Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Techreview: HP Victus 16 (2023)
  • 0
  • 1
Vorige zomer mocht ik aan de slag gaan met een echte powerhouse gaming laptop. Dit was een HP Omen 16 en zoals je kon lezen in mijn review, was ik best tevreden van deze laptop. Net voor het doek viel over 2023, kreeg ik de kans om ook een ander model van HP haar gaming laptops te testen, met name de HP Victus 16. De HP Victus is de meer budgetvriendelijke tegenhanger van de Omen, maar deze laptops bieden nog steeds degelijke specificaties aan om de gemiddelde gamer tevreden te houden. Deze twee laptops kort na elkaar testen zorgde alvast voor een interessante ervaring en maakt het natuurlijk ook makkelijker om te vergelijken.
Bordspelreview: Brazil: Imperial
  • 0
  • 3
Hoewel Brazil: Imperial intussen alweer dateert van 2021, kreeg het spel pas eind vorig jaar een Nederlandstalige editie. Deze uitgave hebben we te danken aan Geronimo Games, een Waalse uitgever die zich richt op de Benelux en zichzelf steeds sterker aan het profileren is. Zij hebben de afgelopen paar jaar dan ook heel wat interessante titels aan hun catalogus toegevoegd, waaronder The Hunger, Iki, Maracaibo, Virtù en Earth, een van de grote toppers van 2023. Om te ontdekken of Brazil: Imperial ook in dit rijtje thuishoort, stuurde Geronimo Games ons alvast een exemplaar op waarmee ik aan de slag mocht gaan.
The Elder Scrolls Online onthult het hoofdstuk van 2024: Gold Road
  • 1
  • 2
ZeniMax Online Studios heeft tijdens de ESO 2024 Global Reveal het chapter van dit jaar onthuld, The Elder Scrolls Online: Gold Road. Dit aankomende chapter markeert het volgende grote deel in deze iconische Elder Scrolls-saga en introduceert 30 uur aan nieuwe main quest content met een verhaallijn met nooit eerder vertoonde personages, maar vertrouwde zones voor spelers om te verkennen. The Elder Scrolls Online: Gold Road verschijnt op 3 juni voor pc/Mac en op 18 juni voor Xbox en PlayStation consoles

The Elder Scrolls Online: Gold Road Chapter


The Elder Scrolls Online: Gold Road, brengt spelers 30 uur aan nieuwe content voor de main quest die hen terugbrengt naar locaties die voor het laatst te zien waren in The Elder Scrolls IV: Oblivion en gaat verder met de verhaallijn die vorig jaar begon in de Necrom Chapter. In Gold Road moeten spelers Ithelia onderzoeken, een Daedric Prince die nog nooit eerder is gezien in de Elder Scrolls-serie en het is aan spelers om de...
Visions of Mana verschijnt in de zomer van 2024
  • 0
  • 2
Tijdens de Xbox Developer Direct heeft Square Enix gloednieuwe details onthuld over Visions of Mana, het eerste hoofddeel in de geliefde Mana-serie in vijftien jaar. Tijdens de show verschenen Masaru Oyamada, de producer van de Mana-serie, en Koichi Ishii, de maker van de Mana-serie om informatie over de game te delen. Zij toonden spelers de nieuwe wereld van Mana en gaven inzicht in het ontwikkelproces en de actierijke gameplay die spelers kunnen verwachten. Visions of Mana verschijnt in de zomer van 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Windows pc en pc via Steam.

De nieuwe gameplay- en ‘achter-de-schermen’-beelden bieden fans en nieuwkomers een nadere blik op de nieuwe gameplay-features en wezens in Visions of Mana. De producer van de Mana-serie, Masaru Oyamada, onthulde nieuwe details over de gevechten in Visions of Mana, inclusief de toevoeging van een nieuw luchtgevechtsysteem dat spelers boven de grond fysieke en magische aanvallen laat uitvoeren. Fans...
NACON stelt nieuwe line-up van pc-accessoires voor
  • 0
  • 1
NACON heeft zijn reeks producten voor pc-gamers vernieuwd, waaronder muizen, controllers, headsets, microfoons en webcams. De ontwikkelteams van NACON hebben hun ruime ervaring, die ze met name opdeden door jaren te werken aan officiële PlayStation- en Xbox-producten, volop benut om deze accessoires te verbeteren. De reeks producten voor pc maakt gebruik van technologische vorderingen om spelers het comfort en de prestaties te geven die ze verlangen. Hieronder lees je meer over enkele vernieuwde producten.

De PCGM 420, een muis voor gamers die comfort en precisie verlangen
  • Een optische sensor met 6 levels van gevoeligheid voor ongekende precisie
  • 10 knoppen voor totale in-game controle
  • Intuïtieve besturing
  • Anti-slip coating
  • Aanpasbare rood/groen/blauw-verlichting voor een stijlvolle uitstraling
De PCGM 420 is nu verkrijgbaar voor...
Garden Life: A Cozy Simulator krijgt pre-order trailer
  • 0
  • 0
NACON en stillalive studios kondigen met plezier aan dat Garden Life: A Cozy Simulator, de ontspannende tuinier-game, beschikbaar is voor digitale pre-orders op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De game verschijnt op 22 februari 2024 voor deze platformen. De Nintendo Switch-versie verschijnt op 14 maart 2024.

Garden Life: A Cozy Simulator verplaatst spelers naar een kleurrijke, kalmerende wereld voor een ontspannende tuinier-ervaring, waarin spelers slechts beperkt zijn door hun eigen verbeelding. Aan jou de taak om een verlaten stuk land te transformeren in een bloeiende gemeentetuin, terwijl je praatjes maakt met de maffe personages die in jouw dorp wonen.

Spelers die het idee om hun eigen tuin te decoreren wel aanspreekt, kunnen nu de digitale versie van de game pre-orderen, waarvoor ze worden beloond met de content van de Eco-friendly Ornament Set. Deze set bevat milieuvriendelijke accessoires, inclusief stoelen en tafels die zijn gemaakt van...
Ontdek de officiële trailer van Spaceman
  • 0
  • 2
Hoewel Adam Sandler meestal te zien is in barslechte komedies, laat hij af en toe zijn acteertalent schitteren in enkele regelrechte pareltjes. Denk bijvoorbeeld aan Uncut Gems, Punch-Drunk Love, The Meyerowitz Stories en Hustle. Het ziet er naar uit dat hij binnenkort een nieuwe film aan dit lijstje zal kunnen toevoegen, want op 1 maart gaat hij de ruimte in met de film Spaceman. Netflix heeft onlangs de officiële trailer online gezet en deze belooft alvast heel wat goeds. De film werd geregisseerd door Johan Renck en naast Adam Sandler zal je ook Carey Mulligan, Kunal Nayyar, Isabella Rossellini en Paul Dano, als een buitenaardse spin, aan het werk zien. De film is gebaseerd op de roman Spaceman of Bohemia van Jaroslav Kalfař.

Turtle beach kondigt VelocityOne Race voor Xbox & Windows PC aan
  • 0
  • 1
Turtle Beach heeft vandaag een nieuwe toevoeging aan de bekroonde reeks simulatieproducten aangekondigd: de Turtle Beach VelocityOne Race. Dit baanbrekende racestuur is ontworpen voor Xbox en Windows PC door de meermaals bekroonde VelocityOne simulatiegroep en zorgt ervoor dat jij steeds weer pole position pakt en als eerste de geblokte vlag ziet wapperen. VelocityOne Race is vanaf 26 februari 2024 verkrijgbaar.

“Onze VelocityOne simulatieproducten domineren nu al de flight sim accessoiremarkt. We kunnen niet wachten om de Turtle Beach catalogus nog verder uit te breiden door hetzelfde ultrarealisme en hoogwaardige simulatieprestaties naar de racingwereld te brengen.”, zegt Cris Keirn, Interim CEO en SVP of Global Sales bij Turtle Beach Corporation.

Racing sim fans met een oog voor snelheid kunnen gebruik maken van de high-fidelity direct-drive force feedback via de unieke K: Drive-motor in de VelocityOne Race, die zorgt voor een krachtige respons, maar met genoeg...
Diablo IV Season of the Construct aangekondigd
  • 0
  • 0
Duivelse machinaties uit de nalatenschap van Zoltun Kulle bedreigen Sanctuary in Diablo IV's Season of the Construct! Ontdek vanaf 23 januari om 19 uur de geheimen van Zoltun Kulle's Loom met nieuwe Dungeon-type vaults en een gloednieuwe seizoens robot Seneschal Companion. Er komen dit seizoen ook Weekly Leaderboards in de vorm van The Gauntlet.

Season of the Construct
  • Gemaakt door Zolton Kulle en Ayuzhan of Caldeum, is een oude technologie die bekend staat als de Loom overgenomen door de demoon Malphas. In deze gloednieuwe zoektocht moet je samenwerken met Zoltuns voormalige metgezel Ayuzhan om Malphas en zijn dodelijke constructies te verslaan.
  • Bezoek de Gatehall, een nieuw stadscentrum onder Kehjistan, dat als uitvalsbasis zal dienen in de strijd tegen de Constructs.
  • Tijdens de Seasonal Questline krijg je je eigen Seneschal Companion, die aan je zijde vecht en aangepast kan worden aan je speelstijl.
  • Met...
Ace Combat 7: Skies Unknown komt op 11 juli naar Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigt aan datAce Combat 7: Skies Unknown op 11 juli 2024 uitkomt voor Nintendo Switch. Na wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren te hebben verkocht, maakt Ace Combat 7: Skies Unknown zijn debuut op Nintendo Switch, waarbij gebruik wordt gemaakt van de draagbaarheid van het platform zodat spelers waar ze ook zijn kunnen zweven in fijn weergegeven wolkenluchten. De gevechtsvlucht-gamereeks staat bekend om zijn authentieke en futuristische vliegtuigen, sensationele luchtgevechten en fotorealistische beelden.

Deze release op Nintendo Switch bevat zes DLC's en verschillende speciale bonusitems die beschikbaar zijn op de andere platforms:
  • Ace Combat 7: Skies Unknown Original Story
  • " Drie originele vliegtuigsets" + "Drie SP-missies".
    • Part 1 “Ace Combat 7: Skies Unknown – ADF-11F Raven Set”
    • Part 2 “Ace Combat 7: Skies Unknown – ADF-01 FALKEN Set”
    • Part 3 “Ace Combat 7: Skies Unknown – ADFX-01 Morgan Set”
    • Part 4 “Ace Combat 7: Skies...
Square Enix onthult limited edition glitterbol van de Gold Saucer uit Final Fantasy VII Rebirth
  • 0
  • 1
Ter ere van de langverwachte, snel naderende lancering van Final Fantasy VII Rebirth voor de PlayStation 5 op 29 februari 2024, onthulde Square Enix vandaag een werkelijk uniek, verzamelbaar item voor fans en verzamelaars dat exclusief verkrijgbaar is via het Square Enix Store Rewards Members-programma.

Om te vieren dat spelers kunnen terugkeren naar de Gold Saucer in Final Fantasy VII Rebirth, presenteert Square Enix een speciale glitterbol van de geliefde locatie, waarvan wereldwijd slechts 360 exemplaren zijn gemaakt! Dit in zeer beperkte oplage verzamel-item is exclusief verkrijgbaar via het Square Enix Rewards Members-programma. Fans kunnen dit item bemachtigen door er met in-store-punten voor te betalen.

“We zijn superblij dat we fans een speciaal stukje van de Final Fantasy VII Rebirth-wereld kunnen bieden met dit verbluffende item,” zei Yoshinori Kitase, producer van Final Fantasy VII Rebirth. “Het is een viering van de geschiedenis van de game en de fans die al vanaf...
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 0
  • 2
De oorlog in Oekraïne heeft al voor heel wat onzekerheid gezorgd voor S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Het spel liet bijkomende vertragingen op en het team zag zichzelf zelfs genoodzaakt te verhuizen van Kiev naar Praag. Nadat het spel voor het eerste te spelen was op gamescom dit jaar, leek de release eindelijk dichterbij te komen. Hoewel het spel op de planning stond voor het eerste kwartaal van 2024, kondigden de makers aan dat het toch iets later zal verschijnen dan verwacht omdat GSC Game World het spel verder wil polijsten om aan de verwachtingen van de gamers te kunnen voldoen.

Gelukkig komt dit nieuwe uitstel deze keer wel met een concrete releasedatum. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl zal verschijnen op 5 september 2024 voor de Xbox Series X|S en pc via Steam, Epic Games Store en GOG. We zullen dus nog eventjes geduld moeten uitoefenen voordat we opnieuw de Zone zullen kunnen verkennen. Intussen kan je alvast nog genieten van de trailer die werd gelanceerd samen...
Microsoft kondigt nieuwe lading Game Pass-games aan
  • 1
  • 3
Microsoft heeft vandaag aangekondigd welke titels Game Pass vervoegen in de tweede helft van de maand en begin februari. Hieronder geven we je een overzicht van de aangekondigde titels. Wil je graag meer info over de verschillende spellen, dan kan je zoals gewoonlijk terecht op de blog van Xbox. Daarnaast lieten ze ook weten dat Hitman: World of Assassination de dienst zal verlaten op 31 januari.
  • Those Who Remain (Cloud, console en pc) - nu beschikbaar
  • Turnip Boy Robs a Bank (Cloud, console en pc) – 18 januari
  • F1 23 (Console en pc) EA Play – 18 januari
  • Palworld (Cloud, console en pc) – 19 januari
  • Go Mecha Ball (Cloud, console en pc) – 25 januari
  • Brotato (Cloud, consone en pc) – 30 januari
  • Persona 3 Reload (Cloud, console en pc) – 2 februari
  • Anuchard (Cloud, console en pc) – 6 februari
JanW2-aefd45004fa519489b54.jpg
Foamstars beschikbaar vanaf 6 februari via PlayStation Plus
  • 0
  • 0
Square Enix heeft aangekondigd dat Foamstars, de nieuwe online 4v4-foam party shooter die exclusief voor PlayStation 5 en PlayStation 4 verschijnt, op 6 februari 2024 wereldwijd wordt gelanceerd. Om het schuimfeestje naar zoveel mogelijk spelers te brengen, maakt Foamstars deel uit van de maandelijkse game line-up van PlayStation Plus. Dit betekent dat alle leden van deze dienst de game vanaf de lancering tot 4 maart 2024 zonder extra kosten kunnen downloaden en spelen. Spelers die de game binnenhalen behouden de game na afloop van deze periode in hun PlayStation Plus-bibliotheek en kunnen hem blijven spelen zolang ze lid blijven. Vanaf 5 maart 2024 is Foamstars voor € 29,99 te koop in de PlayStation Store, om hem te kunnen spelen is een PlayStation Plus-lidmaatschap vereist.

Foamstars ontvangt gedurende een jaar gratis updates in seizoensthema. De verschillende seizoenen bieden spelers diverse nieuwe...
Tekken 8 krijgt indrukwekkende live-actiontrailer
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe en het wereldberoemde reclamebureau BETC werkten samen aan de productie van Get Ready for the Next Battle, een gloednieuwe live-actiontrailer voor Tekken 8. In de trailer die vandaag is onthuld, zijn verschillende hooggeplaatste gasten te zien, zoals Hafþór Björnsson en bekende Tekken-spelers van over de hele wereld:
  • Arslan Ash, Pakistan, viervoudig wereldkampioen Tekken
  • Gen1us, Frankrijk, Pro Tekken-speler, TV-host en streamer
  • KingJae, UK, Pro Tekken-speler en streamer
  • Sephiblack, Duitsland, Pro Tekken-speler en streamer
Deze live-action trailer, geregisseerd door Lukas Tielke, richt zich op een aantal kernwaarden waar Tekken 8 voor staat en de specifieke spanning en sensatie die mensen voelen vlak voor een gevecht of wedstrijd. Deze spectaculaire trailer laat zien hoe de spanning van een gevecht mensen van alle leeftijden, nationaliteiten, achtergronden, zowel nieuwkomers als professionele spelers kan samenbrengen met een viraal...
Review: Prince of Persia: The Lost Crown
  • 0
  • 10
De Prince of Persia-serie blaast dit jaar vijfendertig kaarsjes uit! De prins verscheen immers voor de eerste keer ten tonele in 1989 voor de Apple II. Hoewel we normaal intussen een remake zouden gekregen hebben van een van de meest populaire spellen in de reeks, Prince of Persia: The Sands of Time, kunnen we deze verjaardag toch gelukkig in stijl vieren met een gloednieuw avontuur. En niet zomaar eentje, want deze keer gaat de reeks terug naar zijn roots en krijgen we opnieuw een side-scrolling 2D-avontuur voorgeschoteld.
Nieuwe trailer van Final Fantasy VII Rebirth zet Sephiroth in de kijker
  • 0
  • 1
Square Enix heeft vandaag een nieuwe trailer uitgebracht voor hun langverwachte RPG, die tijdens The Game Awards als ‘most anticipated game of 2024’ werd uitgeroepen, Final Fantasy VII Rebirth. Final Fantasy VII Rebirth verschijnt wereldwijd op 29 februari, exclusief voor de PlayStation 5.

De nieuwe trailer, getiteld Destined for Rebirth, schetst het conflict tussen Cloud en zijn metgezellen, inclusief Tifa, Aerith en Barret, en aartsvijand Sephiroth. De video geeftnieuwe details over de dreiging die Sephiroth voor de planeet vormt. Daarnaast toont de trailer diverse andere epische momenten, inclusief het gevecht tegen de Terror of the Deep-baas, de Junon-ceremonie en het Nibelheim-incident, plus de eerste beelden van opnieuw vormgegeven wezens en personages, zoals de Midgardsormr.

Filmreview: Humphrey Bogart: Casablanca + The Maltese Falcon (4K Ultra HD blu-ray)
  • 2
  • 6
De jaren dertig tot zeventig worden vaak omschreven als de gouden periode voor de Amerikaanse cinema. Het was een tijd waarin de wereld aan de voeten lag van filmsterren zoals James Stewart, Marilyn Monroe, Ingrid Bergman, Elizabeth Taylor, Gregory Peck, Rita Hayworth en John Wayne. Iemand die absoluut in dit rijtje thuishoort, is uiteraard Humphrey Bogart, de legendarische filmacteur die haast op zijn eentje definieerde hoe de hardboiled detective eruitzag. Zijn belangrijkste films werden al verschillende keren gebundeld in tal van boxsets en nu kan je ook twee van zijn grootste films ontdekken in 4K.
Sand Land verschijnt op 26 april
  • 1
  • 0
De brandende zon van Sand LAnd schijnt op het begin van dit jaar. De videogame gebaseerd op het originele werk van Akira Toriyama komt op 26 april 2024 uit voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc.

Sluit je aan bij Beëlzebub, de Fiend Prince, zijn chaperonne Thief en Sheriff Rao, en bereid je voor om de uitgestrekte woestijn te verkennen en het op te nemen tegen het koninklijke leger in verschillende aanpasbare voertuigen. Dit onwaarschijnlijke team van mensen en demonen gaat op avontuur op zoek naar de legendarische bron die een einde kan maken aan de vreselijke droogte die de wereld heeft overgenomen. Samen reizen ze voorbij Sand Land naar onbekende gebieden.

Duik in de wereld van Sand Land en ontdek meer over het universum in de nieuwe trailer.

Techreview: Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset
  • 0
  • 0
Onlangs kon je mijn review ontdekken van de Knuckles Sky Sanctuary Zone REALMz Wired Controller voor Nintendo Switch. Deze controller maakt deel uit van de REALMz-serie van PDP en valt vooral op door zijn unieke ontwerp. Naast een hele resem controllers, bevat deze reeks ook één headset, de Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset die de perfecte metgezel is van de Sonic REALMz-controllers.
Terug
Bovenaan