruchten voor hun team te scoren.

Vanaf vandaag kunnen spelers acht helden en schurken uitdagen in negen epische arena's vol gevaren, richels, explosieve kratten en heel veel plezier. De nieuwe personages zijn Crash Bandicoot, Coco, Tawna, Dingodile, Neo Cortex, N. Tropy, N. Brio en het gloednieuwe personage in het Crash-universum - Catbat. Om de boel fris te houden, staan de fans heel wat...
Baten Kaitos I & II HD Remaster verschijnt op 15 september
  • 0
  • 1
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean en Baten Kaitos Origins, de iconische Nintendo GameCube card based RPG-games, komen einde zomer in high definition naar de Nintendo Switch, op vrijdag 15 september 2023 om precies te zijn!

Baten Kaitos I & II HD Remaster laat zowel liefhebbers van het origineel als nieuwkomers het vertederend en emotioneel avontuur beleven die hen te wachten staat in zowel Eternal Wings and the Lost Ocean als Origins. In het eerste verhaal volg je Kalas tijdens zijn tocht om wraak te nemen op de dood van zijn geliefden, waarna er in het vervolgdeel meer over de geheimen van het Alfard Koninkrijk naast de zijde van Sagi wordt ontdekt.

De bundel introduceert ook nieuwe features zoals het uitschakelen van encounters, auto-battle, overslaan van cutscenes en auto-save om de remaster nog toegankelijker te maken voor nieuwe spelers. De game en diens gevechtssnelheid kan ook tot 300% worden verhoogd. Daarnaast kan je ook, om je vijanden sneller te kunnen...
Bordspelreview: Murano: Light Masters
  • 0
  • 3
Gegroet meester glasblazers! Wie van jullie zal de mooiste en meest waardevolle kunstwerken kunnen maken in Murano: Light Masters? Na het glasblazen in Venetië in Mille Fiori, trekken we deze keer naar Murano. De Venetiaanse glasblazers werden in de dertiende eeuw gedwongen te verhuizen naar dit eiland en al snel werd Murano bekend om zijn glaswerk en glasblazerstraditie. In Murano: Light Masters is het aan jou om glas te verzamelen en om te vormen tot indrukwekkende creaties.
Master Detective Archives: RAIN CODE krijgt uitgebreide gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Eind deze maand verschijnt Master Detective Archives: RAIN CODE, het nieuwste avontuur van de bedenkers van de Danganronpa-reeks. Het spel volgt Yuma, een detective met geheugenverlies in opleiding, en Shinigami, de geest die hem achtervolgt, die onopgeloste mysteries proberen op te lossen in Kanai Ward, de stad van de regen. Je zal de volledige stad als 3D-omgeving kunnen verkennen en moet je op zoek naar speciale Solution Keys om de mysteries te helpen oplossen. Yuma en Shinigami werken hiervoor samen met Master Detectives van de World Detective Organization, een groep die zich toelegt op het oplossen van bijzonder zaken en waarvan de leden een bovennatuurlijke gave hebben die hen helpt bij het verzamelen van bewijs.

Hoe dit er allemaal aan toe zal gaan, leggen uitgever Spike Chunsoft en ontwikkelaar Too Kyo Games je graag uit in een uitgebreide trailer van ongeveer vier minuten waarbij ze ons een diepere blik gunnen op de gameplay van Master Detective Archives: RAIN CODE...
Tien extra Game Pass-titels onthuld tijdens de extended Xbox Games Showcase
  • 1
  • 2
Tijdens de Xbox Games Showcase werden al enkele nieuwe titels onthuld die vanaf dag één op de abonnementsdienst van Microsoft zullen verschijnen, maar tijdens de extended showcase gisterenavond werden hier tien titels aan toegevoegd. Deze games maken deel uit van het ID@Xbox-programma, het zijn met andere woorden kleinere indies van onafhankelijke ontwikkelaars. De lijst met titels en de aankondigingstrailer vind je hieronder. Gezien het allemaal nieuwe releases zijn, gaat het hier uiteraard om day one releases voor Game Pass.

Wil je meer info over de verschillende titels, dan verwijzen we je graag door naar de blogpost op de website van Xbox.
  • Techtonica
  • Little Kitty Big City
  • Another Crab’s Treasure
  • Galacticare
  • The Wandering Village
  • The Bookwalker
  • Harold Halibut
  • Neon White
  • Mineko’s Night Market
  • Sea of Stars
Fysieke versie van PowerWash Simulator nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Square Enix Collective en FuturLab hebben de fysieke versie van PowerWash Simulator uitgebracht. Haal deze verfrissende aanwinst voor je verzameling dus vandaag nog in huis! PowerWash Simulator laat spelers hun zorgen wegspoelen met het rustgevende geluid van water dat onder hoge druk wordt weggespoten. Spelers kunnen hun eigen reinigingsbedrijf opbouwen en elk spikkeltje vuil wegspuiten dat ze maar kunnen vinden. Met zijn focus op ontspanning en escapisme biedt PowerWash Simulator een unieke ervaring in het simulatiegenre.

De ervaren powerwasher Kenny Washmore heeft het volgende te zeggen over deze nieuwe release:

“Niets is zo fijn en verfrissend als de rauwe kracht van een hogedrukspuit in je handen. Nu PowerWash Simulator ook in fysieke versie verkrijgbaar is, worden nieuwe grenzen overschreden. LETTERLIJK! Want je kunt de game nu meenemen naar de bergen, in een onderzeeër, naar de maan… waar je maar gaat!

Ik...
Boruto (Karma), Kawaki en Jigen komen naar NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS
  • 0
  • 0
NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS, de laatste game uit de Ultimate Ninja STORM-franchise, ontvangt drie nieuwe personages, elk met een focus op Karma, het vierpuntig patroon gekend voor het behouden van de geesten van leden van de Otsutsuki-clan.

Boruto (Karma), Jigen & Kawaki vervoegen het grootste roster ooit in de geschiedenis van de Naturo-games, en biedt spelers de mogelijkheid om Karma te gebruiken en krachtige technieken op hun tegenstanders los te laten.

NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS viert de 20e verjaardag van de Naruto-anime en biedt het grootste roster ooit in een Naruto-game, inclusief nieuwe personages als Ashura en Indra Otsutsuki. De game, voortbouwend op het succes van de franchise, zal crisp graphics (in lijn van de anime) hebben, naast dynamische gevechten en ondersteuning tot 60 fps op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Review: F1 23
  • 0
  • 4
Terwijl de koningsklasse van de autosport al enkele races ver in het huidige seizoen is, kunnen spelers vanaf deze week opnieuw achter het digitale stuur van de Formule 1-bolides kruipen. Op 16 juni (of 13 juni voor zij die vroegtijdige toegang hebben via de Champions Edition) lanceren EA Sports en Codemasters de nieuwste versie van hun populaire racegame. Nadat F1 22 matig werd ontvangen, moest Codemasters sterk uit de kast komen om de harten van menig raceliefhebber opnieuw te veroveren. In deze review lees je of ze hierin geslaagd zijn.
Capcom kondigt Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy aan
  • 0
  • 1
Voor fans van de Ace Attorney-serie had Capcom goed nieuws tijdens haar showcase gisteren, want ze komen met een nieuwe collectie op de proppen. Bereid je voor op een gevecht voor gerechtigheid wanneer Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy gerechtelijke avonturen en slinkse juridische duels brengt naar Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows en Steam. Deze nieuwe collectie zal de drie klassiekers Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies en Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice bevatten en verschijnt in 2024!

De Capcom Showcase onthulde nieuwe functies voor Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy die Apollo's beproevingen naar een nieuw niveau tillen met de hulp van Phoenix Wright en Athena Cykes! Spelers kunnen de rechtszaal nu in full HD beleven en in zeven talen, waaronder Japans, Engels en Frans (helaas geen Nederlands). Voor de zeven talen zijn ook stemopnames beschikbaar!

ATLUS kondigt Metaphor: ReFantazio aan
  • 0
  • 0
Het derde spel dat door Atlus werd aangekondigd tijdens de Xbox Game Showcase, naast Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica, is Metaphor: ReFantazio. Metaphor: ReFantazio is ATLUS’ eerste grote fantasy-RPG en zal in de loop van volgend jaar verschijnen. De game wordt ontwikkeld Studio Zero, dat bestaat uit onder andere enkele van de creatieve geesten achter de Persona-serie, waaronder director Katsura Hashino, character designer Shigenori Soejima en muziekschrijver Shoji Meguro.

In Metaphor: ReFantazio schrijf je je eigen geschiedenis en overwin je jouw angsten in een fantasiewereld zoals je die nooit eerder hebt gezien. Wanneer het koninkrijk ten onder dreigt te gaan aan een mysterieus kwaad, begin je een spannende reis vol obstakels en nieuwe vrienden om het tij te keren.

Duik opnieuw in de wereld van Persona 5 met Persona 5 Tactica
  • 0
  • 0
Naast de aankondiging van de Persona 3-remake, had ATLUS tijdens de Xbox Game Showcase nog twee andere spellen voor ons in petto, waarbij eentje de fans van Persona 5 zeker zal interesseren! We krijgen namelijk opnieuw een spin-off gebaseerd op deze immens populaire JRPG, deze keer in de vorm van een tactische RPG die op 17 november zal verschijnen. Voorlopig werd het spel enkel aangekondigd voor pc, Xbox One en XBox Series X|S, maar de aankondiging voor de andere platformen volgt naar alle waarschijnlijkheid in de komende dagen.

Na een opmerkelijk incident belanden de Phantom Thieves in een bizarre dimensie waarvan de inwoners gebukt gaan onder tirannieke onderdrukking. Wanneer ze zijn omsingeld door de militaire groepering genaamd Legionnaires, worden ze gered door de mysterieuze revolutionair genaamd Erina, die hen vervolgens vraagt haar te helpen. Wat gaat er schuil achter Erina...
Demo van Final Fantasy XVI nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Square Enix heeft vandaag een gratis demo uitgebracht voor Final Fantasy XVI, het nieuwste opzichzelfstaande deel in de hooggeprezen Final Fantasy-franchise, in aanloop naar de lancering op 22 juni voor PlayStation 5. De consumer demo werd gisteren onthuld tijdens de Final Fantasy XVI Pre-Launch Celebration in Los Angeles, waar honderden fans en gasten bijeen waren gekomen om de aanstaande lancering te vieren met diverse activiteiten, on-stage aankondigingen en panels.

Tijdens de Final Fantasy XVI Pre-Launch Celebration maakte Naoki Yoshida, de producer van de game, bekend dat de Final Fantasy XVI-demo toegang geeft tot de openingsfases van de game, zodat spelers het avontuur nu al kunnen beginnen. Opgeslagen vorderingen kunnen later worden overgezet naar de volledige game. In de demo beginnen spelers als Clive Rosfield aan dit epische verhaal en leren ze over zijn ambities en doelen, nadat een tragische gebeurtenis hem heeft...
Don't Nod kondigt Jusant aan
  • 0
  • 0
Het zijn drukke dagen voor de Franse ontwikkelaar Don't Nod. Vorige week verscheen Harmony: The Fall of Reverie, ondertussen zijn ze ook bezig aan Banishers: Ghosts of New Eden en tijdens de Xbox Game Showcase gisterenavond werd alweer een nieuwe titel door hen aangekondigd. Jusant is een actie-puzzel-klimspel dat in het najaar van 2023 uitkomt op PlayStation 5, pc, Xbox Series X|S en zal vanaf dag één speelbaar zijn via met Xbox Game Pass. Benieuwd naar het spel? Download vandaag nog de demo op Steam!

Ervaar klimmen als nooit tevoren in deze meditatieve reis om de top van een onmetelijk hoge toren te bereiken en onderweg aanwijzingen te ontdekken. Daag jezelf uit in je eigen tempo, verken verschillende paden en ontrafel de geheimen die zijn achtergelaten uit een vervlogen...
Ontdek het verhaal van Yasna in The Invincible
  • 0
  • 0
Naast de nieuwe trailer voor Frostpunk 2, gaf 11 bit studios de kijkers van de PC Gaming Show ook een gloednieuw blik in het verhaal van The Invincible, een langverwachte titel van hun uitgeversdivisie die momenteel wordt ontwikkeld door Starward Industries en beschikbaar zal zijn voor PS5, Xbox Series X|S en pc.

Het verhalende sciencefictionavontuur is gebaseerd op een roman van Stanislaw Lem en gaat over de ongebreidelde ambitie van de mensheid en het rotsvaste geloof dat wat we vinden, benoemen en categoriseren in een oogwenk van ons wordt. Deze nieuwe trailer richt zich op het hoofdpersonage Yasna, haar motivaties en haar interesse in wetenschap boven verovering. Haar natuurlijke nieuwsgierigheid zal er al snel toe leiden dat ze de ambities en vooroordelen van de mensheid op Regis III heroverweegt.

De stad mag niet vallen in Frostpunk 2
  • 0
  • 1
11 bit studios heeft gisterenavond als onderdeel van de PC Gaming Show gloednieuwe trailers uitgebracht voor Frostpunk 2, het langverwachte vervolg op society survivalgame Frostpunk, dat in 2024 op de pc verschijnt.

Dertig jaar zijn verstreken sinds de allerverwoestende storm waarmee het eerste hoofdstuk van het overlevingsverhaal van de mensheid in Frostpunk werd afgesloten. De stad, gevestigd rond de generator en zijn levengevende warmte, groeide en ontwikkelde zich naarmate de jaren verstreken. Jaren van white-outs hebben de wereld veranderd en een schone lei gegeven om een nieuw post-apocalyptisch deel van het verhaal te schrijven. Ondanks het feit dat de strop van onderdrukking weer strakker om een samenleving begint te zitten die worstelt om levensbehoudende voorraden en steeds meer last heeft van innerlijke ruzies na de recente gebeurtenissen, staat de wereld weer voor een tijdperk van mogelijk vruchtbare expansie.

Mensen zijn echter vooral veranderd. En als ze...
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty heeft releasedatum te pakken
  • 0
  • 2
CD Project Red heeft giterenavond tijdens de Xbox Games Showcase aangekondigd dat Phantom Liberty, de aankomende uitbreiding voor hun openwereld action-adventure RPG Cyberpunk 2077, op 26 september 2023 wordt gelanceerd. De aankondiging ging vergezeld van een gloednieuwe trailer.

In Phantom Liberty kruipen spelers opnieuw in de huid van V, een gehuurde cyberpunk, waarbij ze een missie ondernemen om de president van de Nieuwe Verenigde Staten van Amerika te redden nadat haar orbital shuttle is neergeschoten boven de dodelijkste wijk van Night City - Dogtown. Wat volgt is een diepe duik in een ingewikkeld verhaal van spionage en politieke intriges die de hoogste echelons van de macht verbindt met de wrede wereld van de zwarte markt huurlingen. De inzet is groter dan het leven, maar de beloning ook: je eigen overleven.

De volwaardige uitbreiding voor Cyberpunk 2077 bevat een spijkerhard spionagethrilleravontuur op een gloednieuwe locatie. In de loop van het nieuwe verhaal...
Ubisoft kondigt Star Wars Outlaws aan
  • 0
  • 4
Fans van Star Wars hebben de laatste tijd niet te klagen. Naast de vele series op Disney+ konden we bijvoorbeeld ook aan de slag gaan met de uitstekende Star Wars Jedi-spellen, is er een remake van Knights of the Old Republic op komst (al gaat deze momenteel door turbulente wateren), krijgen we Star Wars Eclipse van Quantic Dream en was er ook al geweten dat Ubisoft werkte aan een openwereldspel in het universum van Star Wars.

Vandaag werd tijdens de Xbox Games Showcase dit spel, dat wordt ontwikkeld door Massive Entertainment (The Division, Far Cr 3), officieel uit de doeken gedaan. Maak kennis met Star Wars Outlaws, een openwereldspel dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Verken verschillende planeten in het heelal, zowel iconische als nieuwe. Riskeer alles als Kay Vess, een opkomende schurk op zoek naar vrijheid...
The Last Alchemist krijgt nieuwe trailer en demo tijdens Steam Next Fest
  • 0
  • 0
Marvelous Europe en Vile Monarch hebben vandaag aangekondigd dat een demo voor The Last Alchemist beschikbaar zal zijn tijdens het aankomende Steam Next Fest, van 19-26 juni. Het spel zelf verschijnt later dit jaar voor pc.

Omarm de vreemde en wonderbaarlijke rol als de laatste alchemist ter wereld terwijl je je werkplaats vanaf de grond opbouwt, alchemie beoefent door puzzels op te lossen, vriendschap sluit met het Agari-volk en door een levendige wereld zwerft vol waardevolle grondstoffen om mee naar huis te nemen en te gebruiken.

Verken kleurrijke en betoverende landschappen die rijk zijn aan grondstoffen, geheimen, bijzondere planten, paddestoelen en mineralen en distilleer de essentie uit elk voorwerp dat je verzamelt, smelt ze samen en verkrijg de eigenschappen die je nodig hebt om de wonderen van deze charmante wereld te ontdekken. Creëer je alchemistische laboratorium en optimaliseer de productie door nauw samen te werken met de Agari, dit schattige maar cryptische...
Bekijk nu Tales of the Road, de developer diary van Pacific Drive
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Ironwood Studios kondigde aan dat hun debuuttitel Pacific Drive zal worden gepupliceerd zal worden door Kepler Interactive. De deze unike survival horrorgame komt later dit jaar uit en de studio heeft vannacht tijdens de Future Games Show een nieuw kijkje achter de schermen gegeven bij het maken van het spel.

In de nieuwste video bespreekt Alexander Dracott, hoofd van de Ironwood Studio en creative director van Pacific Drive, hoe een levenslange passie voor roadtrippen in het noordwesten van de Stille Oceaan de kiem legde voor de game. Alex en andere leden van het Ironwood-team vertellen over hun creatieve proces voor het maken van Pacific Drive's unieke first-person, op rennen gebaseerde survivalgame.

Dracott zei over de samenwerking met Kepler Interactive: "We zijn ontzettend blij om te kunnen delen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Kepler Interactive om Pacific Drive uit te brengen. Hun unieke benadering van de samenwerking met ontwikkelaars past...
SteamWorld Build krijgt nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Thunderful en The Station hebben een diepere duik genomen in het aankomende SteamWorld Build, dat in 2023 uitkomt op pc, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch, via een nieuwe trailer die afgelopen nacht op de Future Game Show is verschenen. Fans kunnen zich tussen 19 en 26 juni zelf verdiepen in het volgende deel in de SteamWorld-serie, waar een SteamWorld Build-demo deel uitmaakt van het Steam Next Fest.

Zoals gebruikelijk in deze geliefde serie neemt SteamWorld Build een bekend genre en geeft er een unieke draai aan. Het is een ervaring waarin je op meerdere niveaus een stad moet bouwen, waarbij je bovengronds een bloeiende stad moet bouwen en je ondergronds grondstoffen moet ontginnen en met monsters moet afrekenen.

Bouw als architect van een SteamWorld mijnstadje huizen voor je steambot-inwoners, voorzie ze van eten en zorg voor wat rootin'-tootin' entertainment. Trek de verlaten mijn in die onder je stad ligt en waarvan wordt...
Terug
Bovenaan