Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Dave The Diver onderweg naar PlayStation en maakt kennis met Godzilla
  • 0
  • 0
Naast de grote kleppers van Sony zelf, was er tijdens de State of Play ook aandacht voor kleinere titels die binnnekort zullen verschijnen voor de PlayStation-consoles. Een van deze titels is Dave the Diver, een van de verrassingen van vorig jaar die tijdens de Game Awards zelfs de titel voor Best Independant Game won, ook al werd het uitgegeven door een grote publisher zoals Nexon Corporation. Hoe dan ook mogen PlayStation-eigenaars verheugd zijn dat zij eindelijk ook het bijzonderde verhaal van Dave the Diver zullen kunnen ontdekken.

Bovendien werd na de samenwerking met DREGDE, ook een nieuwe samenwerking aangekondigd. Deze keer zal Dave kennismaken de koning van de zee: Godzilla. Jawel, de geliefde gemuteerde hagedis zal zijn opwachting maken in Dave the Diver en dit in mei 2024.

Foamstars geeft meer info vrij over seasonal content
  • 0
  • 0
Vanaf volgende week dinsdag kan je aan de slag gaan met de kleurrijke en knotgekke shooter Foamstars. Bovendien is het spel een van de maandelijkse titels voor PlayStation Plus, waardoor het je als lid zelfs niet kost om deze titel te proberen! Gezien Foamstars een multiplayergame is, was het bovendien te verwachten dat er live service-elementen aanwezig zullen zijn. Tijdens de State of Play kregen we alvast een trailer die ons meer vertelt wat we mogen verwachten van de seizoenen in Foamstars, waaronder een ranking, speciale matchtypes, en nieuwe skins, personages en maps.

Starry Pop is het eerste van verschillende seizoenen die voor het komende jaar zijn gepland. Dit eerste seizoen is vanaf de lancering voor alle spelers beschikbaar, van dinsdag 6 februari 2024 tot vrijdag 8 maart 2024.

Enkele hoogtepunten uit Season One zijn:
  • Ranked Party: Beklim de klassementen van Foamstars door deelname aan tweede tijdelijke seizoensevenementen: de solo-ervaring Ranked...​
Sega kondigt Sonic X Shadow Generations
  • 0
  • 0
Wie de leaks rond de State of Play wat gevolgd heeft, wist dat er mogelijks een remake van Sonic Generations op komst was. Tijdens de State of Play van woensdagavond werden de geruchten bevestigd: de Sonic-titel uit 2011 keert terug in een gloednieuwe vorm waarbij de originele titel werd geremasterd en we bovendien ook een gloednieuwe verhaalmodus krijgen waarbij de hoofdrol is werggelegd voor Shadow.

Deze nieuwe versie van Sonic Generations kreeg de naam Sonic X Shadow Generations en werd alvast aangekondigd voor PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Het spel zal komende herfst verschijnen. Fans van Sonic hebben dus weer iets om naar uit te kijken.

Stellar Blade verschijnt op 26 april
  • 0
  • 0
De tweede titel die aan bod kwam tijdens de nieuwe State of Play was Stellar Blade. Deze actiegame van Koreaans origine verschijnt later dit jaar en belooft heel wat moois voor liefhebbers van games zoals Devil May Cry, Bayonetta en Metal Gear Rising: Revengeance. De uitgebreide trailer die werd getoond tijdens de State of Play gaf ons heel wat meer details over de wereld, de personages en de vijanden van Stellar Blade. We kregen ook wat gameplaybeelden te zien waarin het gevechtssysteem werd getoond.

Maar belangrijker dan dit alles, was natuurlijk het feit dat we eindelijk de releasedatum van het spel te weten kwamen dankzij de trailer. Het spel verschijnt namelijk op 26 april, dus zo lang hoeven we niet meer te wachten!

Helldivers 2 vraagt je om aan te melden op 8 februari
  • 0
  • 0
Woensdagavond vond de eerste State of Play van 2024 plaats en de show ging van start met een gloednieuwe trailer voor Helldivers 2. Deze actievolle coöperatieve titel verschijnt volgende week donderdag en de makers roepen je alvast op om de strijd te vervoegen met de amusante en actievolle Report for Duty-trailer. De strijd voor Super Aarde begint binnenkort, dus waar wacht je nog op? Meld je snel aan en verspreid onze geliefde democratie doorheen het universum!

Diablo IV Lunar Awakening verschijnt 6 februari
  • 0
  • 0
Van 6 februari, 19:00 tot 20 februari, 19:00 is het Lunar Awakening limited-time event beschikbaar in zowel de Seasonal Realms als de Eternal Realms. In dit event manifesteert zich een mysterieus fenomeen in de heiligdommen van Sanctuary, waardoor ze worden betoverd met immense en voorspoedige kracht. Door deze heiligdommen te activeren verdien je 50% bonus XP en heb je 30% bewegingssnelheid terwijl je ook Ancestor's Favor reputatie verdient.

Lunar Awakening
  • Er is een nieuwe hub in het noordelijke deel van Ked Bardu waar je Ying-Yue, de leider van de Lunar Night Market, kunt ontmoeten en je Ancestor's Favor-reputatie kunt inruilen voor extravagante Lunar Renewal-beloningen.
  • Lunar Shrines vind je overal in Sanctuary, zowel in kerkers als in de overworld. Activeer ze en slacht monsters af om Ancestor's Favor reputatie te verdienen.
  • Lunar Shrines werken hetzelfde als gewone Shrines, maar met extra bonuseffecten. Vijanden spawnen ook direct na het activeren van...
Ontdek de lanceringstrailer van Suicide Squad: Kill the Justice League
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben aangekondigd dat Suicide Squad: Kill the Justice League, een nieuwe genre-tartende actie-shooter in de open wereld, nu beschikbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Steam) als onderdeel van de Deluxe-editie. De Suicide Squad: Kill the Justice League Standard Edition wordt wereldwijd gelanceerd op 2 februari. Suicide Squad: Kill the Justice League is ontwikkeld door Rocksteady Studios, makers van de bestverkochte Batman: Arkham-serie, en combineert de kenmerkende karaktergedreven verhalen van de studio met een naadloze combinatie van verbeterde traversal-mechanica en snelle, actievolle gevechten. Je kunt er alleen of met maximaal vier spelers van genieten via een online coöperatieve modus*.

Suicide Squad: Kill the Justice League speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit Batman: Arkham Knight af in het DC-universum tegen de achtergrond van de levendige open wereld Metropolis, waarbij spelers in de huid kruipen van DC Super-Schurken...
GeForce RTX 4080 SUPER nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Vandaag wordt de introductie van onze GeForce RTX 40 SUPER-serie GPU's compleet gemaakt met de GeForce RTX 4080 SUPER, die voor ongeveer €1119 in de winkels ligt. Deze nieuwe grafische kaart voegt zich bij de eerder uitgebrachte GeForce RTX 4070 SUPER en RTX 4070 Ti SUPER als de nieuwste GPU's aangeboden door NVIDIA. De nieuwste versie van de Ada Lovelace-architectuur biedt ongelooflijke AI-ondersteunde gaming, creativiteit en de kracht om nieuwe entertainmentwerelden en -ervaringen te ontwikkelen. NVIDIA heeft ook een nieuwe Game Ready Driver uitgebracht om de lancering van de GeForce RTX 4080 SUPER te ondersteunen.

De RTX 4080 SUPER heeft meer cores en sneller geheugen dan zijn voorganger, waardoor hij betere prestaties levert voor een geweldige nieuwe prijs van $ 999. Hij is 1,4x sneller dan de RTX 3080 Ti zonder frame generation in de meest grafisch intensieve games. DLSS Frame Generation levert een extra prestatieboost, waardoor de RTX 4080 SUPER twee keer zo snel is als een...
Nieuwe trailer van Taxi Life: A City Driving Simulato toont de rijervaring in Barcelona
  • 0
  • 1
Uitgeven Nacon en Simteract studio presenteren met plezier een trailer die laat zien hoe het is om door de straten van Barcelona te rijden in hun komende game Taxi Life: A City Driving Simulator. Deze combinatie van een simulatie en een management-game biedt een unieke ervaring, omdat je als taxichauffeur niet alleen moet rijden maar ook je eigen bedrijf moet beheren. De game is nu beschikbaar voor pre-orders en verschijnt op 7 maart voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en pc.

Als taxichauffeur in Barcelona vormt autorijden een belangrijk deel van je dagelijks leven, dus moet je je aan de verkeersregels houden en bijtijds reageren op veranderende omstandigheden en obstakels, zoals wegwerkzaamheden, opstoppingen en ongelukken. En er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Zo moet je goede relaties onderhouden met je klanten, door tijdens gesprekken op de juiste manieren te reageren, en aan hun bijzondere verzoeken te voldoen. Door een perfecte service te bieden, krijg...
Nieuwe State of Play nu woensdag om 23u00
  • 0
  • 1
PlayStation heeft heel wat mooie games in de pijplijn zitten de komende weken en zelfs maanden. Het is dus niet verwonderlijk dat we morgen een nieuwe State of Play krijgen. De nieuwe uitzending zou ongeveer veertig minuten duren en meer dan vijftien games zullen aan bod komen. Een aantal hiervan zouden al gelekt zijn, maar voorlopig kunnen we enkel met zekerheid zeggen dat Stellar Blade en Rise of the Ronin aan bod zullen komen. Verder zou het me niet verbazen dat Final Fantasy VII Rebirth, Helldivers 2, de remake van Silent Hill 2 en Death Stranding hun opwachting zullen maken. Hopelijk krijgen we nog enkele andere verrassingen, want er zouden ook nieuwe PS5- en PSVR2-titels aan bod komen die later dan 2024 zullen verschijnen.

Wie de showcase live wil volgen, kan dit doen via YouTube, Twitch, en TikTok en dit vanaf 23u00 op woensdag 31...
Dragon Quest Builders verschijnt op 13 februari voor pc
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat Dragon Quest Builders, de eerste game in de populaire blokkenbouw-role playing game-serie, op 13 februari verschijnt voor pc via Steam. Dragon Quest Builders verscheen oorspronkelijk voor de PlayStation 4. De komende pc-versie krijgt de verbeterde crafting-functies en de Terra Incognita-DLC, zonder extra kosten. Er is nu ook een bundel met Dragon Quest Builders + Dragon Quest Builders 2 verkrijgbaar. Spelers die Dragon Quest Builders 2 al hebben gekocht op Steam, kunnen Dragon Quest Builders met korting aanschaffen. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor de standalone-game en de bundel met Dragon Quest Builders + Dragon Quest Builders 2.

Dragon Quest Builders is een spannende sandbox-game-ervaring die Builders uitnodigt om het verwoeste rijk Alefgard weer op te bouwen. Daarbij kunnen spelers genieten van eindeloos veel mogelijkheden om materialen te verzamelen en unieke voorwerpen te maken. De Steam-versie van Dragon Quest Builders krijgt ook de...
SPYxANYA: Operation Memories verschijnt op 28 juni
  • 0
  • 0
De eerste consolegame van SPY x FAMILY nodigt spelers uit om als Anya op leuke avonturen te gaan in SPYxANYA: Operation Memories. Deze nieuwe slice-of-life game verschijnt op 28 juni 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Geen dag is gewoon voor de Forgers en voor zo'n levendig meisje als Anya. De jonge telepaat heeft een missie gekregen van Eden College: ze moet het meest verbazingwekkende fotodagboek ooit maken! Spelers helpen en begeleiden Anya door haar dagen heen terwijl ze op verschillende manieren en plaatsen onvergetelijke herinneringen vastlegt en maakt. Thuis, op school of tijdens een uitstapje, overal zijn mogelijkheden voor bijzondere momenten.

Naast het basisspel is er een digitale Deluxe-editie beschikbaar, met twee DLC's met stijlvolle accessoires en outfits voor de familie Forger, en speciale items voor in de game!

Ontdek in afwachting van de release meer over de content en functies van de game in de nieuwste trailer...
Ontdek de lanceringstrailer van Granblue Fantasy: Relink
  • 0
  • 0
Nog enkele nachtjes slapen en dan zullen we de wereld van Granblue Fantasy: Relink kunnen ontdekken. Het spel verschijnt immers op 1 februari voor pc en de PlayStation-consoles. Wie de digitale versie pre-ordert op PlayStation kan vanaf vandaag trouwens het spel induiken. Om je warm te maken voor deze nieuwe JRPG heeft ontwikkelaar Cygames gisteren een actievolle lanceringstrailer online geplaatst. In afwachting kan je ook de demo ontdekken die je een klein voorproefje geeft van wat je te wachten staat. Voor de liefhebbers van spellen zoals de Tales-reeks, Final Fantasy , Dragon Quest en Ys lijkt Granblue Fantasy: Relink alvast eenbeloftevolle titel. Hopelijk zullen de makers na de vele jaren van ontwikkeling, waarbij op een gegeven moment zelfs NieR-ontwikkelaar PlatinumGames betrokken was, hun ambities kunnen waarmaken.

Bordspelreview: Dress Code
  • 0
  • 0
De spellen van SmartGames zijn ideaal voor ouders die hun kinderen al spelend willen laten leren. Veelal zijn zij logische puzzels die het inzicht, de creativiteit en het oplossend vermogen van je kinderen stimuleren. Hier bij ons thuis zijn ze ook steeds een groot succes en ondertussen hebben we er toch al enkele in onze collectie. Vooral de magnestische spellen vinden wij als ouders geweldig omdat je ze makkelijk mee kan nemen op reis. Maar, ook de andere spellen worden regelmatig bovengehaald, zeker als er dieren of voertuigen aan te pas komen.
Bordspelreview: Sixto
  • 0
  • 1
In 2012 had ontwerper Steffen Benndorf een wereldhit te pakken met Qwixx. Dit eenvoudige dobbelspelletje lag mee aan de basis van de hele roll & write-hype die we kende in de jaren die volgden. Het was natuurlijk niet het eerste roll en write-spel, Yahtzhee blijft bijvoorbeeld een van de oerspellen in dit genre. Maar Qwixx zorgde voor een nieuwe golf van interesse en al snel volgden heel wat andere populaire roll & writes zoals Qwinto, Clever, Welcome To en Railroad Ink, tot zelfs roll & write-varianten van bijvoorbeeld Dinosaur Island, Grand Austria Hotel, Orléans en zelfs Twilight Imperium.
Fist meets fate met de launch van Tekken 8
  • 0
  • 0
Tekken 8, het nieuwste deel in de legendarische Tekken-franchise, is nu wereldwijd verkrijgbaar. Tekken 8, uitgegeven door Bandai Namco Europe, brengt het gevecht naar de nieuwe generatie, aangedreven door Unreal Engine 5 en exclusief verkrijgbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. Bereid je voor op bloedstollende gevechten met gloednieuwe speltypen en functies, volledig vernieuwde personages, vernietigbare omgevingen en nog veel meer.

Tekken 8, ontwikkeld door Bandai Namco Studios Inc, verlegt de grenzen van vechtgames en maakt optimaal gebruik van de kracht van de nieuwste generatie consoles om een van de meest visueel verbluffende en meeslepende titels in de serie tot nu toe te maken. Het vervolg gaat verder na het gruwelijke gevecht dat eindigde in de nederlaag van Heihachi Mishima en richt zich op een nieuwe rivaliteit tussen vader en zoon. Kazuya Mishima's zoektocht naar wereldheerschappij wordt tegengewerkt door hoofdrolspeler Jin Kazama.

"We zijn...
Ontdek de launchtrailer van Like a Dragon: Infinite Wealth
  • 0
  • 0
Vandaag hebben SEGA en Ryu Ga Gotoku Studio Like a Dragon: Infinite Wealth, de nieuwste game in de Yakuza-serie en één van de meest verwachte games van 2024, uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Windows en Steam (pc).

Like a Dragon: Infinite Wealth begint met een onverwachte reeks gebeurtenissen waardoor Ichiban Kasuga en Kazuma Kiryu, twee legendarische ex-yakuza, aan een onvergetelijk avontuur door Japan en Hawaï beginnen. Hoofdkenmerken van de gameplay zijn:
  • Episch emotioneel drama: Twee uit het leven gegrepen helden samengebracht door het lot, of misschien wel door iets meer sinisters. Ichiban Kasuga is een niet te stoppen underdog die meer dan eens uit een absoluut dieptepunt omhoog wist te klimmen en Kazuma Kiryu is een gebroken man die tegen zijn laatste dagen aankijkt.
  • Beste RPG-actie in zijn klasse: Ervaar unieke, dynamische en snelle RPG-gevechten waarin het strijdtoneel je wapen wordt en alles geoorloofd...
Diablo IV Season of the Construct nu live
  • 0
  • 0
Season of the Construct is nu live in Diablo IV! Ontdek een oude technologie die bekend staat als het Loom, lang geleden gemaakt door Zoltun Kulle en Ayuzhan van Caldeum. De Demon Malphas heeft het Loom echter voor snode doeleinden misbruikt en jij moet een manier vinden om hem en zijn dodelijke constructies te verslaan. Maar dat doe je niet alleen, met de nieuwe seizoensrobotische Seneschal Companion die aan je zijde vecht en kan worden aangepast met magische Governing- en Tuning Stones om bij je speelstijl te passen. Samen kun je ook de gloednieuwe kerkers verkennen, de zogenaamde Vaults, die vol Hazards zitten maar grote rijkdommen bieden aan degenen die het einde halen.

De Gauntlet komt er aan in Season of the Construct, waarin spelers in een wekelijks roterende dungeon kunnen strijden om de toppositie op het klassement. Meer details worden in een toekomstige update onthuld! Dit seizoen bevat ook verschillende updates voor de quality-of-life, waaronder Helltides die elk uur...
Enshrouded nu beschikbaar in early access
  • 0
  • 2
Ontwikkelaar Keen Games heeft aangekondigd dat Enshrouded vandaag in early access is gegaan! De game bevat een actie-RPG structuur plus aanzienlijke crafting- en bouwopties in een enorme, bewerkbare wereld, waarin spelers overleven in het geteisterde land van hun voorouders. Of je nu alleen speelt of met maximaal 16 spelers co-op, Enshrouded bevat uren van avontuur met een grote vrijheid die je toelaat je eigen verhaal op maat te maken in een wereld van je eigen creatie. Enshrouded zal in early access blijven groeien en uiteindelijk in een volledige release en op consoles verschijnen.

De ontwikkelaars, Keen Games, hebben hun eerdere werk aan Portal Knights gebruikt om het spel vorm te geven als een welkome nieuwkomer in het survivalgenre, evenals in actie-RPG's, bouw- en fantasiegames. Dit betekent geenszins dat de wereld van Enshrouded gemakkelijk te betreden is - het kernthema van het spel draait om de vrijheid van de speler en hem niet straffen voor het feit dat hij gewoon...
Neem samen met de makers een diepe duik in de gameplay van Pacific Drive
  • 0
  • 0
Pacific Drive stuurt spelers op de roadtrip van hun leven als deze survivalgame op 22 februari 2024 uitkomt voor PlayStation 5 en pc. In de tussentijd hebben Ironwood Studios en Kepler Interactive een nieuwe deep dive-video van de gameplay uitgebracht, gehost door de ontwikkelaars, om de gameplay in meer detail te onthullen.

Pacific Drive is een op rijden gebaseerd overlevingsavontuur waarin spelers tijdens elke expeditie in de Olympic Exclusion Zone te maken krijgen met bovennatuurlijke gevaren. Met je auto als je enige metgezel navigeer je door een surrealistische en anomalieachtige herbeleving van het noordwesten van de Stille Oceaan. Je uitvalsbasis is een verlaten garage waar je op zoek gaat naar nieuwe onderdelen om je stationwagon te upgraden en te onderhouden. Terwijl je routes uitstippelt die dieper de Zone in gaan, verzamel je kostbare bronnen en onderzoek je wat er is achtergelaten om precies te leren wat er nodig is om te overleven in deze onvoorspelbare...
Terug
Bovenaan