BeyondGaming

Filmreview: Arthur the King
  • 0
  • 2
Arthur the King wordt zonder twijfel een van de meest hartverwarmende films van het jaar; een film die geschikt is voor het hele gezin. Het verhaal is gebaseerd op het autobiografische boek "Arthur – The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home" van Mikael Lindnord en gaat over een buitengewoon avontuur. Ondanks de aanpassingen in locaties en namen, was Lindnord nauw betrokken als een van de uitvoerende producenten, wat bijdraagt aan de nauwkeurigheid van de film.
15de Ostend Beach Festival: een voorproefje van wat je kan verwachten
  • 0
  • 0
Op 12, 13 en 14 juli is het weer zover: het Ostend Beach Festival keert terug voor zijn vijftiende jaar. Deze keer belooft het festival een ware traktatie te worden, met een overvloed aan extra's. Met meer dan honderd acts verspreid over vier verschillende podia, biedt Ostend Beach een line-up met nationale en internationale DJ's.

Maar dat is nog niet alles. Naast de muzikale hoogtepunten kunnen bezoekers ook een bezoek brengen aan de tattoo- en make-upstand die speciaal voor de gelegenheid wordt opgezet. En voor de fijnproevers onder ons biedt het festival een unieke VIP-ervaring aan, georganiseerd door restaurant STORM! Hier kunnen gasten genieten van een restaurant met uitzicht op zee en een prachtige zonsondergang.

Wat deze ervaring echt bijzonder maakt, is het culinaire aspect. De chef-kok laat zich inspireren door de muziek om een menu samen te stellen dat de zintuigen prikkelt. Hoewel het menu afhankelijk is van de beschikbaarheid van verse Noordzeevis op het moment zelf...
Musicalhuis Iskariot wordt opvolger van Judas TheaterProducties
  • 0
  • 1
Vandaag werd de aftrap gegeven van Vlaanderens nieuwste musicalhuis Iskariot. Iskariot is de opvolger van het productiehuis Judas TheaterProducties, dat twee jaar geleden haar deuren noodgedwongen sloot door een tekort aan subsidies van de Vlaamse regering. De naam Iskariot is bovendien een knipoog naar de familienaam van de bijbelse figuur Judas. Het is dan ook hetzelfde artistieke team van Judas TheaterProducties dat Iskariot leven inblaast: Sam Verhoeven, An Sluydts en Marijntje Vercammen.
Rising Tide-dlc voor Final Fantasy XVI verschijnt op 18 april
  • 0
  • 0
Tijdens PAX East 2024 maakte Square Enix bekend dat de komende DLC voor Final Fantasy XVI, getiteld The Rising Tide, op 18 april verschijnt voor de PlayStation 5. The Rising Tide volgt op de eerder verschenen betaalde DLC, getiteld Echoes of the Fallen, en is de laatste DLC voor de hooggeprezen action-RPG. Beide hoofdstukken zijn nu met korting verkrijgbaar als onderdeel van de Final Fantasy XVI Expansion Pass.

The Rising Tide biedt toegang tot een gloednieuw verhaal met nieuwe gevechten, zijmissies, wapens, accessoires, een hogere level cap en meer, waardoor Clive’s reis een nieuwe dimensie krijgt, in aanloop naar de spannende finale van Final Fantasy XVI . In The Rising Tide ontvangt Clive in zijn schuilplaats een mysterieuze brief waarin hij wordt gevraagd om de Dominant van Leviathan the Lost te redden. Deze nieuwe DLC voert Clive en zijn metgezellen mee naar het verborgen land Mysidia, waar ze de tragische geschiedenis van een vergeten volk zullen ontdekken.

Wie The Rising...
Filmreview: Sleeping Dogs
  • 0
  • 1
Sleeping Dogs is een psychologische moordmysteriefilm over een voormalige rechercheur die aan alzheimer lijdt en een oude zaak heropent. De film is gebaseerd op de roman The Book of Mirrors van schrijver E.O. Chirovici. De hoofdrollen worden vertolkt door Russell Crowe als Roy Freeman, Karen Gillan als Laura Baines en Marton Csokas als Dr. Joseph Wieder.
Fotoverslag: Whispering Sons @ Botanique
  • 2
  • 1
De Limburgers van Whispering Sons brachten in 2018 hun eerste volledige album uit en draaien nu dus al een tijdje mee in de postpunk scene. Sindsdien hebben ze nog twee platen uitgebracht waarvan de nieuwste, The Great Calm, dit jaar. Met heel dit repertoire kwamen ze op 20 maart naar de Orangerie in de Botanique, die hopeloos uitverkocht was. Met hun expressieve zangeres die de band doorheen het optreden leidde, gaven ze alvast een show die voor herhaling vatbaar is. Lézard uit Gent bracht de zaal alvast aan het dansen met hun interessante mix van punk & disco als supportact.

Foto's Whispering Sons​

Disney+ onthult Doctor Who trailer
  • 0
  • 1
De officiële trailer van Doctor Who biedt een voorproefje van de nieuwste avonturen met de Fifteenth Doctor (Ncuti Gatwa) en Ruby Sunday (Millie Gibson). Het leek een eeuwigheid te duren na de kerstspecial 'The Church on Ruby Road', maar het moment is eindelijk daar om een glimp op te vangen van wat ons te wachten staat. De Doctor en Ruby beleven avonturen van het Regency-tijdperk tot door oorlog verscheurde werelden. Onderweg ontmoeten ze vrienden, vijanden en zelfs de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.

Naast Gatwa en Gibson, bestaat de cast onder meer uit Aneurin Barnard, Anita Dobson, Yasmin Finney, Michelle Greenidge, Jonathan Groff, Bonnie Langford, Genesis Lynea, Jemma Redgrave, Lenny Rush, Indira Varma en Angela Wynter. De nieuwe afleveringen van Doctor Who zijn vanaf vrijdag 10 mei te zien op Disney+.

Fotoverslag: Zornik @ Ancienne Belgique
  • 3
  • 1
Op 15 en 16 maart kwam Zornik naar de AB om de zaal weeral tweemaal uit te verkopen. Zoals altijd is dat een Belgisch rockfeestje van jewelste waar iedereen bij wil zijn. Met hun vele jaren die ze al optreden is er aan ervaring geen gebrek en dat spatte ervan af. Deze geoliede machine kan ons nog vele jaren extra plezier bezorgen. Als support act kwam rock & roll romanticus Jan Bas langs om het publiek op te warmen.

Foto's Zornik​

Bordspelreview: Crazy Pilot
  • 0
  • 1
Corkcity is een vredevolle slapende stad. Net als alle andere dagen moet je naar het werk, maar vandaag heb je je overslapen. Je moet dus zo snel mogelijk op je werk proberen te geraken en te reageren met je slaperig brein op het verkeer. De eendjes rij je liever niet omver, stoppen aan het rode licht en nog eens goed in je ogen wrijven. Want staan er nu zombies tussen de andere stadsbewoners? Niet stoppen, maar gas geven!
WIN: blu-ray van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
  • 2
  • 0
Maar liefst vijf films zijn er al van de The Hunger Games-franchise en dankzij Belga Films mogen wij enkele blu-rays weggeven van de nieuwste uit de reeks: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Net als de laatste drie films werd ook deze geregisseerd door Francis Lawrence. In The Ballad of Songbirds and Snakes doen enkele bekende koppen mee zoals Rachel Zegler en Peter Dinklage, maar van Jennifer Lawrence is er dit keer geen spoor.

Wil je meedoen aan deze wedstrijd? Zoals gewoonlijk is dat erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet sturen wij je dankzij Belga Films binnenkort een blu-ray op. De wedstrijd loopt tot en met 7 april.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
De jonge Coriolanus (Tom Blyth) is de laatste hoop van de familie Snow. Ooit waren ze oppermachtig maar in het...
Een pak robots in lanceringstrailer van Horizon Forbidden West: Complete Edition
  • 0
  • 0
Eerder deze week kwam de pc-versie van Horizon Forbidden West uit met de subtitel Complete Edition. Dit houdt in dat zowel de basisgame als de downloadbare content Burning Shores aanwezig zijn om gespeeld te worden. Aanschaffen kan zowel via Steam als de Epic Games Store. De pc-versie heeft alleszins heel wat in huis voor gamers, waaronder ondersteuning voor ultrawide resoluties en enkele features waar Nvidia voor zorgt, waaronder DLSS3 upscaling en latentiereductie.

Trotseer met Aloy het Verboden Westen, een majestueus, maar gevaarlijk gebied dat mysterieuze nieuwe gevaren verbergt. Verken verre gebieden, vecht tegen grotere, nog indrukwekkendere machines en ontmoet verbazingwekkende nieuwe stammen als je terugkeert naar de post-apocalyptische verre toekomst van Horizon.

House of the Dragon Seizoen 2 vanaf juni op Streamz
  • 0
  • 2
Streamz onthult de eerste trailers voor het tweede seizoen van House of the Dragon. Het speelt zich af in een tijd waarin Westeros aan de rand van een bloedige burgeroorlog staat, met de Groene en Zwarte Raden die vechten voor Koning Aegon en Koningin Rhaenyra, beiden aanspraak makend op de Ijzeren Troon. De serie, gebaseerd op George R.R. Martin's boek Fire & Blood, vertelt de geschiedenis van Huis Targaryen, 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Het tweede seizoen introduceert een mix van vertrouwde gezichten en nieuwe castleden, waaronder Matt Smith, Olivia Cooke en Emma D'Arcy. Daarnaast maken acteurs als Abubakar Salim, Gayle Rankin en Freddie Fox hun debuut in de serie.

De nieuwe afleveringen zullen wekelijks te zien zijn op Streamz vanaf 17 juni 2024.

Bordspelreview: Koala Kart
  • 1
  • 2
Mario Kart in bordspelvorm en met schattige koala's, zo kan je Koala Kart het makkelijkst omschrijven. Dit nieuwe spel werd ontwikkeld en in eigen beheer uitgegeven door Sébastien Willems en Katy Arrington, al konden ze voor de verdeling wel rekenen op Tucker's Fun Factory, die ons ook een kopie voor de review bezorgde. Er zit dus geen grote uitgever achter het spel zelf, wat de productiewaarde best wel opvallend maakt. De zes koalafiguurtjes zijn namelijk de showstelers van dit bordspel, wat gezien het feit dat dit spel zich richt op kinderen niet meer dan logisch lijkt. Voor hen schuilt er in Koala Kart alvast een spannende en hilarische race.
Vlaamse trailer voor Inside Out 2
  • 0
  • 1
De Vlaamse trailer voor Inside Out 2 is er nu ook, de film zal vanaf 19 juni in de bioscoopzalen te zien zijn. Nu Riley een tiener is, wordt ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, waardoor een overvloed aan nieuwe emoties ontdekt wordt. Inside Out 2 werd geregisseerd door Kelsey Mann en het scenario is geschreven door Meg LeFauve. Als je de eerdere trailers hebt gemist, kun je ze hier bekijken: teaser en eerste trailer.

Still Wakes The Deep ontwaakt in juni...
  • 0
  • 0
Op 18 juni wordt Still Wakes the Deep gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc, Xbox Game Pass en de Microsoft Store. De narratieve horrorgame brengt ons het huiverige plot van een off-shore booreilandarbeider die wordt geconfronteerd met een wrede storm in een volstrekt onveilige werkomgeving, en natuurlijk is er dan ook nog eens dat ijskoude water van de Noordzee. Alle communicatielijnen zijn verbroken en alle oplossingen om er weg te geraken, zijn verdwenen: wat een prachtig vooruitzicht in nood.

De speler moet dus op zoek gaan naar de resterende bemanning om hen te helpen overleven. En dit dient dus te gebeuren al rennend, klimmend en zwemmend, doorheen overstromende gangen en door storm gegeselde buitendekken. Aangezien ontwikkeld door The Chinese Room, mogen we ons hier misschien wel aan een pareltje verwachten...

Releasedatum bekend voor Indika!
  • 0
  • 0
Een nieuwe, verhalende avonturengame wordt op 8 mei gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox Series en pc (via Steam, Epic Games Store en GoG): Indika! Door zijn ernstige thema's als religie, zelfvertrouwen en bedrog, daarbovenop gecombineerd met puzzel- en platformelementen, belooft deze een erg opvallende release van uitgever 11 bit studios en developer Odd Meter te worden.

Hoe ver gaat Indika, als non zijnde, om in te grijpen in het ontwerp van God, door de latente mogelijkheid dat alles zich toch uiteindelijk zal ontvouwen als gepland? Daarnaast is er de aanwezigheid van Ilyia, een man bevlekt met zonden, die beweert dat God tot hem heeft gesproken. En dan zijn er nog die duivelse aspecten die schuilen in Indika zelf, haar geregeld bedreigend met verdriet, en die daaropvolgende uitdaging om aan haar waanzin te ontsnappen.

Kortom, Indika belooft voorlopig om de conventionele grenzen op gamevlak te overschrijden, omdat het spel flirt met avant-garde, net door maatschappelijke...
Vier Dragon's Dogma 2-release met lanceringstrailer
  • 0
  • 0
Capcom lanceerde vandaag de langverwachte action-RPG Dragon’s Dogma 2 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. Dit vervolg op het klassieke Dragon’s Dogma uit 2012 dompelt spelers onder in een rijk gedetailleerde en diepgaande fantasy-wereld die is gebouwd met Capcoms eigen RE ENGINE. In die wereld kunnen spelers met hun persoonlijke keuzes en creativiteit hun eigen avontuur vormgeven. Naast de standaardversie van Dragon’s Dogma 2 is er ook een Deluxe Edition die wordt geleverd met het “New Journey Pack”, met daarin diverse in-game-items, zoals een Wakestone, Rift Crystals, een Dragon’s Dogma Music and Sound Collection, toegang tot een aangepaste Camping Kit, en meer. Pre-orders van de Standard Edition worden beloond met een bonuswapen voor elk van de vier start-vocations, pre-orders van de Deluxe Edition bevatten daarnaast het in-game accessoire Ring of Assurance.

Dragon’s Dogma 2 is een verhaalgerichte action RPG die spelers verplaatst naar een fantasy-wereld. Als...
Stopmotionavontuur Harold Halibut heeft een releasedatum te pakken
  • 0
  • 0
Persoonlijk kijk ik erg uit naar Harold Halibut, dus toen eerder vandaag bekend werd gemaakt dat de game op 16 april zou verschijnen, kwam er een kleine 'woohoo' uit mijn stembanden. Ik ben wel te vinden voor speciale games en Harold Halibut belooft zo'n speciaal geval te worden. Harold Halibut is namelijk volledig gemaakt middels de stop-motion techniek. Frame voor frame werd alles manueel aangepast en opgenomen, dus ik ben alvast benieuwd wat dat gaat geven.

Harold Halibut is een verhalende game over vriendschap en het leven op een stadsgroot ruimteschip dat is gezonken in een buitenaardse oceaan. Sluit je aan bij Harold terwijl hij een levendige retro-toekomstige wereld verkent in zijn zoektocht naar de ware betekenis van 'thuis'. Het is 250 jaar geleden sinds jouw thuis - een ark-achtig ruimteschip - de aarde ontvluchtte die op het punt stond van een koude oorlog om een bewoonbare planeet te vinden om het menselijk ras te behouden. Jij speelt als Harold, een jonge...
Industria II lanceert volgend jaar!
  • 0
  • 1
Uitgever Headup Games en spelontwikkelaar Bleakmill kondigden zonet via onderstaande trailer Industria II aan, het vervolg op de verhalende first-person shooter Industria. De eerste game speelde zich af in een alternatieve dimensie. Ook de sequel gaat die toer op, maar de spelwereld zal dit keer onderworpen worden aan de dominantie van een kwaadaardige kunstmatige intelligentie.

Dit keer is Nora de onfortuinlijke protagoniste, in 1989 plots weggerukt uit het Oost-Berlijn van toen en daarna beland in deze parallelle wereld. Het blijkt een vijandig universum, waar ze de confrontatie moet aangaan met gevaarlijke robots alsook het mysterie van een A.I. dient te ontrafelen, om uiteindelijk terug te geraken in de oorspronkelijke realiteit.

Als belangrijkste kenmerken zou de aankomende first-person shooter ons onder meer een meeslepend verhaal moeten brengen, naast gedenkwaardige personages, vijf wapens die voorzien kunnen worden van meerdere upgrades, en een unieke setting welke...
Suicide Squad: Kill the Justice League-gameplaytrailer toont gratis content
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben een nieuwe gameplaytrailer en een bijgewerkte roadmap onthuld voor Season 1 van Suicide Squad: Kill the Justice League, de onlangs verschenen third-person action-shooter van Rocksteady Studios. Het eerste seizoen van post-launch downloadbare content (DLC) is vanaf 28 maart gratis beschikbaar voor alle bezitters van Suicide Squad: Kill the Justice League. Om de actie na de hoofdcampagne gaande te houden, begint seizoen 1 met Suicide Squad-leden Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark die naar een door Brainiac overspoelde Elseworld teleporteren om een alternatieve realiteitsversie van The Joker te redden en te rekruteren.

Deze Elseworld-versie van de iconische DC-superschurk is het nieuwste speelbare personage dat zich bij Task Force X voegt en zijn eigen stijl van chaos en gekte met zich meebrengt, samen met een gezonde dosis explosieven en een paraplu met raketaandrijving waarmee hij zichzelf door de lucht lanceert en door de stad...
Terug
Bovenaan